8 най-добри офис стола

5/5 - (1 глас)

Търсите ли си нов офис стол? Ако отговорът е “да”, вероятно разглеждате различните модели офис столове и се чудите на кой от тях точно да се спрете.

Работата в офис може да бъде предизвикателство и дори изтощителна, въпреки че не изисква много физически усилия. Въпреки това, понякога след ден, изпълнен с много задачи и интензивни проекти, можете да се почувствате като на маратон в момента, в който станете от бюрото си.

Тъй като подобна работа включва дълго седене, важно е да изберете най-добрия офис стол. В противен случай здравето и производителността ви ще бъдат сериозно засегнати.

Ръководство за купувача, при избора на покупка на офис столове

За съжаление, предлагането на пазара е огромно, защото има толкова много модели офис столове, че може да е трудно да разберете как да изберете най-добрия .

За да ви помогнем да направите информирана покупка, подготвихме това ръководство за пазаруване. То съдържа цялата информация, от която се нуждаете, за да изберете офис стол, който поддържа добра стойка и ви позволява да работите всеки ден без проблеми.

И накрая, можете също да намерите нашите препоръки за продукти в тази категория, вече налични на пазара, при най-доброто съотношение качество/цена .

офис столове

Типове офис столове

В зависимост от вида работа, която извършвате в офиса, един от следните видове столове ще ви подхожда повече:

Мениджърски стол

Този тип стол обикновено е доста голям по размер, с висока облегалка и подлакътници. Цялата седалка е тапицирана. Тъй като имат много опции за регулиране, те са идеални за дълги дни в офиса.

Като правило те са много издръжливи варианти, поради качеството на материала, т.е. кожата. Качественият мениджърски стол може да ви поддържа дори 5 години.

Недостатъкът се проявява в цената. Това са сред най-скъпите офис столове на пазара. Колкото по-висока е стойността им, толкова повече означава, че кожата, с която е облицован, е по-качествена и столът ще издържи по-дълго. Друг недостатък е разнообразието, хроматичното разнообразие е ограничено до нюанси на черно и кафяво.

масажен стол

Ергономичен офис стол

Те са препоръчителни столове за всеки, който работи дълги часове в офиса, тъй като предлагат перфектния баланс между опора и комфорт. Тези столове са специално проектирани да се грижат добре за гърба и врата ви.

По комфорт стига до изпълнителния тип, но могат да бъдат закупени на много по-разумна цена. В повечето случаи материалът е мрежа, комбинирана с текстил. Отново те се доказаха като ефективни при лечение на болки в гърба, тъй като могат да се регулират за постигане на специфични нужди от комфорт.

Ергономичните офис столове ви позволяват да насочите края на седалката леко надолу, за да може кръвта да циркулира по-добре в краката. Въпреки че са по-евтини от горните и могат да струват доста. Въпреки това, като се има предвид, че това е артикул, който използвате всеки ден и може да предотврати някои здравословни проблеми, инвестицията определено си заслужава.

Офис стол с опора за гърба

Това е може би най-непопулярният модел на пазара, защото има коренно различна форма от тази, с която сме свикнали. Концепцията е ергономична, предназначена да освободи напрежението, което обикновено се оказва върху гърба и врата. Вместо това ви принуждава да седите в позиция, която предпазва изкривяването на гръбначния стълб.

Друго предимство е, че почти всеки може да го използва, особено след като те обикновено са на много разумна цена.

За съжаление в началото може да почувствате лек дискомфорт, но само след няколко дни ще разберете, че е трябвало да се сдобиете с такъв офис стол по-рано.

Дизайн на офис стола

Включва формата, размерите и използваните материали на стола.

Размери

Размерите гарантират разделянето на моделите на продукти, предназначени за възрастни, и такива, специално проектирани като офис столове за деца. По принцип дизайнът е много подобен, различава се само по повърхностите и височината. Той е регулируем около 100 см за деца и 110 – 120 см за възрастни. Разбира се, когато става въпрос за малките, външният вид на продукта трябва да е привлекателен, декориран в приятни цветове и с интересни дизайнерски схеми.

