4 най-добри електрически тримери

вашата оценка

Електрическите тримери са специални уреди, с които можете много лесно и без усилие да се грижите за своята градина. Независимо дали сте начинаещ или вече имате опит, такова устройство може да се използва от всеки. Но тъй като не е лесно да изберете най-добрия електрически тример, ние ще ви се притечем на помощ. Ще ви напътстваме стъпка по стъпка, за да откриете кой продукт ви подхожда най-добре. Предлагаме ви да разгледате нашето ръководство. В него подробно сме представили всички аспекти, които трябва да имате предвид преди да закупите най-добрите електрически тримери.

Ръководство за купувача, при избора на електрически тримери

За да изберете най-добрия електрически тример, който ще осигури постоянна работа във времето и няма да се поврежда лесно, ще трябва да имате предвид някои общи аспекти.

 • Захранване на електрическия тример

От гледна точка на захранването има два варианта: на ток и верижни триони или захранван с батерия.

Електрическите тримери, захранвани от източник на ток, осигуряват постоянна мощност и могат да се използват дълго време без прекъсване. Въпреки това с тях сте ограничени в движението, тъй като сте зависими от дължината на кабела.

Електрическите тримери с батерия са добър вариант за тези, които ги използват от време на време. Те предлагат свобода на движение и лекота на работа. Преди покупката на такъв уред задължително трябва да проверите автономността на батерията. По този начин ще разберете времето за работа, което той може да осигури. Важно е в този интервал от време да можете спокойно да окосите цялата морава без прекъсване. От друга страна, трябва да знаете, че при тях мощността варира в зависимост от нивото на съхраняваната енергия в батерията.

 • Мощност на електрическите тримери

Мощността е друг много важен показател, на който трябва да обърнете внимание. Ако изберете модел с висока мощност, той автоматично ще регистрира по-голям брой обороти в минута и дейността ще се извършва по-бързо.

Електрическите тримери, които ще се справят с площ до 50 m, ще имат мощност от 500 W. Ако градината е с размери между 51-100 m, тогава потърсете устройство с мощност от 1000 W.

 • Режещ механизъм на електрическия тример

Разбира се, работата на уреда е свързана с режещия механизъм. Той може да бъде няколко вида: с найлонова нишка, предно острие или смесен.

Електрическите тримери с найлонова нишка много добре косят трева и се използват предимно за това. Те не са подходящи за площи, където има стъбла или корени на растения.

Ножовите или дисковите електрически тримери са по-издръжливи и могат успешно да се справят с двор пълен с плевели или корени. Мнозина избират варианти със смесени системи за рязане. Това е така, защото те могат да се използват както за тревни площи, така и за храсти или корени. Важно е да се обърне внимание и на диаметъра на диска. Колкото по-голям е той, толкова по-голяма тревна площ можете да окосите с едно движение.

 • Тип дръжка на електрическия тример

За да Ви бъде максимално удобно, ще трябва да се спрете на модел с телескопична дръжка, с която да можете да регулирате височината. Единият тип дръжки са съставени от една част. Те позволява лесно боравене с електическите тримери. С нея ще можете да режете безпроблемно около препятствия или встрани.

Другите дръжки на електрически тримери са подобни на тези на велосипеда и са съставени са от две части. Това позволява на уреда да се движи под формата на полукръг, като по този начин може да коси по-големи площи с едно движение. За добър захват дръжката трябва да е покрита с гумен материал, за да не се плъзга при изпотяване на ръката.

 • Функции и аксесоари за електрически тримери

За да можете да косите тревата на неравни места или такива с по-труден достъп като площта под терасата, около дърветата или между храстите, е по-добре да изберете модел, който ви позволява да регулирате ъгъла на косене.

Относно стартовия режим би било идеално да стартира автоматично. Тоест за да включите електрическия тример просто да натиснете бутон. От друга страна, ръчните модели са свързани с по-голямо усилие, тъй като ще трябва да дърпате и кабел.

За да получите еднаква дължина на тревата, изберете модел с колело под ножа. Издържа теглото на верижния трион и поддържа постоянна височина на рязане. Електрическите тримери с въртяща се глава позволяват косене и във вертикално положение, а не само хоризонтално. Това е отлично решение и за високи храсти.

Освен това се уверете, че електрическите тримери, коитоо разглеждате имат колан. Такъв аксесоар ще ви помогне да не претоварвате мускулите на ръцете си.

