20 най-добри електрически бойлери

5/5 - (1 глас)

Покупката на нови бойлери за дома е дългосрочна инвестиция и като такава се предполага, че е най-добре да изберете бойлер, който да работи безпроблемно и да отговаря на нуждите на домакинството.

 

1. Бойлер Tesy BiLight GCV503820B11TSR

бойлер tesy bilight gcv503820b11tsr

Този модел има голям обем резервоар, общо 100 л и по този начин предлага оптимални количества топла вода, когато говорим за семейства. Като се има предвид мощността от 2000W, консумацията ще бъде персонализирана и водата се загрява за около 3 часа, от температура 15 градуса по Целзий, до цели 65.

Той е част от клас C като енергийна ефективност и включва защита от керамично стъкло, магнезиев анод, регулируем термостат и предпазен клапан. Въз основа на изолацията от 18 мм можем да кажем, че тя ефективно поддържа съдържанието топло, а светлината на работата ви показва колко лесно е да работите.


Предимства

 • Загрява голямо количество течност – 100л
 • Надежден, базиран на функции за безопасност, материали и изолация
 • Той е оборудван с електронно управление и функция за предупреждение за светлина, лесен за използване
 • Характеризира се с изгодно съотношение качество / цена
 • Голямо количество вода се нагрява за максимум 3 часа

Недостатъци

 • Потребителите казват, че захранващият кабел трябва да бъде закупен отделно.

Ако нямате взискателни изисквания по отношение на количествата вода, които искате да отоплявате, тази котелна система е препоръчителна, като осигурява приемлива ефективност за своите размери и цена.

Купи сега


 

2. Бойлер Promotec GCV804415

бойлер promotec gcv804415


Предимства

 • Работи ефективно при температури до 70 градуса
 • Включва клас на защита IP 24 и механичен контролен панел, като тези елементи го правят безопасен и гарантират лесна поддръжка

Недостатъци

 • Има нужда от здрава опора за стена, която може да побере около 100 килограма (обем вода + тегло на отоплителната система).

 

Моделът тук е насочен към тези, които се нуждаят от малко повече вода (80 литра), а неговата проста и здрава конструкция води не само до лесна употреба, но и до доста достъпна цена.

КУПИ СЕГА


 

3. Бойлер Ariston Velis EVO Plus 80

Бойлер Ariston Velis EVO Plus 80


 Предимства

 • Той има ефективен клас В, поради което може да работи съпротивлението си от 1400 вата ефективно
 • Загрява водата за около два часа (има обем 80 литра), без голяма консумация
 • Включва защита срещу замръзване.

Недостатъци

 • Цената, която можете да намерите, може да обезкуражи част от купувачите.
 • Обяснението е ефективността на клас В, от който е част.

Ако търсите добър котел и не се интересувате много от спестяването на пари, това е решение, дори в домакинствата със семейства, където може да се нуждаете от повече топла вода. Разходите за продукта ще бъдат смекчени от намаленото потребление на ток във времето.

КУПИ СЕГА


 

4. Бойлер Ariston Pro R 80 EU

Бойлер Ariston Pro R 80 EUТази оферта на Ariston може лесно да се монтира във всеки дом, тъй като може да бъде фиксирана вертикално или хоризонтално, според предпочитанията и възможностите.

Котелът има електронно управление и предлага общо количество 80л гореща вода за едно отопление. Благодарение на мощността от 1800W, течността ще достигне желаната температура за 2 – 3h.

Вътрешното налягане ще бъде 0,8 Mpa, класическото за бойлери от този тип, а енергийната ефективност е посочена в клас D – не е най-доброто, но нито представлява решаващ контрааргумент при покупка. Той е надеждно защитен от IPX3, магнезиев анод, превключвател за включване и изключване и клапан.


Предимства

 • Той загрява водата сравнително бързо, въз основа на мощност 1800W
 • Осигурява 80л гореща вода наведнъж
 • Цената се счита за удобна за осигуреното количество битова гореща вода
 • Той включва електронни елементи за безопасност и управление, като са надеждни и адаптивни към нуждите

Недостатъци

 • Енергийна ефективност от клас D

КУПИ СЕГА


 

5. Бойлер Ariston Andris LUX ECO 30 EU

Бойлер Ariston Andris LUX ECO 30 EUAndris LUX ECO 30EU е един от онези малки котли, които правят чудеса в малки жилища. Той е толкова компактен, че е лесно да се монтира директно над мивката.

