8 най-добри камери за видеонаблюдение

5/5 - (1 глас)

Ако искате да защитите имуществото си от крадци, едно от най-добрите решения е инсталирането на камери за видеонаблюдение.

Все повече хора избират инсталирането на камери за наблюдение, включително в собствените си домове, защото те осигуряват допълнителна сигурност. При налична широка гама от модели, препоръчително е да сте информирани преди закупуването, за да изберете най-удобния за вас вариант. В случай, че нямате много време да се информирате и се нуждаете от външна камера за наблюдение, можете да се спрете на някой модел от нашия списък .

 

1. Видеокамера BabyToy AG02EXT

Камери за видеонаблюдение BabyToyАко имате нужда от високоефективна камера за наблюдение на открито, тогава можете да изберете този модел. Той осигурява висококачествено Full HD 1080p изображение, както през деня, цветно, така и през нощта, с 6 мощни IR светодиода. Разстоянието, до което изображението е ясно, е 30 m.

Увеличението е много мощно, като може да увеличи до 4 пъти изображението. Камерата е снабдена с микро SD карта с капацитет 64 GB, на която са записани изображенията; когато картата е пълна, първите изображения се изтриват и записът продължава. Може да се регулира така, че да записва, само ако забележи движение по периметъра и също така да задейства алармата.

Тя може да се свързва автоматично с безжичната мрежа и е съвместим както с мобилни приложения на Android, така и с iOS. Обективът е 4 мм и позволява ъгъл на видимост от 95 градуса. Температурният диапазон, между който е устойчив, е от -10 до +50 градуса С. Тя е снабдена с алуминиев корпус, като е устойчив на вода и прах.


Предимства:

 • Тя осигурява ясно изображение в Full HD, както през деня, така и през нощта.
 • Тя може да записва автоматично, като е оборудвана с 64 GB микро SD карта.
 • Предоставеният софтуер е съвместим както с мобилния телефон на Android, iPhone, така и с компютъра.
 • Тя е оборудвана със сензор за движение и започва запис автоматично.
Недостатъци:
 • През зимата температурите могат да надвишат -10 градуса С, препоръчително е да се позиционирате на по-  безопасно място.
 
Това е модел с превъзходни функции, който може да се използва на открито, като гарантира качествен запис както през деня, така и през нощта.
 

2. Камера за видеонаблюдение Sricam SP020Plus

Камера за видеонаблюдение Sricam SP020 PlusТова е уникален модел с модерен и приятен дизайн. Този тип устройство за вътрешно наблюдение ще се впише добре в декора, като гарантира допълнителна безопасност. Изображението е ясно, HD, с резолюция 720p и мощно увеличение, което осигурява увеличение на изображението до 4 пъти.

Може лесно да се свържете с мобилния телефон или компютъра, за да гледате изображения на живо от дома. Има възможност за завъртане на 355 градуса наляво- надясно, нагоре- надолу 90 градуса. С вграден микрофон можете да слушате на живо какво се случва у дома или в стаята на вашето дете. 10-те вградени инфрачервени светодиоди помагат за добра видимост дори през нощта, до разстояние от 10 m.

Сред най-важните функции споменаваме и: запис на микро SD карта с капацитет 128 GB, двупосочна комуникация, аларма за откриване на движение, преглед на изображение на компютър, безжична връзка, бутон за нулиране и т.н. Освен това камерата може да се актуализира лесно, винаги когато се появи по-нов и по-  ефективен софтуер.


Предимства:

 • Можете да гледате на живо изображения, направени от камерата.
 • Освен това е полезно устройство за детска стая.
 • Тя предлага възможност за двупосочна комуникация, като има и вграден микрофон.
 • Тя има множество функции, които предлагат безопасност и комфорт при употреба.
Недостатъци:
 • Цената му е по-  висока от другите представени продукти.

В случай, че искате лесно да контролирате дома си в отсъствие, особено ако имате деца, можете да изберете този модел камера за наблюдение.


3. Камера за видеонаблюдение AKU 1200 TVL

Камера AKU 1200 TVLНякои мнения за най-добрите камери за видеонаблюдение винаги ще поставят продуктите на AKU, особено камерите за наблюдение, в йерархиите, установени главно от качеството на резолюцията, която могат да предложат. Giant 1200 TVL Model е категоричен пример, тъй като това е продукт за производителност, който предлага резолюция 1200TVL на 1/3 CMOS сензора на Sony.

