4 най-добри LED ленти / oсветление

5/5 - (1 глас)

LED технологиите се развиват с изумителна скорост и предлагат иновативни, евтини и модерни варианти за осветление. Поради своята ефективност те намират приложение както в дома, така и в големи търговски помещения, офис сгради, складове и т.н.

LED ленти са много ефективни, когато искате да създадете специално пространство, било то във ваш собствен дом или подреждането на интериор за клиентите. Разбира се, не е задължително лесно да изберете най-добрата LED лента, така че ви помагаме да спестите време, като предлагаме един от продуктите, които най-много ни зарадваха.

 

1. Webled RGB 5050 LED лентов комплект

Web Led RGB 5050 LED лента комплектВ случай, че искате да идентифицирате най-добрата LED лента, този комплект заслужава малко внимание върху себе си. Говорим за продукт, който ви предлага източник на силна светлина,която е разпределена равномерно по цялата дължина на помещението.Също така той е  с ниска консумация на енергия и без риск от нагряване по време на работа.

Това е продукт, снабден с лепяща лента, който може да се използва за автомобили, интериорен дизайн или осветление, но и за специален ефект в определени пространства като магазини или за специални архитектурни декорации. В комплекта е включен и трансформатор с размери 20 x 11 x 5,5 cm без вентилатор, така че е напълно безшумен.

По отношение на техническите характеристики 20- метровият обхват включва SMD 5050 3- чип светодиоди с прогнозен живот над 50 000 часа. Това е RGB диапазон с 12 V DC захранване, което включва 60 светодиода на линеен метър. Той е специално проектиран за вътрешна употреба, като се възползва от класа на електрическата защита IP20.


 Предимства

 • Това е комплект, включващ 20 м от 5050 RGB обхват
 • Сегментируем от 3 на 3 светодиода, който също включва трансформатора като 12V постоянен източник
 • Светодиодите са оборудвани с 3 чипа и имат очакван живот от 50 000 часа.

Недостатъци

 • Някои  потребители ще твърдят, че дължината му от 20 м е твърде малка за техните нужди и проекти.

Считаме го за добър избор, наред с други за широкия спектър от произведения и цели, в които може да се използва, поради голямата му приспособимост към различни видове употреба.

КУПИ СЕГА


 

2. LED ленти V- TAC SMD 5050

LED ЛЕНТА V- TAC SMD 5050Вече е известно, че в таванната LED лента се нуждаете от осигурената светлина, за да е студена. С хроматична температура от 6000 К, тази оферта за V- TAC може да бъде точно това, което търсите. Това е около 5м обхват, които са общо 300 източника на осветление (60 броя на линеен метър – консумация 15,8W).

Фактът, че продуктът е водоустойчив, се показва от силиконовото покритие и степента на защита IP65. Тя ви позволява да го поставите като лесно да подчертаете тавана, различни предмети и дори мебели, като включвате чипове, малко по-големи от използваните конвенционални 5х5 мм.

Естествено е да си припомним още един детайл, а именно, че инсталацията изисква малко повече внимание, тъй като се доставя само с ролката, захранващата тапа и лепилото, като неуточнена трансформатора. Можете да го поставите вътрешно или външно.


Предимства

 • Това е продукт, който осигурява студена бяла светлина, идеална за интериора на шкафовете, за кухнята, за всеки интериор, където харесвате този вид осветление.
 • Включва 60 светодиода на метър, общо 300 на дължина 5 м
 • Могат да се използват успешно и на открито, благодарение на силиконовата защита.

Недостатъци

 • Чиповете са с големи размери, което е свързано с по-голяма консумация от други продукти в същия диапазон.

Той може да бъде интересен избор в много ситуации, като един от най-важните му плюсове е възможността за използване не само на закрито, но и на открито, при пълна безопасност.

КУПИ СЕГА


 

 

3. LED ЛЕНТА PNI D- Light 60LED

LED ЛЕНТА PNI D- Light 60LEDТъй като може да се разглежда заедно с най-добрите LED ленти , тази оферта за PNI ще бъде много интересен декоративен елемент, особено ако искате да подчертаете таван или някои ъгли от дома си. Като типология, това е RGB продукт, имащ 3 цвята, които може да предложи. Препоръчва се да се инсталира само в закрити помещения, тъй като не е устойчив на атмосферни влияния (IP20 защита).