 

Материал, от който е изработен офис стола

Когато трябва да изберете стол за вашия офис, ще забележите, че има голямо разнообразие от материали. Ето каква информация за материалите трябва да имате предвид, преди да изберете модел:

 • Текстил:

Столовете, покрити с плат, са прости, достъпни и приятни на допир. Всъщност този материал е популярен избор за офис столове. Този тип материал се предлага в голямо разнообразие от цветове и дори щампи, така че можете да изберете този, който най-добре подхожда на вашето пространство.

 • Кожа:

Офис столовете, които са тапицирани с кожа, са много удобни, защото, седалката е много добре подплатена. Този материал е издръжлив и устойчив на износване. Ако се поддържа добре, той има способността да издържи дълго във времето.

 • Мрежа:

Този материал е идеален за хора, които работят в много горещи зони, тъй като позволява на кожата да диша. По този начин нивото на изпотяване е значително намалено. Те обикновено имат и ергономична форма, което означава, че ви дават необходимата опора и са много удобни, дори ако седите няколко часа.

офис стол

Регулируемост

Размерът има по-малко значение, когато става въпрос за офис стол, защото това, което има още по-голямо значение, е възможността за регулиране.

Най-добрият офис стол е този, който ви позволява плавно да регулирате множество зони, както следва:

Височина на седалката

Това е най-важният регулируем елемент, който трябва да търсите. Това е така, защото, за да имате правилна позиция на тялото, стъпалата трябва да лежат идеално на пода. Задната част на бедрата не трябва да се усеща стегната.

Дълбочина на седалката

Правилната позиция на бюрото трябва да позволява гърбът да лежи върху облегалката, но без гърбовете на коленете да са притиснати към ръба на седалката. Поради тази причина облегалката трябва да може да се регулира хоризонтално, така че да е по-далеч или по-близо до седалката, в зависимост от необходимостта.

Лумбална опора

Идеалният офис стол трябва да има облегалка с подходяща за Вас форма и размер. Тя трябва да поддържа много добре основата на гърба, но също и средната част. Столът трябва да бъде помощно средство за поддържане на S-образната извивка на гърба. В същото време ръцете и раменете трябва да се движат лесно, без да се засяга позицията на гърба.

Наклон на облегалката

Най-добрият офис стол има регулируема облегалка по друг начин. По принцип може да се накланя. По този начин можете да заемете няколко позиции: идеално прави, когато работите, или леко отпуснати, когато искате да се отпуснете. Ъгълът между бедрата и гърба трябва да бъде около 95-105 градуса. В същото време коремът и гърдите трябва да са отворени навън, а не натиснати навътре.

Подлакътници на офис стола

Тъй като ще пишете доста малко, имате нужда от нещо, което да поддържа тежестта на ръцете ви. Ако изберете офис стол с подлакътници, идеалното е тяхната височина да се регулира. Така те могат да се регулират, за да могат да минат под масата без проблем. Ергономичните офис столове също ви позволяват да регулирате ширината между ръцете, като по този начин се адаптирате към ширината на вашето тяло.

детски стол

Стационарен или подвижен офис стол?

Ако седите в средата на бюрото си и трябва да вземете неща от най-отдалечения ъгъл, имате нужда от подвижен офис стол. Дори ако имате малко бюро, възможността да се движите, докато оставате седнали, ще предотврати дискомфорта, който може да си причините

Уверете се, че инвестирате в офис стол с добре изградена основа с колела. Трябва да се движи много лесно по пода. Някои са специално проектирани да се движат лесно върху килим или мокет. В идеалния случай колелата трябва да имат поне гумени ръбове, което е подходящо за по-твърди повърхности.

Основата за въртеливи движения

Колкото и важни да са колелата, възможността за въртене е също толкова важна, особено ако работите на бюро с форма на L или U. Ако столът ви не може да се върти, тялото ви ще трябва да го направи и това може да доведе до допълнителна умора и стрес.

Освен това, ако се разтягате твърде силно, за да достигнете някои предмети, можете да нараните мускулите си. Така че изберете офис стол, който е подходящ за вашата работна среда.

