7 най-добри вертикални прахосмукачки

4.2/5 - (6 гласа)

Вертикални прахосмукачки са все по-търсени, тъй като са лесни за използване, имат по-малки размери и често могат да работят с батерии. Те могат да работят сухи, но по- често са мокри, имат всякакви аксесоари и често могат да се използват като ръчни устройства. Ако просто искате да направите такава покупка и да потърсите списък с най-добрите продукти в онлайн средата, следвайте това ръководство.

Традиционните вертикални прахосмукачки могат да бъдат тежки, трудни за употреба и за разхождане из дома. Въпреки, че нищо не може да замени мощта на почистване на голямата прахосмукачка, вертикалната прахосмукачка може да ви помогне да почистите по-лесно и по-бързо.

 

1.Вертикална прахосмукачка Rowenta RH6756WO

Вертикална прахосмукачка RowentaИскате да си купите вертикални прахосмукачки? Виждали ли сте този модел от Rowenta? Той е този, който може да се използва успешно, където и да ви потрябва, без зависимост от жици, с които да го свържете. Tъй като идва с достатъчно мощна батерия, която позволява непрекъсната употреба за 45 минути. За това обаче ще трябва да го оставите да се зарежда за 5 часа.

Друго голямо предимство на това устройство е, че то може да се използва и като прахосмукачка, така че можете бързо да почистите мръсотията отвсякъде. Освен това тя няма торба с прах, а прозрачен контейнер, 0,6 литра, който се изважда, почиства и монтира на място. За още по-голяма ефективност в процеса на саниране, четката е снабдена с LED светлини, за лесно откриване на цялата мръсотия и технологии, използвани при почистването е Cyclonic System, която също допринася за филтрирането на въздуха.

Този продукт е сух и е лесен за използване, тъй като тежи само 2,5 кг. Той е с размери 178 х 271 х 1130 мм и има сгъваема дръжка, така че може да се съхранява лесно. По време на работа той издава шум от 79 dB.


Предимства

 • Това е вертикална прахосмукачка с акумулатор, така че не зависи от изхода
 • С нея лесно можете да почистите всички желани повърхности.
 • Тя е отделена, така че да можете да я използвате като прахосмукачка за ръце, събира праха в контейнер, който след това може да се почисти и постави обратно

Недостатъци

 • Трябва да се остави в гнездото, заредено за 5 часа, за да се осигури автономността от 45 минути, която обещава.

Това е вертикална прахосмукачка 2 в 1, която ще ви накара да почистите къщата лесно, бързо и ефективно.

КУПИ СЕГА


 

 

2. Вертикална прахосмукачка Rowenta Air Force Extreme Silence

Вертикална прахосмукачка Rowenta Air ForceRowenta Air Force Extreme Silence е вертикална прахосмукачка, идеална за почистване на апартамента. Tя е оборудвана с акумулаторна батерия, с автономност до 65 минути (след около 6 часа презареждане), достатъчна за покриване на всички повърхности.

Подходяща е за множество повърхности, както на гладките в кухнята, но и на килимите в стаите и ако има по-дълги проводници, можете да зададете режима на турбо засмукване. Тя е оборудвана с триъгълна четка, с която лесно можете да проникнете близо до ръба на мебелите, както и в ъглите. Тя се основава и на циклоновата технология, която отделя праха от въздуха, за по-чиста и здравословна среда.

Трябва да се спомене тишината на прахосмукачката, както и LED осветителната система, разположена в смукателната глава, което прави по-тъмните зони или тези, на които нямате добра видимост, по-лесно да се наблюдават и почистват. Размерите на устройството са малки и можете да го поставите в изправено положение, така че то ще заема много малко място.


Предимства

 • Това е вертикален безжичен модел, който можете да използвате на множество повърхности
 • Достатъчно мощен е за поддържане на чистотата у дома, с циклонична смукателна система, в която прахът е разделен
 • Има триъгълна глава, с която можете да проникнете в ъглите
 • Има и система за осветление на четката

Недостатъци

 • Някои потребители твърдят, че е малко по-трудно да свикнете с работата с четката за почистване, поради необичайната триъгълна форма за прахосмукачка.

