6 най-добри сауни за лице

5/5 - (1 глас)

Чистата, хидратирана и сияйна кожа е символ на красота и младост, които много мъже и жени желаят. За съжаление много вътрешни или външни фактори могат да повлияят на кожата на лицето, като по този начин се появяват пъпки, петна, белези, дехидратация, бръчки и др.

В допълнение към все по-популярните продукти за грижа за кожата, устройствата за грижа за кожата се оказват ефективни и практични за голяма част от потребителите. Ако се интересувате от закупуването на най-добрата сауна за лице, ето аспектите, които ще ви помогнат да вземете най-доброто решение.

Защо да изберете най-добрата сауна за лице?

Машината за сауна за лице е устройство, което излъчва пара, която е насочена специално към областта на лицето. Сауните за лице често се използват в СПА центровете или дерматологическите кабинети.  За щастие, сега имате възможността да се насладите на неговите предимства направо в дома си. Ще се насладите на същото лечение, без да плащате за СПА процедури.

сауни за лице

За да се насладите на всички ползи, ще трябва да закупите най-добрата сауна за лице.

Ръководство за купувача, при избора на покупка на сауна за лице

Има и няколко вида, от които да избирате, което означава, че ще трябва да проучите добре всеки един, за да определите кой е подходящ за вашите нужди. За целта е препоръчително да прочетете това ръководство за пазаруване, преди да вземете решение. Ще разберете не само какви са критериите за избор на много добър продукт, но и дали наистина имате нужда от него, както и най-добрите варианти като съотношение качество/цена на пазара.

Ако искате да увеличите колекцията си от аксесоари за домашна СПА терапия, прочетете статията за най-добри ролери, ТУК!

И така, ето какво трябва да знаете:

1.Видове сауна за лице:

Всеки модел има специфични спецификации, функции и инструкции за употреба и вие ще трябва да изберете този, който е най-подходящ за вашата кожа.

 • Конвенционална сауна за лице

Този уред е предназначен за използване от един човек. За разлика от професионалния модел, той няма да може да се използва от няколко човека едновременно. Има малки размери и може лесно да се транспортира, например ако искате да го вземете със себе си на почивка. Освен това режимът на работа е доста прост и управлението е много удобно.

 • Професионална сауна за лице

Режимът на работа е подобен на конвенционалната сауна, но тук размерите са по-големи и има възможност да се използва от няколко души едновременно. Един от компонентите е резервоар за вода. Той трябва да е достатъчно голям, за да може сауната да се използва по-дълго време, без да се налага почивка.

най-добри сауни за лице

Разбира се, по-големият размер и повече специални характеристики ще бъдат отразени във високата покупна цена.

 • Сауна за лице с Nano-Ionic технология

Нано-йонната сауна за лице включва различна технология в сравнение с другите видове. Основната разлика е, че всички елементи, които се използват за отопление и следователно получаване на пара, са направени от керамика.

Технологията е по-модерна, тъй като позволява много по-бързо загряване на уреда, което намалява времето за изчакване и общата продължителност на терапията. Така получената пара е с превъзходно качество, т.е. успява да проникне по-добре в кожата, като благоприятните ефекти са засилени.

2.Формата на устройството за лицева сауна

Ще забележите, че предлагането на пазара е доста разнообразно по отношение на компонента, от който излиза парата. Формата му може значително да повлияе на вашия комфорт по време на употреба. Ето как да изберете правилния вид:

 • Разкроен конус

Ролята му е да поддържа или „прегръща“ лицето по време на употреба, като по този начин насочва парата много добре към кожата. Това елиминира необходимостта да седите с кърпа на главата, както вероятно сте свикнали досега.  Дизайнът осигурява ефективно действие на парата върху всяка зона на лицето.

домашна сауна за лице

Един аспект, който е добре да проверите, е височината на аксесоара. Сауните с по-дълъг конус елиминират необходимостта от седене, докато прилагате процедурата с пара. Когато обаче използвате тези с по-къс конус, ще трябва да седнете в удобна позиция на стола, преди да започнете да ги използвате.

Ако искате най-добрата сауна за лице, изберете такава, която се доставя с две приставки за насочване на парата. По-широка за лицето и по-тясна, приставка за нос, която ще насочва парата към тази конкретна зона.

 • Дизайн тип цвете

Това е вариант, който има за цел да бъде по-естетичен. В допълнение към стилния си външен вид, това устройство е и по-ефективно при насочване на парата. Тъй като емисионната тръба е по-тясна от другите модели, парата ще бъде по ефективна и с по-голяма сила.

