12 най-добри парфюми за жени и мъже

вашата оценка

На пазара има много парфюми , така че да си  изберете само един е много трудна задача. Можете да изберете перфектния парфюм за вас в зависимост от марката, цената или дори неговите нотки. Ако вече знаете какво ви харесва, ще ви е доста по-лесно. И ако винаги искате да сте в крак с модата, трябва да купувате нов аромат всеки сезон. Ето и най-добрите парфюми за жени и мъже.

Дамски парфюми

Всички жени се нуждаят от аромат, който да им служи като подпис, независимо от техния бюджет. Независимо дали мислите да закупите нов парфюм или искате да направите елегантен подарък, ето най-добрите предложения за парфюми за жени.

1. Тоалетна вода Elizabeth Arden Sunflowers

тоалетна вода Elizabeth Arden Sunflowers


 

Предимства на продукта 

 • Тоалетна вода
 • Добре известна марка е
 • С цветен-плодов аромат
 • Летен парфюм – подходящ е за лятото
 • Голямо количество парфюм – 100 мл

Недостатъци на продукта

 • Не трае цял ден

 


Тоалетната вода Elizabeth Arden Sunflowers е перфектна за лятото и подходяща за хора, които искат да запомнят ваканцията си дори и през студения сезон. Бутилката има цели 100 милилитра, което означава, че има достатъчно парфюм, за да може да се използва през цялата година.

Цветно-плодовият аромат го вписва в категорията леки парфюми, които могат да се носят както през лятото, така и през зимата. И като се има предвид, че тя се произвежда от Elizabeth Arden, водеща парфюмна и козметична компания, ще се насладите на качеството, което лансира тази марка. Тъй като това е тоалетна вода, има по-ниска концентрация на парфюмно масло и миризмата не се запазва цял ден при първото нанасяне.

проверете цената

2. Парфюм Versace crystalnoir

парфюм versace crystal noir


Предимства на  продукта 

 • Парфюмна вода
 • Създаден е от Версаче
 • Флорален парфюм – ориенталски
 • Парфюм,подходящ за всички сезони
 • Луксозен парфюм

Недостатъци на продукта

 • Доста силен аромат

Парфюмната вода Crystal Noir е създадена за мощни жени, които искат ароматът им да ги представи. Флорално-ориенталският аромат с дървесни нотки е подходящ за всеки един сезон. По този начин тя ще остане напоена в дрехите  и кожата ви толкова дълго, колкото е възможно.

Това е силен аромат, който някои жени могат да видят като недостатък и трябва да внимавате да не го използвате прекалено обилно. Но точно този детайл отличава парфюмите по качество от тези, чиято миризма изчезва веднага. А модната къща Versace е известна със своите силни, висококачествени парфюми, които комплиментират чувствеността и женствеността на всяка една жена.

 

проверете цената

3. Дамски парфюм Chanel Coco Mademoiselle

Дамски парфюм Chanel Coco Mademoiselle

Предимства на продукта 

 • Парфюмна вода
 • Създаден е от Шанел
 • Флорално-сладък аромат с цитрусови нотки
 • Парфюм, подходящ за всички сезони
 • Един от най-популярните парфюми

Недостатъци на продукта

 • Висока цена

Парфюмната вода Chanel Coco Mademoiselle е един от най-популярните аромати за жени на пазара. Всъщност модната къща Chanel създаде парфюми, които издържаха изпитанието на времето и се използват от поколения наред. Mademoiselle е именно един от тези парфюми. Флоралният и сладък аромат с цитрусов оттенък е женствен и може да се носи независимо от външната температура, подходящ е за всеки сезон.

Въпреки високата цена, получавате значително количество парфюм. По този начин ще използвате бутилка парфюм през цялата година, дори повече, защото парфюмът е много издръжлив.

 

проверете цената

Интересни алтернативни дамски парфюми

 

4. Тоалетна вода Shirley May Classic Jasmine

парфюм Shirley May Classic Jasmine

Тоалетната вода на Shirley May Classic Jasmine има нежен и женствен аромат на жасмин. Като се има предвид, че съдържа висока концентрация на жасмин, той няма да промени миризмата си през целия ден. Предлага се в различни милилитри – 50 мл и 100 мл.

 

проверете цената

 

5. Dolce & Gabbana Dolce тоалетна вода

тоалетна вода Dolce & Gabbana DolceПарфюмната вода Dolce е един от най-популярните парфюми през последните години. Нотките на нероли, нарциси и мускус създават съблазнителен и женствен аромат. Той е деликатен дневен аромат. Предлага се в 30 мл,с флорално – сладникав аромат.