Най-добрите електрически тримери

1. Акумулаторен тример за трева Einhell Po Wer X-Change GC-CT 18/24 Li P

Безжичен електрически тример за трева Einhell Po Wer X-Change GC-CT 18/24 Li P

Акумулаторният тример за трева е член на семейството Power X-Change и разполага с мощни батерии, които могат да се използват от всички устройства от серията. За този електрически тример е необходима батерия 18 V. За удобна работа без умора има допълнителна ръкохватка за работа с машината с две ръце. Корпусът и вторичната дръжка са изработени от висококачествена удароустойчива пластмаса. Ширината на косене е 24 см със скорост 8500 об/мин. Комплектът за доставка включва 20 пластмасови остриета.

ВИЖ ТУК

2. Електрическа косачка Einhell PXC AGILLO

Електрически тример Einhell PXC AGILLO

Einhell PXC AGILLO е оборудвана с безчетков мотор. Това, че той е разположен отпред, осигурява оптимално предаване на мощност и разпределение на теглото. Разполага с електронен контрол на скоростта и универсална двойна регулируема дръжка. Разделеният вал спомага за лесно транспортиране, но също и за спестяването на място за съхранение. Максималната скорост, която може да достигне, е 6400 оборота в минута.

ВИЖ ТУК

3. Акумулаторен тример за трева Einhell PXC GC-CT 18/24 Li

Електрически тример на акумулатор Einhell PXC GC-CT 18/24 Li

 

Работи с 2000 mAh Li-Ion батерия и предлага автономност от 55 минути. Разполага с дълга телескопична дръжка, 20 пластмасови остриета и предпазители за цветя. Може да достигне скорост до 8500 оборота в минута.

ВИЖ ТУК

4. Електрическа косачка Bosch ART 24

Електрически тримери Bosch ART 24

Позволява регулиране на височината с едно щракване. Има напълно регулируема втора ръкохватка. Двойният и кабел дава оптимизирани характеристики за рязане, а предпазната и скоба е за защита на растенията. Достига максимална скорост от 12 000 оборота в минута.

ВИЖ ТУК

Често задавани въпроси за електрическите тримери за косене

 • Какво да избера – бензинов или електрически тример?

За малки площи, за които не е необходима висока мощност, можете да заложите на електрическите тримери. Те са подходящи както за гъстата растителност, съставена от корени и плевели, така и за косене на трева. Ако имате нужда от уред за обширни площи, които надвишават 1000 квадратни метра, би било по-добре да изберете бензинов модел.

 • Удобни ли са електрическите тримери за косене на двор?

Със сигурност. Електрическият тример ще ви помогне да поддържате тревата по-лесно, защото ще можете да я косите постоянно. Ако имате малък или среден двор е идеалният вариант.

 • Каква повърхност мога да кося с електрически тример?

За да проверите каква е повърхността, която може да се коси с електрически тримери с диск или с тел, е много важно да обърнете внимание на мощността на двигателя, за който говорихме по-горе.

 • Как да сменя кабела на електрическия тример?

След известно време трябва да смените кабела за косене, защото с времето той се износва. Ако не знаете как да направите това, изпълнете следните стъпки:

 1. Демонтаж и монтаж на барабан – извадете барабана. Поставете отвертка в отвора отстрани, като развиете резбата на барабана. След това свалете капака му, като натиснете двете скоби, разположени в диаметрално противоположни посоки на корпуса. Те имат ролята да държат устройството в затворено положение. Извадете ролката, отстранете останалата нишка и я изхвърлете. Тя не може да се използва повторно.
 2. Монтаж на проводник – отрежете проводник с дължина около 10 метра и го огънете наполовина. Оформената примка се закрепва към специалния отвор. След това двата оформени кабела се навиват на двете лежанки по посока на часовниковата стрелка. Внимава се те да са стегнати, за да не се размотаят. По правило посоката на търкаляне също е посочена върху ролката. Накрая краищата минават през двата диаметрално срещуположни изреза от външната страна.
 3. Сглобяване и монтиране на барабана – накрая се поставя ролката вътре, като двата края на двете са разположени до водещите втулки на корпуса. Разкачете двата края на проводника през двете направляващи втулки и поставете капака на барабана. Издърпайте двата проводника, за да се уверите, че сте ги монтирали правилно. Не трябва да са по-дълги от 15 см отвън. Ако са по-дълги, ще трябва да ги изрежете. Навийте барабана на електрическия тример с помощта на отвертка и след това можете да се захванете за работа.
Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.