5 най-добри дървени играчки за вашите деца

вашата оценка

Искате ли да подарите на малкото си съкровище възможно най-добрите дървени играчки, без значение дали става въпрос за бебе, за проходило дете или за дете в предучилищна възраст? Искате ли те да са не само безопасни, но и красиви и да стимулират както фантазията, така и да възпитат усет за красивото у вашия мъник?

Сега това е по-лесно от всякога с всички предложения, които сме подбрали за вас и вашите деца в категорията дървени играчки. Тук ще откриете огромен избор на наистина ниски цени, за да може да зарадвате вашето дете и да му дадете шанса не само да играе, но и да учи нови неща.

 

Как да изберем добрите дървени играчки за децата си?

Ръководство за купувача

Ако обичате качествени неща, независимо дали искате да направите специален подарък или просто да научите детето си на специални умения, дървените играчки са изключително атрактивна опция.

Въпреки че са по-трудни за закупуване от обичайните, направени от различни видове пластмаса или гума, те си струват всяка стотинка и усилията, необходими за покупката.

С тяхна помощ можете да стимулирате вниманието на детето към детайлите, ролята на играта; можете да го научите за стойността на природата и за рециклирането. И то ще може да покаже своите играчки и собствените си деца или внуци, защото този вид продукт е устойчив и безвременен.

Сигурни сме, че се чудите къде да намерите дървени играчки на добри цени от други купувачи и го считаме за напълно подходящо любопитство.

Но за да бъде платената цена напълно оправдана, трябва да сте сигурни, че правите правилния избор, поради което ви съветваме да вземете предвид някои основни аспекти, свързани с функционалността на продуктите, които обмисляте. Просто казано, ето за какво трябва да внимавате, преди да купите най-добрата дървена играчка за вашето дете.

дървени играчки

Възраст на детето

Видът на играчките, одобрени от децата, варира значително в зависимост от тяхната възраст. Най-малките от бебетата ще бъдат привлечени от ярки цветове и шумни играчки.

Страстта към звуците се поддържа през първите години от живота, дори ако сложността на продуктите се увеличава от прости организатори до музикални инструменти на играчки. За първите години от живота сортировъчните игри, строителните кубчета и различните центрове за дейност са на страхотна цена.

Докато детето расте, много мнения за най-добрите дървени играчки отиват в поредицата от тези, които предпочитат ролевите игри: коли с магистрали, къщи за кукли с аксесоари, ферма с фигурки на животни, писти за влак и т.н.

За децата в училищна възраст има всякакви сложни пъзели, които ги стимулират способността да решават проблеми, внимание, изобретателност.

играчки за деца

Къде ще се използва играчката?

Дървените играчки са разделени на две основни категории: вътрешни и външни. Важно е да направите това разграничение, тъй като дървото е деликатен материал, когато става дума за излагане на фактори на околната среда.

Ето защо, ако търсите да закупите дървена кола с педали, която вашето дете ще използва в двора, ще трябва да се уверите, че тя е специално обработена за справяне с влагата. Други играчки очевидно са предназначени да се използват на закрито, така че могат да бъдат направени от естествено дърво.

дървена кола

Цел и функционалност

Всяка играчка на пазара е проектирана да помогне на детето да придобие определена способност.

Бебетата подбуждат стимулирането на слуха си и ги учат, че има връзка между движение и звук, между причина и следствие. Сортиращите форми стимулират двигателните умения на бебето. Дървените коли и паркингите ги учат да научават основните закони на физиката чрез наблюдение и експерименти.

Куклени къщи, медицински комплекти, фигурки благоприятстват ролевата игра, важна за стимулирането на въображението, интегрирането на последните събития и обработката им и изразяването на емоции. Сложните дървени пъзели, вероятно 3D такива, помагат при пространственото мислене и фините двигателни умения. Логическите или настолните игри стимулират разсъжденията  и учат децата да бъдат систематични в своя подход.

детски играчки

Цена на играчката

Дървените играчки в никакъв случай не са евтини. Всъщност те са по-скъпи от техните пластмасови аналози, например. Но тяхната превъзходна сила ги прави на стойност всяка инвестирана стотинка. Освен това, ако сте загрижени за околната среда и искате да предадете тази гледна точка на детето си, инвестирането в такъв продукт е добра отправна точка.

 

Безопасност

Когато става въпрос за деца, това, разбира се, е от най- съществено значение. Има три аспекта, за които трябва да се внимава: наличието на малки части, остри ръбове и потенциалната токсичност на веществата, с които е обработена дървесината.

