6 най-добри бебешки люлки

5/5 - (1 глас)

Когато става въпрос за вашето дете без съмнение искате най-доброто. Това се отнася и при избора на електрически бебешки люлки. Жизнено важно е да направите най-добрия избор за хармоничното развитие на малкото дете. За това се нуждаете от добра предварителна информация още преди закупуването и. Прочетете нашето ръководство. В него сме ви представили подробно всички аспекти, които трябва да имате предвид преди да закупите най-добрата електрическа люлка.

Ръководство на купувача

Безопасността е първият фактор, който трябва да се има предвид, когато става въпрос за бебета. Задължително проверете дали избраният от вас продукт има символа CE върху опаковката си. Това показва, че люлеещият се стол е направен по стандартите за безопасност, предвидени от европейското законодателство.

Обърнете внимание и на факта,че такъв продукт се използва веднага след раждането.  Уверете се, че моделът, който закупувате, има регулируема облегалка, която ще позволява на бебето да заема позиция възможно най-близка до хоризонталната. Трябва да има и система за безопасност на предпазния колан. Важно е да се спазват и препоръките на производителя относно допустимата възраст и максималното тегло на детето.

Американската академия по педиатрия препоръчва да прекратите използването люлеещия се стол, когато бебето започне да сяда без проблемно. По този начин ще предотвратите евентуални наранявания при преобръщане. За предпочитане е люлката да има възможно най-широка опорна основа в ущърб на малката.

Режим на захранване

В зависимост от вашия бюджет, но също и от други фактори, можете да избирате между механичен и електрически люлеещ се стол. Механичната люлка не се нуждае от захранване. Полюшването се осъществява от бебето или от възрастния, който я люлее. Инерцията се поддържа от еластичността на рамката, от която е направена. Това може да бъде подходящ избор за по-спокойни бебета, които са тихи, където и да ги сложите. Важното предимство е, че с тях не приучавате детето да спи докато се люлее. При този тип люлки разходите за закупуване са по-малки, а такива за поддръжка не съществуват.

Електрическата люлка е другият вариант, който изисква захранване от контакт или батерии. Тя обикновено е по-скъпа от механичната. Предимството и е, че движението и е възможно да се регулира и да е постоянно. Това благоприятства по-дългите цикли на сън при бебета, които срещат трудност при преминаването от един цикъл към друг.

бебешки люлки

Движение

При механичните модели нещата са много прости. Люлеенето се осъществява напред-назад и не може да бъде контролирано. Електрическите варианти са по-ефективни от тази гледна точка. Повечето имат поне три скорости на люлеене. При най-добрите модели дори има избор за различни движения на люлеене. Някои имитират начина, по който бебетата са люляни от техните майки. Можете да намерите и електрически столове в средния ценови клас, които да извършват както движения напред-назад, така и движения настрани.

Използвани материали за бебешки люлки

Дори люлеещият се стол да се използва за ограничен период от време, материалите от които е направен трябва да са устойчиви. Защо не? Може би ще го използвате и за следващото дете.

Ако говорим за рамката, най-добрият вариант е тя да е частично или изцяло покрита с пластмаса. Пластмасата предлага не само елегантен външен вид, но и известна защита. Предпочитаният вариант на производителите е алуминий, което спомага за по-лесното и пренасяне.

Седалката влиза в контакт с дрехите и кожата на бебето, затова е много важно да е максимално мека и удобна и изработена от безопасни материали. Вложка за използване през първите седмици след раждането би била идеална. Така пространството става по-безопасно и приятно за мъничето. Използваните текстилни материали често включват синтетични влакна, но много от производителите се опитват да използват и памук поне за горната част, която е в пряк контакт с бебето.

Преносимост

Преносимостта зависи от два фактора. Първо от възможността за сгъване на люлеещия се стол и второ от общото му тегло. Има люлеещи се столове, които са специално проектирани да бъдат фиксирани и да не могат да се пренасят. Това означава, че те могат да се използват единствено у дома.

