10 най-добри FM трансмитери за вашата кола

3.4/5 - (7 гласа)

FM трансмитерите са преносими устройства, които преобразуват конкретен аудио изход в FM радио сигнал. Инсталирането на FM предавател в кола е много просто – просто ви трябва уредът. Той може също да бъде свързан към CD плейър, сателитна радио система, жак за слушалки или преносим медиен плейър. Един от случаите на използване е да възпроизвеждате музика от MP3 плейър през високоговорителите на автомобила. Ако колата ви не е оборудвана с мощна аудио система, а само с радио и не искате да правите голяма инвестиция, за да слушате любимата си музика, можете да изберете FM аудио модулатори.

 

Как да изберем добър FM трансмитер за колата?

Ръководство за купувача

Ако не искате да инвестирате значителна сума пари в закупуването на модерен MP3 плейър за автомобила и винаги да се притеснявате от крадци, може да вземете FM трансмитер. Тези устройства работят на ниски честоти и са начин да слушате музика от USB флаш или директно от вашия смартфон или Mp3 плейър, директно по радиото на автомобила.

По принцип устройството може да изпраща акустичен сигнал на свободна радиочестота в автомобила, да го разширява от преносим мултимедиен източник (преносим CD плейър, iPod и др.). Освен това, частта може да бъде лесно свързана, ако имате съвместим конектор и също толкова лесно може да бъде отнесена до носача, когато колата е оставена без надзор. Тези устройства са с относително малки размери, така че не можете да кажете, че се ще заемат много място в колата.

Ако сте убедени, че искате да знаете къде да намерите автомобилни FM трансмитери на добра цена и планирате такова придобиване в близко бъдеще, можем да предложим няколко полезни съвета при това търсене. Необходимо е да се разгледат редица критерии, преди да се вземе решение за оферта или друг.

фм модулатори и трансмитери онлайнОсновни характеристики на добрите FM трансмитери

Работни параметри

Описва се като използваната мощност на излъчване, радиус на предаване и честота. Съгласно европейското законодателство всички устройства, предлагани на пазара в Европа, трябва да имат ниска мощност на емисии, за да се избегнат смущения. Съгласно директивата EBU-R120-2007 е предвидено, че емисиите на FM модулаторите не трябва да надвишават стойности 50nW ERP, съгласно стандарта EN 301357 относно електромагнитната съвместимост в телекомуникациите. ERP означава Ефективна радиационна мощност и е посочена в nanowatt (nW).

Радиусът на предаване е разстоянието, на което този тип устройство може правилно да предава и може да варира между 5 и 10 m. Радиус с максимална стойност 7m се счита за повече от отличен. Тъй като ви позволява да извършвате строги настройки дори от външната страна на автомобила.

За тези, които не се интересуват от този аспект и дори ако антената е поставена в задната част на автомобила, 3m са достатъчни като максималното разстояние за предаване / приемане. Оптималната позиция за модулатора е при тези обстоятелства между двете предни седалки.

Като честота трябва да търсите по-широк спектър. Мненията за най-добрите FM автоматични трансмитери казват, че те трябва да покриват стойности от 88,1 до 107,9 мегабайта. Те до голяма степен съответстват на общоизвестните параметри за FM: 87,5 – 108MHz.

трансмитери онлайн

Тип предаване на сигнал от FM трансмитер

Имате избор между FM трансмитери с bluetooth или конвенционални части. Типологията се основава на източника, от който ще се възпроизвежда музиката. А най-често срещаните са продуктите, които се четат от USB флашка или mini-SD карта. За хората, които не искат да инвестират много в такова устройство, ние категорично препоръчваме тази по-проста опция.

Всичко, от което се нуждаете, е съвместимо пространство за съхранение и предварителна селекция на песните, които ще бъдат чути. Някои основни настройки ще ви позволят да филтрирате възпроизведените песни или да изберете предпочитаната, а това зависи от допълнителните опции на устройството.

За потребителите, които искат да слушат музика директно от смартфона, задължителното условие е включена Bluetooth функция. Тези устройства се продават на малко по-високи цени и като цяло предлагат съвместимост с повечето източници, предоставени с опция Bluetooth.

Ако обаче ви свърши батерията на вашия телефон или iPod, цялата усъвършенствана технология няма да ви позволи да насочите музиката към радиото в колата. Освен ако освен това нямате енергиен източник, който ще ви позволи да отворите съответните устройства. За тази цел USB порта е много полезен за захранване на телефона.

