7 най-добри външни батерии

5/5 - (2 гласа)

Външните батерии имат много имена, някои от които портативни батерии, портативни зарядни, пауър банк, power bank, джобни зарядни и т.н. Но както и да ги наричате вие, тяхното предназначение е едно и също – да зареждат вашия телефон или таблет без да имате нужда от електрическа мрежа наблизо. Смартфоните и таблетите стават все по-енергоемки, поради което батерията на устройствата не издържа дълго и имате нужда от външна батерия. Външната батерия е аксесоар, който напоследък стана неделима част от всеки пътешественик. Ако не искате да губите време за анализ на съществуващи продукти, правим някои препоръки.

 

Как да си изберем добра външна батерия?

Ръководство за купувача

Не е тайна, че все повече хора се пристрастяват към използването на телефона, особено най-новите смартфони. За съжаление, колкото повече ги използвате, толкова повече трябва да се притеснявате за батерията, която има тенденция да се разрежда по-бързо.

Ако винаги сте на път, независимо дали работите в града или пътувате много, достъпът до търговски обект е проблематичен. Не е необходимо да се притеснявате твърде много, защото за този проблем има решение: използването на външна батерия. Устройството може да се използва и за зареждане на таблета и в зависимост от неговия капацитет ще можете да захранвате няколко пъти.

Извършването на покупка няма да е сложно, но може да ви донесе главоболие, особено ако се броите сред техническите хора. За да избегнем подобни неудобства, сме подготвили ръководство за пазаруване, което включва мнения за най-добрите външни батерии в търговията. Можете да го видите по-долу.

външна батерияПроизводителност на външните батерии

Те са пряко свързани с капацитета на батерията, изразен в милиампи на час или mAh. Както можете да видите, колкото по-голям е капацитетът, толкова повече зареждания може да осигури  и може да се използва дори при захранване на таблета или батерията на лаптоп.

Например, външна батерия 7000mAh E-Boda може да зарежда смартфон два пъти, най-много три пъти. За да знаете какво ви подхожда, препоръчително е да вземете предвид капацитета на батерията на телефона. Например, ако има 1500 mAh, ще искате външно зарядно устройство от поне 2500mAh-3000 mAh. За таблетите се нуждаете от повече енергия, а външна батерия от 20000 mAh е идеална за лаптоп.

Важно е да се вземе предвид интензивността на изходния ток, изразена в ампери (А), особено ако се интересувате от закупуване на продукт, който също да използвате за зареждане на телефона и таблета си. Батерията може да достави 1 A, 2 A, 5 A и т.н., като тези стойности ви показват колко бързо ще се запълни свързаното устройство. По правило таблет ще се зарежда при 2А и през това време можете да го използвате. Но ако е свързан към 1А, дори и да можете да го използвате, той няма да зарежда, защото всичко, което ще направите, е да използвате захранването на външната батерия.

Зареждане на външната батерия

Има четири основни начина, по които външната батерия може да се зарежда:

 1. чрез USB / микро USB кабел;
 2. през зарядното устройство;
 3. през електрическия контакт, който е вграден във външната батерия;
 4. или чрез използване на слънчева енергия.

USB зареждането е най-лесното, тъй като трябва само да поставите кабел в компютъра. Скоростта на зареждане обаче също ще бъде много по-бавна.

Зареждането на изхода може да се извърши дори с помощта на зарядното устройство на телефона или таблета. Устройството ще се запълни много по-бързо с енергия, но внимавайте за претоварване, което може да възникне, ако външната батерия има ток и напрежение, несъвместими с тези на гнездото.

Вграденото в батерията зарядно устройство е направено директно чрез включване в него, без нужда от други компоненти. Това е един от най-удобните начини.

Зареждането със слънчева светлина е възможно само на външна слънчева батерия, която е снабдена с фотоволтаични панели. Въпреки, че е много полезно, когато се впускате в планината, например, ще отнеме много време, а никога и напълно.

