7 най-добри въртящи се мопове

вашата оценка

Чистотата в дома е от изключително влияние. Тя пряко влияе върху живота и здравето на хората, а със сигурност искате да живеете или работите в чиста и здрава среда!

В момента на пазара има много видове интересни и модерни устройства, с помощта на които почистването може да е много бързо и лесно. Задължително трябва да пробвате въртящ се моп у дома, защото така си спестявате много услилия и след време почистването ще се превърне в истинско удоволствие!

Ръководство за купувача, при избора на покупка на въртящ се моп

Поради начина, по който е направен, въртящият моп ще ви помогне да почистите много по-бързо, отколкото ако използвате традиционен моп. Освен това, като го използвате, можете да спестите много време, защото той е много по-практичен и полезен, отколкото можете да си представите!

най-добрите въртящи се мопове

За да ви помогнем да направите най-добрата покупка, подготвихме това ръководство за пазаруване, което съдържащо цялата необходима информация, която трябва да знаете преди да закупите въртящ се моп. Също така в тази статия сме включили най-добрите предложения по отношение на съотношението цена-качество на пазара, така че да не губите излишно време в проучване на пазара.

1. Видове въртящ се моп според дръжката

Първо, когато търсите въртящ се моп, трябва да знаете, че той може да има един от следните два вида дръжки: обикновена или телескопична.

Що се отнася до мопа с обикновена дръжка, тя е фиксирана и след почистване можете да я поставите много лесно във придружаващата кофа. Този модел е много лесен за използване и освен това главата на мопа има възможност да се върти на 360 градуса.

Въртящият се моп с телескопична дръжка ви дава по-голяма мобилност и също така можете да регулирате дължината на дръжката според вашите лични нужди и височина.

2. Материал, от който е изработена дръжката

Друг много важен аспект, на който трябва да обърнете внимание, е материалът, от който е изработена дръжката на въртящия се моп. Например, металната дръжка е много устойчива и можете да я използвате много по-дълго. Най-разпространен обаче е мопът с пластмасова дръжка, който има микрофибърни четки. Можете да използвате този модел в интериорни помещения.

3. Капацитет на кофата

От капацитета на кофата зависи дали ще почиствате по-големи или по-малки помещения. Затова е важно да изберете кофа според пространството, което ще почиствате. На пазара има кофи с различна дълбочина: 5 литра, между 6 и 10 литра и над 10 литра. Трябва да знаете за кофата от 5 литра, че е най-малкият модел и е идеална за малки домакинства.

Въпреки това, ако искате да почистите по-голяма къща, тогава кофата от 6-10 литра е идеална, докато тази над 10 литра е предназначена за много големи повърхности (като офис помещения).

4. Глава за въртящ се моп

Главата на мопа е изключително важна, защото благодарение на нея можете да почиствате много големи повърхности по ефективен начин. В идеалния случай главата трябва да бъде направена от микрофибър. Това е материал, който помага за събирането и задържането на прах по ефективен начин.

Освен това, когато изперете главата на мопа, ще забележите, че мръсотията пада много лесно. Също така микрофибрите са устойчиви на петна. По този начин мопът, който използвате, винаги ще изглежда свеж и чист, готов за употреба.

5. Подмяна на главата на въртящия се моп

Неизбежно с времето въртящата се глава на мопа се захабява и трябва да се смени. Препоръчително е да изберете модели, които притежават лесно сменяема глава, за да не се налага да сменяте изцяло въртящият се моп.

6. Системата за изцеждане на въртящ се моп

Системата за изцеждане е друг много важен аспект, на който трябва да обърнете специално внимание. Въртящите се мопове притежават няколко вида системи за изстискване: от класически до такива с ролка или дори педал.

Най-добрият въртящ се моп притежава система за изстискване, която използва центробежна сила, защото това е най-ефективното и най-доброто.

7. Видове повърхности, които могат да се почистват с въртящия се моп

У дома можете да имате плочки, балатум или ламиниран паркет на пода. За да сте сигурни, че ще закупите най-добрия въртящ се моп, трябва да проучите модела детайлно. Така ще знаете със сигурност какви видове повърхности можете да почиствате с него.

Също е добре да знаете, че има модели, които могат да се използват само върху плочки, но и модели, които са създадени специално за ламиниран паркет.

8. Допълнителни аксесоари

За да предпазите ръцете си по време на почистване, най-добре е да закупите и чифт специални латексови ръкавици. Освен това се уверете, че винаги използвате препарат според повърхността, която почиствате. Например има продукти, направени само за плочки, но също така и продукти, направени само за ламиниран паркет.