фм трансмитери с bluetooth

Функции на трансмитера

Има няколко възможни опции за разглеждане. А най-важните са: памет за радиостанции, звуков филтър, еквалайзер, функция RDS (система за радио данни), контролен панел с минимални бутони, дистанционно управление и цифров дисплей.

Най-новият и най-важен остава блутутът, който не всички модели в магазините предлагат. Всъщност много малко компании правят части, които да са така оборудвани, но предимствата са големи. Защото ще ви позволят да се наслаждавате на стерео звук вместо моно, както се предава от конвенционален трансмитер.

Имате нужда от опция за съхранение, особено когато сте в района, където излъчвате няколко радиостанции, които заемат FM честотите със своите предавания. В България шансовете са малки, да не намерите свободна стойност, особено ако спектърът на устройството е пълен за FM честотата. Също така е полезно да имате предвид честотата, използвана от предавателя, за да не правите това всеки път, когато стартирате автомобила.

Звуковите филтри и еквалайзера ви предлагат само по-добро качество на прослушванията и ако сте претенциозен музикант, ще се насладите на такива допълнителни опции. Функцията RDS ви показва на радио дисплея (ако има такъв) името на изпълнителя и песента. Когато трябва да търсите в база данни с над 100 различни музикални фрагмента, ще откриете, че е по-лесно да намерите една от любимите си песни  по този начин.

Същото се случва, когато имате дисплей на разположение директно на трансмитера. Не всички оферти включват дистанционно управление. Но когато се възползвате от този аксесоар, дори  пътниците отзад ще се чувстват комфортно, като ще могат лесно да навигират в менюто.

фм модулатори с дистанционно

Свързаност на трансмитера

Задължително е захранването да се осъществява чрез връзка за гнездото на запалката в колата, на 12V. Вграденият жак, 2.5 мм или 3.5 мм жак ще помогне за правилното свързване към устройство за възпроизвеждане. Освен основна функция – която трансформира трансмитера в автоматично mp3 (възпроизвеждане на песни на картата или стик).

Включените USB портове могат да бъдат полезни, когато искате да зареждате MP3 плейъра, използван като източник на сигнал. Ако намерите автомобилен MP3 трансмитер, който има за свой източник на енергия дори батерията на устройството, от което предавате звука, имайте предвид, че изтощаването му ще се случи много по-бързо.

MP3 модулатор и трансмитер

Водещи доставчици на FM трансмитери

Някои от ценените марки, които също предлагат продукти на достъпни цени за българския пазар, са: Tuadia, PNI, Pioneer. В световен мащаб можем да споменем толкова значими имена като: GOgroove, DLO, Kensington, Auvio, Philips и т.н.

Съвсем ясно е, че ще се обърнете главно към техническите характеристики, като погледнете в края на кого и как се произвежда целевото устройство. Особено когато се опитвате да разберете къде да намерите автоматични FM трансмитери на добри цени.

След този схематичен анализ ще знаете за най-забележителните аспекти и ще можете да изберете устройство според вашите очаквания. Тъй като не винаги искате да отидете до магазина за тази покупка, а цените очевидно са по-ниски в сайтове, които продават продукти в Интернет, нашият съвет е да поръчате такъв артикул директно онлайн.

Ако се чудите дали този метод на покупка ще е надежден, сега можете да разберете, че имате и гаранцията и възможността да върнете поръчката. Не е нужно да търсите повече източници, защото ние подготвихме от самото начало и  направихме списък с  топ  най-добрите автомобилни FM трансмитери. От тях можете да изберете версията, която считате за най-подходяща за вас.

трансмитер

Модели FM трансмитери, препоръчани за вас

1. FM трансмитери Xblitz X300

модулатори Xblitz X300 и трансмитериВсъщност новото пътно законодателство прилага високи глоби за тези, които говорят по мобилния телефон, докато шофират. Така че автомобилният FM трансмитер може да играе двойна роля. Той може да е полезен за провеждане на разговори, но и за слушане на любимата ви музика по време на шофиране.

Той лесно се свързва чрез Bluetooth директно с автомобилното радио и предлага възможност да слушате любимата си музика както в MP3, така и в WMA формат. Той също така предлага микро SD порт за карти с памет, но и два USB порта. За качествени разговори има вграден микрофон.

