6 най-добри термометри

Всеки дом има нужда от качествен термометър, това е нашето ръководство за термометри

5/5 - (1 глас)

Термометрите са средство, което всички ние трябва да имаме вкъщи, но стават още по-необходими, когато имате бебе в къщата си. Едва ли има някой, на когото трябва да се обяснява защо се измерва температурата. Отклонението от стандартната температура е един от първите сигнали за наличието на проблеми със здравето. Ако искате да закупите добър термометър, но е трудно да определите кой модел е най-точен, предлагаме няколко варианта в списъка си по-долу.

 

Как да изберем добър термометър?

Ръководство за купувача

Сред инструментите, които ни помагат да определяме условно физическите параметри, свързани със здравето, са термометрите. Температурата може да даде индикации за различни дисбаланси в тялото, особено при деца, тъй като всеки патоген може да причини колебания на този индикатор, в техния случай.

Въпреки това, за да сме сигурни, че измерването на температурата се извършва правилно и възможно най-точно, трябва да сме сигурни, че сме избрали най-добрия термометър от множеството оферти, които можем да намерим на всяка стъпка. Ако нямате опит в диференцирането на съществуващите модели на пазара, няма да е грешно да знаете предварително някои важни критерии за подбор, за да можете да изберете високо ефективен продукт.

термометриТипове термометри

Това е първият фактор, който трябва да се вземе предвид. Още повече, че той ще посочи точния метод за вземане на проби от температурата. В зависимост от физическия принцип, при който работи, могат да се разграничат няколко типа термометри: класически продукти, цифрови термометри и инфрачервени модели.

Класическият/ живачен термометър е най-старото устройство, използвано за мерене на телесна температура. То работи с живачен резервоар, но не винаги е лесно да се чете. Прецизността също може да бъде поставена под въпрос, тъй като потребителят няма да знае как да чете стойностите. Най-малко изгодната част е рискът от замърсяване с живак в случай на счупване или напукване на резервоара, за който понастоящем този метод вече не се използва условно.

живачен термометърЦифровият/електронен термометър предлага две основни предимства: измерва температурата много бързо и има много по-голяма точност от класическите модели. Стойностите могат лесно да бъдат прочетени от дисплей, а продуктът може да включва всички видове полезни функции. Най-често се използват в случай на малки деца, те са лесни за употреба, дори цените са приемливи, а използването се извършва безопасно, без токсичен риск.

електронен термометърИнфрачервеният термометър е най-новото технологично изобретение в тази област. И се използва за измерване на температурното ниво, като просто се чете инфрачервеното лъчение, излъчвано от човешкото тяло (дължина на вълната 9-11 µm). Поради тази причина не е необходим дори действителният контакт с кожата на пациента.

Този термометър има предимството, че чете стойности бързо, не е инвазивен. Също така има висока точност и предлага възможност за измерване дори на температурата на бебешката храна или водата за баня. Разбира се, тези продукти са много надеждни, без токсичен риск, но ще са пуснати на пазара на висока цена от производителност. Такова устройство се нарича също конвенционален и лазерен термометър.

инфрачервен термометърВ зависимост от мястото на измерване на температурата, термометрите се разделят по-нататък, както следва: ректални, аксиларни, за орална и тимпанична употреба.

видове термометриПоказатели за ефективност на термометрите

Те са съседни фактори, обикновено се предават в листовете на продуктите. Като ги познавате, можете да оцените колко полезен и ефикасен е инструментът, който се подготвяте да купите. В тази глава можем да споменем: продължителност и точност на измерването.

Продължителността на измерването може да варира от един модел до друг и в зависимост от зоната на тялото, от която ще се отчита температурата. Класическите продукти вече не трябва да се споменават тук, защото те ще бъдат напълно елиминирани. Ако в тези случаи е било необходимо време за измерване от няколко минути, в момента не е нужно да чакате толкова много. Защото инфрачервеният термометър или цифров ще съобщи с помощта на звуков сигнал момента, в който е готов и можете да го прочетете правилно.