 

Ако вече знаете най-важните критерии за избор, в зависимост от личните ви нужди, ви препоръчваме да закупите качествен продукт онлайн. Можете да намерите качествени офис столове на много добри цени от Интернет.

Офертите са много по-разнообразни онлайн, отколкото в магазините. Можете да  намерите всеки един модел и цените ще са по-ниски, като има и възможности за отстъпка. Качеството на използваните материали е гарантирано и ако не сте убедени в полезните характеристики на поръчаната част, можете да я замените или върнете. Така ще можете да си вземете парите обратно и да потърсите другаде за най-добрия офис стол.

Най-добри офис столове – нашите препоръки

1. Офис столове Аdore Trend

офис стол AdoreМоделът Adore Trend е достъпна версия на борд стол , който се радва на качествен и опростен дизайн, лесен за интегриране във всеки един офис. Облегалката осигурява оптимална опора за гърба и шията, като поддържа тялото в анатомично правилно положение.

За допълнителен комфорт възглавницата на седалката има значителна дебелина, като е достатъчно широка за всеки потребител. За опора на ръцете, моделът има ергономични и елегантни подлакътници. Краката, изработени от хром и издръжливия амортисьор, изработени по стандарта за качество BIFMA, гарантират дългосрочната устойчивост на продукта.

Седалката предлага лекота на накланяне на гърба и позволява регулиране на степента на твърдост. Моделът е оборудван с безшумни мобилни колела, които могат да се въртят на 360 градуса, без да надраскват пода. Той е с размери 63 х 110-116 х 60 см и е облечен в черна изкуствена кожа.


Предимства

 • Формата на облегалката осигурява лумбална опора и поддържа шията.
 • Снабден е с хромирани крака и издръжливи амортисьори,  които предлагат устойчивостта на продукта във времето.
 • Предлага възможност за накланяне на гърба, за ситуации, когато потребителят иска някои моменти на релакс.
 • Има безшумни и подвижни колела, които не надраскват пода.
Недостатъци
 • Столът е облечен в изкуствена кожа – материал, който насърчава изпотяването през лятото.

 купи сега


2. Офис стол Adore Pop Art Handy Mate

Родителите, които искат да изненадат малките с атрактивен модел стол , имат този продукт на свое разположение. Благодарение на ергономичната форма, характеристиките, които представя и предлаганите предимства, Adore Pop Art Handy Mate е посочен като един от най-добрите офис столове за деца.

Може да се закупи на промоционална цена, изключително изгодно. Момчетата със сигурност ще се зарадват на атрактивния принт, който имитира дъската за писане, в елегантна комбинация от черно и бяло. Продуктът има здрава рамка, изработена от хром, което гарантира повишена издръжливост във времето.

Той позволява регулиране на височината, като е полезен дори след като детето порастне и промени ръста си. Звездообразните крака на стола са изработени от метал и имат подвижни колела. Обръщат се на 360 градуса, не са шумни и не засягат пода. Продажната цена на този продукт е изгодна.


Предимства

 • Модел за деца, който е с уникален дизайн, изключително атрактивен.
 • Той има метална рамка и хромирани крака, което гарантира увеличаване на съпротивлението във времето.
 • Позволява регулиране на височината, в зависимост от размера на потребителя.
 • Снабден е с твърди и безшумни крака, което не надрасква пода.
Недостатъци

 

 • Продуктът няма подлакътници за отпускане на ръцете.
 • Това е модел, който е предназначен главно за момчета.

купи сега

 


3. Офис стол GN01

Офис столове GN01Хората, които се интересуват от евтин и добър офис стол, имат възможност да поръчат този продукт, на много изгодна цена. GN01 е ергономичен продукт от директорията, подходящ за онези, които прекарват часове подред пред компютъра. Формата на облегалката осигурява лумбалната опора и поддържа тялото в правилното положение. Широката основа на седалката предлага допълнителен комфорт и релакс.

За отпускане на ръцете, продуктът има прости и елегантни подлакътници, изработени от черен полипропилен. Благодарение на хидравличната система, височината на седалката може да се регулира според телосложението на потребителя.