Това е универсален модел, който се активира много лесно, търсейки свободна честота, за да не пречи на радиостанциите, в обхвата 87,5 и 108 MHz. Бутоните са разположени отпред, лесни за управление. С по-висок кръгъл бутон, централен за разговори, и два леви – десни бутона за предишната или следващата песен.


Предимства

 • Той предлага както възможност да слушате музика, така и да приемате гласови повиквания.
 • Той е много лесен за използване и настройка.
 • Бутоните са поставени удобно за лесна употреба.
 • Има добра свързаност.

Недостатъци

 •  В пакета нямате дистанционно управление, за да управлявате по-лесно настройките.

купи сега


2. Трансмитери Tellur FMT-B3

 Модулатори Tellur FMT-B3

Ако имате нужда от автомобилен FM трансмитер, това може да бъде добър вариант. Той ще  ви помогне да слушате любимата си музика, да приемате гласови повиквания по време на шофиране, но и да зареждате мобилния си телефон или таблет на пътя, с двоен USB изход.

Имате няколко възможности за слушане на музика, а именно: чрез Bluetooth, свързване на таблета чрез USB, от micro SD или AUX карта с памет. Също така, вие ще можете да водите телефонните разговори тихо, с възможност за свободни ръце. А благодарение на технологиите за отмяна на шума и ехото ще чуете събеседника си ясно и без прекъснати смущения.

1,4-инчовият екран показва някаква интересна информация, а бутонът за избор на повикване е разположен централно. Той има приятен дизайн, черен е и ще запази последния прослушан запис, за да може да възобнови списъка.


Предимства

 • Имате няколко начина за възпроизвеждане на музика: bluetooth, USB, microSD или AUX.
 • С два USB порта можете да зареждате и мобилния си телефон или таблет.
 • Телефонните разговори ще имат добро качество на звука.
 • Има атрактивен дизайн.

Недостатъци

 • Трябва да направите списък за изпълнение в MP3 формат.

купи сега


3. FM трансмитери Akai FMT-66B

модулатори Akai FMT-66BТой е с приятен дизайн, в два цвята (черно и червено). Този модел автомобилен модулатор изпълнява две функции, а именно: възпроизвеждане на аудио и свободни ръце  за шофиране. Широчината на честотната лента е между 87,5 и 108 MHz, така че лесно можете да намерите удобна честота с 206 допълнителни канала.

Двата USB порта също позволяват зареждане на мобилни телефони или таблети по време на пътуване. С Bluetooth връзката можете да получите достъп до музика от вашия смартфон или други устройства. Тя позволява да свържете SD карта с капацитет до 32 GB. В допълнение към тези връзки имате и AUX входен порт.

Той поддържа MP3 и WMA формати, които са сред най-разпространените. Той има вграден микрофон, както и LCD екран. В горната част тя разполага с бутоните за управление, като превключвателят за телефонни разговори е голям и разположен в централна част, за да бъде лесен за достъп по време на шофиране.


Предимства

 • С Bluetooth технологията имате достъп до лични музикални колекции на вашия телефон или таблет.
 • Двата USB порта също позволяват зареждане на други устройства по време на шофиране.
 • Бутоните са разположени удобно, така че лесно да получите достъп до тях, докато ходите.
 • Има добра цена.

Недостатъци

 • Качеството на звука не е много добро според някои потребители.

купи сега

модулатор Energy Sistem Bluetooth MusicАко искате по-ефективен модел, който включва и други функции освен основите, можете да се съсредоточите върху него. Основно предимство е функцията за свободни ръце, която ви помага да отговаряте на телефона, докато шофирате, в съответствие с новите пътни разпоредби.

Освен това устройството е оборудвано с Bluetooth 2.1 технология, с която е лесно да слушате музика от вашия смартфон или таблет. Като лесно имате достъп до любимите си колекции. Цифровият екран ще ви покаже честотата. Освен това, с наличните USB портове можете да зареждате мобилния си телефон или таблет, когато сте в движение.

Честотната лента, с която можете да работите, е между 87.5 и 108MHz. Микрофонът е всепосочен, разполага с 2 USB порта, 12 и 24V адаптер за захранване, защита срещу прегряване. Той е с малки размери (42 х 42 х 68 мм) и е лек (30 г), така че няма да ви притеснява по време на шофиране и можете да го вземете със себе си, когато паркирате.