В зависимост от всеки производител и модел, дисплеят може да отнеме от 10 до 80 секунди за цифрови дисплеи. Най-добрите показатели се записват за инфрачервени устройства, тъй като те измерват в период до 3 секунди.

инфрачервен термометърТочността на измерванията варира не само в зависимост от метода на измерване, но и в тясна връзка с мястото, от където е взета телесната температура. Лекарите твърдят, че най-точните стойности се получават чрез интраректални и ушни измервания. Следователно, в тази глава са разгледани най-добрите цифрови продукти, които позволяват измервания на тъпанчето и тези с инфрачервена връзка.

Въпреки това, за бебета, по-малки от 3 месеца, не се препоръчва да се измерва температура в ухото, за да се избегне увреждане на тъпанчето. Ето защо много производители на инфрачервени термометри за деца имат патентовани модели, специално проектирани за измерване на телесната топлина на челото. Те също трябва да се използват според инструкциите.Защото дори косата близо до върха на сканирането може да промени точността на измерванията.

инфрачервен термометърФункционалност на термометрите

В този контекст тя ще се разбира като набор от функции, предлагани от устройството. В тази категория можем да впишем лесната употреба, опцията за звуково предупреждение или повишената четливост на данните. По отношение на възможно най-лесната употреба, инфрачервените продукти са тези, които позволяват максимален комфорт. Не само защото са много бързи, но и защото са неинвазивни.

Почти всички тези, както и цифровите модели, са включили звукова предупредителна опция за завършване на времето за събиране на данни и калибриране. Също така електронният дисплей е с много полезна функция. Като приоритет са устройствата, които показват големи числа, лесни за четене и интерпретиране.

термометърНадеждност на термометъра

Отразява безопасността на използването на устройство. Освен това се разбира като здравина и издръжливост. Както посочихме, електронните продукти и тези с термично излъчване не представляват абсолютно никакъв риск за здравето на потребителите. Указано е, че моделите, използвани вътреректално, имат гъвкав връх, за да се избегне рискът от злополуки по време на употреба. Особено ако времето за измерване надвишава 10-20 секунди.

Всеки тип устройство трябва да бъде добре защитен от собствения си корпус, което позволява безопасно съхранение и го предпазва от всякакъв механичен удар.

Като се имат предвид всички тези аспекти и сега имате ясна представа какъв тип устройство за измерване на температура е най-подходящ за вас, можете да намерите евтин и добър термометър. Ако не знаете на какво точно да се доверите, предлагаме ви да потърсите в Интернет модел с висока производителност. Онлайн ще срещнете най-ниските цени, качеството и гаранцията на продуктите, които остават същите. Ако изпълнението на поръчания модел не ви е убедило, можете да го върнете или да го замените с по-добър.

термометър

Най-добрите модели термометри, препоръчани за вас

1. Термометър Jumper® FR202 Pro

Jumper® FR202 ProJumper® FR202 Pro е термометър, който ще успокои много родители, които току-що са създали бебе на света. Тъй като той позволява да се измерва температурата на малкото без нужда от директен контакт. По този начин, независимо дали искате да правите измервания често, за да сте сигурни, че всичко е наред или бебето ви се е охладило и трябва постоянно да следите температурата му, можете да го направите с това устройство.  Напълно достатъчно е да го задържите на разстояние от 1-5 cm. Можете да го използвате и когато детето спи.

Устройството може да се използва и за установяване на температурата на млякото, храната на бебето или водата във ваната. Моделът работи на батерии, които са включени в пакета. Има аларма за превишаване на температурата и вие сте алармирани с помощта на LED светлини, в различни нюанси.

Производителят споменава точност от +/- 0,2 ℃, но повечето родители, закупили модела, декларират, че са доволни от начина, по който работи. В пакета ще намерите чанта за съхранение и ръководство с инструкции.


