Amazon Kindle: Трябва ли да инвестирам в един?

вашата оценка

1.Цената на книгите

Цената на Kindle версията на книгите в Амазон не е много по-различна от цената за хартиеното копие. Вие спестявате около 1 паунд (2,50 лв.). Което всъщност не е зле. За по-старите книги обаче, може да спестите 2 и нагоре паунда. Аз съм страстен читател и се опитвам да чета по 3 книги на месец. Това означава, че с Amazon Kindle си спестявам между 5-10 лв. месечно. Пресметнато на годишна база, резултата е доста впечатляващ. Така че, ако сте запален читател и желаете да спестите някой лев, това е офертата за вас.

2.Съхранението на хартиените книги и цената за доставката

amazon-kindle-buyoutside-knigiХартиените книги заемат място. Осъзнах това от първа ръка, когато ми се наложи да се местя преди 3 години. Имах голям проблем с намирането на място за всички книги и учебници от университета. Наложи се да върна няколко книги при родителите си. Ако нямате достатъчно място вкъщи за книгите си, Amazon Kindle е идеалния заместител на тоновете обемни книги. Той пасва в джоба ви, а с него може да имате богата колекция от книги.

Друг проблем е цената за доставката. Аз обичам да чета книги на английски език, които ги няма на българския пазар. Това налага да ги купувам от чужбина. Доставката на книги до България е доста скъпа, предвид факта, че те са доста тежки. Чрез Amazon Kindle, вие директно получавате книгата си, след покупката. Не е нужно да харчите допълнително пари за доставка или да чакате извесно време за да пристигне пратката ви.

3.Комфорт на четенето

Голямо предимство е комфортът на четене. Мога да чета книга докато се храня, лежа, в парка или където пожелая. Не е нужно да се притеснявам, че ще измачкам хартиената книга или че е тежка и ми е трудно да я държа с една ръка. С Amazon Kindle, няма значение дали четете книга с 1000 или 50 страници, те винаги тежат еднакво и са еднакво комфортни. Попитайте някой, чел „Война и мир“.

amazon-kindle-buyoutside.-kafejpg4.Множество книги в нашите ръце

С Kindle можем да „жонглираме“ с множество книги. Аз имам бизнес книги, исторически, романи, биографии и мога да си избирам различна според настроението. Изключително удобно е за почивка, преди винаги си взимах една книга и често съжалявах, че не съм взел някоя друга от моята колекция. Четенето на книги е свързано с настроението ни, различно е когато държиш цялата си колекция от книги в задния джоб

5.Живот на батерията и брой книги

Батерията на моя Kindle издържа 20 дни, ако четете всеки ден по един час. Напълно се зарежда за един час. Мога да държа до 1000 книги без никакви проблеми и винаги мога да изтрия няколко, ако памета се запълни.

 

 

6.Удобен речник

Киндъл-речник-buyoutsideКакто споменах, обичам да чета книги на английски език. Страхотна екстра на Kindle е, че има вградени речници. Когато срещна непозната дума, просто я маркирам и мога да видя транскрипцията, значението на думата и примерни прости изречения с нея. Изключително удобно за всеки, който желае да обогати езиковите си знания. Четенето на английски никога не е било по-лесно.

 

 

7.Настройки на четене

Много пъти ми се е случвало да си купя книга и шрифта да е малък или пък въобще да не е подходящ за четене. Това по-често ми се е случвало с книги на български език. Ясно си спомням, трудностите които изпитвах когато четох „7-те навика на високоефективните хора“ на Стивън Кови. Издателството беше използвало прекалено ситен шрифт и бях затруднен. Сега с Kindle може да променям шрифта, ориентацията и големината му само с няколко клика по менюто. Изключително елементарна екстра, която ме спечели още в началото.

Определено инвестицията в Amazon Kindle беше правилна и все още съжалявам, че не я направих по-рано.

Вижте най-добрия Amazon Kindle в amazon.co.uk – направете най-добрата инвестиция!
Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.