6 най-добри смарт часовници

Бъдете в крак с технологиите!

5/5 - (5 гласа)

Съвременните интелигентни часовници са нещо повече от продължение на смартфон. Те са независима технология. Най-добрите ИТ компании по света, като Apple, Google и Samsung, са работили за създаването на най-добрия интелигентен часовник и за задоволяване на нуждите на хората.  Всяко поколение интелигентни часовници трябваше да надмине не само собствените си предишни модели, но и най-новите версии на своите конкуренти.

Нашата цел с тази статия е да ви помогнем да опростите избора си. Преди да прочетете повече, се запитайте защо искате вашия интелигентен часовник. Да броите обиколките в басейна? Упражнения във фитнес залата? Знанието защо искате смарт часовника ще ви помогне да намерите правилните функции. След това, докато четете тази статия, можете да класифицирате всеки часовник според това колко добре отговаря на вашите нужди. Окончателният подбор може да бъде направен по цена, марка, допълнителни функции и други.

Смятате ли, че интелигентният часовник не е подходящ за вас, но все пак искате да следвате основните си спортни дейности? Тогава можете да прочетете нашето ръководство за най-добрите фитнес гривни!

Вижте нашето ръководство за фитнес гривни тук.

Смарт часовници за вашето ежедневие

Как да изберем най-подходящия смерт часовник за вашето ежедневие? Ръководство на купувача

Нека започнем, като се запитаме какво е смарт часовник. Това е устройство, което носите на китката си и което може да ви дава известия за неща като текстове, обаждания и актуализации в социалните медии. По-скоро това, което се откроява, е, че интелигентните часовници обикновено са продължение на телефона. Умните устройства обаче могат да направят много сами. Някои от тях правят доста напреднали неща, като разговори и музикални потоци, независимо от телефона. Те също така включват много интегрирани сензори, като пулсомери, барометри, акселерометри и други, всички за проследяване на физическата ви активност. Можете също да го използвате за извършване на безжични плащания, ако имат вградена NFC технология.

Най-добрите смарт часовници за спорт

Какви са функциите на Smartwatch?

За повечето смарт часовници, независимо дали са направени за ежедневна употреба или за специални цели, някои функции са доста стандартни.

 • Проверка на известията

Смарт часовникът ви предупреждава за известия, важни дейности и събития. Видовете известия ще се различават от часовник до часовник. Умните часовници, свързани например към вашия смартфон, обикновено отразяват всичко, което телефонът ви показва. Други ще ви изпращат известия, които само умен часовник може да ви даде. По-късните поколения на Apple Watch например имат сензор, който открива падане. Ако паднете и часовникът не открие по-нататъшно движение, той ще ви изпраща известия. Ако не реагирате, часовникът ще продължи да предупреждава хората, които сте посочили, както и органите.

 • Как да проверяваме известията на нашия smart watchПриложения

Умните часовници също поддържат много различни приложения. Те зависят от операционната система, на която работи интелигентният часовник. Най-добрите операционни системи на пазара са тези на Google и Apple. Смарт часовници със специално предназначение обикновено поддържат приложения, които им помагат да постигнат целта си. Доста често те няма да ви позволят да добавяте други видове приложения.

 • Как да използваме правилно нашия смарт часовникМедиите

Повечето смарт часовници са сдвоени с телефона ви, така че можете да използвате вашия смарт часовник за управление на възпроизвеждането на медии. Вземете например продуктите на Apple. Можете да използвате Apple Watch, за да промените песента и силата на звука, когато слушате музика на вашия iPhone от Airpods.

 • Смарт часовници и подобни устройства на appleОтговори на съобщения

Това напомня за онези стари комикси на Дик Трейси, където детективът често използва часовника си, сякаш е телефон. Повечето съвременни смарт часовници с Wear OS или Watch OS ви позволяват да отговаряте на съобщения, като диктувате гласа си. Apple Watch дори има функция уоки-токи, която ви позволява да разговаряте с други оператори на Apple Watch наблизо.

