10 най-добри апарати за кръвно налягане

вашата оценка

Планирате ли да започнете да използвате апарати за кръвно налягане? Ако отговорът е “да”, вие сте на път да станете част от голяма група хора. Лекарите в наши дни препоръчват на все повече и повече пациенти да си следят кръвното налягане като начин за превенция за по-сериозни заболявания. Когато измервате кръвното си вкъщи имате възможност да го правите много по-често и винаги, когато се почувствате зле.

Високото кръвно налягане е често срещано заболяване сред възрастните хора, но напоследък се среща и при възрастни или дори при млади хора. За правилното лечение и за да се чувствате в безопасност, е добре да следите кръвното си налягане у дома с апарати за кръвно. И ако нямате време за проучване какви точно апарати за кръвно да изберете, прочетете нашите предложения и съвети по-надолу.

 

Как да си изберем добър апарат за кръвно налягане?

Ръководство за купувача

Специфичният за болницата инструмент тензиометър е станал незаменим в много домове. С помощта на апарати за кръвно налягане можете да предотвратите или да помогнете за правилното лечение на сърдечно- съдови заболявания. Най-честото, от които  е хипертонията.

Засяга много възрастни, особено след петдесетгодишна възраст и е важно да се лекува възможно най-рано и възможно най-строго. Тензиометър, използван редовно дори от на пръв поглед здрави членове на семейството, може да открие ранна хипертония.

Въпросът „кой е най-добрият тензиометър?“ може да има различни отговори в зависимост от вашите нужди. Тъй като на пазара има много видове тензиометри, с различни възможности и функции, ние ви предлагаме няколко предложения за избор на най-подходящия продукт:

апарат за кръвно

Тип устройство за кръвно налягане

Електронните апарати за кръвно са два вида: автоматични (достатъчно е натискането на бутон) или полуавтоматични (изисква ръчно надуване и изпускане на помпа). Повечето от апарати за кръвно налягане, предназначени за измервания в домашни условия, използваеми от неквалифициран човек, са дигитален тип. Това означава – напълно автоматичен, така че те са първата ни препоръка за неопитни потребители.

От друга страна, тензиометрите могат да бъдат проектирани в две форми: с фиксиране върху ръката или китката. Тези с приставката на ръката се считат единодушно за по-прецизни и получават положителна оценка по мнението на лекарите навсякъде. Тези, които измерват напрежението, като го фиксират към китката, са по-малко точни, но пък обикновено са по-евтини.

Ориентирайте се към професионалната версия, ако вече имате състояние, което изисква стриктно наблюдение на напрежението. Ако просто искате да държите под контрол съответните параметри, можете да направите няколко измервания с не толкова прецизен уред. Като изберете като валиден вариант  получената средна стойност.

апарат за кръвно

Стандарти за качество при апаратите за кръвно налягане

Сега можете да намерите апарати за кръвно на най-необичайните места. Включително в неспециализирани магазини, супермаркети или панаири.

Въпреки това, дори и да сте привлечени от ниските цени, се очаква продуктът да се достави с документи, удостоверяващи произхода му, производителя и международните сертификати. Те могат да бъдат предоставени от Британското дружество за хипертония, Европейското дружество за хипертония или от други органи в тази област.

апарат за кръвно

Размер на маншета

За прецизно измерване маншетът, който е фиксиран към ръката и се надува, трябва да е подходящ и регулируем. Теоретично маншетът за ръка трябва да покрива около 1/3 от разстоянието от рамото до лакътя и да може да се затваря плътно.

Много тензиометри се предлагат в стандартния, среден размер, което означава обиколка на ръката около 22-33 см. Но има и компании, които произвеждат други размери. Ако пациентът, който ще бъде проверен, е по-пълен, ще бъдете насочени да закупите специален, по-голям маншет.