Предимства

 • Този автомобилен трансмитер ви позволява да слушате любимата си музика по време на шофиране.
 • С Bluetooth технологията можете лесно да се свържете с мобилния си телефон или таблет.
 • Ако е необходимо, можете да зареждате устройствата си чрез USB портове.
 • Той има функцията за свободни ръце, така че можете спокойно да говорите по мобилния си телефон, докато шофирате.

Недостатъци

 • Това устройство няма дистанционно управление.

купи сега


5. FM трансмитери A + CK2

модулатори A + CK2Специализиран за много активни хора, които се нуждаят от свобода на движение, този модел автомобилен трансмитер ви позволява да шофирате безопасно. Той има вградената функция за свободни ръце, но можете да го използвате и като говорител, в офиса или у дома.

С Bluetooth технологията можете лесно да приемате всяко телефонно обаждане. А ако сте оборудвани с активно намаляване на шума, ще получите чист звук без фонов шум. Също така DSP технологията намалява изкривяването на гласа. Можете да свържете два мобилни телефона, като сте оборудвани с многоточкова технология.

Устройството позволява контрол чрез гласови команди (активирани на вашето устройство с Android или Siri / iPhone). Така че е лесно да бъдете внимателни на пътя и в същото време да отговаряте или да извършвате повиквания. Когато Bluetooth връзката не е налична, устройството ще се изключи автоматично. Има добра автономия до 700 часа в режим на готовност и 10 часа време за разговори. Той се предлага снабден с кабели и адаптер за контакта и има скобата за окачване на джоба. В допълнение, вие получавате като подарък мат за подхлъзване, против хлъзгане, силиконов.


Предмиства

 • Можете да го използвате както в колата, така и на други места, където имате нужда от свобода на движение.
 • Чрез наличните технологии се обработва звук за качествени разговори.
 • Като многоточков, той ви позволява да свързвате два мобилни телефона едновременно.
 • Позволява гласови команди.

Недостатъци

 • Ако не го намерите в промоция, цената е по-висока от другите представени продукти.

купи сега


6. FM трансмитери Tuadia C30S

модулатори Tudia C30STurdia C30S е автомобилен FM трансмитер, който ви помага във всякакви ситуации, и има различни полезни функции. Зарежда се в запалката на колата и с помощта на USB портове можете да слушате музика чрез него (MP3 формат) директно в аудио системата на автомобила и да зареждате телефона или таблета си на пътя.

Bluetooth функцията ви дава възможност да слушате музика директно от телефона. Но в допълнение можете директно да отговаряте на телефонни обаждания, което е голям плюс да общувате безопасно зад волана. Микрофонът е висококачествен, така че ще имате ясен и приятен разговор. Можете също така да се обадите на последния номер, с когото сте говорили, с просто потвърждение.

Той е черен, малък и няма да ви затрудни. Освен това трансмитерът може да се използва и като „малък чук“ за счупване на прозореца или задното стъкло в екстремни ситуации.


Предимства

 • Можете да слушате музиката на уреда в MP3 формат директно в аудио системата на автомобила.
 • Имате USB портове, които ще ви помогнат да зареждате телефона или таблета си в движение.
 • Можете да приемате телефонни обаждания чрез Bluetooth.
 • В случай на злополука, когато сте заключени в колата, можете да го използвате, за да счупите прозореца или задното стъкло.

Недостатъци

 • Той няма дистанционно управление и трябва да се справите с бутоните на трансмитера.

купи сега


7. FM трансмитер Avantree Face 2

модулатор Avantree Face 2Ако сте човек на модата и харесвате джаджи, представяме на вашето внимание иновативен модел на FM трансмитер, а именно Avantree Cara 2.

Въз основа на функцията Bluetooth можете да слушате музика на телефона си, да говорите по време на шофиране и също така да свързвате до два телефона едновременно. Свързва се чрез Bluetooth 4.0, EDR, 3,5 мм жак. Той работи на батерия с обхват от 10 часа за разговор по телефона, 8 часа музика и 26 дни в режим на готовност. Разстоянието, до което оперира, е 10м.

Поддържа множество формати като MP3, AAC, SBC. Той е черен и има форма на диск, с голям бутон в средата, лесен e за достъп, за да отговаря на входящите повиквания. Пакетът съдържа 3,5 мм зарядно и аудио кабел, микро USB кабел.


