6 най-добри iPhone телефони

5/5 - (1 глас)

За няколко години Apple iPhone се утвърди като световен технологичен продукт, превръщайки се почти в естественото продължение на ръката за най-пристрастените. Дизайнерските модели, почти толкова мощни като компютър, ви позволяват да се обаждате, сърфирате, играете или правите снимки. Така че ако искате да закупите телефон от тази марка, можете да изпитате леко затруднение. Ако искате да имате най-новия модел, пуснат от Apple, изберете смартфон iPhone XS Max. Устройството има OLED Super Retina XDR екран, A12 Bionic процесор с Neural Engine, 4GB RAM, съвместимо е с 2G, 3G и 4G технология и троен фото сензор. Ако този модел не е наличен или не можете да си го позволите, тогава можете да изберете смартфон Apple iPhone 13 .

Ръководство за купувача, при избора на покупка на iPhone

еволюция на айфон

Днес надпреварата между Samsung, Huawei и Аpple е голяма. Пазара е претъпкан от нови и нови устройства, излизащи едно след друго, и все по-добри. Поради тази причина закупуването на смартфон може да бъде истински кошмар. За да ви помогнем да изберете най-добрия айфон, който отговаря на вашите нужди, разгледайте нашето специално ръководство за закупуване по-долу!

Голям или компактен телефон

Това е един от най-важните критерии за избор, сред много от вас. И има основателна причина, размерът на екрана зависи от удобството ни да гледаме видеоклипове, снимки, приложения и т.н. Големият дисплей на телефона е подходящ за видео, снимки или игри, но по-малкият модел е по-подходящ за практично боравене и е по-лесен за съхранение.

В тази област iPhone SE е най-компактният, със своя екран от само 4 инча. Що се отнася до другите модели Айфон, размерът им е свързан с гамата.

Като моделите 6, 6S, 7 и 8 предлагат 4,7-инчови екрани. А гамата Plus, предлага по-голям размер от 5,5 инча. За тези, които търсят възможно най-голям екран, iPhone XS Max и дори iPhone 11 Pro Max са с екрани с размери не по-малко от 6,5 инча.

Резолюция на екрана

Ако размерът на екрана има значение за вас, трябва да обърнете внимание на неговата разделителна способност. Това е функция, която отново зависи от употребата, за която ще използвате айфон. Ако купувате айфон, за да сърфирате в интернет, да чатите и да говорите по телефона, то тогава интерфейсите на iPhone 6, 6S, 7, 8 или дори SE са перфектния избор. Но за тези, които търсят модел с резолюция на екрана, подходяща за видео или фотография, гамата iPhone Plus предлага Full HD и iPhone XS Max с разделителна способност от 1242 x 2688 пиксела.

Актуализация на операционната система

Няма риск от използване на устройство с остаряла операционна система от новото поколение айфон. Но от друга страна, за тези, които използват по-стари модели, като iPhone 4 или 5, техните iOS устройства вече не се актуализират и не винаги са съвместими с най-новите приложения в App Store.

Място за съхранение на данните

Когато става въпрос за смартфон, веднага се сещате за видеоклипове, снимки, музика и приложения на него. И всичко това изисква място за съхранение. В тази област Apple предлага или много голямо място за съхранение, или ограничено такова. Например iPhone 6 е с 16 ГБ памет, а XS Max, предлага до 512 ГБ място за съхранение, достойно за лаптоп.

За ежедневни нужди е безполезно да се инвестира в толкова много място и е препоръчително да се сепрете на айфон на добри цени с капацитет от 32 и 64 ГБ. Това е повече от достатъчно за задоволяване на нуждите от изображения и музика, както и за използване на много приложения.

Дизайн на iPhone телефона

По отношение на тази категория Ейпъл притежават едни от най-дизайнерските модели. Те могат да бъдат много елегантни и изискани, като ваш аксесоар. Освен това всеки модел има и собствен стил, който му позволява да се откроява от останалите, също и едно поколение от друго.

Сред най-забележителните са iPhone X, XR и XS, чийто екран е по-обширен, минимизирайки частта от устройството, която формира рамката на дисплея, разкривайки много тънка черна лента в горната част. Стил, който препраща към по-старите модели, които имат по-трезвен и обикновен дизайн, като iPhone 7 или 8. Виждаме и широка гама от цветове за повечето версии.

Камери, които предлага айфон

камери на айфон

Едно от най-конкурентните предимства на Ейпъл е високото качество на заснемане на снимки или видеоклипове от смартфоните на марката. Въпреки това, тъй като изискванията продължават да нарастват с течение на времето, не всички евтини и добри айфони са създадени с това предимство, собено моделите 6 или 6S.