Това е много практично устройство, което ще ви спести от многобройни главоболия, защото ще поддържате по-удобно положение по време на почистване, без да сте ограничени от дължината на кабела.

 купи сега


 

3. Вертикална прахосмукачка Philips PowerPro Duo FC6168 / 01

Вертикална прахосмукачка Philips PowerProВъзползвайки се от технологията PowerCyclone и изключително високопроизводителната турбо смукателна глава TriActive.Tази оферта на Philips е определена от много купувачи като най-добрата вертикална прахосмукачка 2 в 1 . Вярваме, че върши работата си възможно най-добре, особено след като агрегатът, който включва двигателя, също се отърва от останалата част от устройството и може да бъде полезен като нова, по-малка, ръчна прахосмукачка.

Снабден е с 18V (литиево-йонна) батерия, което му осигурява време за автономност от 40 минути. При тези условия в апартамент със среден размер можете бързо да завършите чистенето, без да е необходимо да чакате да се презареди. Включва резервоар за събиране на 600 мл и изключително сух за засмукване, подходящ за използване на много повърхности.

Той също така включва филтър със защитна пяна, който може да се измие и използва повторно. Основната четка не само показва максималната гъвкавост, но също така има специализиран дизайн, който ще й позволи да вземе дори косата на животни по килимите.

Отчитайки мнението на потребителите, но и покупната цена, считаме, че за тази оферта трябва да направите по-последователна инвестиция.


Предимства

 • В случай на апартаменти с малки и средни размери, този многофункционален продукт (може да се трансформира на свой ред в прахосмукачка или ръчен модел) ще бъде ценна помощ. Tъй като се захранва безжично, на базата на батерия, която ви дава достатъчно време за изпълняваш задачите: 40мин.

Недостатъци

 • Въпреки че може би е било удобно някои от тях да имат функция за регулиране на смукателната мощност, особено в режим на прахосмукачка, този инструмент не разполага с опция за вариатор.

В допълнение към производителността и високия рейтинг, получени от много купувачи, споменаваме също, че това устройство е много популярно в продажбите.

купи сега


4. Вертикална прахосмукачка Bosch BBHMOVE2

Вертикална прахосмукачка BoschТова е изключително високоефективна прахосмукачка. Това е устройство, работещо с батерия, което предлага захранващо напрежение от 14,4 V, което се превръща в 80W мощност на ниво мотор. Сухата смукателна система може да работи автономно в продължение на 15 минути.

Освен това агрегатът, който съдържа двигателя, може да се отдели, за да се превърне в ефективна прахосмукачка за ръце. Конвенционалният филтър се мие и може лесно да се почисти.

По отношение на дизайна, той е ергономичен, позволява лесно управление и оптимално съхранение, благодарение на сгъваемата дръжка. Общите размери на устройството са 25,5 х 20 х 113 см, с тегло 3,2 кг. Контейнерът е с вместимост 0,3 л, а аксесоарите, включени в покупката, са: стойката за зареждане, индикаторът за разредената батерия и електрическата четка.


Предимства

 • Той е многофункционален, може да се използва както като вертикална прахосмукачка, така и като ръчна прахосмукачка.
 • Може да се съхранява лесно, със сгъваем прът.
 • Той има висока ефективност, благодарение на двигателя, който предлага 80W мощност.
 • Той има разширена мобилност, защото работи с батерии.

Недостатъци

 • Времето за автономност е само 15 минути.

5. Вертикална прахосмукачка  Bosch Athlet  BCH6ATH25

Вертикална прахосмукачка Bosch AthletАко се интересувате от вертикална прахосмукачка с висока автономност, само вие ще оцените модела Athlet BCH6ATH25, произведен от Bosch. За тиха и също толкова мощна работа, в сравнение с класическия модел прахосмукачки, това устройство включва 25.2V литиево-йонна батерия. Изключително гениално решение, прието от Bosch, за да даде на своите продукти и разширен обхват.

Следователно периодът на работа без зареждане се разширява до 3 часа, когато батерията се зарежда до 80% от капацитета й и до впечатлената стойност от 6 часа, ако зарядът е напълно произведен. Какво друго можете да кажете, освен че го зареждате веднъж и го използвате всеки ден в продължение на цяла седмица.