зареждане на батерияВръзка с устройството

Тя ще се осъществява чрез кабел, който обикновено е включен в пакета за доставка и който трябва да е съвместим с приспособлението, което искате да заредите. Добре е да обмислите това, особено ако се интересувате от външна батерия за iphone 5, защото в този случай например ще ви е необходим кабелът, който ви е предоставен от Apple, когато поръчате телефона.

Също така някои външни батерии са съвместими с безжична връзка. Това е опция, която можете да използвате, ако сте в града и сте забравили проводниците у дома, но трябва да очаквате по-нисък капацитет на зареждане.

външна батерия за iphoneСъвместимост на устройството

Това е един от основните проблеми, които трябва да проверите и това е точно преди да започнете да търсите къде да намерите външна батерия, на добри цени, други купувачи, които се интересуват от страхотни оферти. Ако знаете, че ще зареждате повече джаджи, препоръчваме ви да отидете и да си купите  универсална външна батерия. Има и някои модели, специално разработени за iPhone, докато други са съвместими с всички продукти на Apple.

външна батерия за appleПреносимост на външната батерия

Желателен е компактен дизайн, с тънка форма и малък размер, особено ако използвате външната батерия, когато сте на път. Продуктите с висока преносимост ще имат по-малко от 100 грама, но има и такива, които надвишават 200 грама. В същото време, колкото по-малко и лесно е устройството, толкова по-ниска е производителността.

Ето защо е препоръчително да помислите дали сте готови да направите компромис между двата аспекта. Ако използвате телефона почти постоянно и се нуждаете от батерия, за да го заредите поне веднъж, докато се приберете, можете да изберете модел с малък размер. Ако обаче трябва да зареждате таблета и лаптопа си, докато пътувате, можете да вземете по-голямо устройство, което да се побере в багажа ви.

външна батерияФункции на външните батерии

Външните батерии могат да имат множество конектори, така че можете да зареждате няколко устройства едновременно. Те могат да бъдат оборудвани и с LED индикатори, които показват вашата степен на зареждане. В същото време тези индикатори също могат да бъдат активирани, за да видите колко енергия се съхранява, когато батерията не е свързана. Много производители предоставят информация за общото време за зареждане, но препоръчваме да гледате на тези данни скептично. Има и модели с функция на факел.

Ако смятате, че имате достатъчно информация, за да направите инвестиция, предлагаме ви да отидете на шопинг и да потърсите продукта, който отговаря на вашите нужди. В случай, че се чудите къде да намерите външна батерия, на добра цена, други купувачи, ние ви насочваме към онлайн магазините. В интернет можете да намерите по-широка гама от продукти в сравнение с офертите от конвенционалните магазини. Освен това можете да се възползвате от повече промоции и отстъпки.

Модели външни батерии, препоръчани от нас

1. Външна батерия Asus Zen Power

Ако разгледаме отзивите от ревютата, предоставени от потребители, които вече са закупили този продукт, можем да заключим, че Zen Power е една от най-добрите външни батерии на пазара. На първо място, производителят твърди, че има голям капацитет от 10050 mAh. A времето за зареждане е 6 часа, когато се използва със стандартен кабел, 2A / 5V.

Устройството има универсална съвместимост, така че можете да зареждате телефони, iPhone и дори камера. За да осъзнаете производителността на продукта, трябва да вземете предвид капацитета на батерията на вашeто приспособление.

Например, ако имате телефон с батерия 4000 mAh, можете да го зареждате около 2 пъти, като имате предвид, че външната батерия има по-малък капацитет от показаната. Той има формата и размера на пакет цигари, така че е много преносим. Освен това, той разполага с технология, която контролира температурата и напрежението на входа и изхода, предпазвайки от колебания и предлагащи безопасност при работа. Ако се интересувате от най-добрата цена / качество на пазара, тогава продуктът Asus е това, от което се нуждаете.


Предимства

 • Външна батерия Asus, с висок капацитет на зареждане, 10050 mAh.
 • Има здрава конструкция, с анодизиран алуминиев корпус.
 • Той се зарежда напълно за около 6 часа.
 • Размерите са малки и могат да се държат в джоба ви.
 • Има универсална съвместимост.