апарат за кръвно

Откриване на аритмия

Промяната на сърдечната честота може да бъде открита бързо с помощта на тензиометър, ако има вградена функция. По този начин можете да откриете високо кръвно налягане, възможни сърдечни проблеми рано или да следите ефективността на лечението за вече известна аритмия. Той е особено полезен при бременни жени, диабетици или пациенти със затлъстяване, страдащи от високо кръвно налягане.

 

Други функции на апаратите за кръвно налягане

Най-забележимата допълнителна опция е паметта, с един или няколко пациента. За повишена точност при измерване на кръвното налягане най-добрите апарати за кръвно налягане извършват 3 измервания с едно натискане на бутон. След това уредът предлага средно от тези определения, което е много по-близо до реалността, отколкото едно измерване.

Функцията за съхраняване на предишни стойности (с една или повече позиции за съхранение) означава, че можете да проследявате кръвното си налягане сутрин и вечер. Всеки ден или седмично, в зависимост от това, което препоръчва вашият лекар. Освен това има устройства, които позволяват съхранение на данни за 2 или дори 3 потребители. Те достигат до няколко десетки съхранени пълни определения на потребител.

апарат за кръвно наляганеЗахранване на апаратите за кръвно налягане

Повечето от тези устройства работят с алкални батерии (между 2 и 4). Съществуват обаче и устройства, които могат да бъдат свързани към централната електрическа мрежа и захранващият адаптер е незадължителен или е включен в първоначалния пакет. Средният живот на батериите е около 6 месеца.

Ако смятате, че е по-лесно да използвате уредът в контакта, проверете възможността за монтиране или получаване на адаптер към избраното устройство. Това е по-добър вариант, особено за възрастни хора, които може да забравят да си купят батерии или да отложат този разход.

апарат за кръвно наляганеМодели апарати за кръвно налягане, препоръчани от нас

1. Апарат за кръвно налягане SilverCloud MB23

апарат за кръвно налягане silvercloudАко вече имате здравни проби, съответно вариации на кръвното налягане и трябва да следите стойностите си сами, ние ви предоставяме SilverCloud апарати за кръвно налягане. Те са  лесни за използване, като са автоматичен модел, който се поставя върху ръката, над лакътя.

Устройството отговаря на стандартите на Световната здравна организация и се измерва по осцилометричен метод. Ще бъде лесно да следите кръвното си, тъй като ви позволява да запишете 90 измервания, заедно с датата и часа, когато са извършени. Той има голям LCD екран, като номерата се показват видимо. Така че да може лесно да се използва дори от възрастни хора. В допълнение към стойностите на напрежението ще бъде показан и вашият пулс. А в края на измерването ще бъдете уведомен чрез звуково съобщение.

В случай, че имате неравномерен пулс, устройството го открива и ви представя анимирана икона. Лесен е за употреба, с голям бутон, който трябва да бъде натиснат. Позволява регулиране на маншета между 22 и 36 cm. Може да се използва с 4 батерии AAA или със захранване, които не са включени в цената.


Предимства

 • Това е вид автоматизирано устройство, според стандартите на Световната здравна организация.
 • Можете да измерите до 90 пъти стойностите на налягането, с дата и час.
 • Екранът е голям, така че можете лесно да видите стойностите.
 • Освен налягането, устройството измерва и пулса ви. То ви предупреждава, ако имате неравномерен пулс.

Недостатъци

 • За да работите, трябва да закупите батерии или зарядни.

купи сега


2. Апарат за кръвно налягане Omron M3

Апарат за кръвно налягане OmronOmron M3 са апарати за кръвно за ръката, които са подходящи за обиколки между 22 и 42 см. Те са предназначени за домашна употреба на пациенти, които трябва да следят нивото на налягане. Уредът ще излъчва сигнал, ако напрежението надвишава нормалните граници. И освен това, той ви предупреждава, като се показва на екрана, ако устройството не е добре увито (независимо дали е настроено твърде плътно или твърде широко).

