Как да намерим правилния размер от Aliexpress?

вашата оценка

Намерихте нещо наистина сладко / готино от Aliexpress и искате да го купите? Смятате, че знаете размерите си, защото винаги сте наясно с тях, така че го избирате и го купувате. Няколко седмици по-късно доставката пристига на вратата ви, пробвате поръчаните артикули и разбирате, че те няма как да ви станат.

Ако някога сте се учудили как да намерите подходящия размер от Aliexpress, тази статия е за вас!

Аз изживях ситуация, подобна на горе описаната.

Обикновено мога винаги да вляза в най-малкия размер от всеки един артикул, така че, когато намерих това палто (подобно на това тук) аз се втурнах стремглаво и  просто поръчах малкия размер. В крайна сметка това, което получих беше голямо, което не беше сделка, защото за моето телосложение беше огромно, но осъзнах, че съм ударила на камък и предположих, че всичко ще бъде наред.

Също така получих пратки, които сякаш са направени за мен.

Подобно на тези ботуши, които пасват на краката ми като ръкавица.

Или това яке. Снимките ми облечена с него скоро ще кача – но ми вярвайте, че приликата е невероятна!

Кирил също имаше проблеми с намирането на дрехи от Aliexpress, защото е слаб и висок. Обикновено той е среден размер, но от Aliexpress той често трябва да купува големи или дори по-големи, за да се увери, че артикулите са достатъчно дълги за неговата фигура. Но все пак, той има и някои неща, които му пасват много добре.

По принцип можете да намерите дрехи, които ще ви станат идеално от Aliexpress, но има няколко неща, които трябва да знаете, преди да натиснете бутона „Добавяне към кошницата“ и потенциално да останете разочаровани.

Aliexpress се състои от куп различни магазини / продавачи, така че няма стандартно оразмеряване. Също така азиатското облекло е склонно да бъде по-малко от американското или дори европейското облекло. Ако сте с малки размери като мен, това е страхотно, но ако сте с по-големи, трябва да сте по-внимателни.

Има две прости стъпки:

1. Намерете таблицата за оразмеряване (обикновено след всички снимки на продукта) и измерете собствените си мерки.

Ако сте истински алихолик (или казано обичате онлайн пазаруването), запишете вашите измервания и ги дръжте под ръка, за да не се налага да  изваждате метъра всеки път, когато искате да си купите нещо. Най-често срещаните измервания, които трябва да знаете, са бюст (момичета) / гърдите (момчета), талията, бедрата, дължината на ръката, дължината на гърба и вътрешния шев.

Съвет: Ролетката е най-добрият ви приятел.

Не сте сигурни как точно да направите необходимите измервания? За бюста / гърдите / бедрата си, започнете, измервайки обиколката на най-широката си част. За кръста си, измерете най-тясната част. За дължина на ръката, измерете от рамото до китката. За дължина на гърба, измерете от шията на врата до опашката. За вътрешния шев, измерете от върха на бедрото до глезена.

Някои от тези неща можете да направите сами (бюст / гърдите, талията, бедрата), но за други ще ви е нужна допълнителна помощ (дължина на ръката, дължина на гърба, вътрешен шев).

2. Прочетете отзивите

За да разберете дали сте подходящи. Таблицата за оразмеряване трябва да е точна, но винаги е добре да чуете какво мнение изказват дргите хора. Ако има достатъчно онлайн мнения, винаги ще намерите потребители, които споделят гледни точки относно артикулът, например, че е подходящ за малки, големи или е правиленият размер, а много често те ще напишат размерите си на височина / тегло / размерът на редовното си облекло. Опитвам се да правя това, когато пиша отзиви и ви насърчавам да направите същото.

Не забравяйте да добавите обратна връзка за AliExpress и да напишете какъв размер ви е удобен – нека си помагаме взаимно.

Това се отнася дори за обувките. Винаги можете да измерите дължината на крака, но е много по-лесно да прегледате отзивите и ако видите, че хората качват с номер нагоре  или номер надолу по размер, можете да направите същото за себе си.

Първо измерете, след това купете. Всеки продукт на Aliexpress ще има таблица за оразмеряване, от която да се информирате. Също така е полезно да прочетете отзивите за продуктите, защото почти винаги можете да намерите хора, които пишат за прилягането на продуктите и да предоставят свои собствени размери / измервания.

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.