Тя позволява предаването на заснети изображения към фиксирано или мобилно устройство и се свързва към системата за наблюдение или директно към монитора чрез RCA кабел. Може да се използва FTP или UTP кабел, в зависимост от предпочитанията, инсталацията може да се извърши много лесно и бързо. Интерфейсът има коаксиален кабелен конектор, BNC.

Устройството е оборудвано с фиксирана 4-милиметрова фокусна леща и позволява ефективно гледане на изображения през нощта, на базата на плоча с 36 IR светодиода. Това е модел, подходящ за наблюдение на средни и малки разстояния, може да се използва както на закрито, така и на открито. Работи оптимално при температури между – 20 ° C и 50 ° C.


Предимства:

 • Това е устройство, което работи най-  добре отвън и отвътре.
 • Тя има повишена устойчивост на фактори на околната среда, представяйки надеждност при ниски температури.
 • Тя предлага висококачествено изображение, благодарение на сензора с резолюция 1200TVL.
 • Обективът може да бъде сменен с всякакви други 6,8,12 или 16 мм, в зависимост от предпочитанията на потребителя, при поискване.
Недостатъци:
 • Обективът е фиксиран, така че не позволява промени във фокусното поле.

Добрата цена, екстериора, производителността са причини, които ни подтикват да ви препоръчаме този продукт.


 

Алтернативни варианти за камери за видеонаблюдение

4. Камера за видеонаблюдение AKU DOME

Камери за видеонаблюдение AKU DOMEМоделът за камера за видеонаблюдение Dome 1200TVL е качествен продукт, достъпен за всички потенциални потребители, имащ разумна цена по отношение на производителността, която предлага. Превъзходното качество на заснетите изображения е резултат от разделителната способност на сензора Sony 1/3 CMOS, със стойност 1200TVL.

Устройството е в състояние да предава изображенията директно на свързан монитор, на платка за заснемане или на приемник на системата за наблюдение, в зависимост от предпочитанията за връзка на потребителя. Монтирането е лесно, а интерфейсът включва BNC видео изход и 12V захранване.

Моделът е оборудван с фиксирана фокусна леща от 3,6 мм и платка за инфрачервено гледане с инфрачервени светодиоди. Тъй като това е видеокамера, предназначена за вътрешно наблюдение, тя работи оптимално при температури между 0 ° C и 50 ° C.


Предимства:

 • Тя позволява заснемането на изображения с по-  високо качество, благодарение на мощния сензор.
 • Тя предава изображенията към всяко фиксирано или мобилно устройство, изображенията могат да се гледат отвсякъде.
 • Има добро съотношение цена / качество.
 • Освен това е оборудвана за инфрачервено гледане, което позволява наблюдение на закрито и през нощта.
Недостатъци:
 • Обективът позволява оптимално гледане само на обекти на средни и малки разстояния.

 

 5. Видеокамери AKU 420 TVL

Камери AKU 420 TVLОтчитайки сред моделите на камерата на визьора, AKU 420 TVL е малка камера, която може успешно да се използва във вътрешното пространство.

Разделителната способност на 1/4 CMOS Sharp сензора е 420TVL. А обективът е с фиксирано фокусно разстояние, 3.6 мм и може да бъде заменен при поискване с още една производителност.

Камерата може да бъде свързана директно чрез RCA кабел към монитор или DVR устройство, но и към платка за заснемане, монтирана на компютъра. Захранването се осъществява при 12V по кабел и устройството може да работи оптимално при температури между 0 ° C и 30 ° C. Има размери: 1,5 см в диаметър, 5 см в регулируема дължина и 1,7 см в диаметър на стопа.


Предимства:

 • Тя е с малки размери и може лесно да се скрие в обекти в околната среда.
 • Свързва се лесно чрез RCA кабел.
 • Дължината е регулируема на нишката с 1 см.
 • Представя много добро съотношение цена / качество.
Недостатъци:
 • Няма инфрачервени светодиоди, така че не позволява улавяне на инфрачервено изображение.