Общият обем на горещата вода, който ще осигурите, ще бъде 30 l за всяка работна програма, използвайки стандартно налягане от 0.8Mpa. Той консумира 1500W, но може да постигне икономия на енергия до 15%, въз основа на вградената функция Eco Evo. Управлението се извършва по електронен път и панел с LED дисплей ви показва какви температури има горещата вода и кога можете да започнете да я използвате. Включва титанов (емайлиран) резервоар и меден нагревателен елемент, което гарантира както трайност, така и надеждност.


Предимства

 • Изработен от висококачествени материали – титан, мед и др.
 • Спестява до 15% енергия въз основа на функцията ECO
 • Осигурява 30 л. топла вода за всяко отопление, като е подходяща за двойки или хора, живеещи сами
 • Електронното управление и LED дисплеят улесняват настройването

Недостатъци

 • Разходите, във връзка с предлаганите количества вода, са малко по-високи.

купи сега


 

6. Бойлер HTM Platinum 87567

бойлер htmHTM Platinum 87567 е един от най-изгодните решения по отношение на цена и качество, за семейства от двама или трима души, като общият капацитет от 80 l е минималната стойност, която трябва да се възползвате от топлата вода, веднага щом  пожелаете да я използвате.

Мощността от 2000 W кара бойлера да работи бързо и ефективно, осигурявайки битова вода при точно определената от вас температура, използвайки вградения регулируем термостат. И конструкцията на продукта си заслужава да бъде оценена, отличната топлоизолация, позволяваща поддържане на температурата за дълги периоди от време.

Резервоарът за вода е изработен от висококачествена стомана за предотвратяване на корозия и повреди. Магнезиевият анод предлага допълнителна безопасност от тази гледна точка, когато водата се подава при температури между 30 и 70 градуса по Целзий. Считаме го за финансово достъпно и устойчиво решение, доказателство за 3-годишната гаранция.


Предимства

 • Котел с отлично съотношение между параметри на цена, качество и работа.
 • Капацитет от 980 литра битова гореща вода, достатъчен за семейство от 2-3 души.
 • Включва регулируем термостат, който предлага вода при температури между 30 – 70 градуса по Целзий.
 • Надеждно и трайно решение, с 3 години гаранция.

Недостатъци

 • Бойлерът не е снабден със защита от замръзване.

купи сега


 

7. Бойлер Ariston Andris Lux 30 US

Ще се зарадвате на дизайна на този електрически бойлер Ariston, който е специално проектиран да осигури минимално необходимата топла вода в дом с двама потребители. Казваме това, защото захранването с топла вода ще има максимален обем от 30 l.

Използваната мощност се съревновава с тази на котел с по-голям капацитет, представляващ 1500 W, работещ заедно с налягане от 0.8Mpa за получаване на коефициент на енергийна ефективност от клас C. Бойлерът ще бъде монтиран директно на стената, над мивката и ще заеме много малко място. (44,7 х 44,7 х 41 см), също с ултра модерен дизайн.

Резервоарът е изработен от титан, така че има изключителна издръжливост, а медният нагревателен елемент гарантира ефективна топлопроводимост и косвено много бързо нагряване. Просто ще настроите температурата, която искате да има водата, защото за тази цел може да се работи с един контролен бутон. В допълнение, потопеният термостат ще поддържа цялата ви течност при оптимална температура.


Предимства

 • Уредът е електрически бойлер Ariston на добра цена.
 • Той е много издръжлив, изработен е от качествени материали, титанов емайл, мед и др.
 • Спестява енергия ефективно с помощта на потапящия термостат.
 • Загрейте водата в резервоара за кратко, благодарение на мощността от 1500W.

Недостатъци

 • Той загрява само строго необходимата вода с капацитет 30л.

КУПИ СЕГА


 

8. Бойлери Tesy Compact Line GCA 1015 L52RC

Бойлери Tesy Compact LineАко имате нужда от котел с малък размер и вместимост, идеално да бъде поставен над мивката, предлагаме Tesy Compact Line GCA 1015 L52RC. Този модел котел е с мощност 1500W и капацитет 10 литра вода, като е идеално за монтиране към баня или кухненска мивка.

Времето за загряване на водата от 15 до 65 градуса по Целзий е 23 минути, като устройството е оборудвано с регулируем термостат, който ви позволява да настроите работната температура между желаните от вас граници. Управлението се управлява с механичен тип контролер, лесно достъпен и лесен за използване от всеки.

