Топ 5 най-добра GPS навигация

4/5 - (2 гласа)

Когато се нуждаете от нови GPS навигация, но нямате никакво време да изучавате офертите в Интернет, за да сте сигурни, че не вземате добро решение, ние можем да ви помогнем. Ще изучим пазара и отзивите на потребителите, като ще ви предоставим малко ръководство на добри функции. Навигациите не са нещо остаряло и  все още се използват по цял свят. Всъщност, много модели правят неща, които един смартфон просто не може.

Производителите на навигации имат дългогодишен опит в сферата. Те са провели милиони реални тестове, за да предложат най-добрите продукти с най-полезните функции.Едни от които са разширени помощни функции за шофьора, блутут свързаност, базирани на местоположението препоръки, гласови команди и много други. Като всичко това се побира върху големи дисплеи с хубава разделителна способност.

Как да си изберем добра GPS навигация?

Ръководство за купувача

За тези, които обичат да шофират, GPS навигаторът се е превърнал и в необходимост, а не само в хитрост. Освен това е от съществено значение, ако сте професионален шофьор или таксиметров шофьор, в голям или в нов град. GPS навигатор за автомобила може да ви спести от неудобството от несигурността на трасето на дълги разстояния. Oт друга страна, и ви помага да спестите много часове на шофиране. Той ви предоставя най-краткия маршрут, информация за непристъпни пътища или задръствания. Някои автомобили са придружени от специална навигация, но за останалото можете да си закупите отделни GPS устройства.

За да намерите бързо GPS навигатор, на добра цена, трябва да вземете предвид обща информация за основните характеристики на този продукт. По-долу е посочено кратко ръководство за този тип приспособление.

Размер на дисплея

Екранът (дисплеят) има възможни размери от следните категории: стандартен 3,5 инчов диагонал, 4,5 инчов и дори 7 инчов екран. Така производителите отговориха на исканията на потребителите, които искаха да имат повече пространство и видимост за картата. По принцип, когато купувате GPS онлайн, трябва да имате вдъхновението да изберете 7-инчовия екран. Така ще можете  много по-лесно да видите подробности, а някои цени могат да бъдат сравнително изгодни. Въпреки че тези устройства се считат за едни от най-скъпите. Ако имате скромен бюджет и го използвате повече за дълги пътувания, можете да заложите на такъв с екран от едва 4,5 инча.

 размер навигатори

Резолюция на навигацията

Освен големината на екрана, разделителната способност също има голямо значение, т.е. броят на пикселите. В търговията можете да намерите резолюции между 480 x 272 пиксела и 800 x 480 пиксела. Колкото по-висока е разделителната способност, толкова по-добре ще забележите детайлите – особено писмените имена. С един поглед ще могат да ви пренасочат веднага след това да погледнете към пътя. Следователно, GPS навигатори, на добри цени, ще ви позволят да прочетете информацията възможно най-бързо, в интерес на истината.

 резолюция навигатори

Хардуер

Процесорът и RAM на устройството определя скоростта, с която се изчислява пътят. Както и необходимото време за конфигуриране. В случай че има отклонения от основния път. Качественият GPS навигатор трябва да има процесор от поне 800 Mhz. И RAM от поне 256 MB, с по-голяма памет (ако добавите и SD карти, можете да имате модели, поддържащи 32 GB памет).

Ако закупите браузър с минимален хардуер, достатъчно е да извършите плавно движение или срив на софтуера. Но може да не е в състояние да предложи по-сложни функции, различни от GPS навигацията.

 хардуер навигатор

Карти за GPS навигация

Те са елементът, който практически определя GPS навигатор и може да бъде предварително инсталиран или закупен отделно. Някои по-евтини устройства показват карта само на страната, от която са закупени. Затова препоръчваме да ги купувате само ако са достъпни на изгодни цени. Ето защо е важно закупеният браузър да ви позволява да актуализирате карти онлайн. Защото ще се сблъскате с непрекъснатата промяна на характеристиките на улиците и трафика като цяло (някои улици променят името си или се появяват нови пътища).

Ако искате да получите най-добрата сделка, се нуждаете от устройства, които включват серия от предварително заредени карти (за Европа, големи градове и т.н.). Други предлагат безплатно или платено изтегляне от уебсайта на марката производител.

 карта за навигация

3D дисплей и гласови предупреждения

Много мнения за най-добрите GPS навигации казват, че 3D дисплеят (т.е. гледането на карти, докато летите със самолет) осигурява по-добра ориентация на улицата. Отколкото може просто да предостави 2D карта. Разбира се, такъв дисплей изисква повече изчислителна мощност, така че потърсете високочестотни процесори. В противен случай избраният модел може да реагира малко бавно.