Предимства

 • Той позволява да се измери температурата, без директно да се контактува с бебето.
 • Той може да запомни последните 20 измервания, за да има запис за благосъстоянието на малкото.
 • Той има интуитивен електрически екран за четене.
 • Той се изключва автоматично, за да спести енергия от батерията.
 • Можете също да го използвате, за да измерите температурата на други предмети, например готвена храна.

Недостатъци

 • Той има само функция на термометър, без други опции, които биха го направили още по-полезен.

купи сега

 


2. Термометър KidsCare DC102

Термометър KidscareАко имате бебе и искате постоянно да следите условията, в които живеете, стаен термометър като този може да ви даде спокойни нощи. Устройството измерва както стайна температура (отчетена в диапазона -10A ° C – + 50A ° C, с точност +/- 1A ° C), така и влажност (в границите 20% RH ~ 90% и с точност от + / – 5%).Устройството има малък и приятен дизайн, както и голям и ясен дисплей, който можете да видите, включително и часа. Термометърът записва минималните и максималните стойности на температура и влажност, има алармена функция и използва батерия тип AG13 (1.5V), интегрирана в него.

Със сигурност няма да го забележите в стаята и той ще се интегрира лесно сред останалите предмети  в къщата ви. Освен това отзад има опорен крак, така че можете да го поставите навсякъде, но можете да го сложите и върху метални предмети, защото има магнит.


 Предимства

 • Стаен термометър, чрез който можете да наблюдавате условията на атмосферата, в която живее бебето.
 • Може да измерва както стайна температура, така и влажност.
 • Той има полезни функции, като аларма, памет на екстремни стойности и дисплей на часовника.
 • Той има здрава конструкция и голям и ясен дисплей.
 • Той е достъпен и го получавате с 2 години гаранция.

Недостатъци

 • Според някои родители инструкциите за употреба не са много точни, така че може да не научите как да използвате устройството до пълния му потенциал.

3. Термометър Jumper® FR408

Термометър Jumper FR408Jumper® FR408 е детски термометър, който е многофункционален. Това означава, че можете да го използвате, за да видите каква е температурата на детето, като го приложите към челото или ухото (има правилното покритие за това). А ако спи и е задължително да видите дали гори или не, можете да измерите температурата му, без да го докосвате (от 10 см разстояние). Освен това, можете също да използвате това устройство, за да разберете колко е гореща водата, млякото или храната за вечеря, която приготвяте.

Той има някои практически функции, като например да ви предупреждава, когато регистрира температура, показваща температура, запаметяване на последните 20 измервания. Така че имате запис как се развива температурата на детето и той се затваря след определен период от неупотреба, за да спестите живота на батерията.

Измерва се в диапазона 0-100 ° C с точност от +/- 0,1 ℃. Устройството се предлага с батерия (2 AAA), чанта за съхранение и ръководство за инструкции.


Предимства

 • Многофункционален термометър, с който можете да измерите температурата с контакт в челото или ухото, но също така и без контакт.
 • Той има възможност да съхранява последните 20 измервания.
 • Можете да го използвате и за предмети, с които бебетата влизат в контакт.
 • Предупреждава ви в случай, че малкото има треска.
 • Има 2 години гаранция.

Недостатъци

 • Той е по-евтин от другите основни модели.

4. Термометър Omron Gentle Temp 720

термометър omronСред най-добрите безконтактни термометри в нашия списък и онлайн търговията ние идентифицираме това устройство от Omron. С принципа на работа с инфрачервено сканиране, това устройство засича температурата въз основа на ефективен сензор, който няма нужда да докосва кожата, за да прочете стойностите и да ги възпроизведе правилно.