Размерите 39,9 х 37,7 х 24,7 см улесняват поставянето на стената, като са удвоени с тегло само 6,6 кг. Класът на енергийна ефективност, в който е класифициран, е С, отчасти благодарение на изолационния корпус от 19 мм. LED индикаторът ще ви покаже хроматично дали водата се загрява или е готова за употреба: червена за първата ситуация и синя за втората.


Предимства

 • Котел с малък капацитет, предназначен за монтаж над мивката.
 • Снабден с регулируем термостат, за лесно управление на температурата.
 • Резервоарът има 3-годишна гаранция, предлагана от производителя
 • Снабден с LED индикатор, който постоянно ви информира за състоянието на устройството.

Недостатъци

 • С такъв малък капацитет може да стане проблематично да се мият голямо количество съдове наведнъж.

КУПИ СЕГА


 

9. Бойлери Ariston Andris RS 10 EU

Бойлери Ariston Andris RSКогато всичко, от което се нуждаете за минималното изискване за вода, е евтин и добър 10-литров електрически бойлер , този модел от колекцията Ariston напълно ще ви удовлетвори чрез забележителни изпълнения. Консумацията на енергия ще бъде умерена, тъй като устройството се нуждае от само 1200W, за да осигури налягане от 0,8Mpa и загряване за по-малко от 30 минути.

Затова тук напомняме, че котелът е класифициран в клас А като ефективен за пестене на енергия. Повишената ефективност се дължи на наличието на нагревателен елемент, изработен от шкафове и потопения термостат, две характеристики, специфични за всички продукти от най-новото поколение Ariston.

Подобно на всички модели от тази гама, той също включва прост панел за регулиране на температурата, състоящ се от един механичен бутон. Дизайнът е елегантен, продуктът заема много малко място, тъй като е с размери само 36 х 36 х 27,6 см и тежи само 6,6 кг. Монтира се по най-простия начин, над мивката или точно под нея.


Предимства

 • Осигурява ефективност и енергийна ефективност от клас А за добра цена.
 • Работи бързо, с мощност 1200 W, което определя краткото време за нагряване за съответното количество течност.
 • Това е надежден и траен котел, конструиран с меден елемент.
 • Осигурява същата постоянна температура на водата, благодарение на регулируемия термостат.

Недостатъци

 • Капацитетът е минимум 10л.

КУПИ СЕГА


 

10. Бойлер Ferroli Power Thermo

Бойлер FerroliТози термоелектрически бойлер от Feroli ще ви убеди, че си струва да купите, както на базата на разширените отоплителни мощности, така и в зависимост от качеството на вградените части. Предлагаме го за монтаж в къща или дори за апартамента, още повече, че 80л вода, който може да се нагрява едновременно, са достатъчни за трима душа.

Имате две налични отоплителни системи: тази с електрическо съпротивление 1500W и тази с топлопредаване директно от отоплителната система на къщата. Поради тази причина средното време на кипене е доста кратко, еквивалентно на предлаганото от конвенционален 2500W котел. В силициевия слой, приложен в електростатичното поле, той защитава вътрешността на резервоара, а външната обвивка е здрава, направена от стомана, два аспекта, които ясно демонстрират колко дълготраен може да бъде този продукт.

Моделът Ferroli също има клапан (за безопасност) и термостат, използвайки механичен контролен панел. Целият уред е с тегло 24 кг и е изолиран с полиуретанова пяна с висока плътност, която поддържа вътрешните температури постоянни.


Предимства

 • Може да даде по-висока ефективност, благодарение на двойната отоплителна система: устойчивост с пренос на енергия.
 • Осигурява големи количества топла вода, 80л.
 • Доказва, че това е надежден артикул, снабден с функция за безопасност и изработен от качествени материали.
 • Поддържа постоянна вътрешна температура, базирана на външната изолация на полиуретанова пяна.

Недостатъци

 • Разходите и общата инвестиция възлизат на сравнително голяма сума.

КУПИ СЕГА


 

11. Бойлери Tesy Anticalcar GCV 804524D A06 TS2R

Бойлери Tesy AnticalcarАко имате вила или къща в труднодостъпна зона, където липсва газовата мрежа, тогава можете да се обадите на този модел бойлери Tesy без колебание. Устройството ще ви осигури 80л загрята вода, което означава най-малко трима потребители в един дом. За да даде очакваната ефективност, устройството използва мощност 2400W, налягане от 0.8Mpa и два нагревателни елемента с керамични защити.