 3D навигация

Език за GPS навигация

Ако сме говорили за гласови сигнали, повечето купувачи ще искат да имат някакъв български език за тях. Има достатъчно водачи, които или не знаят английски, или не са достатъчно опитни, за да използват английски, за да реагират незабавно на предупреждения (неизвестен израз може да компрометира индикацията). Поради тази причина е важно да проверите дали GPS навигаторите също предлагат български език, от който можете да изберете. За тези от вас, които знаят добре английски език, този критерий може да ви се стори пренебрежимо малък. Но не всеки, който използва автомобила, който шофира, ще се почувства толкова удобно в присъствието на този език (например членовете на семейството).

 езици за навигация

Мощност и свързаност

Що се отнася до този елемент, можете също да намерите модели със собствени батерии, които трябва да се сменят (особено безжичните модели са). Но повечето имат USB захранване. Така че те могат да бъдат пуснати в експлоатация директно от акумулатора на колата. Има и модели, които се свързват чрез Bluetooth с вашия телефон. Получавайки данни за трафика (задръствания, пренасочвания) и времето. В същото време те могат да ви позволят да отговаряте на повиквания само чрез докосване на екрана. USB слот може да се използва и за свързване с компютър, за прехвърляне на предварително зададени маршрути до определени дестинации.

 навигация

Мултимедийни функции

Като последен критерий решихме да споменем възможността за възпроизвеждане на различни медийни формати от някои браузъри. Говорим за функционирането като музикален плейър или за гледане на снимки. Например, свържете стик към музиката и изберете песните на дисплея, както и файловете със снимки. Разбира се, браузърите не са толкова ефективни за тези цели, колкото специализирани приложения. Но това е критерий, който може да доведе до решението за даден модел, когато конкуренцията между него и други модели е много силна.

Ето защо, ето моделите, които сме избрали да ви препоръчаме през текущата година. Като те са избрани въз основа на тяхната популярност (брой продажби), но и чрез анализ на факторите, представени по-горе, в ръководството. За всеки браузър сме предложили както предимства, така и недостатъци, както и бутони с връзки, които изпращат директно към сайтовете за онлайн продажби. Горещо препоръчваме да ги използвате за извършване на всякакви поръчки, тъй като това ще ви освободи от пътища до физически магазини!

навигация

Модели GPS нявигация, препоръчани от нас:

Знаем, че Serioux предлага браузъри за всички вкусове и джобове. Точно затова избрахме да дадем пример чрез най-продавания продукт от съответната компания, поне през текущия период. От началото ви предупреждаваме, че се продава без карта, поради което има много атрактивна цена. Но добрата новина е, че ще можете да изтеглите каквито карти искате, Igo Primo. Обърнете внимание на диагонала на екрана, 7 инча, заедно с разделителната способност от 800 х 240 пиксела.

Маршрутът ще се наблюдава лесно, стига устройството да не се гледа на ярка слънчева светлина. Само тогава дисплеят е труден или невъзможен за четене (има TFT технология). Има 800MHz процесор, 250MB RAM и 8GB вътрешна памет са успешна комбинация, но не и най-добрата възможна производителност.

Във всеки случай можете лесно да получите достъп до картите и маршрутите ще бъдат изчислени незабавно.Стига да не инсталирате или отворите твърде много приложения. Интерфейсът включва microSD, USB, а също така предлага и Bluetooth функция, така че свързаността е разнообразна.


 Предимства

 • Разделителна способност 800×480, което позволява оптимално гледане на картата
 • Снабден с Bluetooth и USB функция за разширена свързаност
 • Той позволява разширяване на вътрешната памет от 8GB, до 21GB, чрез MicroSD слот
 • Браузърът се продава на удобна цена.

Недостатъци

 • Не един, а няколко потребители потвърдиха, че при слънчева светлина дисплеят на браузъра не може да се чете много лесно. А понякога и изобщо не, и това е заради вградената TFT технология.

 

купи сега


2. GPS навигация Serioux Urban Pilot UPQ500

GPS навигация Serioux Urban PilotСмятан от купувачите като ефективен GPS навигатор и достъпен за всеки, Serioux Urban Pilot UPQ500 е продукт, предназначен изключително за използване на автомобили. Той има 256 MB DDR3 RAM, честота 800 MHz и 8 GB пространство за съхранение. Обработва бързо информация и изпълнява няколко задачи едновременно.

При нормални светлинни условия той осигурява добро четене на картите, което позволява дори наблюдението на детайлите на маршрута. Тъй като той има екран с диагонал 5 инча и резолюция 800 x 480p. В допълнение към това, той има miniUSB интерфейс, който дава възможност за свързване с други устройства. И microSD слот, за да се увеличи капацитетът на съхранение.

