Как да пазаруваме от Amazon.co.uk с доставка до България под 5 лв?

3/5 - (5 гласа)

Пазаруването от Amazon.co.uk никога не е било по-лесно. Прочетете това ръководство за пазаруване от Амазон, за да откриете богатите възможности предоставени от този световоен феномен.

1.Какво е Amazon?

Амазон е най-големата онлайн платформа за търговия в света. Популярен в цял свят, сайтът предлага всичко от тоалетна хартия и памперси до автомобили. Сайтът е стартиран през 1994г. в Америка по Джеф Безос. Днес Амазон продава продукти за над 130 милиарда долара годишно.

2.Как да се регистрирам?

Регистрацията в е изключително лесна. Нужно е да въведете единствено вашето име, email и парола за достъп до сайта.

Регистрация в Амазон

форма-за-регистрация-амазон

3. Настройване на адрес за доставка

За да настройте адреса си за дос

тавка, отидете в Your Account-> Manage Delivery Address

my-account-amazon

 

 

 

 

След това се отваря страница в която трябва да изберете „Enter a New Address“

New-address-for-delivery-amazon

Във формата трябва да въведете вашите имена, адрес и телефон. Изключително опростена процедура, без нищо излишно. Ако тук напишете адреса си в  България, вашите поръчки ще бъдат доставяни от Амазон до България. 

4. Как да получа доставка до България за 5лв.?

Вече има няколко фирми в България, които предоставят транспортна услуга от Англия до България. Идеята е вие да изпращате до техния склад в Англия вашата поръчка, а след това те да я транспортират до България. По този начин, вие ще се възползвате от безплатната доставка на Амазон до Англия* (при определени условия и за определени категории артикули), също така ще се възползвате от многократно по-ниските цени за доставка на фирмата посредник до България. Обикновенно цената на доставката от Англия до България, чрез тези транспортни фирми е 2 лв./кг. Когато пристигне вашата поръчка в България, транспортната компания може да ви я изпрати чрез българските куриерски фирми до вашия адрес или директно може да отидете до офиса на компанията да си вземете поръчката.

Стъпки за използване на транспортна фирма за доставка до България:

 • Регистрация в сайта на транспортната фирма и получаване на ID
 • В Амазон посочвате вашето име за получател на поръчката и добавяте вашето ID от сайта на транспортанта фирма
 • В Амазон посочвате адреса на склада на фирмата в Англия като адрес за доставка
 • В сайта на транспортната фирма, въвеждате желан начин за доставка в България (може да е директно взимане от техния офис или те да ви изпратят пратката с куриер)
 • Транспортната фирма ви уведомява за всяка промяна на статуса на вашата пратка

Списък с транспортни фирми предлагащи тази услуга към Март, 2017 година:

 • GGBG   2лв. за всеки започнат килограм
 • Dostaviam.com предлагат калкулар, за доставка от Англия за 1 кг., 3.19лв.
 • Dostavka-anglia.com от 1 до  10 кг – 2 лв./кг
 • Dostavki.co.uk – 2,20 лв./кг.

Това не са единствените фирми за доставка от Англия до България. Съветваме ви, да изберете тази с най-близък офис до вас, за да може вие да отидете директно до там и да вземете пратката си. Важно е също така, фирмата да разполага с добър сайт, от който лесно може да проследите вашата пратка.

5.Плащане на поръчки от Амазон

Може да платите вашата поръчка от Амазон чрез вашата кредитна или дебитна карта. Сайтът приема Visa, MasterCard, Maestro и American Express. Сайтът не приема Paypal. 

6.Проследяване и отказване на пратки

Всичко това може да намерите в Your Account -> Manage Orders. От тук можете да проследите точното местонахождение на пратката ви в Англия. Може да откажете пратката, ако все още не е изпратена от техния склад.

Пазаруването от Amazon.co.uk никога не е било по-лесно. Може да се възползвате от милионите продукти предлагани от Амазон, вече и чрез поръчки от България.

Споделете в коментарите долу, каква беше вашата последна покупка от Амазон?
[better-ads type=“banner“ banner=“246″ count=“2″ columns=“1″ show-caption=“0″ bs-show-desktop=“1″ bs-show-tablet=“1″ bs-show-phone=“1″]
Може да харесате също
3 Коментара
 1. Мартин каза

  Някой може ли да ми каже адресът на фирмата на Amazon че от банката ми го искат а тези идиоти не ми го дават или не могат да ме разберат на английски че от банката го искат?

 2. Martin каза

  Каква банка ти иска адресът на Амазон бе брат? Амазон има толкова склада, толкова адреси, че свят да ти се завърти.За какво банката ти иска адресът им, я обясни

 3. Николай Ганев каза

  На 26.10.2022г. направих поръчка № ….за доставка на лаптоп от фирма Амазон, като в упътването беше написано, че след регистрацията на плащането ще ми бъде предоставен номер с които ще мога да проследя поръчката. Банката в България е отчела плащането, но до момента нямам нито съобщение, че плащането е получено, нито номер за проследяване. Притеснявам се, че съм измамен!

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.