Времето за охлаждане на водата може да варира между 2 и 4 часа, в зависимост от температурата, при която искате да използвате водата. Можете лесно да регулирате работните параметри с помощта на механичен панел. За още по-голяма надеждност устройството включва система за защита от замръзване и защита от варовик, термостат, клапан за безопасност и освобождаване на налягане, термометър и опция с предупреждение въз основа на светлинен индикатор.

Като котел с обем 80 литра, който има значителни размери, 80 х 44 х 46,8 см, той също има по-голямо тегло, тежи почти 22 кг. Предвид представянето обаче е препоръчително да го инсталирате в голяма стая, така че когато имате баня, не задавайте този проблем повече.


Предимства

 • Осигурява големи количества загрята вода, с 80л резервоар.
 • Той предлага енергийна ефективност от клас C, което позволява умерено загряване между 2 и 4 часа.
 • Поддържа цялото количество топло с лекота, чрез мощността на 2400W и термостата.
 • Той е оборудван с всички видове много надеждни защитни функции, като е безопасен при употреба

Недостатъци

 • Тежи около 22 кг ненатоварено, така че трябва да бъде здраво закрепено към стената, за да се избегнат инциденти.

купи сега


 

12. Бойлер Ariston Shape Eco EVO 50 EU

Бойлер Ariston Shape Eco EVOЕфикасен и иновативен котел, на който можете да се насладите, е Ariston Shape Eco EVO 50 EU. Това е котел с мощност 1800W и капацитет от 50 литра , идеално за семейство от двама или за ергенска къща.

Една от най-важните функции, която тази част има, е настоящата икономика, благодарение на системата Nanomix-BEST. 10% икономия на електроенергия ще ви помогне да получите 40 литра вода, загрята до 40 градуса по Целзий, повече от другите модели. Функцията Eco Evo се състои в запаметяване на навиците за потребление и автоматично настройване, за да се гарантира нуждата от топла вода.

Използването на частта е просто и удобно, благодарение на контролния панел с LED дисплей и интелигентния термометър, разположени в предната част на устройството. И от гледна точка на безопасността при употреба, препоръчваме този избор, като котелът е оборудван с поредица от системи, които минимизират рисковете и увеличават неговата издръжливост.


Предимства

 • Котел с висока ефективност, благодарение на високата мощност от 1800W.
 • Снабден със система за намаляване на консумацията на енергия.
 • Снабден със защитни механизми, които увеличават неговата издръжливост.
 • Умерена цена на придобиване.

Недостатъци

 • 50-литровият резервоар е подходящ за един потребител.

купи сега


 

13. Бойлери Tesy BiLight Slim дизайн GCV803520B11TSR

Бойлери Tesy BiLight SlimЕфикасен котел , който препоръчваме за домове с ограничени размери и семейства, състоящи се от 2, максимум 3 члена, е дизайнът Tesy Bilight Slim GCV803520B11TSR. Това е бойлер с мощност 2000W и общ капацитет 80 литра вода.

Устройството е модерно, което включва иновативна техника, патентована: нова дюза за студена вода, която създава до 15% повече топла вода, поради ефекта, наречен Piston Effect. И този невероятен резултат се постига с икономия на до 16% енергия.

Режимът на работа, в който се намира устройството, се индикира от светлината на панела, функцията за отопление е маркирана с червено, а синята светлина, която сигнализира, че водата е достигнала зададената температура. Управлението е механично и има големи размери, така че с тях да се работи лесно, независимо от възрастта на потребителя, което позволява бързото регулиране на температурата на водата. Ако добавим умерената цена на придобиване и 3-годишната гаранция, резултатът е устройство, което си заслужава инвестицията.


Предимства

 • Модел с мощност от 2000W и капацитет 80 литра вода,който е достатъчен за 2 или 3 души.
 • Ръчни контроли,които са лесни за работа от всеки потребител.
 • Има 3-годишна гаранция, която  е доказателство за висока надеждност.
 • Достъпна цена за покупка.

Недостатъци

 • Ако имате по-голямо семейство или имате нужда от повече от един потребител с гореща вода наведнъж, препоръчваме ви продукт с по-голям капацитет.

купи сега


 

14. Бойлер Tesy BiLight GCV503520B11TSR

Бойлер Tesy BiLightКогато планирате да закупите най-добрия електрически бойлер Tesy, можете да считате този модел за достоен за категорията си. Котелът ще се справи с големите изисквания, като е подходящо, когато нуждите от топла вода са умерени и може би високи, като се има предвид, че позволява загряване на 50 l вода.