 • Интелигентни часовници с множество функцииФитнес

Ако наистина обичате да спортувате, тогава ще оцените функциите, които повечето смарт часовници имат. Въпреки това, ако всичко, което искате, е фитнес тракер, тогава закупуването на смарт часовник с фитнес функции може да бъде малко прекомерно.

Фитнес проследяващите устройства включват пулсомери, които използват сензори в долната част на часовника, за да проследяват пулса ви през китката. Те имат и други проследяващи устройства, като жирометри, барометри, акселерометри, компаси и други, за да проследят различни аспекти на вашия режим.

Фитнес тракерите също могат да се разглеждат като проследяващи общи дейности. Способността на Apple Watch да усеща, когато паднете, няма да попадне точно в категорията фитнес. Това е по-скоро проследяващ активността. Същото важи и за броя на стъпките, които правите за един ден, но това се колебае между общата активност и годността. Въпреки това, много от сензорите, които се използват за проследяване на фитнес, се използват и за проследяване на общата активност.

Smart часовник подходящ за ежедневна употребаФитнес тракерите са с нас от доста време, като най-известният производител е Fitbit. С увеличаването на броя на смарт часовници продажбите на фитнес тракери намаляват. Това е така, защото приложенията за смарт часовници стават по-способни да имитират своите функции, а хората предпочитат гъвкавост и увеличена функционалност. Умните часовници имат всички функции на фитнес тракер, плюс много други. Именно това ги прави наистина ценни за повечето хора. Като се има предвид това, фитнес тракерите определено са по-евтини от смарт часовници. Затова, получаването на такъв, е добра идея, ако всичко, което искате, е да следите вашата активност.

Лично ние, дори и да обичаме технологиите, уважаваме и факта, че понякога трябва да се отървем от разсейването им. За нас, това означава, че често ще изключваме телефоните си, когато тренираме, а обикновен фитнес тракер е точно това, от което се нуждаем. Ако часовникът ни предупреждава за всяка актуализация в социалните медии, просто трябва да го изключим.

 • Перфектните смарт часовници за вашето ежедневиеGPS функционалност

Повечето съвременни смарт часовници включват и вграден GPS, който позволява на часовника да проследява вашето местоположение за фитнес цели. Също така предоставя предупреждения, специфични за местоположението.

Интелигентно устройствоКакви са различните видове смарт часовници?

Умните часовници се разделят на два общи типа. От една страна, ние имаме смарт часовници за общо ползване, като Wear OS и Watch OS устройства. Тези часовници до голяма степен зависят от смартфоните и са предназначени да бъдат устройство за поддръжка на вашия телефон. Разширение, което носите на китката си.

От друга страна, ние имаме устройства за специфични цели, които са средно между фитнес тракер като Fitbit и обикновен смарт часовник.

Туристическите часовници са добър пример. Те са предназначени за дълги пътувания и предлагат елементи като прогноза за времето, основно проследяване на жизненоважни сигнали, GPS и отличен живот на батерията. Те също обикновено са издръжливи и много устойчиви на прах, вода, капки и силни вибрации.

Друг пример са водолазните часовници. Устройства като Descent MK1 от Garmin ви дават индикатори за неща като температура, оставащо време и дълбочина, наред с други.

Различни видове интелигентни часовници според ежедневиетоКакво трябва да имате предвид, когато избирате най-добрия смарт часовник?

Разбира се, има някои интересни недостатъци между интелигентните часовници. Някои от тях имат трудно използваемо зарядно устройство, докато други ще отговарят само на определен набор от мобилни устройства. Изборът на интелигентен часовник зависи до голяма степен от вашите интереси. Ето някои неща, върху които трябва да помислите, докато пазарувате:

Съвместимост: Интелигентният часовник трябва да е съвместим с вашия смартфон или всяко устройство, което възнамерявате да сдвоите.

