Трикове при онлайн пазаруване за спестяване на пари

5/5 - (1 глас)

Онлайн пазаруването може да бъде бързо и удобно, но то също така  може да бъде доста скъпо.

За щастие, има различни трикове, за да ни помогнат и да се намалят разходите. Ето 10 приятни съвета за получаване на най-добрите сделки, когато пазаруваме онлайн:

7-съвета-за-онлайн-пазаруване

1. На лов за купони/ваучери: Винаги търсете купони преди да направите покупка. Сайтове като couponcraze.com и couponmom.com имат множество купон/ваучер кодове за всички видове онлайн търговци на дребно.

2. Използвайте социалните мрежи: Харесайте страниците на любимите си търговци във Фейсбук. Много търговци, включително и Amazon и Aliexpress, пускат специални купони или обявяват промоции на продукти първо в страницата им във Фейсбук.

3. Абонирайте се за имейли: Присъединете се към имейл списъците  на любимите си онлайн търговци, така че можете да получите купони и други специални оферти, директно по електронната поща.

4. Сравнявайте цените  в България срещу цените в чуждите сайтове: Много лесно и бързо може да се ориентирате дали един продукт „си струва“ да бъде закупен от чужбина или по-добре от България. Вие трябва да сте наясно с разликите при това да купувате от чуждестранни онлайн магазини, български онлайн магазини и български „физически“ магазини. Има някои интересни особености, които трябва да знаете, но ще ги обсъдим в друга публикация съвсем скоро.

5. Сравненете онлайн търговците: Много често еднакви продукти могат да бъдат намерине едновременно в Amazon.co.uk и Ebay.co.uk например. Дори съществува бизнес модел, при който „посредници“ се възползват от по-ниската цена в единия сайт и пускат същия продукт в другия с малка надценка. Напишете домашното си и сравнете продуктите от тези два сайта за да не съжалявате, че сте платили малко отгоре „комисионна за посредника“.

6. Избягвайте таксата за доставка: Много магазини предлагат безплатна доставка, ако изразходвате определена сума. Ако падането под този минимум, ще трябва да заплатите такса за доставка. Все пак винаги е добре да се възползваме от това. Амазон предлага безплатна доставка до Англия при определени условия, но за доставката от Амазон до България ще отделим специално внимания в една отделна публикация.

Китай Нова Година

7. Бъдете търпеливи: Ако не се нуждаете от продукта веднага, струва си да проверявате регулярно, дори ежедневно за купони/ваучери за отстъпка или подходящ момент за покупка (около празниците винаги може да се очакват страхотни намаления). Бъдете винаги в час с обичайте в страната от която е търговецът, все пак не всеки знае кога е Китайската Нова Година.

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.