5 най-добри соларни лампи

5/5 - (1 глас)

Най-добрите соларни лампи са достъпен и безпроблемен начин да осветите и оборудвате градината си. По този начин вие извличате повече от вашето външно пространство. Независимо дали работите с разпръснати акри, поддържан вътрешен двор или уютен балкон, соларните лампи могат да ви помогнат да преобразите пространството си. Чрез тях вие ще продължите да се наслаждавате на градината си дълго след залез слънце.

Соларните лампи се предлагат в широка гама от различни форми и размери. Тъй като не разчитат на захранване от електрическата мрежа, могат да бъдат разположени свободно във вашата градина. Това ниво на гъвкавост ги прави идеални за осветяване на вътрешни дворове, алеи, навеси, палуби и др.

В това ръководство за закупуване ще разгледаме различните видове слънчеви лампи на пазара, след което ще предложим  най-добрите соларни лампи, които да закупите за вашата градина.

Ръководство на купувача

Соларните лампи са екологично осветление. С добър комплект слънчеви светлини можете да създадете атмосфера, която ви позволява да се наслаждавате на градината си дълго след свечеряване.

Захранвани от слънчеви панели, всички соларни лампи абсорбират дневната светлина и я превръщат в електричество. По този начин вечерта те вече са заредени, така че да са готови за работа. За разлика от лампите, захранвани от електрическата мрежа, тези  са икономични и лесни за инсталиране. Причината е, че се захранват от слънцето. Така спестят пари от сметките за електричество или батерии. Важно е да знаете, че с правилните светлини можете да имате ефективно, автоматизирано градинско осветление.

Как работят всички соларни лампи?

Соларните лампи се захранват от вътрешни акумулаторни батерии. Тези батерии се зареждат през целия ден от соларен панел. Колкото по-слънчев е денят, толкова повече енергия се съхранява в батерията и толкова по-ярка ще е светлината. Самата светлината се произвежда от една или повече LED крушки. Привечер те се включват автоматично, докато изгаснат, когато слънцето изгрее. Слънчевата енергия може да се използва в градината за захранване на прости механизми като водни помпи в слънчеви водоеми или – в този случай – електрически крушки, за направата на соларни лампи.

Какви са различните видове соларни лампи?

Всички соларни лампи се разделят на три основни типа въз основа на тяхната светлинна мощност: активирани от движение, от здрач до зазоряване и контролирани от таймер. Поради размера на слънчевите клетки и капацитета на батерията, събраната слънчева енергия е ограничен ресурс. Затова вие ​​преценявате кога искате светлините да светят и колко дълго.

Управляваните с таймер слънчеви светлини ви дават най-голям контрол. С тях можете да посочите кога да се включват и за колко време.

Соларните светлини от здрач до зазоряване използват сензори за автоматично осветяване, когато дневната светлина изчезне, и трябва да останат включени до изгрев слънце. В региони с ограничено слънчево греене, особено през зимата, светлините от здрач до зазоряване може да имат проблеми със съхраняването на достатъчно слънчева енергия, за да останат ярки за дълго време всяка вечер.

Активираните от движение светлини се включват, когато се задействат от сензор за движение. Те пестят резерви от слънчева енергия. Този стил често се използва за прожектори или за специфични нужди от осветление, като например пред задната врата.

соларна лампа

Как да изберем най-добрите соларни лампи?

Въпреки че е такова малко устройство, има много неща, които трябва да се вземат предвид. Със сигурност не всички производители предлагат всички тези спецификации, но преди да изберете своите соларни лампи, обърнете внимание на:

  • Размер на соларния панел

Като общо правило, колкото по-голям е панелът, толкова по-ярки са светлините. Колкото по-ярки са светлините, толкова лампите ще останат по-дълго включени. Въпреки това, много соларни лампи работят идеално с по-малки слънчеви панели. Така че просто се уверете, че сте доволни от светлинния ефект, който осигуряват и от издръжливостта им. За по-големи слънчеви панели, помислете дали панелът ще бъде видим, тъй като може да е грозен.

  • Дължина на кабела при различни соларни лампи

Опитайте се да обърнете внимание на това колко жица има между слънчевия панел и първата крушка. Най-малко един метър от този вход е полезен. Така ще имате повече гъвкавост при поставяне на слънчевия панел. С достатъчно дълъг кабел ще можете да поставите панела на слънчево място и да гледате светлините на пергола на няколко фута разстояние, дори и да е на сянка.

  • Осветеност

Лумените са мярка за това колко ярки са вашите соларни лампи. Околните лампи могат да бъдат от 5 до 10 лумена, докато по-практичните обикновено са 100-200 лумена. Интензитетът на светлината е от голямо значение за вашите лампи.

  • Светлинни режими на различните соларни лампи

Режимите на затъмняване, яркост и мигане създават атмосфера и подобряват социалните зони в градината.  Освен това те удължат живота на соларните лампи и регулират това колко дълго ще светят през дадена нощ. Някои соларни лампи имат енергоспестяващ режим, който затъмнява крушките, но удвоява живота им. Така вашите светлини остават включени по-дълго при облачно време и след по-кратките светли часове на деня през зимата.

  • Сензор за движение

Сензорите за движение карат светлините да се включват, когато се приближите или когато наблизо има активност. Това може да удължи живота на вашите соларни лампи, тъй като те ще се включват само на кратки интервали. Така вашите лампи ще са и по-малко зависими от нивата на дневна светлина. Ще работят също толкова добре през зимата, колкото и през летни месеци.