Комфорт: Интелигентният часовник трябва да се чувства удобно на китката. Повечето модели са кръгли, с изключение на Apple Watch и други подобни модели. Умните часовници също стават все по-тънки и по-леки с времето.

Живот на батерията: Добрият часовник трябва да издържи поне един ден при редовна употреба, в зависимост от сложността на технологията на часовника. Някои от тях дори работят седмици, въпреки че технологията не е непременно по-проста.

Как да изберем подходящ интелигентен часовникВодоустойчивост: Повечето смарт часовници на пазара днес са водоустойчиви. Някои от висшите модели дори следват плуването като упражнение. Ще трябва да проверите спецификациите, ако това е важно за вас.

Зареждане: Някои използват безжично зареждане, други – носители за зареждане, трети все още използват кабели за зареждане на устройства. Ако това има значение за вас, определено трябва да проверите спецификациите.

Характеристики: Проверете дали смарт часовникът има специфичните функции, които искате. Ако искате нещо, което да ви помогне с вашата фитнес програма, тогава си купете интелигентен часовник с подходящите сензори. Повечето смарт часовници днес предлагат монитори за пулс и вграден GPS по подразбиране. Въпреки това, е добре да проверите конкретните функции, които искате, преди да закупите смарт часовник, за да не бъдете неприятно изненадани по-късно.

Интелигентните часовници на пазара

Нашите експертни препоръки относно избирането на перфектния смарт часовник

Умният часовник е модерен. Това се дължи на големия брой функции, които ви предлага. За пример можем да дадем достъп до любимите ви приложения или възможност за слушане на музика и отговаряне на повиквания, дори ако не носите смартфона си със себе си.

Най-голямото предимство, което смарт часовниците имат е, че не е нужно да свиквате с ново устройство. Те са по-скоро като допълнение, което вече сте свикнали да използвате.

В това ръководство ще намерите най-добрите часовници според нашите експертни анализатори и мнения на потребители. Приготвили сме ви и пълно ръководство за покупка, така че да нямате никакви съмнения, преди да направите своя избор.

Как да изберем подходящ смарт часовник

Сега ще ви предложим няколко от най-добрите модели смарт часовници

1. Apple Watch 6 – най-добрият смарт часовник за iOS

Смарт часовник AppleНовият часовник на Apple има сензор за измерване на нивата на кислород в кръвта, нови цветове и по-мощен и ефективен S6 процесор. Той също така има по-ярък екран за слънчеви условия. Наблюдават се и забележителни подобрения в живота на батерията.

Разбира се, той ви придружава при спортни тренировки, на открито и на закрито, има GPS, висотомер, акселерометър и компас, за по-прецизна навигация.

Но това не е всичко, защото включва функции за наблюдение на здравето. Apple Watch 6 ви предупреждава, когато сърдечната ви честота е твърде висока или твърде ниска, дори ви позволява да направите електрокардиограма, като поставите палеца си върху страничното колело.

Така че, ако все още нямате Apple Watch, серията 6 е най-добрият избор, който можете да направите.

 

Предимства:

 • Отлични нови цветови варианти
 • Проследяване на съня
 • Дисплеят винаги е включен

Недостатъци:

 • Животът на батерията трябваше да бъде по-дълъг
 • Siri може лесно да се задейства автоматично

Виж цени


2. Samsung Galaxy Watch 3  – най-добрият смарт часовник за Android

Смарт часовник samsung galaxy watchНяма съмнение, че това е най-добрият интелигентен часовник за Android, който можете да закупите в момента. Този преглед на Samsung Galaxy Watch 3 обяснява как новият конкурент се изправя пред най-добрите интелигентни часовници. Apple е все още лидер в категорията.

Samsung Galaxy Watch 3 успява да се открои на много претъпкан пазар. Има много стилни интелигентни часовници и страхотни фитнес гривни, от които да избирате, но Samsung успя да намери баланс между двете.