Можете да го изберете като източник на топла вода за жилище в страната, където вероятно нямате газоразпределителна мрежа, за да инсталирате бойлер. Сигурната мощност има стойност 2000W, а налягането на отопление е 0,8Mpa, което означава, че общата енергийна ефективност е добра, от клас C. Устройството спестява 16% от загубите на топлина, чрез уникалния дизайн, който вече не разделя тялото на котела от системата за фиксиране на стената.

За да загреете 50 l вода от 15 ° C до 65 ° C, имате нужда от час и около 27 минути, което показва оптимален добив. В котела е включен набор от забележителни функции: термостат, предпазен клапан, защита от замръзване и индикатор за старт. Управлението е направено механично, а сглобяването е лесно и лишено от сложни аспекти, въпреки голямото тегло, 17,7 кг.


Предимства

 • Той предлага достатъчно вода за домакинствата, като осигурява 50 литра топла вода за едно отопление.
 • Той загрява цялото количество за час и половина.
 • Включва термостат, който му позволява да поддържа постоянна температура на водата.
 • Работи с добра ефективност, с мощност 2000W.

Недостатъци

 • Това е доста тежко устройство, тежащо 17,7 кг.

купи сега


 

15. Бойлер Tesy Anticalcar GCV 804524D A04

Бойлер Tesy AnticalcarЕдин от най-добрите електрически котли на пазара , с разумна изкупна цена, е моделът Anticalcar GCV 804524D A04, произведен от Tesy. Той е оборудван с мощен 2400 W мотор и работи с два превключвателя, което позволява на потребителя да избира между нормален и бърз режим за отопление на водата. Използвана с максимална мощност, тя консумира по-малко електроенергия, като значително намалява времето за отопление.

Обемът на устройството е 80 l и предлага налягане от 0,8 Mpa. Снабден е с регулируем термостат, който осигурява и поддържа оптималната температура на горещата вода. Този модел е с размери 78 x 44 x 46 см и позволява вертикален монтаж. Безопасността при използването на продукта се осигурява от високоефективната топлоизолация, предпазния клапан и магнезиев анод за защита.

Нагревателният елемент е изработен от неръждаема стомана, защитен от керамична втулка. За допълнителна сигурност трябва да се отбележи, че няма контакт между нагревателния елемент и водата. Котелът е оборудван със система против замръзване, с помощта на която могат да се избегнат възможните пукнатини, причинени от драстичния спад на температурата на водата вътре в нагревателя. Благодарение на защитата от корозия и варовикови отлагания, машината може да се радва на по-дълъг експлоатационен живот. Серията предимства на този продукт се допълва от 24-месечната гаранция.


Предимства

 • Обемът на устройството е 80 литра, осигуряваща гореща вода за 3 потребители
 • Устройството е оборудвано с двустепенен превключвател, който позволява нормалното или бързо загряване на водата
 • Регулируемият термостат поддържа подходяща и постоянна температура на топлата вода
 • Благодарение на системата за защита от замръзване, уредът е защитен срещу дефекти, причинени от замръзване на водата вътре в нагревателя.

Недостатъци

 • Не е снабден със система за прегряване, която спира нагревателя в случай, че термостатът се повреди, за да защити потребителя от случайни изгаряния.

КУПИ СЕГА


 

16. Бойлери Eldom 72266S21

Бойлери EldomВ този случай ще анализираме предложение на Eldom под формата на термоелектрически бойлер, оборудван с 2 намотки . Следователно ние знаем от самото начало, че продуктът може да загрява вода по три различни начина. Първият метод включва използването на електрическо съпротивление от 3000 W, което ще успее да загрее целия обем вода в интервал от приблизително 2h и 50min.

Двете намотки могат да бъдат свързани към водната верига в бойлер, към термична камина или дори към соларни панели, които предлагат допълнителни източници на отопление. По този начин, независимо от ситуацията, можете да имате на разположение щедро количество топла вода, тъй като обемът на резервоара е 120л.