Той включва редица полезни опции, като: eBook Reader, FM предавател, възпроизвеждане на видео и преглед на снимки. По този начин се присъединява  към категорията на многофункционалните модели. Трябва обаче да се уточни, че се продава без карти, така че трябва да ги инсталирате сами.


 Предимства

 • 256 MB RAM и 800 MHz честотата осигуряват зареждане на дълги разстояния за средно време.
 • Той се продава заедно с няколко основни аксесоари и щедра 3 години гаранция.
 • Той може да работи многофункционално, доказвайки надеждна помощ в много ситуации.
 • Качеството на показаните карти е оптимално, благодарение на 5 инчовия екран и щедрата резолюция.

Недостатъци

 • Това, което намалява репутацията на това устройство е, че то не съдържа предварително инсталирани карти. Затова ще трябва да ги изтеглите сами от интернет.

 

купи сега


3. GPS навигация PNI L807

GPS навигация PNI L807Шофьорите, които искат да се възползват от предимствата на евтин и добър 7-инчов GPS навигатор, ще се радват да откритието на този производител от PNI .

Устройството е специално създадено за използване в автомобили, като е снабдено със 7-инчов екран и резолюция 800 × 480 за оптимално гледане.Техническата част се поддържа от 800 MHz процесор и 8 GB вътрешна памет. Което показва работещи едновременно с две сложни карти и почти моментално GPS приемане и дисплей.

Функционалността се разпростира в мултимедийната сфера, за да възпроизвеждате файлове като видео, фото и аудио плейър. Интерфейсът включва miniUSB порт, microSD слот и жак за слушалки, осигуряващи оптимална свързаност. Операционната система е популярна: Microsoft Windows CE 6.


Предимства

 • Има голям капацитет за съхранение, 8GB вътрешна памет и 32GB слот за памет.
 • Той има FM предавател, който ви позволява да възпроизвеждате песни директно на автомобилното радио.
 • Той е многофункционален, позволява възпроизвеждане на аудио, видео и изображения.
 • Той позволява ергономична употреба, базирана на голям екран, на технологията на сензорен екран и стилуса, включен в пакета.
 • Той е бърз и ефективен, благодарение на високоефективния 800MHz процесор.

Недостатъци

 • Всичко, което бихме могли да намерим не много изгодно за тази оферта, е фактът, че се продава без карти. Но тъй като знаем, че те могат да бъдат изтеглени лесно от интернет сега, проблемът вече не е толкова важен.

купи сега


4. GPS навигация TomTom GO 50

GPS навигатори TomTom GOТези, които се нуждаят от GPS навигатори с включени всички карти на Европа, могат да се спрат на този модел, оценен от много потребители. Тъй като той предлага качеството на производителя, признато на пазара на навигации. Ако е регистриран до 3 месеца след покупката, той ще отключи и безплатни актуализации на европейските карти за целия период на дейност на продукта.

На техническо ниво той има 5-инчов резистивен сензорен дисплей, разделителна способност 480 х 272 пиксела, лесен за четене и устойчив на надраскване. Батерията има автономност от 2 часа, което означава, че ако изминете дълъг път, при покупка ще трябва да използвате кабела за данни и зарядното за кола, включени в пакета. В аксесоарите е лесен за монтиране и разглобяване монтаж на предното стъкло.

Разполага с 4 GB слот за карти, а също и слот за microSD, ако имате нужда от допълнително място. Свързва се към телефона чрез Bluetooth и към компютъра с USB кабел. Той осигурява гласови указания и на български език. Като предоставя сигнали за стационарни или наблюдателни радарни камери, полезни за благоразумно шофиране.


 Предимства

 • Той има широки възможности за връзка, включително Bluetooth и USB.
 • Картите в цяла Европа са инсталирани за закупуване и могат да се актуализират безплатно.
 • Той има средна вътрешна памет от 4 GB, която може да се разшири благодарение на включения microSD слот.
 • Сигналите за радарна камера помагат да се заобиколи зоните или да се движи при нормални параметри.

Недостатъци

 • Ниската разделителна способност на дисплея (480 х 272 p) прави пикселите видими. Това е недостатък за някои потребители

5. GPS навигатор Mio Spirit 7700 LM

GPS навигатор Mio SpiritGPS навигаторът Mio Spirit 7700 LM е един от най-добрите GPS навигатори. С 5 инчов дисплей, с възможност за 3D дисплей и 800 Mhz процесор. Така ще видите графично изображение на сгради, туристически забележителности и други важни точки по маршрута.

Мощният процесор ще ви позволи бързо да изчислите дори големи разстояния, като вземете предвид пълната предварително инсталирана карта на Европа. Изчисляването на маршрут от всеки български град до туристическа столица като Рим или Париж ще отнеме само няколко секунди. Софтуерът на устройството включва и активна TMC услуга от България. Тя позволява на водачите да получават информация в реално време относно ситуацията на избраните маршрути. Ако има задръстване, злополука, пътуване или неблагоприятни метеорологични условия (особено екстремни метеорологични условия през нощта), навигаторът ще покаже получената информация. И ще преизчисли маршрута, за да избегне закъснения. Покритието на тази технология е почти 80% от общите пътища в България.