Но ако сте семейство, което пътува много, и имате нужда от люлеещ се стол дори когато сте в  движение, тогава проверете дали избраният продукт е преносим. Теглото му трябва да е възможно най-малко, а също и столът  да бъде сгъваем.

бебешки люлки

Полезни функции

Една от най-полезните и търсени функции е функцията за звук. Това означава, че люлеещият се стол ще може да възпроизвежда успокояващи мелодии и звуци. Някои люлки дори имат опция за издаване на бял шум или възпроизвеждане на сърдечния ритъм. Други са оборудвани с MP3 вход, за да можете да пускате любимата музика на мъничето. Предимство е и възможността за регулиране на звука.

За да направят люлеещия се стол още по-интересен и забавен, производителите го допълват с аркада с играчки. Нейната цел е да стимулира децата от визуална гледна точка, а по-късно и от двигателна такава.

Нощната лампа е друга полезна функция и също се счита за много практична от родителите. Нашата препоръка обаче е да проверите вида на светлината, която използвате, защото синята светлина може да попречи на циклите на съня.

Начин на поддръжка на бебешки люлки

Много модели имат подвижен капак, който позволява да ги почиствате по-лесно и ефективно дори в пералнята. Това се проверява в спецификациите на модела. Би било добре люлката да има подвижен капак, защото нейзбежно върху капака на устройството ще се озоват някаква храна, мляко или слюнка.

Освен вкъщи на бебето трябва да му е комфортно и по време на път. Можете да прочетете нашата статия за детски столчета за кола:

6 най-добри детски столчета за кола

Най-добрите електрически бебешки люлки

1. Електрическа бебешка люлка Chipolino Нукс

Електрическа бебешка люлка Chipolino Нукс

Тази люлка е подходяща за бебета на възраст до 6 месеца и с тегло до 9 кг. Има 5 скорости, както и избор за различна продължителност на люлеене (8 минyти, 15 минyти, 30 минyти). Има дистанционно управление и предлага широк набор от мелодии и звyци oт пpиpoдaтa. Люлката е с 3 позиции за детето, а шезлонгът и може спокойно да се отделя и да се използва отделно. Eлeĸтpичecĸoто и зaxpaнвaнe е с AC/DC адаптор – AC 100-240V 50/60Hz и DC 6V/1A. Произведена е съгласно европейски стандарт EN 16232 и EN 12790 от 100% безопасни материали.

ВИЖ ТУК

2. Многофункционална бебешка люлка DacEnergy©

 

 

Многофункционална бебешка люлка DacEnergy©

Тази люлка с модерен дизайн издържа тегло до 9 кг. Има 5 скорости и е дистанционно управление. Предлага 16 песни с регулируема сила на звука. Краката и са стабилни със защита против приблъзване. Облегалката и е регулируема и е обурудвана с арка с играчки.

ВИЖ ТУК

3. Електрически бебешки люлки „Фелисити“ Chipolino

 

"Фелисити" Chipolino

Електрическа люлка „Фелисити“ Chipolino е предназначен за бебета на възраст от 0 до около 6 месеца, които не могат да седят самостоятелно и са с тегло до  9 kg. Тя има обезопасителен колан, както и арка с меки плюшени играчки;  Има 3 скорости и избор за различна продължителност на люлеене (30 минути, 45 минути, 60 минути). Тя предлага широк набор от мелодии и звyци oт пpиpoдaтa. Eлeĸтpичecĸoто и зaxpaнвaнe е чрез адаптер AC 100-240V 50/60Hz и DC 6V/500mA.

ВИЖ ТУК

4. Електрическа бебешка люлка 2 в 1 Wunderkid Stars

 

Електрическа бебешка люлка 2 в 1 Wunderkid Stars

Детската люлка 2 in 1 Wunderkid Stars осигурява на детето безопасно и комфортно място за релаксация, сън или хранене. Тази люлка се препоръчва за бебета с тегло до 12 кг. Столчето лесно се отделя от люлката и е изработен от висококачествени материали. Поставката е оборудвана с премахваща се въртележка с допълнителни играчки, нощна лампа и 5 скорости на люлеене с възможност за избор на различна продължителност на люлеене (15 минути, 30 минути или 60 минути). Разполага с музикална система с 16 приспивни мелодии, звуци от природата и звуци, които имитират животни. Продуктът разполага с дистанционно управление, което улеснява програмирането на функциите.