Предимства

 • Това е модел с иновативен дизайн, прост и е лесен за използване.
 • С Bluetooth функцията можете да слушате музика на телефона си, да отговаряте на повиквания и едновременно да свързвате два телефона.
 • Можете да се свържете и извън автомобила, с разстояние до 10 m.
 • Батерията ви осигурява голяма автономия от 8 часа музика или 10 часа за разговор по телефона.

Недостатъци

 • Като по-ефективен модел, той има и по-висока цена.

 

купи сега


8. FM трансмитери Tuadia CLUB

модулатори за колаДруго предложение на Tuadia демонстрира, че продуктите на тази марка са разпознати главно по големите си активи: те са едновременно и евтини, и добри. Модулаторът включва MP3 плейър и ще може да използва или SD карта, или флаш памет (USB), или друго съседно устройство, конфигурирано с Line In връзка от типа на жака. Устройството има обхват на предаване от почти 7 м и работи с 206 различни FM честоти. Като по този начин ще може да предава любимата ви музика по радиото на вашия автомобил, в стерео формат по всяко време. За захранването се отбелязва съвместимостта с по-малък порт и постоянен ток при 12V или 24V.

Моделът  се възползва от ергономичен дизайн и е придружен от дистанционно управление, което може да използва 21 клавиша. Така че настройките се оказват много лесни и разнообразни за постигане. FM сигналът е направен на базата на интелигентни схеми, като е мощен и оптимално разпределен. Моделът има подвижна става, която позволява да се чете дисплеят от множество позиции. Говорейки за дисплей, той е от LCD диапазона и ви позволява да видите заглавието на възпроизвежданата песен, честотната стойност за предаване и нивото на силата на звука.

Дори ако поради различни причини захранването може да бъде временно прекъснато, винаги ще поддържате една и съща честота на предаване. И ще можете да слушате песните, започвайки с последно чутата, въз основа на специфичната функция на паметта. Някои малки настройки могат да бъдат направени и от малкия контролен панел на устройството.


Предимства
 • Изисква минимална инвестиция за покупка.
 • Той предлага универсална съвместимост на захранването – 12V – 24V.
 • Работи с карта, флаш памет или друго устройство като източник (жак).
 • Гарантира качеството на звука чрез функция с еквалайзер и стерео възпроизвеждане.
 • Включва функция за памет, дистанционно управление и дисплей за удобна употреба.
 • Има добро разстояние за предаване, малко по-малко от 7м.

Недостатъци

 • Няма опция за безжична връзка чрез Bluetooth.

модулатори в колаАко се интересувате главно от само една RDS функция за такъв продукт, Tuadia ви предлага изгодна алтернатива, характеризираща се с много изгодна цена. Пакетът се състои от самото устройство, предавателен кабел с жакови щепсели и дистанционно управление, снабдено с 21 клавиша, за най-различни настройки. Въпреки че не е снабден с Bluetooth, възможностите за извличане на сигнал са много добри. Тъй като можете да възпроизвеждате песни, съхранявани на стик, SD карта или през кабела с жак, от друго съвместимо устройство. Той може да съхранява вашите основни настройки и да ви предоставя WMA или MP3 стерео звук.

Като форма и дизайн, единственият недостатък на устройството е по-малко здравата конструкция. Много потребители обвиняват за това  тънкия пластмасов корпус и повредащата се лесно става, ако не се работи с него много внимателно. Моделът е оборудван с 1,4 ″ LCD дисплей, който показва заглавието на песента и цялата информация, която ви позволява лесни настройки. Той може да извършва предаване на почти целия честотен спектър, с 206 възможни варианта. А радиусът, на който ще бъде активен, има около 6 – 7 м, предлагащ добър прием. Както обикновено, мощността е универсално възможна, 12V или 24V DC, свързва се директно към запалката в колата.


Предимства

 • Изисква минимални средства за покупка.
 • Той е изцяло аксесоар, с кабел за предаване и дистанционно управление.
 • Работи с много честоти на предаване и радиусът е доста добър.
 • Има опция за памет, възпроизвежда стерео звук и показва правилно данните на песните чрез RDS предаване.
 • Работи с универсално захранване в автомобилите.
 Недостатъци
 • Включените материали и фугите не са много твърди, така че бъдете внимателни при работа.
 •  Той не използва безжично предаване чрез Bluetooth.