Недостатъци

 • Разполага с един USB порт за зареждане само на една батерия наведнъж.

купи сега


2. Външна батерия Romoss Polymos 20000 mAh

Външна батерия Romoss Polymos 20000 mAhПри 20 000 mAh можете да зареждате смартфон с 3000 mAh батерия повече от 6 пъти, като използвате тази външна батерия. И ако имате две джаджи, които се нуждаят от спешно електричество, като например два телефона или таблета, ще можете да ги свържете и двете, чрез двата USB конектора.

Производителят противоречи на използването на други зарядни устройства за доставка на продукта Romoss Polymos от мрежата, освен собствения му, доставен в пакета за доставка. По този начин ще можете да попълните батерията по най-бързия и безопасен начин. По отношение на съвместимостта това е универсално.

Както при другите устройства с голям капацитет, той е доста тежък (445 грама), така че ще трябва да се носи  в чантата, а не в джобовете на дрехите. Но дори и да е от пластмаса, някои купувачи са похвалили нейната здравина и жизнеспособност, особено при дълги пътувания.


Предимства

 • Тя има повече от достатъчен капацитет за повечето потребители, като 20 000 mAh могат да осигурят захранване за телефон дори при пътувания, по-дълги от седмица.
 • Купувачите са похвалили устойчивостта им при тежки условия (удари, влага и др.).
 • Снабдена е с два USB слота за зареждане на две устройства едновременно.
 • Включва специално зарядно за изхода.

Недостатъци

 • Тегло (445 грама) е сред най-големите в тази категория продукти.

 купи сега

 


3. Външна батерия ADATA P20000D

Външна батерия ADATA P20000DТова е универсална батерия, която може да се използва за едновременно зареждане на две устройства, тъй като има два USB порта. Така че няма да има проблем, ако батерията се изтощи едновременно от телефона и таблета.

Той е с капацитет от 20000mAh, поради което осигурява до шест зареждания за смартфона. За да не се изненадате от изчерпването на съхранената енергия, батерията разполага с цифров дисплей, който ви дава информация за оставащия капацитет и режима.

Продуктът има и фенерче, което може да бъде полезно за лесното търсене на обекти в тъмното. Той има квадратна форма и размери 163 × 80,6 × 23,3 мм, но поради факта, че има тегло от 420 грама, може да бъде малко по-труден за пренасяне.


Предимства

 • Можете да зареждате две устройства, защото има два USB порта.
 • Тя има голям капацитет, поради което можете да зареждате мултимедийни устройства многократно.
 • Екранът на дисплея ви показва останалата енергия.
 • Тя е снабдена с фенерче, така че можете да осветите тъмна зона.

Недостатъци

 • Тя има по-голямо тегло от другите модели (420гр), поради което е по-неудобна за носене.

4. Външна батерия ASUS Zen Power 20100 mAh

Външна батерия ASUS Zen Power 20100 mAhAsus Zen Power има 20 100 mAh като размер на капацитета за съхранение на енергия – това го поставя в горната категория батерии. A за ориентиране можете да зареждате поне 6 пъти iPhone X с батерията 2700 mAh. По отношение на съвместимостта можете да използвате всеки eдин телефон или таблет с този продукт.

Като интерфейс за зареждане той има два USB слота, но също така и кабел с Micro USB конектор, за джаджи, които използват такива слотове. В допълнение, той може да предава енергия до 1,75 пъти по-бързо от обикновените преносими батерии. А също така включва поддръжка за QuickCharge 2.0 и Qualcomm.

От гледна точка на безопасността, технологията PowerSafe гарантира безрискови температури в случай на пожар и входни и изходни напрежения, които не застрашават оборудването, което използвате. Вместо това големият му капацитет идва и с недостатък: Zen Power 20100 може да бъде по-неудобен за пренасяне, с тегло 420 грама и 175 х 59 х 22 мм.