Когато става въпрос за тези аксесоари, изберете тези, които могат да се свалят. Това ще ви позволи да ги дезинфекцирате по-лесно.

Тези с дизайн на цветя обаче нямат подвижен аксесоар. Единствената подвижна част е резервоарът за вода. Ако това ви създава неудобство, изберете другия модел.

3.Тип кожа

Преди да закупите машина за сауна за лице, трябва да вземете предвид вашия тип кожа. Различните типове кожа реагират различно на обработка с пара. Тогава ще знаете много добре колко дълго можете да се изложите на тяхното действие.

професионална сауна за лице

Най-добре е да изберете сауна за лице, която ви позволява да регулирате времето на действие, мощността и скоростта на парата, както и нейната температура, така че да е подходяща за вашата кожа.

4.Капацитет на резервоара на сауната за лице

Ако искате малък и преносим модел, който не заема много място, не можете да очаквате резервоарът да има много голям капацитет. Ако резервоарът е по-голям, ще можете да имате по-дълги процедури, без да се налага да допълвате резервоара.

5.Лесна за използване сауна за лице

Ако търсите уред за лична употреба, ще трябва да изберете такава, която е възможно най-лесна за използване. Функциите трябва да са лесни за достъп и интуитивни за използване.

Всеки уред, който е твърде сложен за работа, ще ви накара да отложите използването му възможно най-дълго, превръщайки инвестицията ви в загуба.

6.Автоматично изключване

Това е една от най-важните характеристики на тези устройства. Функцията осигурява автоматично изключване на устройството когато парата не е използвана за определен период от време, или когато водата в резервоара е свършила. Това предотвратява загубата на енергия, както и повреда на устройството.

7.Безшумна сауна за лице

Ако мечтаете за релаксация докато използвате сауната, тогава трябва да обърнете внимание на децибелите. Независимо от размера на устройството, не искате то да издава досаден шум, докато искате да се насладите на моменти на спокойствие. Винаги избирайте най-тихия вариант.

Ако устройството ще е твърде шумно, със сигурност няма да искате да го използвате често, което отново означава, че инвестицията ви няма да си струва.

8.Скорост на нагряване

Пара се създава само след като уредът се загрее. Преди да купите определен модел, проверете продължителността на това време за загряване.

домашна спа терапия

Ако предпочитате бързи процедури, изберете модел с ниска скорост на нагряване. Например, има по-скъпи модели, които могат да започнат да изпускат пара от момента на пускането им в експлоатация.

Ако предпочитате по-дълги терапии и не бързате, можете да изберете модел, който отнема малко повече време за загряване.

9.Какви функции и аксесоари трябва да има най-добрата машина за сауна за лице?

 • многоъглови аксесоари – позволяват по-прецизно пренасочване на парата, подобрявайки ефектите от лечението.
 • функция за пара за коса – парата може да има благоприятен ефект не само върху кожата, но и върху косата, като отваря кутикулата й. По този начин повишава ефективността на процедурите за коса.
 • Вградено огледало – аксесоар, който е за предпочитане да имате под ръка, особено ако искате да приложите други процедури или да извършите процедури против акне веднага след излагане на пара.
 • Комплект за премахване на пъпки – някои производители включват в пакета за доставка и професионален комплект инструменти за премахване на черни точки или лечение на акне. Внимавайте обаче, неправилното използване на тези прибори може да доведе до сериозни увреждания на кожата. Посъветвайте се с дерматолог преди да ги използвате.

10.Цена и производители

Разбира се, цената ще бъде важен критерий при избора ви. В зависимост от бюджета, който имате на разположение, можете да очаквате то да струва повече или по-малко въз основа на специалните функции.

Цената също може да бъде повлияна просто от по-качествени компоненти като батерии.

пара от сауна за лице

Ако не разполагате с много бюджет, тогава отделете време да проучите други продукти, които могат да имат подобен ефект върху грижата за кожата или които включват тази функция в допълнение към други. Така ще имате по-функционално устройство, което може да задоволи повече нужди.

Също така проверете много добре производителя. Ако изглежда, че дадено устройство идва от съмнителни източници или не вдъхва доверие, най-добре е да продължите напред и да не се спирате твърде много на него. Използването на устройство, което не отговаря на правилата, може да бъде вредно не само финансово, но дори и физически.

Плюсове и минуси на сауната за лице

 • Под действието на парата порите на кожата се разширяват, стимулират се изпотяването и кръвообращението. Това води до по-лесно и по-малко увреждащо почистване на кожата, натоварена с черни точки, както и до насърчаване на регенерацията на клетките, което води до подмладен тен.
 • Метод за подготовка на кожата за ексфолиращи процедури или за хидратация, като се насърчава усвояването на вещества с подхранващ и хидратиращ ефект.