Предимства на най-добрия въртящ се моп

Преди да закупите най-добрия въртящ се моп, трябва да знаете какви ползи ще получите, когато го използвате. Например, факта, че няма да се докосвате до мръсната вода или мръсения моп, когато почиствате, защото можете да използвате дръжката ефективно. Освен това, след като сте почистили, не е необходимо да използвате кърпи за избърсване на излишната вода, тъй като главата на въртящия се моп почиства цялата излишна вода. Списъкът с предимства включва и следното: подът изсъхват много по-бързо, когато използвате въртящия се моп, а при повечето модели главата е за многократна употреба и можете да я перете в пералня!

Най-добри въртящи се мопове – нашите препоръки

1.Vileda Easy Wring Turbo моп + кофа комплект

въртящ се моп ВиледаСпециално разработеният комплект с кофата прави пренасянето по-лесно и удобно.
Държачът за моп е проектиран да гарантира неговата стабилност по време на работа или съхранение.
Очертаният отвор в кофата е с вграден индикатор за оптималното количество вода, необходимо за почистване.
Изходният отвор позволява изливане на вода без риск от изтичане.
Подложката за моп от микрофибър осигурява отлично качество на почистване на подове.

ВИЖ ТУК

2. Комплект за почистване на ротационен моп Leifheit Clean Twist Ergo“

въртящ се моп с колелцаУникалният въртящ се механизъм позволява мопът да бъде изцеден достатъчно добре, за да се избегне прекомерно намокряне на подовата повърхност.
Има разтегателна дръжка с вградена функция за спиране.
Новата революционна ротационна технология от Leifheit е в дръжката на мопа, активира се с натискане на дръжката и повдигането й, водата и мръсотията остават в кофата.

ВИЖ ТУК

3. Въртящ се моп Kring AMBER

голям въртящ се мопРотационният механизъм вътре в дръжката позволява лесното й натискане в турбо центрофугата от неръждаема стомана. Система за ускорение увеличава налягането при изстискване на мопа до 4 пъти и по този начин упражнявате по-малко усилия при изстискване на мопа.
Обемът на кофата надвишава 9 л, а максималното ниво на течността, която се препоръчва да се използва в резервоара за изплакване е 8 л. Не е необходимо да се навеждате или да поставяте ръката си върху въртящия се моп, за да го изстискате.

ВИЖ ТУК

4. Въртящ се моп Spin Mop Gold

въртящ се моп с центрофугаМоделът Голд е с вградена част с центрофута, с която лесно и бързо отстранявате излишната вода от парцала при почистване.
Благодарение на центрофугата по парцала, с който почиствате остава толкова количество вода, колкото е нужно за да почистите.
След почистването със 
Spin Mop подът изсъхва за секунди!
Със 
Spin Mop почиствате лесно и бързо без да смесвате мръсната с чистата вода!

ВИЖ ТУК

5. Кофа с въртящ се моп Proff

въртящ се мол ПрофВъртящият моп с кофа и система за двойно въртене за почистване с минимални усилия.
Почиства напълно и изцежда перфектно.
Моп с въртяща се глава, с автоматично изстискване на дръжката чрез завъртане/завъртане на 360° в двуместната кофа.
Притежава удобна и лесна за използване телескопична дръжка.

ВИЖ ТУК

6. Троен въртящ се моп INNOVAGOODS

троен въртящ се моп ИновагодсИновативен моп с три глави и ефективен дозатор за почистваща течност. Лесно и удобно почистване, полиране на подове и други повърхности. Достига всички ъгли. Изработен от ABS, PET, полипропилен и неръждаема стомана, 3 въртящи се глави (приблизителен диаметър на главата 20 см), 3 микрофибърни кърпи с кадифе (машинно пране).

ВИЖ ТУК

ЗАКЛЮЧЕНИЯ

Като вземете под внимание всички съвети по-горе, вие със сигурност ще намерите най-добрия въртящ се моп.

Много е важно да вземете предвид начина, по който трябва да се поддържа мопа: мийте главата толкова често, колкото е необходимо и съхранявайте мопа на сухо място. Регулирайте дръжката така, че да ви е максимално удобно и не забравяйте. Също така не забравяйте, че не е добре да оставяте мопа във вода, защото това ще съкрати живота му на употреба.

В заключение, важно е внимателно да изберете инструментите, които използвате за почистване на къщата, защото заслужавате да имате красив и приветлив дом!

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.