 6. Камера за набюдение AKU Gigan

Камера за набюдение AKU GiganВключително AKU производителни устройства, които са не само популярни, но и достатъчно достъпни. AKU Gigant е външна и вътрешна камера за наблюдение, която записва и предава изображения с резолюция 700TVL сензор.

Тя може да бъде свързана директно по кабел към системата за наблюдение, чрез RCA гнездото. А захранването към електрическата мрежа се осъществява чрез кабел със силиконово покритие. Тя позволява да се променя ъгълът на видимост на обектива, като дава възможност на потребителя да заснеме желаните детайли, в случай че замества стандартния обектив с по- голям.

Стандартният 4 мм обектив е фиксиран фокусен, а сензорът е 1/3 на CCD CCD на Sony. Инфрачервеният изглед се осигурява от 36 IR светодиода. Камерата е придружена от монтажна скоба, включена в пакета. И има размери 135x85x85 mm, функционира оптимално в температурния диапазон – 20 ° C ~ 50 ° C.


Предимства:

 • Това е високоефективно устройство, предлагащо добра резолюция от 700 TVL.
 • Тя има висока устойчивост, може да работи при много ниски температури, -20 ° C.
 • Може да се използва не само външно, но и на закрито.
 • Тя позволява оптималната инфрачервена визуализация, благодарение на 36- те IR светодиода.

Недостатъци:

 • Разделителната способност на сензора е средна, 700TVL.

купи сега


7. Камери PNI 65PR3C

видео камери за наблюдение

Тези, които търсят евтини и добри камери за наблюдение, ще бъдат приятно изненадани да открият PNI 65PR3C. Устройство, което е предназначено за вътрешно наблюдение, което предлага резолюция от 600TVL изображения чрез CMOS 1/3 сензор.

Продуктът показва повишена адаптивност, способност за успешно завършване на система за видеонаблюдение и може лесно да се монтира на хоризонтална или вертикална стена. Освен това може да се регулира ръчно, за да покрие различни ъгли на зрителното поле.

Той има 3.6 мм обектив и е оборудван с 26 инфрачервени светодиода за нощно виждане. Разстоянието на осветление се простира до 20м. Има приятен дизайн, който се интегрира добре в околната среда, малки размери и тегло 450гр.


Предимства:

 • Може да се регулира ръчно, за да се видят определени ъгли в пространството, което трябва да се наблюдава.
 • Той позволява инфрачервеният изглед да бъде оборудван с инфрачервени светодиоди.
 • Той се адаптира лесно както в хоризонтални, така и във вертикални повърхности.
 • За инфрачервения изглед визуалният обхват е удължен – 20 m.
Недостатъци:
 • Той има доста ниска разделителна способност на сензора, 600TVL.

 


8. Камера за наблюдение AKU IP

камера за наблюдение aku ipИдвайки от уважаван и известен производител на пазара на системи за видеонаблюдение, AKU IP 1 може да се счита за една от най-добрите камери за наблюдение на открито, която също има вътрешна функционалност.

Това е цифрово устройство, с толкова висока производителност, с HD резолюция 1,0 Mpx. По този начин изображенията могат да бъдат заснети и предадени на всяко мобилно или фиксирано устройство за оптимално гледане. Той може да бъде свързан директно към DVR, чрез неекраниран или UTP- FTP екраниран кабел, като инсталацията е интуитивна и лесна и захранването на 12V.

Обективът е фиксиран, 4 мм, получавайки широкоъгълни изображения, които могат да бъдат заменени при поискване с всякакви други 6, 8, 12 или 17 мм. Сензорът за изображение е 1/3 CCD CCD, а табелата, оборудвана с големи 8 мм IR светодиоди, осигурява оптимално нощно виждане. Монтажната скоба е включена в пакета, а устройството е оборудвано със собствен софтуер. Той е идеален модел за наблюдение на дома или паркирането.


Предимства:

 • Той има повишена функционалност, която може да се използва както на открито, така и на закрито.
 • Той предлага превъзходно качество на изображението с висока разделителна способност: 1.0Mpx, отчитайки се сред най-добрите камери за наблюдение на открито в AKU.
 • Това е адаптивно устройство, което може лесно да се свърже към система за наблюдение, чрез неекраниран (UTP) или екраниран (FTP) кабел.
 • Тя позволява предаването на изображението директно на мобилно устройство, защото работи с цифров сигнал.
Недостатъци:
 • Използваният обектив не позволява голяма яснота на разстоянието, но може да бъде заменен.