На тази стойност препоръчваме да използвате два едновременни консуматора на топла вода в дома, като имате възможност да захранвате банята и кухнята. Относно конструкцията ще споменем емайлирания и добре изолиран резервоар, предпазния клапан с магнезиев анод, елементи, които обещават дълга употреба, и включения термостат, който е регулируем, осигуряващ лесно администриране на отоплителния процес. Продуктът е монтиран вертикално и заема малко повече място, тъй като е с размери 46 х 116см. Ако поставим проблема с инвестицията и го сравним с демонстрираните възможности на модела, той ще бъде ясно посочен като бойлер с 2 бобини на добра цена.


Предимства

 • Предлага оптимален обем вода за банята и кухнята, с капацитет 120л
 • Загрява бързо, за максимум 3 часа, поради електрическото съпротивление от 3000W
 • Той позволява нагряване от алтернативни източници, като включва две полезни намотки в това отношение
 • Изработен е от качествени компоненти и подходящо изолиран, като е изграден надеждно

Недостатъци

 • При монтажа се изисква повече пространство, като е някак обемно

КУПИ СЕГА


 

17. Бойлери Ariston Pro Eco 50

Бойлери Ariston Pro EcoАко се чудите кой е най-добрият 50-литров електрически бойлер от Ariston, трябва да знаете, че моделът Pro Eco може да бъде отговорът, който търсите. Това е устройство, което има надеждност и безопасност при употреба. Той се радва на прост, приятен дизайн, с механичен контролен панел. Той не заема много място, като е подходящо устройство за апартамента. Общите размери са 55 х 45 х 48 см, теглото е 16,5 кг, а монтажът е разрешен само вертикално.

Котелът е с капацитет 50 л, има мощен двигател с мощност 1800 W и налягане 0,8 Mpa. Устройството има сензори за висока точност на температурата и регулируем термостат. В главата за безопасност трябва да се спомене, че котелът е оборудван с по-голям магнезиев анод, хидравличният предпазен клапан, тестван на 8 bar и ефективна изолация от полиуретан.

Ariston Pro Eco 50 е продукт, тестван в съответствие с най-високите стандарти за качество, което се превръща в гарант за производителност и издръжливост на този модел. Вътрешността на резервоара е от емайлирана стомана и титан, трайни материали, които са тествани при много високо налягане. Функцията ECO, която характеризира повечето от продуктите на Ariston, запомня периодите от деня, в които се използва горещата вода, след което се уверява, че тя е готова за употреба преди тези моменти, в необходимото количество. По този начин се намаляват загубите и се намалява потреблението на енергия.


Предимства

 • Лесно за използване устройство, оборудвано с бутон ON / OFF, който позволява бързо и лесно нулиране
 • Безопасно и високоефективно устройство, тествано според най-високите стандарти за качество
 • Регулируемият термостат и температурните сензори гарантират, че можете трайно да се възползвате от оптимална степен на нагряване на водата
 • ECO функцията гарантира ниска консумация на енергия до 10%

Недостатъци

 • Този модел не е снабден със защита срещу замръзване, аспект, който може да стане рисков по време на изключително студени зими.

КУПИ СЕГА


 

18. Бойлер Gorenje OTG100SLSIMC6

Бойлер Gorenje OTG100SLSIMC6Потребителите, които се интересуват от евтини и добри котли за банята , които осигуряват горещата вода за цялото семейство, могат да разчитат на модела Gorenje OTG100SLSIMC6. Отвъд гарантирания обем вода по всяко време на деня или нощта, това е икономическо устройство, надеждно и безопасно при употреба. Електрическият нагревател е с мощност 2000 W и впечатляващо налягане от 6 бара.

Тези характеристики ще гарантират бързото нагряване на водата при високи температури. Това е устройство, на което можете да разчитате за всеки сезон. През лятото можете да се охладите под горещ душ, а през по-студените сезони се затопляте във вана с гореща вода. Той е с вместимост 100 литра и е оборудван с регулируем термостат, който поддържа оптимална степен на нагряване на водата, като автоматично изключва захранването с електричество, когато се достигне избраната температура.

Според техническите данни, отоплителният период от 15 до 65 градуса по Целзий е приблизително 235 минути. Устройството е оборудвано с магнезиев анод, ефективна изолация и предпазен клапан. Монтажът на този модел може да се извърши само вертикално, с два или повече крана, като е подходящ за банята. Уредът е интегриран с функцията „Икономика“, която намалява с почти 10% потреблението на електроенергия, аспект, който се отразява в сметката за ток. В допълнение, той е оборудван със система против замръзване, която предпазва котела от напукване или неправилно функциониране на отоплителната система, когато температурата на околната среда спадне драстично.