С три различни нива на ефективност и 0.9l циклонен резервоар, това устройство осигурява засмукване в зависимост от всяка повърхност, която трябва да почистите. А дизайнът е ултра-ергономичен, с LED филтър за почистване и интелигентни сензори за откриване. Накрайник с въртяща се четка позволява ефективно боравене, а теглото от 3 кг обещава дори употреба без умора.


Предимства

 • Тя има впечатляваща автономия, до максимум 6 часа.
 • Работи с отлична мобилност, безжична, базирана на 25.2V батерия.
 • Тя е оборудвана със сензори, които гарантират използването на интелигентност и висока надеждност.
 • Тя позволява засмукване в зависимост от трудността на сърфиране, с 3 различни програми.

Недостатъци

 • Цената характеризира изпълненията.

Вертикална прахосмукачка Philips PowerProУред, подходящ за ежедневна поддръжка, този модел 2 в 1 ви предлага както прахосмукачка с прът, така и ръчен вакуум, която работи на батерия с максимална автономия от 25 минути. Достатъчна за почистване на замърсяванията от една или дори повече стаи, според някои отзиви. И тъй като няма проводници, ви дава пълна свобода във всеки ъгъл на стаята.

За почистване на животински косми на килими, възглавници и други материали, той е снабден с моторна четка Turbo TriActive (която лесно улавя прах и мъх). Тъй като има циклонен резервоар, въздухът се отделя от праха вътре, като се улавя вътре от специалния филтър за миене, който по-късно да се изпразва хигиенично. Той позволява само сухо изсмукване, така че може да бъде подходящият артикул за хората, които поддържат ежедневното си почистване.

Като дизайн е ергономичен продукт, който запазва вертикалното си положение при съхранение, като е лесен за работа (с размери 115 см височина и тежи само 2,9 кг). Капацитетът на събиране е 0,6 л, достатъчен за употреба, но за някои купувачи изглежда не е достатъчен. Нивото на шума се повишава до 80 dB, сравнително средно ниво за такива устройства.


Предимства

 • Прахосмукачка 2 в 1, която може да се използва с пръчката или на ръка.
 • Работи безжично, с обхват от 25 минути.
 • За разнообразие той е снабден с четка за почистване и аксесоар за животински косми.
 • Прахът и мръсната мръсотия лесно се оттичат от специалния резервоар с циклонична сила.

Недостатъци

 • Според някои прегледи той няма достатъчно мощност да смуче по-големи предмети.

 

7. Вертикална прахосмукачка Bosch BBH22041

Вертикална прахосмукачка Bosch BBH22041Ето една многофункционална прахосмукачка, която може да се използва или в изправено положение, или на ръка. Това е така, защото е снабден с периодично сменяеми батерии, които имат начална автономност от 44 минути, което дава достатъчно време за почистване на къщата за прах.

Въпреки че има малък капацитет за събиране, само 0,3 л, той успява да събере малките мръсотии и косми, които се натрупват ежедневно от всяка повърхност на къщата. А ваната, в която се съхраняват примесите, се изпразва ефективно след всяка употреба. Споменаваме, че става въпрос за модел със сухо засмукване, така че ако искате модел, който мие пода, няма да е полезен.

Удобна е за използване със стандартна височина от 115 см и средно тегло около 3 кг, като вертикалната форма е лесна за съхранение в гардероба, когато не се използва. Сложният модел има два етапа на захранване, за да може да премахнете финия прах и има четка, полезна за премахване на космите на животни от къщата.


Предимства

 • Може да се използва вертикално или мобилно – многофункционално.
 • Батериите имат автономност от 44 минути и могат да бъдат заменени (безжична работа).
 • Може да почиства плочки, килими, паркет, мебели, като има гъста четка.
 • Ергономичната форма и вертикалното положение позволяват съхранение в тесни пространства.
Недостатъци
 • Той има капацитет за събиране с малък капацитет, 0,3 л, недостатъчен за почистване на по-големи домове.

 

Как да си изберем добри вертикални прахосмукачки?