Предимства

 • Капацитетът му е достатъчен за зареждане на телефони с висока мощност на батерията (напр. 6 iPhoneX зареждания).
 • Включва фенерче и светодиоди, които показват колко е пълна батерията.
 • Осигурява защита срещу късо съединение, претоварване, прегряване и разтоварване.
 • Той се предлага с Micro-USB кабел за свързване към джаджи с такива интерфейси.

Недостатъци

 • Размерът и теглото правят продукта по-труден за транспортиране от останалите.

5. Външна батерия A + 15 000 mAh

Външна батерия А + 15 000 mAhМожем да кажем, че първото нещо, което може да се наблюдава при този модел на външна батерия, е дисплеят с течни кристали, вместо светодиодите, които сигнализират за нивото на заряд. Тази стойност се показва като процент, от 0 до 100% съответно.

В допълнение, тя има два USB изхода, разположени от различни страни – така че ако използвате продукта за зареждане на две устройства наведнъж, няма да има вероятност двата USB кабела да не бъдат свързани един към друг. Снабден е и с фенерче, за осветление на тъмно, както и околна светлина. В допълнение, устройството може да бъде заредено най-много за около 3 часа, което е много кратко време.

По отношение на капацитета, 15 000 mAh е един от продуктите с висока товароносимост. Той е съвместим с всички марки и модели телефони и таблети. Като размери, той е с размери 147 х 76 х 22 мм и тежи около 310 грама.


Предимства

 • Зарежда се много бързо ( за 3-4 часа) при пълен капацитет от 15 000 mAh.
 • Включва фенерче и околна светлина.
 • Двата USB входа са разположени от различни страни, така че да могат да се осъществят връзките на две джаджи.
 • Дисплеят показва нивото на натоварване в проценти (0… .100%).

Недостатъци

 • Някои купувачи казват, че дисплеят понякога може да бъде малко неясен.

 купи сега

 


6. Външна батерия Romoss OEM Solo 5 

Външна батерия RomossRomoss OEM Solo 5 е външна батерия , на добра цена, която впечатлява с отличното съотношение, което предлага между производителност и преносимост. Ето защо трябва да се каже, че тя има капацитет за презареждане от 10 000 mAh, а реалната стойност се приближава до 7000 mAh.

Това означава, че ще може да захранва до 100% Sony Xperia Z2 с батерия от 3200 mAh два пъти. Също така, по-малко мощната батерия от 2200 mAh, например, може да се презареди повече от 3 пъти. Продуктът е достатъчно мощен, за да ви позволи да използвате телефона, дори когато е пълен с енергия.

Когато става въпрос за зареждане на външната батерия, ще използвате USB кабела в комплекта за доставка, а ако използвате зарядно устройство 2.1 2.1, захранването ще отнеме около 7 часа. В интерфейса му ще намерите два изхода, един от 2A и друг от 1A. Освен това има бутон за захранване и светодиоди, показващи състоянието на зарядното устройство. Ето една от най-добрите оферти, които можете да получите за външна батерия, когато капацитетът ви интересува толкова, колкото повишената преносимост.


Предимства

 • Високоефективен модел батерии с капацитет на зареждане от 10 000 mAh.
 • Тя има компактна форма на паметта, заема малко място.
 • Снабдена е с два USB изхода, 2A и 1A.
 • Има универсална съвместимост с мобилни телефони.
 • Може да се купи на много изгодна цена.

Недостатъци

 • Пластмасовото покритие ще се разгради с времето.

купи сега

 


7. Външна батерия Pineng 10000 mAh Qi

Външна батерия PinengЗа тези, които търсят по-ефективна и усъвършенствана външна батерия от повечето на пазара, Pineng пусна този модел, който макар да има само 10 хиляди mAh, предлага не само зареждане с USB, но и безжичен режим! За да получите достъп до този режим, трябва да натиснете бутона за захранване два пъти, за да покажете на дисплея символ „((()))“.

Що се отнася до двата USB изхода, единият е 2 ампера, а единият е тип Quick Charge 2.0, което увеличава напрежението за ускоряване на времето за зареждане. В пакета е включен и специален кабел за зареждане за iPhone, както и такъв за Android. Като производителят уточнява, че това устройство работи особено добре на продуктите на Apple и Samsung.