Има обаче някои недостатъци, които трябва да знаете, особено ако имате чувствителна кожа.

йонизираща сауна за лицеНеправилната употреба, т.е. твърде честото лечение, може да доведе до дразнене и свръхчувствителност на кожата на лицето.

 • Хората, които страдат от розацея, може да забележат влошаване на този проблем след лечение с пара.
 • Вече чувствителната кожа ще бъде раздразнена, а употребата за по-дълъг период от препоръчания от специалистите може да доведе до изсушаване на кожата.

Най-добри сауни за лице – нашите препоръки

1.Сауна за лице с йонизация Beurer FC72

сауна за лице с йонизираща технологияХидратирайте кожата си с машина за сауна за лице FC72 с йонна технология.
Уредът отваря порите, което позволява дълбоко почистване и в същото време стимулира кръвообращението.
Съдържа подвижен резервоар за вода, подходящ за съдомиялна машина.
Предоставената регулируема дюза осигурява лесно използване на уреда.
Йонна технология – Включва мерителна чашка.

ВИЖ ТУК

2.Сауна за лице Beurer FS50

сауна за лице беурерСауната за лице FS50 е идеална както за козметични цели (грижа за лицето), така и за медицински цели (вдишване на пара).
Уредът отваря порите, което позволява дълбоко почистване и в същото време стимулира кръвообращението.
FS50 съдържа изпарителен резервоар, изработен от висококачествен алуминий.
Устройството разполага с контейнер за аромати, за да създаде комфортна и приятна среда за Вас.

ВИЖ ТУК

3.Сауна за лице с йонизация Qeno AP-043

сауна за лице куероСауната за лице Qeno® е идеалният аксесоар за козметична употреба във вашите процедури за грижа за лицето.
Подвижна маска за лице (сауна) ергономична и адаптивна.
Мощност: 300 W Постоянна температура.
Бутон ВКЛ / ИЗКЛ.
Бял цвят.
Капацитет на купата: 65 мл.

ВИЖ ТУК

4.Сауна за лице Beper 40.967N

сауна за лице бепърТефлонова основа на устройството.
Пластмасова маска.
3 възможности за настройка на дебита на парата.
Лед индикатор.
Крачета против плъзгане.
Мощност 100W.

ВИЖ ТУК

5.Сауна за лице и нос 2 в 1 Tiessa

сауна за лице и инхалатор за нос тиесаСауната за лице е идеална за козметична употреба при грижи за лицето. Водната пара стимулира кожата на лицето, придавайки й красив и здрав вид. С помощта на сауната за лице ще се отпуснете и ще имате чист, хидратиран и здрав тен.

Уредът е подходящ и за лечение на заболявания на горните дихателни пътища и синузит, като е подходящ за цялото семейство.

Сауна за лице (за лице) – подходяща е за отваряне на порите и за козметично третиране на лицето (парата овлажнява кожата, подобрява кръвообращението, почиства и озарява кожата);

Инхалатор (за носа) – за облекчаване на проблемите, свързани с запушването на носа и за респираторни лечения.

ВИЖ ТУК

6.Сауна за лице Benice BNS-016

сауна за лице БенисСъс сауната за лице Benice се потопете в един мечтан релакс вкъщи.  Без излишни време и пари ще получите лечение и отпускащо удоволствие в домашни условия. Погрижете се за вашата кожа като постигнете чиста, здрава и хидратирана кожа на лицето. Почувствайте се специални и още по-красиви.

Benice BNS-016 контролира интензивността на парата, посредством бутон. Разполага с две степени (L/H) за регулиране силата на парата. Така се контролира почистването на лицето. Може да използвате минерална или обикновена вода, както и да добавите различни аромати, масла и есенции. Сауната за лице Benice е ефективна при хидратация, интензивно почистване и подобряване на кръвообращението. Поглезете се с Benice BNS-016 и засияйте отново!

ВИЖ ТУК

Заключения

Можете да закупите най-добрата сауна за лице онлайн. Тук можете да намерите няколко варианта, от които да изберете най-подходящия за вас.

Освен това не забравяйте, че имате възможност да се консултирате с мнението на други потребители, които могат да изразят своето удоволствие или разочарование след получаването и използването на устройството, което възнамерявате да закупите.

Доставката се извършва до дома и можете лесно да върнете продукта, ако не сте доволни от него.

Сега, когато имате цялата тази информация, вие сте готови да закупите най-добрата сауна за лице за вас.

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.