 

Ръководство за купувача

Хигиената на пространството на къщата може да се окаже процес, който отнема не само време, но и енергия, като по този начин представлява доста уморителна дейност. Повечето хора използват различни устройства, които улесняват този процес, повечето от които са прахосмукачки. Фокусът обаче не винаги е върху удобството, а върху ефективността.

Поради това, за да се комбинират и двете предимства, се появиха вертикални прахосмукачки, които, макар и не толкова ефективни като конвенционалните прахосмукачки, позволяват намалено работно време, лекота на работа и спестяват на потребителите много усилия.

Тези домашни уреди са в изобилие на пазара, което представя своите предимства и недостатъци. Дори ако е добре потенциалните потребители да имат разнообразно предложение за избор, разнообразието също може да бъде източник на нерешителност.

За да изберете от множеството оферти модел, подходящ за лични нужди и да решите кое е най-ефикасното устройство от най-добрите вертикални прахосмукачки.Можете да разгледате серия от параметри, които ще ви помогнат лесно да оцените всеки продукт.

В заключение, като вземете предвид всички тези аспекти и ги адаптирате към изискванията на пространството за почистване, ще имате възможност да различите и сравните между няколко модела прахосмукачки с пръчка. Потенциалните потребители, които искат да намерят къде да намират вертикални прахосмукачки на добра цена, с удоволствие ще открият, че има много страхотни оферти онлайн.

Така че, ако сте решили да закупите евтини и добри вертикални прахосмукачки , препоръчваме ви да ги закупите от интернет. Ценовите оферти са по-добри, качеството и гаранцията на продуктите са същите, пестете време и ако не сте доволни от извършената покупка, можете да върнете или замените продукта.

 

Тип захранване на ветрикалните прахосмукачки

определя две основни категории: модели с електрическо захранване или части, работещи с батерии. Вертикалната прахосмукачка е компактно устройство, оборудвано с прът, който позволява на потребителя лесно и удобно боравене, тъй като изисква от него да поддържа право положение на гърба, докато работи. Тези уреди са оборудвани с двигатели, които предлагат по-ниска мощност от традиционните прахосмукачки, а контейнерите за събиране на примеси имат намален капацитет, между 0,3 л и 2 литра.

Ако искате да похарчите минимум средства и имате голям дом, но където стаите не са много големи, изберете тези с захранване. Акумулаторните прахосмукачки са модели, чиято маневреност зависи от дължината на захранващия кабел, но има две основни предимства: смукателната мощност е по-висока от тази, осигурена от безжична прахосмукачка и може да работи постоянно, стига да са свързани към електрическата мрежа.

Когато живеете в средно голяма къща, но имате големи стаи и искате да имате лесен достъп до всяка зона на къщата, подразбираща се максимална мобилност, изберете безжична прахосмукачка. Те се оценяват, защото функционират като автономни системи, базирани на акумулатори. Въпреки че те могат да се считат за много по-удобни при използване.Мощността на засмукване ще бъде по-ниска и ще се обуславя от времето за автономност на батерията, което може да варира между 15 и 50 минути, за конвенционално устройство.

Друга класификация на вертикалните модели прахосмукачки е направена според режима на засмукване. По този начин има три основни типа: тези за сухо засмукване, миещи устройства и уреди, работещи на пара. От тях най-популярните и достъпни модели могат да се считат за такива за сухо засмукване, докато специализираните видове за мокро почистване имат функции, подобни на тези на електрически моп, но те са малко по-скъпи. Ако знаете, че членовете на семейството са по-зле и винаги течни, е добре да закупите многофункционалната версия.

 

Производителност на прахосмукачките

тя ви казва колко ефективен е безжичен модел в домакинството или коя е най-добрата вертикална прахосмукачка, в зависимост от 2 основни параметъра: мощност на двигателя, колко от това се взема от четката при ефективно засмукване и време на автономност на батерии, за безжични модели.

Когато искате да аспирирате бързо, като имате по-натоварен график и никога не разполагате с достатъчно време за цялостно почистване, се нуждаете от прахосмукачка с най-високата мощност, която намирате на пазара, защото ще искате да поемете цялата мръсотия за един проход. Вертикалните прахосмукачки не са проектирани да предлагат същата мощност като класическите модели.