За да получите снимки с много добро качество, без да търсите съвършенство на всяка цена, трябва да изберете модел iPhone 7 и неговата 12-мегапикселова задна камера. Тази камера със сигурност ще задоволи повечето ви нужди. Но за тези, които търсят професионално качество на снимките, iPhone 11 и неговата двойна камера, предлагат много повече възможности.

Опцията Dual SIM

Понякога нашите комуникационни нужди изискват използването на две отделни телефонни номера. Това се случва най-вече при професионални нужди, в допълнение към личния ви номер. И вместо да използвате два телефона, всеки със SIM карта, е възможно да изберете модел с две SIM карти. Само iPhone XR и XS обаче предлагат тази опция.

Автономност на айфона

Айфон може да се подобри значително по отношение на назависимостта, защото те не са най-добрите в мобилния сегмент. Например iPhone Xs и Xs Max са в разгара си и се борят да се откроят от конкуренцията си. iPhone Xr, по-евтината версия на iPhone Xs, а разликата е в липсата на OLED екран и двойна задна камера.

След като се запознахте с критериите за идентифициране на най-добрите айфони, можете да прочетете отговори на често задавани въпроси, както и различни начини да нулирате устройството си, ако е необходимо.

Често задавани въпроси, свързани с айфон

смартфони айфонКак да изтегля снимки от айфон?

Свържете телефона си към компютъра с помощта на USB кабела, предоставен в комплекта. Ако това е първият път, когато свързвате своя айфон към това устройство, на екрана на телефона ще се появи прозорец за предупреждение.

Щракнете върху бутона Доверие, за да позволите на компютъра да получи достъп до файлове, съхранявани на вашето ейпъл устройство. След това Windows ще ви даде директен достъп до съдържанието на айфона ви. Ако не се появи съобщение, щракнете върху иконата Моят компютър, изберете iPhone от списъка със сменяеми устройства.

В папката на iPhone ще намерите директория, която съдържа всички снимки. С помощта на мишката щракнете върху изображенията, които искате да запазите, и ги преместете в папка на вашия компютър, като държите пръста си натиснат върху бутона.

Как да импортирам музика на айфона си?

Най-често срещаният начин за импортиране на музика в iPhone е чрез iTunes. Това е много просто и практично. Свържете айфона си към iTunes и щракнете върху иконата на устройството, след което влезте в страницата с информация за устройството. Просто кликнете върху опцията Музика. Изберете, за да синхронизирате цялата си музикална библиотека или любими плейлисти. След като отметнете желаните песни, щракнете върху Приложи, за да започнете синхронизирането.

Колко струва един айфон?

Цената на iPhone се различава много в зависимост от неговия модел или покупката на нов или употребяван телефон. За нов продукт можете да платите по-високи суми, докато за употребяван със сигурност ще успеете да спестите повече пари. Въпреки това, преди да направите покупка, проучете добре пазара, за да изберете, доколкото е възможно, айфон на добра цена.

Как да изтегля музика на iPhone?

музика за айфон

Има няколко опции, но не е нужно да инсталирате приложение веднага. Необходимо е да имате акаунт в облак. Тази платформа, която ви позволява да запазвате информация онлайн, е благоприятна за този вид дейност. Трябва да получите достъп до настройките на iPhone, да отидете в iCloud, да създадете Apple ID.

След това ще трябва да попълните формуляра. Моля, въведете валиден имейл адрес, за да можете да влезете в iCloud. Ще получите код за потвърждение на акаунта. С този акаунт можете да съхранявате музика и лесно да се свързвате с iTunes, музикалната платформа на Apple.

Колко дълго издържа батерията на айфон?

Известен факт е, че батерията на айфоните се изхабява по-бързо от тази на други марки смартфони. Но има и големи разлики между устройствата на ейпъл. Продължителността на цикъла на зареждане зависи от модела на телефона, възрастта на батерията, интензивността на използване, броя на работещите програми и т.н. Като цяло можете да очаквате да зареждате телефона си на всеки няколко часа, всеки ден или, в щастлив случай, повече от 24 часа.

Защо батерията на айфон се изхабява по-бързо от на останалите?

Колкото по-износена е батерията, толкова по-бързо ще се изхаби. Но освен това, има редица потенциални причини: поддържане на приложенията активни през цялото време, без да са необходими, например автоматично местоположение, мобилни данни, автоматично актуализиране на всички програми, известия и AirDrop, Bluetooth и т.н. Също така, твърде голяма яркост на екрана ще изразходва твърде много енергия. Големият брой раздели, независимо от тяхното естество, ще претовари системата, ще използва устройството на максимални параметри, дори ако индикаторът на батерията показва 20% или дори по-малко и т.н.