Предимства

 • Нагревател с голям капацитет, който осигурява горещата вода за цялото семейство
 • Мощният двигател и изключително високото налягане гарантират най-бързия начин за загряване на водата при желаните температури
 • Защитата срещу замръзване позволява добра функционалност през зимата, без риск от напукване на устройството
 • Икономическата функция допринася за ниската консумация на електроенергия

Недостатъци

 • Тя няма система за защита в случай на прегряване, важен аспект за уредите с високо налягане

КУПИ СЕГА


 

19. Бойлер  Тesy BiLight GCV9S 1504420 B11 TSRP

Бойлер Tesy BiLightАко търсите котел с голям капацитет, безопасен за използване и загряване на вода във време на почивка, можете да разчитате на модела Tesy BiLight GCV9S 1504420 B11 TSRP. Може да се състезава без проблем за титлата на най-добрия термоелектрически бойлер. Той е с обем 150 l, има мощност 2000 W и налягането от 0.8 Mpa. Нагревателят е снабден с бобини, икономична и безопасна система за производство на топла вода.

Дори ако изкупната цена на продукта е малко по-висока, трябва да знаете, че инвестицията се амортизира във времето, благодарение на икономиите, направени от електроенергия. Този модел на Tesy е фокусиран върху ефективността и спестяването. Освен това, благодарение на отстраняването на термичния мост между резервоара и системата за затягане на стената, топлинната загуба се намалява с до 16%.

Дюзата от неръждаема стомана намалява сместа между студена и топла вода, като осигурява на потребителя до 15% повече вода. Превключвателят BiLight е устойчив на влага и осигурява индикации с цветни светодиоди. Розовото означава периодът на загряване, а синьото означава, че водата може да се използва. Термостатът позволява желаното регулиране на температурата, а обвивката на термосензора осигурява прецизен контрол върху отоплителния процес, генерирайки максимална ефективност, с минимален риск от прегряване. Котелът е снабден с магнезиев анод, предпазен клапан и защита от керамично стъкло.


Предимства

 • Котел с висока производителност, който гарантира загряването на водата възможно най-бързо, само за 26 минути
 • Ефективната полиуретанова изолация с висока плътност спомага за намаляване на топлинните загуби и спестява електроенергия
 • Регулируемият термостат ви позволява да изберете желаната температура на водата
 • Устойчивият на влажност превключвател показва състоянието на устройството чрез светлинните индикатори

Недостатъци

 • Високата изкупна цена на нагревателя може да бъде недостъпна за някои потребители

КУПИ СЕГА


 

20. Бойлер Ariston Pro R 10 R / 3

Бойлер AristonТози модел от Ariston е практичен, полезен, евтин и е идеалният избор да получите минимум топла вода бързо и лесно. Подходящ е за домакинства, които не са свързани към комуналната или градската ВиК мрежа или които по различни причини нямат топла вода. Устройството се радва на надеждност и лекота на използване.

Може да се монтира много лесно, дори от мивката, от човек, който има средни познания в санитарната област. Това е бойлер, подходящ за кухнята, но може да бъде монтиран и инсталиран в мивката за баня. Той е с размери 36 х 36 х 25,4 см, тегло 6,4 кг и се подава към изхода. Котелът е с мощност 1200 W и предлага налягане от 0,8 Mpa.

Максималният обем на водата е 10 л. Добре е да знаете, че този нагревател има ниска консумация на електроенергия, което е тясно свързано с желаната температура на водата. Степента на нагряване може лесно да се регулира чрез термостата. Управлението на устройството се извършва механично. Котелът разполага с огромен магнезиев анод и топлоизолация с полиуретанова пяна. Вътрешността на резервоара е емайлирана. Едно от най-важните предимства на Ariston Pro R 10 R / 3 е системата против замръзване. Благодарение на антифриза отоплителната система е защитена в студени зими, когато температурите спадат драстично. Гаранцията, предлагана за този 10-литров котел, е 2 години.

Ппредимства

 • Практично, надеждно и полезно устройство за домакинства, които не са свързани към водопроводната мрежа
 • Малко устройство , което може да се монтира много лесно, точно над мивката, където искате да се възползвате от топла вода
 • Той бързо и ефективно загрява водата, като е снабден с бутон за регулиране на температурата
 • Антифризът осигурява защита на отоплителната система срещу замръзване

Недостатъци

 • Поради малкия предлаган обем вода, уредът е подходящ за мивки. Не може да се използва за загряване на душ под водата

КУПИ СЕГА

Как да изберем добър електрически бойлер?