Обикновено ще срещнете стандартизираната мощност на двигателя, която се различава от действителната абсорбционна мощност, но е лесно да се заключи. Ако стандартната стойност е висока, и скоростта на засмукване ще бъде по-добра. Стойностите на мощността ще бъдат измерени във Watti и ако ги съпоставите с други технически стойности, споменати в описанията на продукта. Като например напрежението, с което работят, можете лесно да предположите тяхната ефективност.

Ако изберете безжичната версия, помислете колко време отнема санирането на целия дом. Вярваме, че за апартамент с умерен размер 30 минути са достатъчни, за да се смучат навсякъде. Ако живеете у дома, дори и да отидете на най-добрите вертикални прахосмукачки, защото те имат разширена автономия, която може да бъде близо 1 час.

Отсядате ли в студио или двустаен апартамент? – За кратки периоди на почистване можете да изберете и модел с автономия от 15-20 минути. В същото време е важно да се изчисли съотношението между времето на зареждане на устройството и времето на автономност, има модели, при които пълното зареждане продължава дори 16 часа.

 

Система за филтрация на вертикалните прахосмукачки

ще се счита за важна от практически разсъждения и може да работи по два начина за вертикална прахосмукачка. На базата на филтър или с циклонична технология, използвана и за прахосмукачки без торба. Филтърът може да е класически, но има и модели, оборудвани с HEPA (Високоефективна артерия за твърди частици). Ако членовете на семейството са алергични към прах, потърсете филтър HEPA. Тъй като тези варианти са високоефективни филтри, които имат ефективност от 99,97%. Това означава, че не позволяват рециркулация на прахови частици и алергени при вентилиране в дома.

За циклоничната технология можете да имате филтър преди изгорелите газове и двигателя, дори и да не използва основен филтър. Вместо това той отделя примесите на въздуха в циклонен резервоар чрез центрофугиране при високи скорости, като се счита за много ефективен. В заключение, ако в семейството си има хора с определени специални здравословни състояния и искате да избегнете риска от алергии или астматични пристъпи, експертите препоръчват да използвате HEPA филтърно устройство.

 

Дизайн на прахосмукачките

той извлича ергономичността на устройството и предимствата, предлагани от основните функции, с които може да бъде оборудвана вертикална прахосмукачка. Ергономичното устройство ще се характеризира с форма, която анатомично се адаптира, например, гумена дръжка за лесно захващане. В същото време правилото за ергономичност позволява на потребителя да се стреми към различни повърхности и в различни пространства, дори и в труднодостъпните.

Поради тази причина на пазара има модели вертикални прахосмукачки, които могат да се трансформират в ръчни прахосмукачки. Функциите трябва да включват автоматично управление на скоростта на засмукване и устройството трябва да бъде оборудвано със стандартните аксесоари Дюзата или смукателната четка, като някои модели дори имат моторизирани аксесоари.

 

Маневреност

искате ли да имате комфорт при употреба? – За да определите колко лесно е да работите с вертикална прахосмукачка, трябва да се вземат предвид размерите и теглото на прахосмукачката, а за кабелните модели – нейната дължина. Колкото по-компактно и лесно е устройството, толкова по-лесна ще бъде маневреността. В тази глава е важно да се вземе предвид дори капацитетът на събирателния контейнер за прах и примеси. За предпочитане по-голям капацитет, но и уплътнен контейнер, който не заема ненужно пространство.

 

Поддръжка и надеждност

Позволете на потребителя да определи дали избраният модел прахосмукачка ще изисква някои допълнителни разходи. Надеждността ще бъде дадена от устойчивостта на материалите, които са част от продукта и колко безопасна е за употреба. Повечето класически филтриращи устройства изискват внимателно почистване след всяка употреба и подмяна след 5-6 употреби. Потенциалните купувачи се препоръчват да гарантират, че могат лесно да закупят филтърния модел, съответстващ на избрания продукт, в случай че той трябва да бъде променен. Продуктите, снабдени с циклонен резервоар, изискват неговото изпразване след всяка употреба, а моделите с торба, изпразване или замяна.

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.