Той също се предлага с трансформатор, тъй като изисква 12V мощност, като има в комплекта и ролка, която е увита, заедно с контролера и дистанционното управление. Пълният комплект е с дължина 5 м, а честотата на чиповете е 60 на метър. Тази лента може да бъде прерязана след всеки 3 единици (SMD 3528), в случай че искате да я използвате по няколко начина.

Освен това представлява LED лента с дистанционно управление, тази система за настройка ви позволява да променяте цветове и да регулирате интензитета на светлината. Максималният светлинен поток е 260 лумена / м, с разход 4,8W / m. Споменаваме и продължителност на живота до 30 хиляди часа.


Предимства

 • Това е може би един от най- добрите варианти за бани и кухни, благодарение на 6000 K температурата на осигурената светлина
 • Яркостта от 260 лумена / м се счита за идеална за подчертаване на околната среда
 • Трансформаторът, с който се доставя, ви спестява от твърде много главоболия.

Недостатъци

 • Продуктът е предназначен да се използва само на закрито;
 • 30 000 часа работа е по-къса от другите модели в гамата.

Това е много добър избор, при условие, че знаете къде е подходящо да го използвате; от декоративна гледна точка, това е една от най-ефективните опции, предлагана и на достъпна цена.

КУПИ СЕГА


 

4. LED ЛЕНТА PNI D- Light 60 LED комплект

led лента pni d- light 60ledКогато търсите LED лента за кухнята на добра цена, важно е да намерите готов продукт, оборудван с трансформатор, който не е твърде сложен за инсталиране. Като кандидат в тази категория, PNI предлага да проверите някои от предимствата, които предлага този монохромен продукт.

Това е 5м ролка, с 60 светлинни единици на метър. Монтира се с предпочитание в банята и в кухнята, като осигурява студена светлина, при стойности на цветната температура 6000K. Той предлага доста добър светлинен поток, а именно 260 лумена / метър, за който консумира само 4.8W. Включените крушки са SMDs 3528 с минимален клас на изолация (на закрито) – IP20.

Ще се възползвате от експлоатационен живот до 30 000 часа, според производителя. В практически аспект продуктът се монтира лесно, като е двойно лепило, гъвкав и конструиран така, че да може да бъде разделен на сегменти от 3 единици.


Предимства

 • Подходящ  е за бани и кухни, с 6000K хроматична температура.
 • Доставя се с силов трансформатор.
 • Оптимална яркост за подчертаване на околната среда (260 лумена на метър).
 • Той издържа до 30 000 часа употреба.

Недостатъци

 • Не е подходящ за употреба на открито.

КУПИ СЕГА


Как да си изберем добра LED лента?

Ръководство за купувача

Терминът LED идва от светоизлъчващите диоди и обозначава категория осветителни устройства, разработени едва след 60-те години. В момента популярността на тези продукти се дължи на факта, че получената светлина е „студена“ и с много ниска консумация на енергия; най- ефективните чипове от този тип могат да отделят до 300 лумена на консумиран ват.

Освен това консумацията в сравнение с тази на крушка с нажежаема жичка ще бъде значително по- ниска, светодиод, използващ до 10 пъти по- малко енергия.

Купувачите, които искат да им се покаже къде да  намират LED ленти на добри цени, могат да се интересуват от тези продукти по различни причини: искат архитектурно осветление за рафтове; предпочитат  интересни решения за околно осветление; търсене на алтернативи за осветление в клубове; те подчертават определени мебели или предмети с помощта на съответните ленти.

 

Стандартни характеристики

Това е информацията, която намирате в описанието на продукта и на сайта на доставчика. За да знаете какво да изберете, ще трябва да се научите как да ги интерпретирате правилно. Припомняме, че параметрите, предлагани от производителя, са валидни за 1 м обхват. Най-често срещаните пакети включват общо 5 м продукт. Освен това ще разберете колко е гъвкаво парчето или дали може да бъде монтирано във всякакъв вид среда.

 

Типове LED ленти

Първоначално решете дали предпочитате монохромен модел или лента с led RGB. В първата ситуация светлината, излъчвана от диодите, е бяла, с различни хроматични тонове, които не се променят: топло бяло (червено, оранжево, жълто) и студено бяло (зелено, синьо, индиго). С други думи, какъв нюанс купувате, винаги трябва да сте доволни от него.

Ако искате да можете да контролирате цвета на светлината от дистанционно управление, тогава трябва да изберете RGB версията. Това може да показва всеки нюанс на червено, зелено и синьо, но като инвестиция ще бъде малко по-скъпо. Те не се използват много често за домашни приложения, но пък имат широка употреба в барове, клубове и като цяло в нощни заведения.