За тапицерията на стола е използвана най-висококачествената екологична кожа, която гарантира дълготрайността. GN01 се радва на прост и приятен дизайн, черен е, като е подходящ за всеки тип офис. Той е с размери 58 x 53 x 83-94 см и се предлага с 2 години гаранция. Купувайки този продукт, ще имате отлично съотношение между качество и цена.


Предимства

 • Качество и разширена гаранция, предлагани на цена,която е повече от изгодна.
 • Хидравличната система позволява регулиране на височината.
 • Столът е тапициран с екологична кожа с най-високо качество, като е лесен за поддръжка.
 • Прост черен дизайн, подходящ е за всеки офис.
 • Подвижността се осигурява от 360-градусови колела.
Недостатъци

 

 • Продуктът може да поддържа максимално тегло от 85 кг, като не се препоръчва за по-тежки хора.

 

купи сега

 


4. Офис столове Fun 11

Майките и татковците, които искат да си купят офис стол за деца, имат този абсолютно омагьосващ модел. Поради уникалния розов дизайн считаме, че е повече от подходящ за момичетата, които ще могат да обзаведат стаята си с този качествен продукт.

Облегалката е изработена от MDF и е тапицирана с екологична кожа, която представя серия от сладки и цветни модели, които ще развеселят офиса. Формата му позволява правилна опора на гърба, поддържаща тялото в удобно положение. В зависимост от възрастта и телосложението на потребителя, седалката позволява регулиране на височината.

Хромираната стоманена рамка гарантира стабилността и устойчивостта на продукта във времето. Максималното допустимо тегло за този продукт е 80 килограма. Той има следните размери: 43 см ширина, 49 см дълбочина и регулируема височина, между 86 и 98 см. За мобилност седалката е оборудвана с безшумни колела, които не надраскват пода.


Предимства

 • Модел с розов дизайн, изключително атрактивен е за момичета.
 • Формата на седалката гарантира, че тялото се поддържа в правилно и удобно положение .
 • Рамката, изработена от хромирана стомана, предлага стабилност и издръжливост.
 • Позволява регулиране на височината, в зависимост от размера на потребителя.
Недостатъци

 

 • Въпреки че е в съответствие с предлаганите предимства, цената може да се счита за висока за потребители с ограничен бюджет.
 • Продуктът е направен специално за момичета.

купи сега

 


5. Офис столове Off 309

Стол Off 309 е ергономичен модел, който представя уникален дизайн. Комбинацията от черно с изключително смел цвят, като червен или оранжев, е подходяща за дръзки потребители, които искат футуристичен вид в офиса.

Той предлага удобна позиция. Този продукт е за младите хора, особено за тези, които свикват да прекарват часове нон стоп в игра на компютърни игри. Столът  е изработен от полипропилен, облицован с гъба с висока плътност. Облечен е от еко кожа и висококачествена мрежа, с дълга устойчивост на износване.

Правилното положение на тялото се осигурява от облегалката, с височина 80 см, която гарантира лумбална опора и поддържа главата. Раменете на стола позволяват оптимално отпускане на ръцете. Моделът предлага на потребителя възможност за регулиране на височината, за постигане на по-удобна поза на тялото. Продуктът Off 309 предлага добро съотношение между качество и цена.


Предимства

 • Ергономичен и уникален дизайн, подходящ е за дръзки потребители.
 • Изработен е от най-висококачествените материали, което предлага повишена износоустойчивост.
 • Предлага лумбална опора и поддържа шията, главата и ръцете, като гарантира удобна позиция пред компютъра.
 • Продуктът се предлага в два нюанса и на страхотна цена.

 

Недостатъци

 

 • Не е подходящ модел за всеки човек и всякакъв тип офис.

купи сега

 


6. Офис стол Scaun birou masaj

масажен столВероятно много от тези, които прекарват много часове пред компютъра, са мечтали за поне няколко мига на релаксиращ масаж. Е, мечтата се сбъдна и те имат възможност да поръчат перфектния офисен стол онлайн. Моделът, който предлагаме, има функцията за масаж, снабдена с 9 различни програми.