Какво означава архивиране на айфон?

Има много причини за загуба на данни: вируси, софтуерни грешки, хардуерни повреди, повреда на файлове, пожар, наводнение, кражба, потребителска грешка, отключване на телефона и др. Тези различни неприятни ситуации могат да доведат до загуба на много важни данни. Ето защо е важно да се правят резервни копия. Архивите ще направят възможно заснемането и синхронизирането на „точкови моментни снимки“, които ще могат да бъдат възстановени в случай на проблем за възстановяване на загубени данни. Това връщане във времето се нарича „възстановяване на файлове„.

Как се съхранява резервно копие на айфон?

Най-лесният начин за ефективно управление на функцията за архивиране на айфон е да запазите данните, автоматично или ръчно, във вашия акаунт в ейпъл в iCloud. Двете неизбежни условия са наличието на вашия Apple ID и интернет връзка. За да намерите информацията, трябва да следвате стъпките: Настройки – iCloud – Съхранение и архивиране – Управление на съхранение.

Как да нулирате iPhone?

нулиране на айфон

Ако вашият айфон има грешки, сриващи се приложения или просто не иска да стартира, може да се наложи да го рестартирате. Това може да бъде добра идея, ако устройството забива или има проблем с батерията, която се разрежда твърде бързо. Също и ако трябва да извършите операция по декодиране на iPhone. По този начин много временни файлове или произволни индекси ще бъдат изтрити, което ще позволи на устройството да работи по-добре. Ето няколко начина, по които можете да решите проблема си:

Направете архивиране

Преди да нулирате вашия айфон като върнете първоначалните му настройки, е важно да архивирате данните си. Може да стане чрез iCloud. Отидете в Настройки → [вашият акаунт] → iCloud. Активирайте iCloud Backup. Това ви позволява да автоматизирате архивирането на вашите данни. Щракнете върху Архивиране. Това е най-простият метод и е необходима само интернет връзка.

Вашият телефон има проблрм в работата си и вече не реагира

Натиснете и задръжте бутона „Начало“ за около 6 секунди, докато се появи началният екран. Вече можете да нулирате устройството чрез менюто с настройки> Общи> Нулиране. Изберете „Нулиране на всички настройки„. След това вашият айфон ще изтрие всички данни и ще възстанови фабричните настройки. Той ще се рестартира, сякаш го отваряте за първи път.

Вашият айфон не иска да се включи

В тази ситуация, за да нулирате устройството, трябва да задържите едновременно бутоните „Sleep“ и „Home“ за около десет секунди, докато се появи логото на ейпъл.

Нулиране на по-нов айфон

При iPhone 8, iPhone X и iPhoneXS няма бутон за стартиране, така че процедурата е малко по-различна. За да нулирате, просто натиснете бутона за увеличаване на силата на звука, след това бутона за намаляване на силата на звука и накрая оставете пръста си натиснат върху бутона за захранване, докато се появи логото на Apple.

Пълно нулиране на айфона

Понякога се случва простото нулиране на iPhone да не е достатъчно за преодоляване на грешките, които напълно паразитират на вашия смартфон или че последният просто не иска да стартира изобщо. В този случай е необходимо напълно да нулирате телефона. Ето как:

На първо място, уверете се, че имате резервно копие на всичките си лични данни (снимки, видеоклипове и т.н.), защото те ще бъдат унищожени в процеса.

Пълно нулиране на менюто: Действа от менюто: Настройки> Общи> Нулиране. Изберете „Нулиране на съдържанието и настройките“. Изберете „Изтриване на iPhone“. Потвърдете избора си и изчакайте до края на процеса.

Пълно нулиране чрез iTunes: Свържете вашия айфон към компютър, където е инсталиран iTunes. След като влезете в iTunes, изберете вашия iPhone и изберете „Нулиране на iPhone“. Потвърдете избора си и изчакайте до края на процеса.