Това е преносим модел, но може да се остави да работи на батерии, но и на захранване, като е снабден с мрежов адаптер. По този начин няма риск от неправилни резултати поради липса на енергия. Той също така има възможност за средно 3 последователни измервания, за да види най-точните резултати.

Той излъчва светодиоди в различни цветове, когато кръвното налягане спадне или се повиши, за да знаете кога и как да се намесите. Нещо повече, той има функции на паметта, запазва стойностите на последните 60 измервания. И в същото време позволява съхранение на данни на двама потребители. Освен това има сензор за движение за неправилен ритъм.  Спирането е автоматично, като по този начин се пести енергия от батерията.


 Предимства

 • Ако напрежението надвишава нормалните стойности, LED индикатор излъчва сигнали.
 • Той ви предупреждава, ако е твърде стегнат или твърде широк, за да гарантира по-реалистично измерване.
 • Той позволява съхранението на данни на двама потребители и записва последните 60 получени стойности.
 • Той има ясен и лесен за четене дисплей, така че може да се използва от възрастни хора.
 • Работи на батерии, но може и на зарядно, така че няма да получите неправилни резултати поради лоша мощност.

Недостатъци

 • Продуктът не се предлага с гаранционен сертификат.

купи сега


3. Апарат за кръвно налягане Medisana BU 510

Апарат за кръвно налягане MedisanaАко имате нужда от апарати за кръвно на добра и сертифицирана цена, тогава предлагаме модела от Medisana. За да измерите правилно и точно стойностите, маншетът се поставя над лакътя на ръката. Може да се използва от хора с обиколка на ръката между 22 и 36 cm.

Устройството е лесно за използване, с три големи бутона от страна на екрана за функцията за памет, настройките и стартирането. Централният бутон (старт) е зелен, така че да бъде лесно забелязан от възрастни хора.

Видимостта на екрана е добра, цифрите имат височина 22 мм. Може да се използва от двама души за запазване на стойностите им с дата и час (90 записа). Той е сертифициран съгласно Директивата за медицинските изделия. Снабден е с 4 батерии тип AA или захранване, адаптерът може да се поръча отделно. Имате и капак за съхранение на устройството.


 Предимства

 • Мониторът за кръвно налягане е сертифициран съгласно Директивата за медицинските изделия.
 • Цифрите, показани на екрана, са големи- за лесно четене.
 • Устройството предлага възможност да запишете до 90 измервания за 2 потребители.
 • Бутоните са големи и са разположени отстрани на екрана.

Недостатъци

 • Маншетът има максимална настройка 36 cm.

купи сега


4. Апарат за  кръвно налягане Omron M2 Basic

Апарат за кръвно налягане Omron M2 BasicАко имате нужда от добри и качествени апарати за кръвно налягане, обръщаме внимание на модела M2 Basic от Omron. Той е клинично тестван в специализирани институции от лекари, акредитирани да отговарят на Европейското общество по хипертония.

Маншетът е фиксиран над лакътя на ръката, за да се направят прецизни измервания. Може да се използва от хора с обиколка на ръката между 22 и 32 cm. Той има един голям бутон, разположен централно под екрана. Устройството ще ви предупреди, ако напрежението надвишава нормалните стойности или ако имате неправилен пулс.

Цифрите на екрана са големи за лесно гледане, дори от възрастни хора. Устройството има функцията да съхранява последната измерена стойност. На маншета е нарисувана правилната позиция, в която трябва да бъде поставен уредът. С цел да можете да измервате правилно и бързо напрежението и пулса.


Предимства

 • Мониторът на кръвното налягане е в съответствие с Европейското общество по хипертония, като е клинично тестван.
 • За да включите устройството, трябва да натиснете един бутон, разположен под екрана.
 • В случай на по-високи стойности или ако имате неравномерен пулс, устройството ще ви предупреди с икони на екрана.
 • Стойностите се показват на големия екран, за да се улесни четенето.