Ако смятате, че този продукт ще ви струва много пари, тогава трябва да знаете, че столът може да бъде закупен на по-достъпна цена. Не е необходимо да споменаваме и ползите от масажа, тъй като е добре известно, че той отпуска мускулите, премахва стреса и умората, подпомага кръвообращението и много други.

Това е елегантен стол, с ергономична форма, който осигурява правилната опора на тялото. Облечен е от еко кожа, а основата и ръцете са от метал, с хромирано покритие. Моделът може да се регулира по височина и позволява функция за баланс, за допълнителен комфорт. Той е оборудван с колела и може да поддържа до 100 кг. Предлаганата гаранция е за 2 години.


Предимства

 • Моделът се възползва от масажната функция с 9 различни програми, полезни за отпускане на мускулите и премахване на умората.
 • Представя отлично съотношение между ползи и цена.
 • Моделът е с елегантен дизайн, с екологична черна кожена тапицерия. A основата и раменете са с хромирано покритие.
 • Функцията за баланс осигурява удобна позиция за тялото.
Недостатъци

 

 • Екологичната кожа може да доведе до прегряване, през горещите периоди.

 

 купи сега

 


7. Офис столове Nelson maro

стол Nelson maroХората, които се нуждаят от удобен офисен стол и са се уморили от класическите черни модели, могат да заложат на този модел. Столът на Нелсън е с приятен кафяв оттенък, тапициран с устойчива екологична кожа, лесен е за почистване и поддържане в дългосрочен план.

Подходящ е за тези, които прекарват много часове пред компютъра, като им осигурява удобно положение и предотвратява появата на болки в гърба. Може да се използва и вкъщи, от потребители, които искат елегантен стол у дома. Формата на облегалката осигурява оптимална лумбална опора, а издатината отгоре осигурява опора за шията и главата.

За удобство и отпускане на ръцете, продуктът се възползва от подлакътници. Те, подобно на крака във формата на звезда, са изработени от метал с хромирано покритие. Раменете имат приложения от същата екологична кожа, от която седалката е тапицирана. За по-удобно положение височината на устройството може да се регулира до 10 cm. Продуктът е с размери 61 см ширина и 68 см дълбочина. Той може да поддържа максимално тегло от 130 кг. За мобилност той е оборудван с безшумни колела, които се въртят на 360 градуса.


Предимства

 • Има стилен, кафяв дизайн.
 • Позволява регулиране на височината, за по-удобно положение пред компютъра.
 • Моделът е предназначен за тежки хора, тъй като може да издържи до 130 килограма.
 • Той е тапициран с екологична кожа, лесен е за поддръжка.
Недостатъци

 

 • Моделът на продукта не е подходящ за всеки тип офис.

купи сега

 


8. Офис столове Scaun piele 5500

стол scaun piele 5500Заинтересованите потребители могат да разберат кой е най-добрият кожен офис стол. Представяме ви предимствата, предлагани от този продукт. Моделът е с висок и широк гръб, което гарантира правилна стойка на тялото пред компютъра. Той осигурява подкрепа на лумбалната област, намалявайки риска от болки в гръбначния стълб.

Разполага с удобна седалка и ергономични рампи за отпускащи ръце. Механизмът за баланс осигурява на потребителя правилна и релаксираща позиция. Столът  Scaun piele 5500 е тапициран с естествена черна кожа, с гладка повърхност, лесен е за почистване и е устойчив на миризми.

Основата и подлакътниците са изработени от устойчива пластмаса. Този модел може да поддържа до 120 килограма, като е подходящ както за офиса, така и за дома. Scaun piele 5500 се предлага на страхотна цена с цели 2 години гаранция.


Предимства

 

 • Стол с класически и елегантен дизайн, подходящ е за тези с управленски функции.
 • Подвижността се осигурява от меки ролки, които не надраскват пода.
 • Високият и широк гръб позволява правилна позиция на тялото, за да се избегне появата на болки в гърба.
 • Подходящ е за всеки човек, защото може да издържи без проблеми до 120 килограма.
 • Качествен продукт, облечен е в естествена кожа.
Недостатъци

 

 • Въпреки че е от устойчив материал, раменете на седалките са изработени от пластмаса.

 купи сега


Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.