Като се има предвид, че малките деца имат лошия навик – естествено, в противен случай – да поставят всичко в устата си. Следователно от съществено значение е играчката да няма малки фрагменти, които могат да бъдат погълнати или изядени, и че нейната боя не трябва да е токсична.

Проблемът с токсичността е свързан главно с два аспекта: стари играчки, произведени преди действащите стандарти за безопасност. Както и такива, произведени в други райони на Земния свят, извън Европейския съюз, и които не са предмет на неговите разпоредби.

Марка на детските играчки

Има няколко големи компании, които са известни с дървените играчки, които произвеждат. Те масово и се търсят на пазара: Bigjigs, Melissa & Doug, ABAFactory, HABA, Kendama, Magnatoys са само някои от най-известните имена.

Броят на производителите е много по-голям и имате шанс да намерите качествени играчки от много други. Но  е от съществено значение да се уверите, че те са маркирани в съответствие със стандартите за качество на Европейския съюз.

След като бяха уточнени тези подробности, ние сме сигурни, че бихте искали да се върнете към първоначалния въпрос. А именно къде да намерите дървени играчки на добра цена от други купувачи. Както казахме преди, ние знаем, че предлагането във физически магазини не е толкова щедро, колкото това на онлайн магазините.

Много купувачи дори формират предварително замислена и невярна идея, че дървените играчки са надценени. Като се започне от цените, които са в супермаркетите и магазините с висок профил.

Ето защо ви каним да се консултирате с нашата кратка селекция от продукти от тази категория. А  тя включва качествени играчки, с отлична цена за това, което предлагат, оценено единодушно от купувачите. И ако изглежда, че никоя от тях не би зарадвала детето ви, то поне вие ​​ще се възползвате от добра отправна точка при следващите си търсения. Защото все пак нали качеството е от съществено значение.

Модели детски играчки, препоръчани за вашите деца

1. Детски играчки BigJigs Centru de Activitati

BigJigs Centru de ActivitatiНай-добрата дървена играчка, която можете да подарите на дете над една година, е представена от център за дейности с марка Bigjigs. Препоръчва се за деца между 1 и 4 години. Играчката има триъгълна форма и включва кубчета, на които е нарисувана различна информация.

На многоцветните кубчета от едната страна е нарисувана азбуката, която показва от едната страна буквата, от друга страна изображение на предмет, чието име започва със съответната буква, като кореспонденцията се прави на английски. Друг комплект включва дъска за писане, за която гарантираме, че малкото човече ще бъде очаровано, а третата част е граф.

Най-отгоре играчката има малък лабиринт с номерирани пешки – отлична възможност детето да научи числата. Играчката стимулира сръчността и фините двигателни умения, познавателните процеси, както и въображението. Използвайки го, вашето малко дете ще научи основите на аритметиката и ще започне да чете точно на възраст, в която е най-възприемчиво.


Предимства

 • Сложна дървена играчка, истински център за игра
 • Подходяща за деца между 1 и 4 години
 • Стимулира познавателните процеси и ученето
 • Подходяща за фина двигателна подготовка

Недостатъци

 • Поради лицевата част, която е тип лист, тя може да бъде източник на злополука в къщата, ако не се използва в райони, наблни от възрастния.

купи сега

 


2. Детска играчка BigJigs Rose

 BigJigs Rose играчка

Една от най-добрите дървени играчки за любителите на детските кукли е Bigjigs Rose. Напълно оборудвана къщичка за кукли, която гарантира часове забавление и ролеви игри – най-добрият начин да разберете през какво преминават мислите на вашето момиченце и как прекарва времето си, когато не е с теб.

Къщата е в кремав цвят, с розови, нежни и женствени флорални декорации. След като отвори фасадата, тя разкрива вълшебен свят, който включва 27 броя мебели в общо 36 броя,  изработени от най-висококачествено дърво части . Покривът има сгъваеми части, входната врата е плъзгаща, а функционалните врати и прозорци осигуряват достъп до всички 4 стаи и до терасата.

Четирите стаи, мебелите, 6-те кукли, кученцето и котето създават цялото щастливо семейство. В допълнение, продуктът отговаря на стандартите за качество и безопасност, наложени от Европейския съюз, като е идеална площадка за едно или две деца. Производителят го препоръчва за деца между 3 и 10 години.