Недостатъци

 • Той има възможност да запази само последното измерване.

купи сега


 5. Апарат за кръвно налягане Helathy Line  SHL-888GA

Апарат за кръвно налягане Healthy Line SHL-888GAАпарати за кръвно на Helathy Line , SHL-888GA са автоматични, с маншета, който се прикрепя към ръката. За разлика от повечето продукти за напрежение, този модел може да работи с или без батерии. А производителите са включили в пакета както 4 алкални батерии, така и адаптер за контакта.

След измерването данните могат да бъдат запаметени. Като устройството има обща памет от 90 записа, разделени по равно между 3 потребители. Те запомнят напрежението, импулса, датата и часа само с натискане на бутон. Маншетът, включен в пакета, е със среден размер (23-33 см). Но тензиометърът позволява инсталирането на допълнително широк маншет, който може да бъде закупен отделно.

Това устройство е доста просто, с малко допълнителни функции и възможности. Единственото предимство, което има пред по-старите версии, изглежда е мястото за адаптер. То е полезно от гледна точка на спестяване на пари и време.


 Предимства

 • Автоматичен монитор за кръвно налягане, с фиксиране върху ръката.
 • Голям LCD, който показва напрежение, импулс, дата и час.
 • Запаметяване на 90 записа, разделени между 3 потребители.
 • Предлага се с маншет със среден размер и може да бъде снабден с екстра дълъг маншет, закупен отделно.
 • Включва 4 алкални батерии и адаптер за контакта.
 Недостатъци
 • Той не включва други полезни функции (скала на СЗО, измерване на медиите и т.н.), които оправдават по-висока цена.

6. Апарат за кръвно налягане Laica BM2003

Апарат за кръвно налягане LaicaLaica BM2003 са автоматични апарати за кръвно налягане, които се прилагат на нивото на ръката и прецизно измерват кръвното налягане и пулса.

Подуването и издуването на маншета, приложен към ръката, се извършва автоматично. А резултатите се показват на голям LCD екран (12,5 × 9 сантиметра), лесен за четене и интерпретиране.

Препоръчва се от производителя да се измерва кръвното налягане два пъти на период от поне 10-15 минути за по-точен резултат.

В същото време кръвното ви налягане варира през целия ден и ще трябва да го измервате в различно време на деня (и в различна връзка с всички сърдечни лекарства). За да покажете верни резултати.


 Предимства

 • Най-добрият автоматичен тензиометър за рамо, който прецизно измерва кръвното налягане и пулса.
 • Маншетът се надува и се издува автоматично, резултатите се интерпретират от тензиометъра.
 • Измерванията се показват на голям дисплей,който е лесен за четене.

Недостатъци

 • Производителите препоръчват, за да имате точни резултати, измерванията да се правят няколко пъти през целия ден. Това е неудобна подробност за тези хора, които са с много натоварен график.

7. Апарат за кръвно налягане Laica SHL-868ZA

Апарат за кръвно LaicaТези здравни апарати за  кръвно налягане са фиксирани към ръката и маншетът автоматично се надува и издува. Веднага след като измерите кръвното си налягане, можете да видите дали то е нормално или не. Тъй като апаратът за кръвно налягане включва цветна скала.

Той използва класификацията на Световната здравна организация. За да отчете измереното кръвно налягане като нормално (зелено), леко повишено (жълто), средно повишено (оранжево) или много високо (червено). Освен това можете да използвате функцията за генериране на средна стойност от 3 измервания, защото по-точно отразява действителната стойност на напрежението. Устройството включва и функция, която ви открива и известява за наличието на сърдечни аритмии.

Измерената информация може да се съхранява до максимум 120 набора от данни, всеки 40 за всеки от 3-те възможни отделни потребители. Маншетът е със стандартен размер M. Но по желание можете да закупите и монтирате допълнително широк маншет (33-44).