 

проверете цената

 

6. Парфюм Tom Ford Mandarino Di Amalfi

Парфюм Tom Ford Mandarino Di AmalfiMandarino Di Amalfi е аромат- унисекс (подходящ и за жени, и за мъже) с цитрусови и ориенталски нотки, който може да се носи от всеки и по всяко време. Можете да го закупите в  50 мл, с цитрусов аромат.

 

проверете цената

 

Мъжки парфюми

Парфюмът е идеалният аксесоар за мъж, подари което е и перфектен подарък. През повечето време той ще допълни облеклото ви по-добре от часовник или вратовръзка. Ето най-добрите мъжки парфюми за всеки бюджет.

 

7. Мъжки парфюм Calvin KleinEuphoria

 мъжки парфюм Calvin Klein Euphoria

Предимства на продукта 

 • Тоалетна вода
 • Добре известна марка
 • Парфюм Woody
 • Мъжка миризма

Недостатъци на продукта

 • Не издържа дълго върху кожата

Тоалетната вода Calvin Klein Euphoria има мъжки, дървесен мирис. Следователно, той може да бъде използван от мъже, които не изпитват много нужда от аксесоари към облеклото си. Това е лек, прост и типично мъжки аромат.

Миризмата не е много силна, нито се задържа за дълго време, като се има предвид, че е тоалетна вода, така че има по-ниска концентрация на парфюмно масло. Основните нотки обаче: кехлибар, пачули и червено дърво от Бразилия, ще ви следват през целия ден.

 

проверете цената

 

8.Тоалетна вода Invictus by Paco Rabanne

тоалетна вода invictus by paco rabanne


 


 

Предимства на продукта 

 • Тоалетна вода
 • Създаден е от 4 известни парфюмери
 • Woody – морски парфюм
 • Много издръжлив е

Недостатъци на продукта

 • Високите нотки са твърде силни, доста силен аромат

Парфюмът Invictus е създаден от Veronique Nyberg, An Flipo, Olivier Polge и Dominique Ropion за модната къща Paco Rabanne. Invictus е тоалетна вода с дървесен – морски аромат, много устойчива. Ароматът е много мъжки и подхожда на активни мъже със самочувствие.

Някои мъже обаче твърдят, че високите нотки са твърде силни. Трябва обаче да вземете предвид факта, че ароматът е много субективен и че всеки може да възприема една и съща миризма по различен начин. Въпреки това, Invictus е много популярен аромат за мъже.

 

проверете цената

9.Парфюм за мъже Hermes Terre Dhermes

парфюм Hermes Terre Dhermes

Предимства на продукта 

 • Парфюмна вода
 • Създаден е от Хермес
 • Свежо-дървесен аромат
 • Парфюм, подходящ за всички сезони
 • Голямо количество парфюм

Недостатъци на продукта

 • Висока цена

 

 


Terre D’Hermes е създаден за активни мъже и мъже, които се нуждаят от свеж аромат. Комбинацията от класически и модерни аромати създава хармония, която мъжете,а и жените около тях, ще оценят. Въпреки високата цена ще получите бутилка от цели 200 милилитра парфюм, която е достатъчно голяма, за да може да се използва успешно за по-дълго време. Естествените съставки и свежите комбинации са подписът на модна къща Hermes, така че със сигурност няма да останете разочаровани от този аромат.

 

проверете цената

Интересни алтернативни мъжки парфюми

 

10.Тоалетна вода Dior Homme

Парфюм за мъже Dior Homme 

Тоалетната вода Sculpture Homme е аромат със сравнително ниска цена, за силни мъже, които изпитват нужда от ориенталски, екзотичен парфюм, с вторични цитрусови и флорални нотки. Предлага се в 100 мл и е с аромат-  ориенталска – папрат.

 

проверете цената

 

11.Тоалетна вода Paco Rabanne 1 Million

парфюм Paco Rabanne 1 Million

 1 milion е парфюм, създаден за годишнината на Paco Rabanne. Дизайнът на кутията е изключително елегантен и ценен, което автоматично прави парфюмът и подходящ избор за подарък. А дървесният аромат – подправен с базови нотки на кехлибар, е съблазнителен и мъжествен в същото време. Можете да го закупите в  100 мл, с аромат дървесина – пикантна.

 

проверете цената

 

12. Парфюм Amouage Reflection Man

 

тоалетна вода Amouage Reflection Man

Чувствителните мъже с класически вкус ще оценят комбинацията от мускус, розмарин, жасмин, сандалово дърво и кедър, създадени от Лукас Сеузак. Този парфюм не е изцяло флорален, има ориенталски нотки, които балансират дървесните. Можете да го купите в 100 мл и е с флорален – дървесен аромат.