Предимства

 • Изключително кокетна къща за кукли, направена с впечатляващ естетически вид
 • Повишена функционалност поради сгъваемите части, функционалните врати и прозорци
 • Включва 36 фигурки и мебели
 • Отговаря на стандартите за безопасност

Недостатъци

 • Малко вероятно е момчетата да бъдат привлечени от тази играчка.
 •  Подходяща е предимно за момичета.

купи сега

 


3. Детски играчки Kendama SunRise Competition Street 

Kendama SunRise Competition StreetЕвтина и добра дървена играчка, която със сигурност е вървежна сред малко по-големите деца, тъй като е много модерна сред учениците, е Kendama SunRise Competition Street. Изработена е от най-висококачествено дърво, играчката е издръжлива и перфектно проектирана за прецизност.

Известна е като перфектната за стимулиране на сръчността. Кендама също помага за изграждането на екипния дух, състезателния усет и ангажира търпение и постоянство, качества, които гарантират успех в живота. И всичко това, по време на часове забавление заедно с най-добрите ви приятели.

Препоръчва се от производителя за деца над 10 години. Kendama има обща височина 10 cm. Продуктът е част от категорията на конкуренцията, което означава, че се работи с особено внимание към детайлите, той е перфектно оформен и идеално балансиран.


Предимства

 • Устойчива дървена играчка за деца над 10 години
 • Обща височина 18 cm
 • Стимулира сръчност, търпение и постоянство
 • Изработен от висококачествени материали, внимателно изработени до детайли

Недостатъци

 • Доста тежката топка може да причини неприятни удари по пръстите.

купи сега

 


4. Детски играчки eBrazi Everest

шейна eBrazi EverestДървена играчка на добра цена, която предлагаме по-долу, е представена от Кувалда. Продуктът на eBrazi Everest съчетава предимството на намаленото тегло на пластмасова шейна, с комфорта и многовалентността, предлагани от шейна.

Продуктът е идеален дори за деца на много малка възраст, които не могат да запазят равновесието си, така че ще се радват на облегалката, закрепена с винтове. А за по-големите деца тя може лесно да се отдели, така че детето да стане най-бързо на пързалката.

Размерите на продукта са с дължина 90 см и ширина 21 см, а тапицираният стол е с размери 33 х 36 см. Теглото е малко, само 4 кг, а полипропиленовата седалка, леко повдигната, е много удобна за детето. Благодарение на металните елементи, поставени само на ключовите места, шейната е здрава и устойчива. Тя се плъзга лесно и осигурява превъзходна защита.


Предимства

 • Леки шейни от дърво, изработени от превъзходен материал, обработени, лакирани и водоустойчиви
 • Лесна повдигаща се полипропиленова седалка
 • Има подвижна облегалка за допълнителен комфорт
 • Силна структура и здравина

Недостатъци

 • Подходяща е, докато детето навърши повече години и предпочита пластмасови шейни.

купи сега


5.  Детски играчки Momki Animale domestice

Mom Ki Animale domesticeАко вашето малко дете започва да се интересува от идеята за пъзела, ние ви предлагаме варианта с кубчета, за начинаещи. Това е дървена кутия с размери 13 х 13 х 5 см, лесна за пренасяне по празници, посещения или разходки, която включва 6 кубчета, изработени от дърво.

Momki Pets ви предлага възможността да запознаете детето с 6 от най-популярните животни, които живеят във фермите. Като също така тренирате духа на наблюдение и търпение, защото малкият има възможност да разпознае образа на всяко едно от тях. Тази игра е отлично средство за трениране на фини двигателни умения, търпение, въображение и способност за осъществяване на логически връзки.

Продуктът е изработен от висококачествени материали, отлични облицовки. Боите, използвани за получаване на изключително атрактивни многоцветни дизайни, са нетоксични, като комплектът изцяло спазва стандартите за качество и безопасност на Европейския съюз. Препоръчва се за деца над една година и ви предлага възможността да обогатите езика на детето с нови думи.


Предимства:

 • Комплект дървени кубчета с практична кутия, със сигурно затваряне
 • Позволява рекомпозиция на 6 известни домашни любимци
 • Може да ви придружи по празници поради относително малкия размер
 • Тренирайте духа на наблюдение, двигателни умения и търпение.

Недостатъци:

 • След като детето успее бързо да прекомпозира изображенията,  постепенно ще загуби интерес към комплекта.

 

купи сега

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.