Мониторът за кръвно налягане работи на базата на алкални батерии. Достъпната цена, прецизността в измерването, основните, но достатъчни функции ни карат да препоръчаме това устройство като един от най-добрите тензиометри. Но за използване от хора без големи здравословни проблеми.


 

Предимства

 • Автоматичен монитор за кръвно налягане, с маншет с подлакътник.
 • Цветовата скала на СЗО, която веднага пасва на отчетеното напрежение като нормално, се увеличава леко, средно или тежко.
 • Функция за откриване на аритмия.
 • Функция на изчисляване на средната стойност на последните 3 измерени стойности.
 • M размер на ръкавите, с възможност за закупуване на допълнително широк.
 • Вътрешна памет от 120 записа за 3 отделни потребители.
 • Достъпна цена.

Недостатъци

 • Не може да се адаптира към контакта.

8. Апарат за кръвно налягане Beurer BM 44

Апарат за кръвно налягане BeurerТози модел апарати за кръвно са идеалното помощно средство за всички, които искат да проверяват здравето си у дома. На редовни интервали и при минимално ниво на безопасност. Това са евтини и добри апарати за  кръвно налягане от Beurer. Той е част от категорията автоматични устройства, които могат да се активират и четат лесно с едно натискане на бутон.

Продуктът е дигитален модел с подлакътник.Това означава, че има по-висока ефективност и чете по-точно параметрите на пулса, отколкото един с прикрепване на китката. Той е снабден с маншет, който има регулируема обиколка между 22 и 30 см, за оптимално измерване.

Освен това има много четим електронен дисплей, на син фон с черни числа. А и работи на базата на батерии – функция, която позволява използването му по всяко време, в зависимост от вашите предпочитания.

Устройството използва осцилометричен метод за измерване. А по отношение на стандартите за качество продуктът е медицински сертифициран от Световната здравна организация. Този модел е лесен за използване, интуитивен и е снабден със специфична функция за откриване на сърдечна аритмия. Също така  дори е клинично тестван и гарантиран за оптимални резултати. Устройството е оборудвано с торба за съхранение и батерии.


Предимства

 • Той има отлично съотношение цена / качество.
 • Той има висока ефективност, тъй като измерва кръвното налягане в ръката.
 • Той е адаптивен, като е снабден със среден маншет.
 • Той позволява сигнализирането на сърдечната аритмия, защото включва специфична функция.
 • Това е продукт, сертифициран от Световната здравна организация.

Недостатъци

 • Тъй като се доставя само с батерии, няма да се използва със захранване на изхода, в случай на изтощение.

купи сега


9. Апарат за кръвно налягане Omron M3 Comfort

Omron M3 ComfortD ECAUSE  от Omron апарати за кръвно са оценени от обществеността. И се очакваше, че ние ще анализираме този модел, който в момента е сред най-продавани за употреба вкъщи. Ние оценихме предложението не само заради лекотата, с която се правят измерванията. Но и заради  факта, че то включва както устройството, така и адаптер за неговото използване в контакта. Това ще бъде от голяма полза за тези, които искат захранване по всяко време. Първо трябва да помним, че моделът е електронен, осигуряващ подуване на маншета и анализиране на резултатите. Така че всеки да може бързо да поеме напрежението с тяхна помощ.

Освен това, тъй като е малък, може да се вземе при пътувания. В случай на хора, които знаят, че страдат от хипертония,е полезен за ефективно наблюдение на здравето им. Не е професионален модел, но като препоръчано устройство за домашна употреба, ще задоволи нуждите на повечето потребители. Казваме това, защото включва цифров дисплей с голям размер, на който стойностите са лесно четими, показвайки систола, диастола и скорост на пулс / минута. В допълнение, няколко прости клавиша ви позволяват да съхранявате стойностите за 2 различни потребители въз основа на функцията за съхранение (в паметта на устройството). Може да се натрупат до 60 стойности за всеки от двамата потребители. А средната стойност на измерванията (3 стойности) може да бъде осреднена в рамките на 10 минути.