За придвижване по пътищата в чужбина (магистрали с 3-4 ленти) устройството включва и технология, наречена Lane Guidance. Тя  ви помага да изберете правилната лента, като по този начин избягвате грешни кадри, които могат да ви извадят от магистралата. Сред включените аксесоари ще намерите специална поддръжка и зарядно за автомобила.


Предимства

 • GPS навигатор с процесор 800 Mhz.
 • 5 инчов дисплей.
 • Предоставя информация за състоянието на пътищата и косвено на маршрутите.
 • Той включва редица технологии, които улесняват навигацията.
 • Предоставя пълна информация за насоки и планиране.
 • Съдържа пълна карта на Европа.

Недостатъци

 • Висока цена.
 • Маршрутите могат да бъдат трудни за следване.

купи сега

 

Как да използвате GPS навигация?

GPS навигаторът е незаменим аксесоар за всеки водач, както за ориентацията на маршрута, така и за подготовката му преди пътуване. Разбира се, за да стигнем до дестинацията по най-добрия и най-кратък маршрут, е необходимо освен внимателно да изберете устройството и как да го използвате правилно. Така че решихме да ви подадем ръка в това отношение, като описахме параграфите по-долу.

 

Как точно трябва да използвате GPS навигациите?

За да работи специализираното устройство в нормални параметри и да може да бъде полезно, когато се преместите на по-малко известно място или през голям град, трябва да се възползвате от сателитния сигнал. Съществуват обаче ситуации, в които това може да бъде ограничено. Например, когато минавате през области с многобройни препятствия (сгради, дървета и др.), които, за да се предотврати неработоспособността на навигационния режим, се препоръчва да използвате  външна антена.

 навигатор

Как да стартирате GPS навигацията?

Вярно е, че GPS навигаторите са забелязали значително развитие по отношение на използваните технологии и функциите, които предлагат. Но това не означава, че те са станали почти невъзможни за използване. С други думи, всичко, което трябва да направите, за да стартирате и да работи устройството ви, е да поставите SD картата (незадължително) в слота в долната част на устройството. След това да натиснете бутона за захранване в горната част на устройството и  на екрана ще се покаже главното меню. След това трябва само да докоснете иконата или функцията, която искате да стартирате на навигационната програма. Или пък да слушате музика, да гледате видеоклипове или снимки и т.н.

Как да използвате GPS навигатори в колата си?

GPS устройството съдържа богата информация от маршрути, тяхното значение и маршрути до точки на интерес (POI). Като например подробности за хотели, ресторанти, бензиностанции, водопади и куп др. В зависимост от това къде пътувате с кола, така че не е изненадващо, че най-важният компонент от навигацията досега ще остане картата. Тя трябва периодично да се актуализира, тъй като не можете да знаете как ще изглежда дадена област след като е извършена някаква оптимизация. А и със сигурност не искате да я пропуснете.

Освен това, въпреки че искате да стигнете до местоназначението си навреме, трябва да знаете, че в момента на шофиране на първо място е важно да шофирате внимателно. Така ще  избегнете евентуални злополуки на пътя, което може да застраши както живота ви, така и живота на вашите пътници.

Ето защо е най-добре да не променяте настройките или навигационната програма, когато сте зад волана и шофирате. Просто следвайте инструкциите на устройството, само ако правилата за движение ви позволяват да го направите. Освен това, когато монтирате GPS навигатори в колата, е препоръчително да се уверите, че устройството по никакъв начин не възпрепятства зрението ви. Както и че не предотвратява каквито и да е маневри за управление на превозното средство.

 наигатор в колата

Как да се грижим за батериите на нашата GPS навигация?

Като се има предвид, че повечето GPS навигатори работят на батерия, ясно е, че те от своя страна заслужават специално внимание. Защото който иска да не знае къде да отиде, особено ако се движи по офроуд маршрут?

Следователно, животът на устройството зависи пряко от целостта на батериите. Точно поради тази причина, за да се насладите колкото е възможно повече, когато сте тръгнали на път, избягвайте използването на устройството във влажна или корозивна среда. Както и да го съхранявате при високи температури  (над 60 ° C) или на пряка слънчева светлина.

Неспазването на тези правила може да доведе до изтичане на киселина на акумулатора, кипене, изгаряне или дори експлозия. И съответно това може да доведе  до телесни наранявания на водача и дори на пътниците.

Може да харесате също
1 Коментар
 1. […] Ако се интересувате от GPS навигации, можете да разгледа… […]

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.