  • Превключвател за включване-изключване

Полезна функция, за да можете да изключите вашите соларни лампи. Така освен, че  ще зарадвате съседите си, ще защитите и природата. Потърсете акумулаторна батерия.

  • Устойчивост на атмосферни влияния

Степента на защита от проникване (IP) показва колко лесно прахът и водата могат да проникнат в електрониката. Следователно от нея ще разберете колко устойчиви на атмосферни влияния и вода са вашите лампи. Може да сте виждали това, ако някога сте купували захранвана външна технология, като камери за диви животни, или пък спортни слушалки. Тази оценка не винаги се дава, но ако я видите, потърсете соларни лампи с IP рейтинг 44 и повече. Това означава, че тези соларни лампи ще бъдат устойчиви на атмосферни влияния.

Никак не обичате тъмнината? Тогава прочетете нашата публикация за нощни лампи:

10 най-добри нощни лампи

Нашият избор за най-добри соларни лампи

1. LED улична соларна лампа SUPERFIRE FF5-A

Superfire FF5-A соларни лампи

Соларната LED улична лампа Superfire FF5 е иновативно решение за осветление, което осигурява надежден източник на светлина на външни пространства. Оборудвана със слънчев панел от 63 W и батерия от 5000 mAh, тази лампа има яркост от 500 lm и е класифицирана като IP65 за водоустойчива защита. Функцията за дистанционно управление прави работата лесна, а LED технологията осигурява ярка, енергийно ефективна светлина. Независимо дали осветявате тъмна алея, градина или паркинг, слънчевата светлина на Superfire FF5 е отличен избор за вашите нужди от осветление. Не само, че предоставя удобно и рентабилно решение за осветление, то е и екологично чисто и не изисква електрическо окабеляване.

ВИЖ ТУК

2. Комплект LED соларни лампи 77 LED SMD

комплект соларни лампи 77 LED SMD

 Този продукт е отличен избор за тези, които искат да спестят разходи за енергия и да имат осветителна система с ниска поддръжка в дома си. Със 77 SMD и DMD светлини, тази лампа осигурява ярко и равномерно осветление. То е идеално за различни външни пространства като градина, гараж и други. Дизайнът  е компактен и многофункционален, което прави моделът лесен за инсталиране на различни места. Соларната LED светлина за камера се захранва от слънчев панел, което означава, че не изисква окабеляване или електрическа връзка. Просто поставяте лампата на място, където ще получава много естествена светлина и ще се зарежда през деня, за да осигури осветление вечер. Соларната лампа има и сензор за движение. Това я прави чудесен избор за използване в зони, където имате нужда от светлина само когато някой присъства. Тази функция добавя допълнителен слой сигурност за вашия дом, тъй като светлината ще се включва автоматично при засичане на движение. Няма как нарушителите да останат незабелязани.

ВИЖ ТУК

3. Комплект соларни лампи Timeless Tools

Timeless Tools соларни лампи

Комплектът от 10 слънчеви градински светлини Timeless Tools е чудесен избор за всеки, който иска да добави нотка елегантност и светлина към своето външно пространство. Соларните лампи са изработени от неръждаема стомана и имат красив дизайн, който ще допълни всяка градина, вътрешен двор или алея. Една от забележителните характеристики на тези светлини е, че се захранват от слънцето, което ги прави едновременно екологични и рентабилни. Те се зареждат през деня и се включват автоматично през нощта. Освен това светлините са лесни за инсталиране и се доставят с всичко необходимо, за да започнете. Те са издръжливи и устойчиви на атмосферни влияния с рейтинг IP44. Като цяло, ако търсите стилен и практичен начин да добавите светлина към вашето външно пространство, комплектът слънчеви градински лампи Timeless Tools 10 е чудесен избор.

ВИЖ ТУК

4. Улична лампа POWERNEED Sunen SSL32

Sunen SSL32

Тези соларни лампи Powerneed Sunen SSL322 са иновативно и екологично решение за осветление на външни пространства. Със своите 20 W LED светлини, тази соларна лампа осигурява достатъчно осветление за вашата алея, градина или други външни площи. SSL32 също има защитен клас IP65, което го прави способен да издържи на тежки метеорологични условия като дъжд и сняг. И със своя компактен и елегантен дизайн, той няма да наруши външния вид на вашето външно пространство. Друг акцент на този продукт е лесният процес на инсталиране. Просто го поставете на слънчево място и е готово за работа. А с дистанционното управление можете лесно да включвате и изключвате осветлението от разстояние и да регулирате интензитета на светлината.

ВИЖ ТУК

5. LED външна соларна лампа NeoSimply

LED външна соларна лампа, NeoSimply

Слънчевата LED външна светлина от NeoSimply е идеалното решение за всички ваши нужди от външно осветление! С яркост от 1000 лумена и 20 светлини, тази соларна лампа лесно ще освети вашето външно пространство. Неговият рейтинг IP65 гарантира, че е устойчив на атмосферни влияния, което го прави идеален за всички сезони. Соларната лампа разполага и със сензор за близост и 3 интелигентни режима на работа, позволяващи да регулирате яркостта и да я включвате/изключвате автоматично според вашите нужди. А със слънчевия източник на енергия можете да се наслаждавате на мощно и ефективно осветление, без да се притеснявате за високи сметки за електричество или сложни инсталации.

ВИЖ ТУК

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.