6 най-добри диспенсъри за вода

5/5 - (1 глас)

Водата е едно от най-важните неща в живота ни. Трябва да сме винаги хидратирани, за да сме здрави, да изглеждаме добре и да поддържаме интелектуалните си възможности. Колкото по-чиста е водата, толкова по-добре ще я усвои тялото ни. Диспенсърът за вода може да се окаже изключително полезен в това отношение. Този уред за вода може да се използва успешно в офиса, дома и навсякъде където имате нужда от чиста вода.

Ако се интересувате от закупуването на диспенсър за вода, научете от тази статия как да закупите най-добрия диспенсър за вода.

Ръководство за купувача, при избора на покупка на диспенсър за вода

Независимо от причината, поради която искате най-добрия диспенсър за вода, важно е да знаете критериите за избор, за да можете да изберете този, който отговаря на вашите нужди. В този смисъл ще трябва да знаете предимствата и недостатъците на всеки тип диспенсър за вода. На пазара има голямо разнообразие от продукти и може да е трудно да направите добър избор въз основа на вашите нужди.

За да ви помогнем да направите най-добрата покупка, подготвихме това ръководство за пазаруване, което съдържащо цялата необходима информация, която трябва да знаете преди да закупите диспенсър за вода. Също така в тази статия сме включили най-добрите предложения по отношение на съотношението цена-качество на пазара, така че да не губите излишно време в проучване на пазара.

1. Видове диспенсъри за вода

 • Диспенсър за вода с горно зареждане

Те са често срещани. Имат туба за вода, която се поставя отгоре на дозатора. Те са по-евтини и лесни за инсталиране. Веднага след като поставите тубата с вода отгоре и монтирате устройството, можете да пиете вода.

видове диспенсъри за водаНедостатък е, че тубата с вода седи постоянно отворена, което за някой потребители може да е проблем. Има и още един недостатък. Ще ви трябва повече сила или помощ, за да повдигнете тубата с вода върху машината. Въпреки това, такива дозатори са много популярни, особено в офисите.

 • Диспенсър за вода с долно зареждане

Снабден е с отделение в долната част, където можете да смените тубата с вода. Изглежда добре и чисто. Никой няма да знае къде всъщност се крие водоизточникът, защото ще бъде със затворени врати. Можете да използвате и по-големи туби с вода, но ще ви бъде по-лесно да ги монтирате, за разлика от горния вид, защото няма да се налага да ги вдигате. Процесът на смяна на бутилката за вода ще бъде лесен, като просто я натиснете вътре. След това трябва да свържете тръбите и помпата за изтегляне на вода и системата е готова за употреба.

 • Диспенсър за трапезна вода

За домашни условия най-подходящ е диспенсър за трапезна вода. Те заемат повече място на кухненския ви плот, но нямат стъкло, така че не се нуждаят от често зареждане. Те се считат за диспенсъри за вода без кутия. Вместо да използват кутия, те са оборудвани със система за филтриране на водата, като по този начин се пречистват. Водата, която ще пиете, ще бъде почистена от примеси и други замърсяващи фактори. Уредът е оборудван с бутон, който ви позволява да изберете температура на водата. Разбира се, ще трябва да свържете системата към водопровода.

2. Температура на водата

Друг фактор, който трябва да имате предвид, е температурата на водата. Най-добрите диспенсъри за вода могат както да охладят водата, така и да я нагреят. Някои охладителни системи обаче са по-мощни от други.

Производителите ще определят крайностите, до които студената и горещата вода могат да достигнат. В този случай, ако искате дозатор, който ви дава и топла вода, ще трябва да проверите и настройките за безопасност, за да сте сигурни, че когато използвате диспенсъра, няма да се изгорите.

3. Капацитет на диспенсър за вода

Всяка сграда има различни нужди, когато се има предвид капацитетът на водоразпределителя. Разбира се, най-удобният вариант е да закупите модел, който има възможно най-голям капацитет. По този начин няма да се налага да сменяте тубата с вода твърде често, тъй като смяната й може да бъде много досадна.

Капацитетът на диспенсъра за вода обаче не трябва да е твърде голям. В противен случай ще трябва да чакате дълго, докато водата изтече.

4. Лесен за употреба

Друга важна характеристика на диспенсера за вода е лесната употреба. Не бива да прекарвате твърде много време, за да разберете как работи устройството. Всеки би трябвало да може да разбере за секунди какво трябва да направи, за да достигне водата до подходящата за него температура. Тук също се има предвид и лесната поддръжка. В идеалния случай моделът, който изберете, ще трябва да изисква много малка поддръжка.

5. Безопасност

Най-добрият диспенсър за вода е оборудван с безопасен режим. Нуждата от подобна опция е голяма особено в домове с малки деца. Те са много привлечени от бутоните и определено ще искат да играят с тях.

безопасност на диспенсъра за водаЕто защо, ако имате деца или внуци, е важно да проверите дали при необходимост уредът ви позволява да изключите загряването на водата.