 

Захранване на LED лентите

 Три основни алтернативи са налични в търговската мрежа: 220V, 12V и 24V LED ленти. Разбира се, става въпрос за захранващото напрежение и този аспект за пореден път разделя офертите в автомобилните светодиодни ленти (12.24V) и продуктите за конвенционална употреба в договорености.

По отношение на настройката на автомобила, трябва да посъветваме всеки потенциален купувач първо да провери действащото законодателство, преди да добавите други източници на осветяване на автомобила (лента с външни светлини на автомобила). Според последните разпоредби всяка неодобрена светлинна инсталация е забранена, включително светлини със син хроматичен оттенък (те могат да бъдат объркани с тези от търговските превозни средства).

От друга страна, 12V LED лентата е най-често продаваната и за да можете да я използвате в дома, е необходим трансформатор. Същото правило важи за 24V светодиодна лента, защото в противен случай напрежението от конвенционалните гнезда ви позволява да използвате 220V модели.

 

Място на инсталиране

Решете ясно къде ще поставяте закупения продукт; От тази гледна точка, офертите са разделени на ленти с външни светодиоди и вътрешни алтернативи. Естествено, тъй като не е защитен от влага, този, който трябва да бъде инсталиран на закрито, никога няма да може да се използва отвън.

За да разберете дали имате работа с дълготрайна външна версия, тя трябва да има силиконови светодиоди и да бъде етикетирана със защита над стандарта IP44. Всичко, което преминава IP68, може да бъде потопено във вода (ленти, използвани за басейни, басейни, аквариуми и др.).

Типология на LED чипа

 Той се обозначава с цифров коефициент, който изразява размера на подравнените чипове. Можете да срещнете множество стойности: LED лента 5630 или LED лента 5050, 3014, 3528 или дори 2835 и т.н. Как интерпретирате тези стойности? – Например, 3528 светодиодна лента ще има 3,5 мм х 2,8 мм чипове.

Колкото по-малки са, толкова по-слаба е светлината. По-големите модели ще бъдат близо 3 пъти по-ярки от по-малките (3014, 3528, които съдържат само един светодиод на чип).

 

Цветна температура и яркост

Това са два аспекта, които понякога са леко объркани, но повечето мнения за най-добрите LED ленти ще ви посъветват да ги анализирате правилно.

Яркостта се измерва в лумени и ви показва колко ярки са съответните диоди. Например, за около 30 см лента, яркостта ще бъде най-много 150-250 лумена, когато искате да използвате акцентни светлини.

Ако се интересувате от източници на светлина под отделения и шкафове, имате нужда от 175 – 550 лумена на 30 см лента. За леките компании използват между 500 и 700 лумена на 30 cm.

Температурата се измерва в келини и ви казва колко гореща или студена (като хроматично впечатление) ще се възприема излъчената светлина. Стойности от 2700 – 3000K сочат бяла светлина, подходяща за дневни или спални помещения. Студената бяла светлина ще има коефициент от 3500 – 4100K и ще бъде подходяща за нишово осветление в кухни или пък коридори, например.

Всичко, което преминава 5000K, ще има хроматична температура, близка до дневната светлина и ще бъде подходящо за вторично осветление в бани, външни сгради или като допълнителна лампа за четене.

Координати за инсталиране

Напомняме ви, че за външната страна се нуждаете от силиконова LED лента, а за интериора трябва да помислите за начин на закрепване към тавана, мебелите или предметите.

Повечето от комерсиализираните модели имат лепило, нанесено на дъното, за лесно прилепване към повърхностите, които ще украсят. Ще ви трябва контролер, който ще управлява дейността на вашите диоди, някои са радио, други Wi-Fi, цифрови. Проверете броя на светодиодите на метър обхват и анализирайте общото потребление (мощността ще бъде посочена във ватове и по този начин можете да изчислите цялото потребление, в случай че не е посочено).

За купувачите, които са получили достъп до това ръководство, за да знаят къде да намерят LED лентата на добра цена , предлагаме някои оферти, които могат да бъдат поръчани директно онлайн. Който е търпелив да анализира списъка, ще забележи, че цените са достъпни, а на страницата на доставчика можете също да прочетете впечатленията на потребителите за тези продукти.

С LED ленти вие можете да постигнете атмосферата, от която се нуждаете за всяка ситуация, на всяко едно място в дома ви.

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.