 КУПИ СЕГА


Как да си изберем добра камера за наблюдение?

Ръководство за купувача

Технологиите на системите за наблюдение се появиха и се развиха, за да ни дадат сигурност на безопасността и контрола върху различни аспекти на живота. И ако доскоро те се използваха само от определени институции с по-високи изисквания за сигурност, сега всеки може да си позволи система за сигурност и  видеонаблюдение.

Отчитайки сред най-важните компоненти на тези системи, камерите за видеонаблюдение също са се развили с течение на времето до високопроизводителни устройства и лесно адаптивни към всеки тип наблюдение, класифицирани според няколко критерия.

Ако сте сред онези, които искат да купят и знаят кои са най-добрите видеокамери за наблюдение, препоръчваме ви първо да анализирате серия от критерии, които ще ви помогнат да направите заключение за тези устройства.

Тип камери за видеонаблюдение

Това е съществен критерий, който трябва да вземете предвид, преди да закупите устройство за наблюдение. Тъй като е важно потребителят да знае къде точно да използва видеокамерата. Моделите могат да бъдат разделени на две основни категории: вътрешни видеокамери и външни видеокамери, в зависимост от това къде ще бъдат монтирани и използвани, но също и съседна категория: скрити камери.

Вътрешните видеокамери са модели, създадени за строго наблюдение на интериора на стаите, като не са проектирани да издържат на специални метеорологични условия. Обикновено тези модели работят оптимално при средни температури, като тяхната цялост е компрометирана от ниски температури под 0 ° C. В същото време, за разлика от външните камери, лещите, които използват, не изискват много широк визуален диапазон. Те са подходящи за затворени пространства, а дизайнът трябва да е дискретен, минималистичен, който да се вписва добре в околната среда.

Камерите за външно наблюдение са проектирани да издържат на влажност и ниски температури до – 20 ° C и са най-устойчивите от всички модели видеокамери. Обикновено са оборудвани със специални затягащи системи, които не позволяват отделянето или отклоняването на устройствата под въздействието на вятъра или други физически фактори. Обективите, с които са оборудвани, трябва да позволяват голяма дълбочина на зрителното поле и увеличение. Той има предимството, че повечето могат да бъдат адаптирани към вътрешните пространства, въпреки че те са по-големи и не е задължително да имат дизайн, адаптиран към тази функция.

Трета категория, която наскоро се появява, са визьорът или скритите камери за наблюдение. Това са малки интериорни устройства, които могат да се вмъкват в предмети или лесно да се маскират от елементи на интериорния дизайн.

Как работи видеонаблюдението

Това е много важен аспект при разграничаването на целта на видеонаблюдението за наблюдение. Принципът на запис и предаване на изображения се основава изключително на наличието на светлинно излъчване с всякаква честота, тъй като при негово отсъствие не е възможно да се преписва изображението.

Тъй като видеокамерите зависят от разликите в интензитета на това излъчване, режимът на работа се отнася до начина, по който такова устройство се адаптира към дневните или нощните условия, има три основни категории. Камерите за наблюдение през деня позволяват гледането и записването на изображения в цветна форма, когато интензитетът на светлината е оптимален, но също така и едноцветен, тоест черно-бял, когато интензитетът на светлината ще падне под определени стойности.

Камерите, които целят нощно видеонаблюдение, са устройства с напреднала технология, която постига комбинация между монохромно и инфрачервено зрение, като инфрачервената светлинна радиация е специфична за правене на снимки през нощта, при липса на естествена светлина, тъй като е много повече ефикасен и с обхват на действие превъзхождащ всеки изкуствен излъчвател на светлина.

Най- модерните и модерни видове видеокамери се считат за IR чувствителни камери, които предлагат оптимални визуални резултати, независимо от времето на деня или нощта, когато са активни, за което те са и най-търсените от желаещите да ги закачат. външна система за наблюдение.