Освен това не можете да го използвате неправилно или да разберете погрешно резултата, защото индикатор ви показва ясно кога става въпрос за хипертонично състояние. Освен това маншетът (Comfort IntelliWrap Cuff) включва сензор, който ви предупреждава, когато го поставите неправилно върху ръката, въз основа на светодиод (червен / зелен). Той има регулируеми размери 22 – 42 см, така че да е съвместим с повечето потенциални потребители. Устройството е клинично валидирано от Британското дружество за хипертония и Европейското дружество за хипертония. Прегледите на потребителите показват, че са доволни от продукта. Но някои твърдят, че ръководството за употреба не е достъпно на български език, което създава проблеми с използването на допълнителните функции на устройството.


Предимства

 • Лесен за използване у дома, тъй като включва грешен сензор за позициониране на маншета. Той набъбва автоматично и стойностите ясно се показват на цифровия екран.
 • Маншетът ще бъде подходящ за повечето потребители, като щедър по размер и лесен за регулиране.
 • Устройството може да съхранява до 60 стойности на напрежението, взети за 2 различни потребители.
 • При поискване той ще изпълни средната стойност на записаните стойности в рамките на 10 минути.
 • Предупреждава за хипертонични състояния и показва пулса.
 • Комплектът включва и адаптер за гнездото, въпреки че волтметърът също е преносим.

Недостатъци

 • Вероятно цената на продукта ще обезкуражи онези, които биха искали да имат само един тензиометър за рутинни проверки у дома.

купи сега


10. Апарат за кръвно налягане Ecomed BW-82E

Апарат за кръвно налягане EcomedУстройството Ecomed може да бъде правилното решение за повечето хора, които искат постоянно да проверяват кръвното си налягане. Дори и да не подозират състояние. С други думи, тези апарати за кръвно за домашна употреба са полезни във всеки дом. Като предпазна мярка и лесно ще намери полезността си за човек, който по принцип е внимателен към своето здраве. Моделът е дигитален и може да се използва от хора, които иначе не биха знаели как да използват класически (механичен) модел. Той се увива около китката и след няколко секунди ще покаже параметрите: систола, диастола и пулс.

Разбира се, той не е толкова точен като устройство с маншет. Но показаните стойности ще бъдат близки до истинските, ако направите измервания, както е в книгата. Тя включва функция за индикация на аритмия, позволява запаметяване на стойности на напрежението. И освен това може да бъде полезна за 2 потребители наведнъж, тъй като има 60 позиции в паметта за 2 души. Освен това, той може да изчисли средната ви стойност от три цифри, записани през последните 10 минути на употреба.

Продуктът е малък (7 x 8 x 3 cm и 140 g). И по този начин има повишена преносимост, която може да се вземе дори в чантата ви, когато сте на работа или пътувате. Включително поради кутията за съхранение, с която се доставя. Той е одобрен съгласно Директивата за медицинските изделия от Европейската комисия, докато цената на покупката е доста достъпна.


 Предимства

 • Добра цена за закупуване.
 • Той измерва напрежението и импулса, като е подходящ за неопитни потребители, защото е електронен.
 • Тя позволява съхраняването на стойности за 2 лица и предупреждава при откриване на аритмии.
 • Като е с намален размер, той има разширена преносимост.
 • Доставя се в кутията за съхранение и транспортиране.

Недостатъци

 • Измерването на нивото на китката не е толкова точно, колкото механичен или цифров тензиометър с маншет за ръка.

купи сега


За да сте сигурни, че контролирате здравето си, винаги трябва да търсите най-добрия апарат. За това трябва да се вземат предвид най-полезните подробности за това устройство и разбира се цената, която не е без значение. Много е важно да вземете модел, който да отговаря на вашите нужди.

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.