5 най-добри роботи за почистване на прозорци

вашата оценка

Живеем в ерата на технологиите, в която хората имат все по-малко време да се грижат за прости задачи като почистване. Ето защо роботизираните решения за почистване на повърхности, като прахосмукачката робот или робот за почистване на прозорци, са все по-търсени от тях.

Ако миенето на прозорците е непосилна задача и за вас, ви представяме лесно и достъпно устройство за миене на прозорци. Ето как можете да изберете най-добрия робот за почистване на прозорци.

Ръководство за купувача, при избора на покупка на робот за почистване на прозорци

Най-добрият робот за почистване на прозорци ще свърши цялата работа вместо вас. Трябва само да го фиксирате на прозореца и той ще се движи сам, почиствайки стъклото, без да се налага да го управлявате или наблюдавате. За да можете да се насладите на тези предимства обаче, е необходимо да изберете най-подходящия за вашите нужди робот за почистване на прозорци.

роботи за почистване на прозорци

Изборът не е съвсем лесен, особено защото подобни устройства са сравнително нови на пазара. Поради факта, повечето потенциални клиенти не знаят много за това как работят подобни уреди. Те също не са много евтини, така че това е инвестиция, която трябва да приемете сериозно.

За да ви помогнем да вземете информирани решение, подготвихме това ръководство за пазаруване. Ето нещата, които трябва да имате предвид:

1. Как работи най-добрия робот за почистване на прозорци?

Роботите за почистване на прозорци работят чрез задвижваща се система с колела или вериги. Начинът на задвижване може да бъде различен.

Някои модели използват кръгови движения, особено тези с две колела. Те винаги са оборудвани с микрофибърни кърпи, който могат да почистят стъклото, без да оставят следи.

По-скъпите модели имат повече специални функции. Например автоматично разпръскване на разтвора за почистване на прозорци. Други модели могат да създават и запазват карта на прозореца.

Всички роботи за почистване на прозорци обаче работят с ясни принципи. Като цяло, всеки робот може да бъде най-добрият, ако го изберете според вашите нужди.

2. Видове роботи за почистване на прозорци

На пазара ще намерите роботи със системата за захващане на стъклото. Някои използват магнитна технология, докато други работят с вакуум. Има и хибридни роботи за почистване на стъкла.

  • Робот за почистване на прозорци с магнит

Това е технология, която се е ползвала в началото на изобретяването на тези уреди. С напредването на разпространението и подобряването на роботите, днес магнитите са по-слабо разпространени.

Те функционират чрез поставяне на друг магнит на срещуположната страна на прозореца. Тъй като някои стъкла са много дебели, магнитната сила може да не е достатъчна. Поради тази причина повечето потребители предпочитат други типове роботи за почистване на прозорци.

  • Робот за почистване на прозорци със вакуумна приставка

Тази технология е все по-ефективна и предпочитана от потребителите. Някои модели с този вид почистваща система, могат да се използват за прозорци на тавана. Интересното тук е, че колкото по-силен е вакуума, толкова по-силен ще бъде и роботът. По-скъпите модели от този вид имат безшумен режим.

Недостатък може да бъде фактът, че за разлика от магнитнте роботи, тези могат да паднат от повърхността на прозореца. За това е важно да бъдат прикрепени с въже или друг тип връв.

Вакуумният робот за почистване на прозорци има редица предимства: движи се по-бързо, оставя по-малко следи, подходящ е за повече повърхности, включително декоративни стъкла.

3. Размери, форма и тяло на робота за почистване на прозорци

  • Размери на робота за почистване на прозорци

От този показател ще зависи типа на прозорците, върху които може да го ползвате. Ако имате малки прозорци, които искате да почистите, ще ви трябва робот с по-малки размери. При по-големи или прозорци във френски стил, ще ви свършат работа по-големи модели, за да не се налага да отделите цял ден в това задължение.

  • Форма на робота

Формата на робота също има голямо значение. Например роботът с два въртящи се диска е добър вариант за кръгли прозорци, тъй като не почиства добре ъглите.

  • Тегло

Теглото на тези помощници, често е пренебрегван аспект. Всмукателната мощност трябва да може да поддържа теглото на робота и в повечето случаи да се справя без проблеми.

Въпреки това, при по-тънки стъклени панели, прозорецът може да не издържи тежестта на робота. Винаги е добре да проверите в спецификациите каква минимална дебелина трябва да бъде стъклото.

4. Двигател на робот за почистване на прозорци

Двигателят е сред най-важните компоненти на това устройство, оказващи голямо влияние върху качеството на работата му.

Колкото по-добър е моторът, толкова по-висока ще бъде всмукателната мощност. Това означава, че роботът ще се залепи по-добре за стъклото. В допълнение, нивото на шума и лекотата, с която ще се движи по периферията на прозореца, също се определя от двигателя.

роботи за прозорци

Ако проверите нивото на децибелите, можете да разберете дали двигателят работи добре или не. Това е така, защото производителите се стремят да намалят нивото на шум, но и да предоставят на потребителите добър двигател. Все пак има и модели, които са от среден ценови диапазон, малко по-шумни са, но имат добър двигател.

5. Безопасно използване на робот за почистване на прозорци

При този, както и при всички други подобни уреди, които се намират в дома ви, безопасността е на първо място. Поради тази причина много потребители предпочитат модели със специални функции.

Най-важният от тях по отношение на безопасността е резервната батерия. Трябва да сте сигурни, че роботът винаги има заредена батерия, преди да го пуснете в експлоатация. Ако имате сравнително големи прозорци, батерията ви може да се изтощи.