Качество на изображението

това е аспект, който не трябва да се пренебрегва при търсенето на най- добрите камери за наблюдение на открито или на закрито. Тъй като от тази гледна точка съответните устройства могат да бъдат класифицирани по различен начин. Важен параметър, който изразява качествената стойност на изображенията, е разделителната способност.

Колкото по-висока е неговата стойност, толкова по-ясни и качествени ще бъдат изображенията. Разделителната способност е аспект, зависим от сензора за улавяне на изображението и начина, по който устройството обработва визуалния сигнал. Като има аналогов и цифров режим, за който камерите могат да бъдат класифицирани идентично.

Аналоговите камери улавят аналогов видео сигнал и го прехвърлят чрез коаксиален кабел към цифровия видеорекордер, който е командният център на системата за наблюдение. В случая на тези аналогови устройства мерната единица за разделителна способност е телевизионните линии (TVL).Стойностите на аналоговата разделителна способност могат да варират между 420 и 70TVL. Разбира се, по-високата стойност ще означава по-добра разделителна способност и ключовото нещо, което трябва да запомните, е, че рекордерът трябва да бъде адаптиран като резолюция към работата на камерите.

Цифровите IP камери са устройства, които улавят аналогови изображения, но веднага ги преобразуват в цифров двоичен код, вътре, впоследствие предават сигнала, който вече е в цифрова форма, на рекордера (DVR). Разделителната способност на тези камери се измерва в пиксели и може да бъде много по-висока от резолюция, дадена от аналогова камера.

В момента най-търсените резолюции са High Definition, от които можем да споменем: 1280 × 720 пиксела (HD Ready) и 1920×1080пиксела (Full HD). IP камерите са начело в класацията като производителност, но аналоговите са много по-популярни, защото са много по-евтини. В същото време класификацията на камерите според качеството на изображението се реализира, както следва: монохромни видеокамери със средна или висока разделителна способност и цветни видеокамери с ниска, средна или висока разделителна способност.

Технически характеристики на камерите за наблюдение

Те са критерии, които могат да позволят на потребителите да заключат кои са най-добрите видеокамери за наблюдение, тъй като те умеряват и отразяват работата на тези устройства. Фактор, който задържа както качеството на изображенията, така и съпротивлението, е обективът. Типът на обектива, използван от камера за наблюдение, може да има за цел да открие или идентифицира, има два основни типа лещи: фиксирани фокусни и варифокални.

В случай на първа категория зрителното поле не може да бъде коригирано, но тази процедура е възможна при вариофокална цел. В същото време тази категоризация отразява и размера на зрителното поле, както и от заобикалящото пространство може да бъде записано.

Различните лещи са с висока производителност, но те ще бъдат още по-скъпи и колкото по-голяма е дебелината на обектива, толкова по-добре ще можете да изобразявате обектите на разстояние. За да се преодолеят тези проблеми, бяха създадени камери с максимална бленда, панорамно увеличение (PTZ). Те не само увеличават изображенията, но са и мобилни и могат да се въртят на 360 градуса.

Сензорът, върху който са направени изображенията, също може да показва изпълнението, определяйки стойността на разделителната способност. Камерите за видеонаблюдение произвеждат изображения с помощта на видео чипове (CMOS) или сензори за изображения (CCD). Размерът на сензора е пряко пропорционален на качеството на изображенията, но и на покупната цена, изразена с доклад.

Например, типът конвенционален сензор, използван от камери за наблюдение, има стойност 1/3. Не на последно място, IR разстоянието е важен параметър. Това е разстоянието, което инфрачервеният осветител осветява, като се посочва за всеки модел.

В заключение, за да изберете качествено устройство, помислете за неговата производителност. Целта, за която го купувате и не забравяйте да се уверите, че е съвместимо със системата за видеонаблюдение, към която искате да го свържете.

Следвайки тези критерии и като вземете предвид някои мнения за най-добрите камери за видеонаблюдение, вие ще можете да изберете моделите, които отговарят на вашите лични изисквания. А ако искате някои евтини и добри камери за наблюдение, препоръчваме да ги закупите от интернет. Можете да спестите време, да намерите по-изгодни цени или уникални оферти, като качеството и гаранцията на продуктите са същите.

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.