Екранът от 360 x 360 пиксела на Samsung Galaxy Watch 3 е ясен и достатъчно ярък, за да се вижда на пряка слънчева светлина. Менютата не само са силно персонализирани и пълни с полезни приложения, но стартирането и превключването между тях също е много лесно. Samsung Galaxy Watch 3 може да проследява общо 40 дейности, а седем могат да се проследяват автоматично. Той има много по-кратък живот на батерията от предишния модел. Батерията на Galaxy Watch 3 с 340 mAh издържа 2 дни, докато батерията на предишния модел издържа 4 дни без проблеми.

 

Предимства:

 • По-тънък дизайн от първата версия
 • Одобрени показания на ЕКГ

Недостатъци:

 • По-кратък живот на батерията от първата версия

 Виж цени


3. Huawei Watch Fit – най-добрият евтин смарт часовник

Смарт часовник huawei watchWatch Fit е най-добрият евтин смарт часовник от Huawei, който можете да си купите в момента. Той предлага AMOLED дисплей в тънък дизайн с живот на батерията от 10 дни.

Huawei Watch Fit е и един от най-удобните интелигентни часовници, който е идеален за носене през целия ден. Освен това е и водоустойчив.

AMOLED екранът е ярък, с достъпен и лесен за използване интерфейс. Вграденият GPS означава, че можете да оставите телефона си у дома за бягане или кратка разходка.

Сърдечната честота не е много точна. GPS-ът може да работи малко бавно, но пък ефективно проследява тренировките и спортната ви дейност. Подробни записи след тренировка могат да бъдат преглеждани в приложението Huawei Health. Няма функции за сериозни бегачи и спортисти. Watch Fit е по-насочен към тези, които искат бърз и ефективен начин да започнат да постигат фитнес цели.

 

Предимства:

 • Отлично съотношение цена-качество
 • Лесно и удобно

Недостатъци:

 • Сърдечната честота не е точна

 Виж цени


4. Garmin Vivoactive 3 – най-умният фитнес часовник

Смарт часовник garmin vivoactiveGarmin Vivoactive 3 е предимно часовник за много спортове.  Може да се използва за плуване, бягане, колоездене и гимнастика. Това всъщност не е смарт часовник като Android Wear Watch, Galaxy Watch или Apple Watch, защото броят на приложенията, които могат да бъдат инсталирани, не е толкова широк.

Един аспект, в който Garmin Vivoactive изостава, е външният му вид. Короната от неръждаема стомана с четка изглежда доста хубава, но черният екран вътре и простото поликарбонатно тяло не привличат вниманието. Гривната също не е ефектна, въпреки че лесно можете да я замените с нещо по-красиво.

На тъмно екранът светва, когато вдигнете китката си, но е доста чувствителен. Има тенденция да се активира, когато го носите в леглото посред нощ. За щастие можете да поставите устройството си в режим „Не безпокойте“ достатъчно лесно.

Интелигентен часовник на GarminТой е оборудван с всички сензори, от които се нуждаете. Отзад има оптичен сензор за сърдечен ритъм, а вътре има GPS и GLONASS радиостанции, барометричен висотомер, компас, акселерометър и термометър. Часовникът е водоустойчив до 5ATM, така че можете да го вземете в басейна за плуване. Екранът е покрит с Gorilla Glass 3, така че трябва да е устойчив на надраскване.

И въпреки че цветовото възпроизвеждане на 1,2-инчовия, 240 x 240px LCD на Vivoactive 3 не е много добро, часовникът остава интересен избор. Той използва трансфлективна LCD технология, така че винаги е включен, но енергийно ефективен.

Не купувайте Garmin Vivoactive 3, ако всичко, което искате, са функции на интелигентен часовник. Купете си го, защото е чудесен за проследяване на активността и фитнес. Часовникът отчита вашите стъпки, изкачени етажи и изгорени калории през деня и непрекъснато следи сърдечната ви честота. Има и проследяване на съня, което следи движението ви.