Друга функция, свързана с безопасността, която хората често пренебрегват, са предупрежденията, които роботът показва, когато нещо не е наред. Повечето устройства имат предупредителен светлинен, звуков или дори гласов сигнал.

6. Изкуственият интелект и роботът за почистване на прозорци

Всеки съвременен робот за почистване на прозорци е оборудван с AI (изкуствен интелект) технология.

Той се използва за определяне на маршрута, който роботът трябва да следва върху стъкления панел. По-евтините модели следват произволни маршрути, но отново успяват да изчистят цялата повърхност.

По-усъвършенстваните роботи за почистване на прозорци, използват продиктувани от AI маршрути. Благодарение на тази технология, устройството ще знае къде вече е минало, къде не е почистило и къде трябва да отиде.

7. Специални функции

Тъй като говорим за роботи, иновациите никога няма да спрат. Така че всеки нов модел на пазара, ще има все повече специални функции.

Една такава функция е автоматичното пръскане. Обикновено потребителят трябва да напръска препарата за почистване на прозорци. Но когато имате робот с тази функция, това вече не е необходимо, защото той сам ще го направи.

интелигентни роботи за чистене на прозорци

Друга специална функция е възможността за свързване със смартфона чрез приложение, което разширява нивото на контрол, който ще имате върху робота. По този начин ще може да почиствате прозорците вкъщи докато сте на работа или дори на някоя екзотична почивка.

8. Допълнителни аспекти

  • Дължина на кабела

Винаги трябва да проверявате колко е дълъг захранващият кабел и къде ще го използвате най-често. Проверете местоположението на контактите, за да определите дали ще ви трябва и удължител.

  • консумативи

Микрофибърните кърпи ще трябва да се сменят, тогава когато препоръчва производителя. Повечето ще могат да се перат в пералня, но това ще ги изхаби и ще намали способността им.

Най-добри роботи за почистване на прозорци – нашите препоръки

Като вземем предвид съветите по-горе, анализирайки мненията на купувачите и предлаганите оферти, ви препоръчваме най-добрите роботи за почистване на прозорци.

1. Интелигентен робот за почистване на прозорци Conga WinDroid 970

интелигенттен робот за почистване на прозорциИнтелигентен робот за почистване на прозорци с квадратен дизайн и вибриращ моп: достигнете до всеки ъгъл. iTech Winsquare: Интелигентна навигация, изчислява идеалния маршрут за почистване, открива ръбовете на прозореца и напълно почиства цялата повърхност. Квадратен дизайн: почиства ръбове и ъгли, перфектни резултати и автономност. Advance Clean 5: почиства в 5 стъпки: овлажняване, измиване, изстискване, почистване и изсушаване. Тази технология помага за постигане на професионални резултати без усилия.

ВИЖ ТУК

2. Робот за миене на прозорци Hobot 298

робот за миене на прозорци Hobot 298AI-технология S2.1 и GYRO сензор – Линейно почистване, 2 лазерни сензора.
За всякаква дебелина на стъклото – Система за едностранно почистване.
Резервоар за вода с ултразвукова дюза – АВТОМАТИЧНО и ръчно почистване.
Откриване на дограми и стъкла.
Контролирайте с вашия смартфон.
Работи във вертикално положение – Почиства и повърхности без рамки.

ВИЖ ТУК

3. Робот за почистване на прозорци Hobot 198

робот за почистване на прозорци с управление чрез телефонНай-новият робот за прозорци HOBOT 198 идва с подобрения и приложения за телефон – предназначен да почиства всякакви видове твърди и гладки повърхности. Можете да почиствате прозорци, огледала, стени и подове на бани, кухни и коридори, маси, шкафове, гардероби и др. Системите му за безопасност включват защита от падане, дистанционно управление и допълнителна батерия. Също така има дълъг четири метров кабел. Може да използвате някой от трите му режима на работа или AI технология – 2.1. Благодарение на по – ниските нива на шум, може да го използвате докато си почивате или гледате телевизия.

ВИЖ ТУК

4. Робот за миене на прозорци Hobot 368

робот за миене на прозорциПодходящ за почистване на всякакви видове твърди и гладки повърхности. Можете да почиствате прозорци, огледала, стени на бани, маси, шкафове, гардероби и др. Hobot 368 идва с подобрения – нов дизайн, подобрен софтуер за почистване, по-добра свръзка между робота и кабела, безчетков мотор и още много. Hobot 368 идва с нов, по-стилен дизайн. Оборудван е с допълнителна защита на кабела, която осигурява безпроблемна работа на робота.

ВИЖ ТУК

5. Робот за почистване на прозорци HUTT W66

интерактивен робот за почистване на прозорциКачествен и нискобюджетен робот за почистване на прозорци – няма друг като HUTT W66 с неговата засмукваща сила от 2600Pa, която го държи във вертикално и стабилно положение от началото до края на работния му цикъл. За неговата безопасност е отговорен и сензора против падане, който моментално открива ръбовете и променя посоката на движение. Допълнителна сигурност гарантира предпазното въже, което обикновено се използва при почистване на външната страна на прозорците.

ВИЖ ТУК

Заключения

Можете да закупите най-добрия робот за почистване на прозорци онлайн. Тук ще намерите повече модели, отколкото в традиционните магазини.

Не забравяйте да проверите опита на други потребители с този тип продукт, преди да направите покупката, за да сте сигурни, че ще изберете този, който е подходящ за вас. С тези съвети, дадени от нас, ще закупите най-добрия робот за почистване на прозорци.

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.