Най-добри айфони – нашите препоръки

Въз основа на мненията за най-добрите айфони на специалисти в областта, а също и на аматьори, ние съставихме списък с най-новите и най-предпочитани телефони. Те са произведени през последните години от Ейпъл, и ще ви ги представим по-долу:

1.Смартфон iPhone XS Max

айфон хс максКорпусът му със сертификат IP68 е направен от подсилена стъклена плоча от всяка страна и контур от неръждаема стомана за ръбовете. Екранът е с размери 6,5 инча. OLED панела на iPhone XS Max позволява на HDR да изобразява най-добрата точност на цветовете, истинското черно и изключителен контраст. Това са най-силно изразени дисплей, с най-висока плътност на пикселите на всяко устройство от Apple. Дефиницията на екрана е адаптация на Super Retina HD към този размер на екрана. Това се превежда на 1242 x 2688 пиксела.

iPhone Xs Max няма Touch ID бутон, частично заменен от нова екранна софтуерна лента за достъп до многозадачност и връщане към главното меню. Вътре в кутията се намира процесор A12 Bionic, състоящ се от шест ядра за приложения (две за тежки натоварвания и четири за ежедневни задачи), четириядрен графичен процесор и нов невронен процесор. A12 Bionic идва с 4 GB RAM, както и 3174 mAh батерия. iPhone XS Max има 16 LTE модем, Wi-Fi двулентов MiMo и Bluetooth 5.0. Смартфонът е съвместим и с GPS (Glonass, Galileo и QZSS) и NFC. Последният е съвместим с приложения, различни от Apple Pay.

Фотооборудването на iPhone Xs Max се състои от двоен сензор iSight 12 + 12 мегапиксела с технологията Focus Pixels, четирисветка с истински тон, четириъгълна LED светкавица, широкоъгълна бленда на обектива при f / 1.8 за първата и телефото бленда при f / 2.4 за второ, автофокус с фазово откриване на Focus Pixels и оптичен стабилизатор за двата сензора (наличен и във видео режим). Има 2x оптично увеличение. Благодарение на силата на A12 Bionic, iPhone Xs Max снима в HD до 240 кадъра в секунда и в 4K при 60 кадъра в секунда. Аудио заснемането е стерео.

ВИЖ ТУК

2.Смартфон Apple iPhone 13

айфон 13Супер ярък екран с издръжлив дизайн. Заснемане достойно за Холивуд, по-лесно за правене от всякога. Удивително бърз чип. Значително увеличение на автономията на батерията, което ще забелязвате всеки ден. OLED дисплей с по-ярки цветове, който в същото време е по-лесен за гледане на слънчева светлина и по-енергийно ефективен. С издръжлив дизайн, устойчив на вода и прах.

Режим Cinematic автоматично създава дълбочинни ефекти и преходи на фокус във видеоклипове. Постигнете ново ниво с изкуството да разказвате истории в сцените, които снимате. Кинематографичният режим е наличен и за предната камера TrueDepth. Видео резолюцията достига 4К изображения.

Системата с две камери лесно надграждане за по-добри снимки и видеоклипове. Притежава 2 камера, като основната е с резолюция 12 MP Wide и
12 MP Ultrawide, докато вторичната е с 12 Mpx. Това предоставя повече светлина, уловена с широкоъгълния обектив. Оптична стабилизация на изображението чрез преместване на сензора. Повече детайли в тъмните области на снимките, направени с ултра широкоъгълния обектив. Новият диагонален дизайн позволява използването на широкоъгълен обектив и по-голям сензор.

Този смартфон е снабден с най-новата операционна система на iOS, а именно iOS 15. 6-ядрен е, а процесорът е A15 Bionic. Той дава възможност да се изпълняват графично интензивни игри и нови функции на камерата, като кинематографичен режим и фото стилове. В допълнение, той е по-ефективен и позволява по-дълго използване на устройството.

Притежава голяма памет от 128 ГБ, а RAM паметта е 4 ГБ.

ВИЖ ТУК

3.Смартфон Apple iPhone 13 Pro Max

айфон 13 про максiPhone 13 Pro Max е най-добрият и най-интересният в гамата на Apple iPhone 13, като животът на батерията е неочакванo добър живот на батерията – до 28 часа. Това може да отнеме много време и въпреки че го няма дори при най-издръжливите телефони, той лесно има най-добрия живот на батерията от всеки iPhone.

Тук също има много мощност, процесорът Apple A15 Bionic предлага значително по-добра производителност не само от предишните iPhone, но и от всеки телефон с Android. Има 6ГБ RAM памет, която е по-голяма от горните два представени модела. Освен това той е много лек и удобен, защото тежи едва 240 грама и е с размери 160,8 x 78,1 x 7,7 мм.

Камерата също получи подобрение, с особено впечатляващи снимки при ниска осветеност и новият макро режим, който отваря гамата на iPhone към изцяло нов тип фотография. Дисплея е 6,7 инча, което го прави удобен за гледане на видеа, филми и заснемането им, а резолюцията е 1284 x 2778. Има 3 задни камери, всяка от които е с 12 мегапиксела, и предна камера, която също е с 12 мегапиксела.