 

проверете цената

 

 

Как да си изберем парфюм

Парфюмът трябва да ви представлява. И ако не сте намерили аромата, с който да се идентифицирате, тогава трябва да имате някои основни познания за това какви видове парфюми са на пазара, за да знаете какво да си купите. И тъй като има все по-малко  парфюми, които да се продават във физически магазини, важно е да знаете как да изберете парфюм, без да сте го видели и подушили. Освен това имате нужда и от парфюми за специални поводи, така че определено трябва да направите по-голяма инвестиция. Ето и няколко важни стъпки при избора на парфюм.

Цена

Като се има предвид, че на пазара има много парфюми, това е много важно. Ако разполагате с по-голям бюджет, то трябва да изберете парфюм, който да отговаря за цената си, за да постигнете добър баланс между цена и качество.

Композиция

Всички парфюми променят аромата си с течение на времето. Ето и как да ги разбирате.

 • Върхът е миризмата, която усещате веднага след употреба на парфюма.
 • Сърцето се усеща около 10 минути след употреба на парфюма.
 • Фонът е ароматът, който остава след няколко часа върху кожата ви.

Темите на парфюма

Ако не знаете за какво сте отишли в магазина и още се колебаете какво да си купите, тогава темата за парфюма може да ви помогне. Ето и кои са най-популярните теми за парфюми:

Пресни – най-често тези миризми се свързват с цитрусови плодове, зеленина и пролет. Избира се особено от млади хора или много активни.

Флорални – обикновено имат в съдържанието си жасмин, люляк и роза. Това е екзотичен аромат и най-често е дискретен с изявени фонови нотки.

Дървесни – обикновено се свързват със сандалово дърво, бреза или кедър. Този тип парфюм е леко мъжествен, тютюнев и подхожда на сложни хора, които се нуждаят от ясни сърдечни нотки.

Ориенталските – ванилия, мускус, канела и орех са сред ориенталските аромати. Те обикновено имат постоянни сърдечни и фонови бележки. Ароматът е дързък и чувствен.

Типове парфюми

На пазара има няколко вида парфюми, в зависимост от концентрацията и състава им. Ето и какви са те:

Парфюмна вода ( съдържа 8-15% парфюмно масло, разтворено във вода и алкохол) е класическият парфюм, който издържа доста дълго време. Освен че е по-концентрирано, маслото гарантира импрегниране на миризмата в кожата.

Тоалетната вода ( съдържа 4-10% парфюмно масло, разтворена във вода и алкохол), има по-ниска концентрация, но ароматите са по-силни. Следователно ще имате по-остри нотки на сърцето и върха.

Кьолнската вода ( съдържа 2-5% парфюмно масло, разтворено във вода и алкохол), е парфюмът с най-високи пикове. Предвид високата концентрация на алкохол обаче, той не трае много дълго, така че фоновите бележки почти не съществуват при този вид.

Прясна вода ( съдържа 1-3% парфюмно масло, разтворено във вода и алкохол), обикновено се свързва с ароматизирана вода. Миризмата обаче се запазва за много малко време върху кожата и дрехите.

Марка

В случая с парфюмите марката е също толкова важна, колкото е и при дрехите. Всяка голяма марка има миризмата на подпис на марката, така че ако искате много специфичен парфюм, можете да го намерите при един производител. Ето какви са парфюмните разделения на пазара, в зависимост от марката.

Парфюми за масовия пазар – Можете да намерите тези парфюми дори и в хипермаркета. Цените на тези парфюми обикновено са ниски, а качеството на парфюма варира.

Луксозни парфюми – Големите модни къщи имат свои собствени марки парфюми. Има някои класики като Шанел № 5, които са представителни за подобна марка. Те имат постоянно превъзходно качество.

Нишеви парфюми – Тези парфюми са създадени за хора с много специфични вкусове. Те са изключителни и много подходящи за ексцентричните хора.

Аромати, създадени от известни личности – Най-често знаменитостите пускат парфюми, които да ги представляват. Така че, ако сте фен на някоя известна личност, който има парфюм на пазара, можете да го опитате.

Сезонът има значение

През лятото парфюмите се изпаряват по-бързо, отколкото през зимата. Въпреки това, в студено време, с повече слоеве дрехи се нуждаете от по-силен аромат. Затова трябва да имате парфюм за всеки един сезон. През лятото ароматите трябва да са свежи, флорални и дори ориенталски. През зимата е препоръчително да изберете аромат с дървесни или ориенталски нотки.

Изборът на парфюм се влияе от личния вкус на всеки един човек. Ако обаче искате да промените парфюма, който използвате от дълго време или пък искате да инвестирате в парфюм, който да се превърне във ваш подпис, тази информация ще ви помогне. Трябва също така да вземете предвид факта, че всеки парфюм мирише различно в зависимост от pH на човека, така че е възможно да усетите парфюма на  колега от офиса по различен начин.

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.