ВИЖ ТУК

5. Електрически бебешки люлки Cangaroo, Cloud

 

Електрически бебешки люлки Cangaroo, Cloud

Електрическа люлка Cloud с едно поддържащо рамо е подходящa за деца на възраст до 6 месеца и с тегло до 9 кг. Може да се използва както с адаптер (включен в комплекта), така и с батерии. Има 5 скорости, както и избор за различна продължителност на люлеене. Разполага с музикална система с 12 приспивни мелодии и 5 звука от природата. Продуктът е с дистанционно управление, което улеснява програмирането на функциите. Предлага 3 позиции за лягане на седалката и има арка с 2 играчки. Сецифична е функкцията и за въртене на седалката наляво и надясно.

ВИЖ ТУК

6. Бебешки шезлонг Chipolino Ноа

Бебешки шезлонг Chipolino Ноа

Шезлонгът е подходящ за бебета на възраст до 6 месеца и с тегло до 9 кг. С ергономичния си дизайн, шезлонгът осигурява оптимална поддръжка за гръбчето, врата и главичката на бебето. Има широка основа за допълнителна сигурност, както и обезопасителен колан. Бебешки шезлонг Ноа e перфектен както за игра, така и за сън. Бебето ще се забавлява с полюшването, което предизвиква с тялото си. Произведен е съгласно европейски стандарт EN 16232 и EN 12790 от 100% безопасни материали.

ВИЖ ТУК

Често задавани въпроси за електрическите бебешки люлки

  • Как да държа бебето в люлката?

Поставете бебето на седалката му и затегнете много добре всички колани, с които разполага люлката. Уверете се, разбира се, че бебето се чувства комфортно и коланите не са му прекалено стегнати.

  • Как да сглобя бебешката люлка?

Сглобяването не би трябвало да ви затрудни, защото продуктите са придружени от подробни и лесни за разбиране инструкции. Освен това то често е доста интуитивно. Ако сте избрали по-голям продукт, препоръчваме ви да го сглобите възможно най-близо до мястото, където ще го поставите. Отворете опаковката внимателно и разгледайте всеки компонент, който е в комплекта.

  • Какво да избера – ръчна люлка или електрическа?

Въпреки че е въпрос на лични предпочитания, най-добре представящите се модели са електрическите. Те често имат възможност за двойно захранване – тоест могат да работят както свързани към контакта, така и на батерии. Предимствата на тези модели са многобройни – от равномерно люлеене, до комфорта на родителя, който не трябва постоянно да люлее детето на ръка. Това предимство позволява да извършвате и други домакински задължения, докато бебето седи тихо в люлката.

  • Какво е електрическа люлка 2 в 1?

Продуктите, които срещаме под това наименование могат да се използват както като люлеещ се стол, така и като шезлонг или столче. Превръщайки ги в столове, ние можем да ги използваме за по-дълъг период от време.

  • Бебешката люлка 100% безопасна ли е?

Ако се спазват правилата за безопасност и продуктът се използва в съответствие с препоръките на производителя, бебешката люлка е безопасен продукт за малкото дете. Ето някои основни правила за 100% безопасна употреба:

– винаги поставяйте люлеещия се стол на пода и никога на високо;

– спазвайте ограничението за възраст и тегло посочени от производителя;

– в случай, че има функционални проблеми, не използвайте люлеещия се стол;

– при всяко използване детето трябва да бъде позиционирано и здраво закопчано с коланите на люлката.

  • Кога трябва да използвам бебешката люлка?

Според нас колкото по-рано я закупите, толкова по-големи са шансовете бебето да приеме да седне в нея. Освен това, имайки предвид ограничения период, в който може да се използва,  би било по-добре да я закупите и използвате веднага след раждането.

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.