 купи сега


10. FM трансмитери Tellur T844-C

модулатори Tellur T844-CЦенен вариант на FM трансмитер, който предлагаме, е Tellur T844-C. Това е устройство  с добро качество, предлагано на много ниска цена за покупка. Това ще гарантира приятно и релаксиращо време, прекарано в колата, в компанията на любимата ви музика или добра аудио книга.

Песента може да се възпроизвежда от аудио файлове както от USB паметта, така и от SD картата. Тъй като изглежда предпочитанията на купувачите  са ориентирани към втората опция. Качеството на звука се разпознава от потребителите, в зависимост от избора на свободна честота на възпроизвеждане.

Честотата на отговор е между 87,5 – 108 MHz, което ви дава достатъчно широк диапазон, за да изберете честотата на възпроизвеждане. Тази маневра е изключително проста и интуитивна. Поради вградената памет, тя запазва последната песен и започва да ги възпроизвежда от нея. Дистанционното управление, включено в пакета, също ви помага да изберете любимата си функция, да регулирате силата на звука или да промените парчето в зависимост от момента на вдъхновението.


Предимства

 • Качествен модулатор, предлага се на изключително достъпна цена.
 • Снабден е с дистанционно управление за лесно управление.
 • Лесен е за настройка на предпочитаната честота за автомобилното радио.
 • Памет, която ви позволява да възобновите възпроизвеждането от песента, на която е спряно устройството.

Недостатъци

 • Не е оборудван с жак или Bluetooth функция.

купи сега


 

Как да използвате автомобилен FM трансмитер?

Автоматичният FM трансмитер е устройство, което завършва плейлиста от радиото с този, съдържащ само любимите ви песни, излъчващ желаното от вас съдържание с определена честота. Ето защо, ако вашата машина не е оборудвана с устройство за четене на части, съхранявани на карта или USB флаш, това е правилният избор. Но за да слушате песните в такъв ред, какъвто искате, трябва да имате някаква представа за това как работи това устройство, затова ви каним да разгледате текста по-долу.

трансмитер за музика

Къде да монтирате вашия FM трансмитер?

Той е монтиран в пространството на автомобила за запалката, което означава, че за да може да работи в оптимални параметри, той трябва да бъде свързан към 12V гнездото на автомобила. Защо 12V и не повече? Отговорът е прост: твърде високото или твърде ниското напрежение може да доведе до отказ на автоматичния FM трансмитер.

Въпреки това, за допълнителна сигурност, преди да инсталирате устройството в по-лекото отделение на колата, се препоръчва да поставите USB паметта на мястото, специално предназначено за нея. Ще видите, че въпреки че някои модели имат вградена памет с различни възможности за съхранение на песни, всички трансмитери имат USB слот. Тъй като това помага или да свържете устройството директно към компютъра, или да прикрепите към него стик за данни.

трансмитер

Как да настроите FM автоматичния трансмитер?

Ако по отношение на инсталирането на устройството, задачата е доста проста, за да се насладите на любимата си музика, трябва да обмислите освен режима на работа и други аспекти. Особено ако закупеното устройство няма включена памет. В този случай първото нещо, което трябва да направите, е да купите стик с капацитет за съхранение от 256 MB и до 4 GB. По-висока стойност не е посочена, тъй като може да затрудни четенето на медийни файлове.

След това копирайте върху него всички ваши любими песни, не е задължително в MP3 формат. След което прикрепете USB флашка във FM трансмитера, който от своя страна се фиксира на мястото на запалката. След като следвате тези стъпки, трябва само да натиснете съответния клавиш, за да изберете канала без смущения. Избраната честота ще се появи на екрана. Накрая, като настроите радиото на автомобила върху него, ще можете да възпроизвеждате песните, запазени в колата, през високоговорителите на автомобила.

модулатор

Как да удължите живота на FM трансмитера?

Освен факта, че тя трябва винаги да се захранва с напрежение 12V, за да се увеличи износоустойчивостта и издръжливостта на устройството, е необходимо и да не се поддържа непрекъснато или продължително време.

В същото време не се препоръчва стартирането или спирането на запалването, съответно двигателя на автомобила, когато FM трансмитерът е свързан към запалката на автомобила, тъй като съществува риск от повреда. Освен това, за да избегнете повреда на устройството, поставете уреда в конкретния слот едва след като стартирате двигателя и го извадете от контакта на запалката, преди да го спрете.

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.