На практика режимът Cinematic и екранът от 120 Hz не са толкова впечатляващи и може би това са основните недостатъци на този модел. Като цяло това е фантастичен ъпгрейд за модела Apple Max.

ВИЖ ТУК

4. iPhone 12

айфон 12По-скъп от iPhone 11, iPhone 12 компенсира това увеличение на цената с множество функции, които трябва да се окажат полезни през следващите месеци и години.

Това включва поддръжка на 5G и добавяне на свързаност MagSafe, която ви позволява да прикачите неща към телефона си, като зарядно устройство или калъф.

Този смартфон е направен от изцяло нов материал, за да се увеличи защита му, а за целта се използват наномащабни керамични кристали за екрана, процес на двоен йонообмен, за да се защити от драскотини. Благодарение на това той е 4 пъти по-устойчив на падане. Айфон 12 може да извърши 11 трилиона операции в секунда. Това се случва благодарение на процесора A14 Bionic е най-бързият чип за смартфон и операционната система.Революционизира възможното. Като обработка на трилиони операции в секунда с Neural Engine. Или запис в Dolby Vision. Дори професионалните видеокамери не могат да направят това. Той е изключително ефективен за отличен живот на батерията.

Камерата е подобна на iPhone от предходната година. Камерите с широки и свръхшироки обективи вече имат Нощен режим, който е по-добър от всякога за правене на невероятни снимки при условия на слаба осветеност. Новата широкоъгълна камера улавя 27% повече светлина. Така че независимо дали правите снимки ден или нощ, получавате безпрецедентно ниво на детайлност и цвят. Животът на батерията е значително добър.

По отношение на дизайна, той се връща към някой по-стари модели  Айфон 4 или 5, за да можете да го чувствате по-удобен в ръцете си. Има и отложен преход към цветен OLED дисплей, който отново ни напомня, че Apple знае как да създаде устройство, което да изглежда елегантно и издръжливо в бъдеще.

ВИЖ ТУК

5.Смартфон Apple iPhone 11 Pro

айфон 11 проВъпреки че Apple не революционизира дизайна на iPhone 11 Pro и до голяма степен следва линиите на своя предшественик iPhone 11, все пак 4-те стъклени покрития стават матови и коригират проблема с пръстовите отпечатъци. Екранът Super Retina XDR, базиран на 5,8-инчова OLED технология и резолюция от 1125 x 2436 пиксела , приема стандарта Dolby Vision, в допълнение към HDR10. Мобилният телефон е с дебелина 8,1 мм и тегло 188 грама. Устройството работи чрез системата за лицево разпознаване Face ID.

Процесорът A13 Bionic, оборудван с Neural Engine, свързан с 4 Gb RAM памет, обещава отлична производителност. Представеният модел обаче включва само 64 GB място за съхранение без евентуално разширение. Телефонът включва LTE модем, WiFi и Bluetooth 5.0 обхват, GPS сензор (Galileo, QZSS и Glonass), слот за nano-SIM, NFC сензор (съвместим с Apple Pay), два стерео високоговорителя, hi-fi аудио чипсет, съвместим с Dolby Atmos и Dolby Digital Plus) и Lightning порт.

ВИЖ ТУК

 

6.Apple iPhone XR

айфон хрiPhone XR е с размери 150,9 мм x 75,7 мм x 8,3 мм и тежи 194 грама. Всичко е сертифицирано по IP67, което означава, че това устройство е устойчиво на вода и прах. Устройството използва LCD технология. По-конкретно, това е 6,1-инчов Liquid Retina HD екран с резолюция 1792 x 828 пиксела (326 ppi). Можете да активирате функцията „Намиране на iPhone“ в iCloud, много полезна за заключване или проследяване на липсващото устройство.

iPhone XR е оборудван с процесор A12 Bionic, който има архитектура Fusion с шест ядра: с две ядра до 15% по-бързи, четири ядра по-енергийно ефективни до 50% по-ефективни от предишните модели, четириядрен графичен процесор нагоре до 50 процента по-бърз и мощен процесор за сигнали за изображения (ISP). iPhone XR също е оборудван с Neural Engine, който може да се справи с до 5000 милиарда операции в секунда.

ВИЖ ТУК

 

Освен смартфони, Apple предлагат и най-различни смарт аксесоари. За да разберете за някой от смарт часовниците на тази марка, прочетете нашата статия за 6 най-добри смарт часовници от ТУК!

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.