Диапазонът на четене за конвенционална употреба варира от 34 градуса по Целзий до 42 градуса по Целзий. Toва показва, че това е модел, предназначен специално за човешка употреба. В същото време е възможно да се анализира температурата на околната среда , като в този случай могат да бъдат показани стойности между 10 и 40 градуса по Целзий. Всички данни ще бъдат обозначени с точност на измерване от ± 0,2 градуса. Като по този начин се демонстрира най-доброто представяне на устройството.

Нарастването е 0,1 градуса, което означава, че прецизно гледа температурите при всякакви обстоятелства. Използваната батерия тип CR2032 трябва да осигури до 2500 измервания. Функция памет с 25 съхранени измервания ще се окаже полезна за родителите, които наблюдават състоянието на децата по време на настинка.

Може да измери температурата както в ухото, така и на челото, а времето за измерване е само 1 секунда.


Предимства

 • Направете няколко измервания, докато батерията се изтощи.
 • Измерва ефективно и бързо температурите ( за 1 сек.).
 • Той предлага висока точност от ± 0,2 градуса.
 • Позволява неинвазивно четене.
 • Той също показва температурата на околната среда.

Недостатъци

Малко по-висока цена на модела.

купи сега

 


5. Термометър Laica TH1002

laica thermometerЗа майките, които се интересуват да разберат кой е най-добрият термометър за бебета на компания Laica и кой може да се продава на достъпна цена, моделът TH1002 ще бъде едно от най-атрактивните решения. Офертата включва многофункционален преден термометър , способен да измерва температурите на околната среда, предмети или дори течни вещества. Калибрирането е без контакт и четенето на данните отнема само 1 секунда, много бързо и удобно.

За параметрите на тялото, отчетени стойности са между 34 ° C и 42 ° C, а за околната среда, данните се вземат между 10 ° C и 40 ° C. Опцията за оценка на сканиране за течности и повърхности работи в диапазона от -22 ° C и 80 ° C. Разбира се, показването на данни може да се извърши в градуси по Фаренхайт. Продуктът е оборудван с допълнителна функция за памет, която съхранява до 25 измервания. Като по този начин позволява мониторинг на фебрилни състояния и реакция на лечение.

Електронният дисплей е голям, с лесно четими числа, а настройките се правят лесно, с няколко клавиша. За това устройство получавате 2 години гаранция.


Предимства

 • Той е многофункционален, като позволява също така да следи температурата на околната среда, повърхностите и течностите.
 • Измерва много бързо,само за секунда.
 • Използва се удобно, защото не изисква контакт.
 • Той улеснява наблюдението на фебрилни състояния, като е оборудван с функция за памет с 25 записа.

Недостатъци

 • Измерва температура само на нивото на челото.

купи сега

 


6. Термометър Beurer FT70

Термометър BeurerТези, които търсят термометър Beurer от инфрачервения диапазон, ще оценят модела FT70, тъй като той е в състояние лесно и бързо да измерва телесната температура, като взема данни за калибриране на ухото. В зависимост от предпочитанията, може да се използва и на челото или за количествено определяне на температурата на повърхността и течността.

Тези функции ще се окажат много полезни, особено за майките, които ще могат да проверяват водата за банята или колко е горещо млякото в бутилката. Като целият процес продължава по-малко от 3 секунди.

Продуктът включва няколко полезни функции. Включително акустичен сигнал с гласова функция на 6 езика, опция за автоматично изключване на захранването и голям, лесен за четене, дисплей. Настройките се правят много лесно, с помощта на клавиши, които ще се използват по-интуитивно. Освен добра цена за инфрачервено устройство, то е придружено и от 3 години удължена гаранция.


Предимства

 • Това е евтин и добър термометър за уши.
 • Позволява бързо отчитане на телесната температура, само за няколко секунди.
 • Той предлага комфорт при употреба, измерване, без да изисква контакт с кожата.
 • Той има многофункционалност, като е подходящ и за измерване на температурата на течности или повърхности.

Недостатъци

 • Не включва разширени опции за съхранение на данни
Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.