Vivoactive 3 също така осигурява оценка на стреса, отчита средната сърдечна честота в покой и приблизителния VO2 max, мярка за белодробния капацитет. Животът на батерията е превъзходен. Tук Garmin Vivoactive 3 надминава много от конкурентите си в областта на интелигентните часовници.

 

Предимства:

 • Отличен живот на батерията
 • Денонощен мониторинг на сърдечната честота

Недостатъци:

 • Малко непривлекателен дизайн
 • Скъп

 Виж цени


5. Xiaomi Mi Watch Lite – евтин и добър смарт часовник

Смарт часовник xiaomi mi watch liteУстройствата Xiaomi са популярни, защото са добри и достъпни. Това важи за смартфоните и фитнес тракерите на компанията, но започва да се случва и с нейните смарт часовници.

Xiaomi Mi Watch Lite е основен интелигентен часовник с изненадващо количество фитнес функции.

Въпреки че има формата на интелигентен часовник, най-добре е да мислите за Mi Watch Lite просто като Mi Band с по-голям екран. Между двете има важни разлики, но и двете се фокусират върху фитнеса, а не върху характеристиките на интелигентния часовник.

Xiaomi Mi Watch Lite има вграден GPS, оптичен сензор за сърдечен ритъм и 5ATM водоустойчивост. Той също може да следи различни спортове. Те включват бягане на открито, бягаща пътека, колоездене, ходене, плуване, крикет, туризъм и тренировки по свободен стил.

Интелигентен часовник Xiaomi mi watch liteСензорът за сърдечен ритъм на Mi Watch Lite може да следи сърдечната Ви честота на стъпки от 30, 10, 5 или 1 минута или с ръчни проверки през целия ден. Също така може да ви предупреди, ако пулсът ви надвишава нормалните нива по време на бездействие. Батерията му може да издържи до девет дни с едно зареждане.

Xiaomi Mi Watch Lite е много добър за проследяване на съня. Подобно на други преносими устройства на Xiaomi, той следи общото ви време за сън. След това ви дава резултат от 0 до 100, в зависимост от това колко добре сте спали.

Въпреки това, той е ограничен, когато става въпрос за функции на смарт часовници.

 

Предимства:

 • Много фитнес данни
 • 9 дни живот на батерията

Недостатъци:

 • Ограничени функции на интелигентните часовници
 • Приложението Xiaomi Wear се нуждае от много подобрения

 Виж цени


6. Смарт часовник Huawei Watch 2

Смарт-часовник-huawei-watch-2Той разполага с голям брой функции. Има кръгъл екран, който му придава елегантен дизайн. Ако сте любител на спорта, можете да контролирате физическата си активност, защото това устройство има различни спортни режими и контрол на сърдечната честота. В допълнение, той има GPS модул, който ви позволява да създавате свои собствени мобилни карти.

Ако ви е трудно да носите смартфона си навсякъде, този часовник ще улесни живота ви, защото приема SIM карта и можете да го използвате като телефон. Неговият 1,3-инчов екран с размери 240 x 240 пиксела ви позволява лесно да осъществявате достъп до известията и дори да отговаряте на тях. Можете също да осъществявате обаждания с китка, без значение дали вашият оператор е Android или iOS.

Той също така предлага възможност за поставяне на TF карта за увеличаване на паметта. Съответно можете да пускате любимите си песни, да правите снимки и дори да правите гласови записи.

Ако не искате да го зареждате всеки ден, той е идеален за вас, тъй като часовника има автономия от 3 или 4 дни. Като недостатък можем да споменем, че инструкциите, придружаващи това устройство, не са много ясни.

 

Предимства:

 • Добро качество
 • Разнообразие от функции

Недостатъци:

 • Неточни инструкции

 Виж цени


Хареса ли ви тази статия? Препоръчваме ви да продължите да четете ръководството за избор на най-добрия лаптоп или най-добрите безжични слушалки!

Може да харесате също
2 Коментара
 1. […] Освен смартфони, Apple предлагат и най-различни смарт акс… […]

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.