 

Ръководство за купувача

Когато не разрешите голяма инвестиция в газов котел, но искате да се възползвате от собствената си система за отопление на водата, решението на електрически бойлер е една от най-изгодните опции, които имате. Тези устройства се ценят, защото дават добра ефективност при отопление, особено за потребители с ограничени нужди от топла вода (единични потребители, семейства с 2 члена) и са доста достъпни като изкупна цена.

Единственият недостатък е, че те са в състояние да осигурят само определено количество топла вода наведнъж, което означава, че те не са съвместими с домовете, споделяни от много обитатели или с разширени семейства.

Засега тези уреди най-често се използват в изолирани или селски райони, където липсва газовата мрежа, тъй като захранването се извършва към електрическата мрежа. Искате ли да знаете къде да намерите котли на добри цени и други потенциални купувачи? – Предлагаме ви първо да се документирате по отношение на следните критерии за подбор:

 

Отоплителна мощност

Тя  ще бъде малка, средна или разширена и се отнася до това какво общо количество вода може да предложи устройството в рамките на една работна сесия. Обикновено електрически котел е оборудван с колектор, вътре в който електрическите елементи предават топлината на водата. Ако знаете, че сте голям потребител, препоръчително е да се ориентирате към котел с обем над 80л – 200л , така че да имате достатъчно количество вода по всяко време.

Освен това устройството трябва да се поддържа в постоянен изход, така че водата в резервоара да се поддържа на подходяща температура, готова за употреба. Ако сте свикнали да изключвате уреда от мрежата или районът е селски и има чести прекъсвания на електрозахранването, изберете модел с малък капацитет, 30-50l, тъй като ще е необходим определен период от време, за да можете да загреете водата отново. Повечето производители посочват в предоставената информация за продукта какво може да предложи максималното количество топла вода.

 

Показатели за ефективност

От тази гледна точка е добре да се анализира мощността и налягането. Работната мощност се споменава във ватове (W) и колкото по-висока е тази стойност, толкова по-бързо ще бъде включен бойлерът за вода. Моделът с голям капацитет трябва да осигурява поне 1500 или дори 2000W. Можете лесно да отгатнете високата консумация на електроенергия при такава стойност.

Залагайте на високо налягане, ако живеете в къщата с пода или повърхността му е удължена. Работното налягане също е важно за целия принцип, тъй като вътре в резервоара за вода трябва да има постоянно налягане, така че водата да бъде изпратена колкото се може по-далеч от котела, в зависимост от нуждите от топла вода в къщата.

Индикаторът се измерва в барове или паскали (килопаскали, мегапаскали, според случая). Колкото по-висока е стойността на налягането, толкова по-голямо може да бъде разстоянието между котела и разпределителния кран.

 

Функционалност

Тук анализираме възможностите за настройка и перспективата на полезността, идея, характерна за много мнения за най-добрите котли. Всички модели имат термостат, който ще регулира температурата на водата. Препоръчително е тя да може да се регулира ръчно, така че собственикът лично да реши какви стойности да бъде загрята вода. Добре е да се интересувате каква е максималната температура на отопление, като се уверите, че тя ще бъде поносима и не твърде ниска за личните предпочитания.

В тази глава можем да споменем и времето за нагряване на водата, което често ще се споменава от производителите. Когато искате да вземете душ, но водата вече е консумирана от някой друг, важно е отново да се насладите на топлата вода поне за 30 минути. Ако изберете котел с голям капацитет, можете да изчакате дори 3 часа, докато донесе 80 – 100 l при подходяща температура.

 

Разходи

Насочва се не само към изкупната цена, но и към консумацията на енергия. Ако единственият начин за отопление на водата, използвана във вашия дом, е котелът, тогава можете да получите по-скъпа сметка за ток.

Ако имате друг източник, тогава ви предлагаме да изберете един от икономическите модели. Изкупната цена варира в зависимост от капацитета, предлаганите удобства и дори от марката производител. Не забравяйте да проверите още оферти от подобни ценови категории, като ги избирате въз основа на изпълнение. Когато става въпрос за качествен модел, инвестицията ще се амортизира във времето.Сега са достъпни най-важните съвети, които ще ви помогнат да купите продукта, от който се нуждаете.

Може да харесате също
1 Коментар
 1. […] Ако се интересувате от електрически бойлери, можете да… […]

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.