Не се препоръчва обаче да зареждате външната батерия от контакта с тези кабели. В тази връзка използвайте Micro- USB кабел. Продуктът включва и множество защити в случай на късо съединение, прегряване, претоварване и претоварване или неконтролирано разтоварване.


Предимства

 • Тя има двоен режим на зареждане: безжичен и с USB.
 • Тя е с намален размер (145 x 72 x 19 mm) и сравнително лека (255 грама).
 • Тя предлага и QuickCharge 3.0 конектор, който ускорява времето за зареждане.
 • Продуктовият пакет включва и специален кабел за iPhone, както и един за телефони с Android.

Недостатъци

 • Продуктът се предлага на по-висока цена от много други външни батерии с този капацитет, предвид допълнителните технологични предимства.

 купи сега

 


Как да използвате външна батерия?

В тази технологична епоха външните батерии, известни още като powerbanks, са се превърнали в незаменими продукти за цял живот. Независимо дали имат голям капацитет (над 10000 mAh) или малък капацитет (под 4000 mAh), тези обекти помагат да се разшири автономията на любимото ви приспособление, било то смартфон, електронна цигара или таблет. Но как работят тези малки преносими батерии и колко грижи трябва да поемете с тях?

външна батерияОбщи забележителности

Използването на тези джаджи е лесно, изисква USB кабел, съвместим с устройството, което искате да зареждате. Powerbanks /външните батерии имат поне един (мъжки) порт, който осигурява свързаност с обекта, който ще бъде подаден към женския край. Можете да проверите дали телефонът ви работи, ако иконата на батерията има светкавица като символ. Ако това не съществува, или моделът е дефектен, или проводникът има проблем.

Съвети за захранването на приспособлението

Ако не сте сигурни, че телефонът ви е свързан към банка за захранване, можете да проверите напрежението на зарядното устройство, което трябва да бъде 5V, и след това да проверите батерията. Ако има 5V или повече, той може да се използва за тази цел, но ако напрежението е под тази стойност, тогава той ще разреди само батерията на смартфона, вместо да му помогне.

За бързо захранване можете да изключите устройството напълно, докато изображението на батерията не стане зелено. Това не е непременно необходимо, можете да използвате телефона или електронната си цигара, например, когато сте свързани с устройството, но те ще се напълнят с по-бавна енергия.

външна батерия за електронна цигараЗахранване на батерията

При първото зареждане е препоръчително да оставите батерията на захранването да се запълни, докато светлинните пространства, които показват процента на мощността, не се осветят напълно. Цветът и броят на пространствата се различават от модел до модел. Споменаваме, че устройството ще има по-дълъг живот, ако го извадите от контакта след пълно захранване, за да не презареждате батериите вътре и да съкратите живота им преждевременно.

Батериите, по-големи от 3000 mAh, се нуждаят средно от същото време за зареждане като мобилните телефони, така че ще бъде по-полезно да ги подготвите по-рано, когато отидете някъде и имате нужда от тях.

Поддръжка

За да се насладите на външна батерия за дълго време, се препоръчва да се съхранява на студени места (15 градуса по Целзий), когато не се използва. В същото време за предпочитане е тя да бъде поне наполовина натоварена, защото бавно ще се разтовари във времето, дори и да не се използва.

power bankПредпазни мерки

Водата и екстремните температури могат да повредят вътрешните вериги, така че не трябва да излагате батерията на захранването на температури твърде високи или под 0, защото тя ще загуби своята зареждаща сила, поради влага или термичен удар.

Тъй като говорим за електронен продукт, ще трябва да боравите с него внимателно, защото ако той бъде изпуснат на пода или той претърпи механичен удар (удари, течове и др.), могат да възникнат вътрешни или външни повреди. По този начин тя няма да работи всеили дори още да работи, то може да се превърне в опасност за вас. За да я защитите, можете да изберете силиконов или метален кейс от магазина.

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.