6. Удобно разположение на диспенсър за вода

Помислете къде искате да поставите диспенсера за вода, преди да изберете модел. Измерете пространството и след това проверете размерите на устройството, което желаете да закупите. Например, ако искате диспенсъра ви да се използва в дома, помислете дали кухнята ви е достатъчно голяма. От пространството, с което разполагате зависи дали ще изберете диспенсър с дозатор в индустриален стил, или е по-добре да изберете горно зареждане. Ако имате ограничено пространство и няма място за по-здрава система, изберете модел, който се монтира на масата.

Дозаторите за вода с долно зареждане също са по-компактни. Освен това са по-лесни за сменяне, което ще улесни поставянето им в малки пространства.

7. Без BPA

Бисфенол А е промишлен химикал, открит в пластмасите. Важно е да закупите диспенсър за вода, който няма този химикал в състава си. Обърнете внимание на този аспект, особено ако имате малки деца.

8. Енергийна ефективност

Най-добрият диспенсър за вода ще има и сертификат за енергийна ефективност . Така ще можете да спестявате още повече и ще можете да се насладите на предимствата на този уред без притеснение.

9. Материал, от който е направен диспенсър за вода

Много модели са направени от пластмаса. Най-добрите модели са направени от неръждаема стомана. Това е предимство, защото водата няма да заимства вкуса на пластмасата. Освен това неръждаемата стомана намалява количеството бактерии и образуването на варовик в дозатора. Имайте впредвид обаче, че диспенсърите за вода, направени от неръждаема стомана ще струват повече.

10. Допълнителни функции и аксесоари на диспенсър за вода

 • Функция за топла и студена вода – Някои модели, освен функцията за охлаждане на вода, имат и такава за нагряване на водата. По този начин можете да използвате горещата вода, която получавате моментално за чай, готвене или други топли напитки.
 • Система за пречистване – Филтърните комплекти са предназначени за премахване на малки частици, утайки, олово и хлор от водоизточника, свързан към диспенсъра за трапезна вода.
 • Поставка за чаши – Много модели предлагат вътрешна или външна система за съхранение на чаши за еднократна употреба.
 • Дренажна тава – Те са идеални, тъй като помагат за предотвратяване на бъркотия и улесняват почистването на уреда, особено ако е подвижен.
 • Комплект за преобразуване – Това е от съществено значение, когато искате да свържете устройството към съществуващата водопроводна мрежа.
 • Предпазен клапан за топла вода – Спира да нагрява водата. Това е мярка, взета за безопасността на децата, както беше споменато по-горе.

11. Охладителна система

Може да работи на два принципа:

Охлаждане с компресия и фреон – водата ще се охлажда по същия начин, както при хладилниците. Подходяща е за места, с по-голям поток от хора, тъй като охлажда до 4 литра вода на час.

Ефект на Пелтие – използва се охлаждаща подложка заедно с вентилатор и алуминиев радиатор. Вариантът е препоръчителен за домашна употреба, тъй като системата може да охлажда само 1 литър вода на час.

Предимства на най-добрия диспенсър за вода

Наличието на диспенсър за вода у дома, в офиса, във фитнеса или в обществена институция може да донесе много ползи. Те произвеждат висококачествена вода, достъпни са и могат да ви помогнат да се хидратирате лесно и бързо. Освен това този уред ще ви спести средства, елиминирайки отпадъците и намалявайки въглеродния отпечатък, тъй като ще използвате по-малко количество пластмаса.

най-добри диспенсъриНякои от вас могат да се нуждаят от най-добрия диспенсър за вода, защото нямат питейна вода в района си, докато други могат да изберат този уред само защото така водата ще има по-добър вкус. Някой от най-важните предимства от това да притежавате диспенсър за вода са:

 • Водата има по-добър вкус – много пъти хората не се хидратират правилно, защото се притесняват от състава на чешмяната вода. За предпочитане е да използвате филтрирана вода в дозатора, за да сте сигурни, че не поглъщате нежелани метали или други потенциално опасни компоненти.
 • Достъпност – като инвестирате в диспенсър, винаги ще имате на разположение вода, за да останете добре хидратирани. По този начин ще имате по-добро здраве за по-дълго време, дори и да не забележите незабавни подобрения.
 • Удобство – Децата също изпитват трудности да останат хидратирани през деня. За малките също би било по-лесно да използват такъв вид диспенсър.

Къде да намерите най-добрия диспенсър за вода?

Съветваме ви да се насочите към модели, произведени от компании с добра репутация, които могат да предложат поддръжка или гаранция за по-дълъг период от време. Можете да разберете дали даден производител е надежден или не, като проверите мнението и опита на други потребители с този продукт.

Също така се препоръчва да купувате от надеждни източници. Онлайн магазините са добър вариант, но само тези, които са проверени и предлагат безупречно обслужване на клиентите. По-удобно е да закупите най-добрия диспенсър за вода онлайн, защото по този начин не губите време в обикаляне на физически магазини.

Представяме Ви някой добри модели диспенсъри за вода:

Най-добри диспенсъри за вода – нашите препоръки

1.Диспенсър за вода Zass ZWD 09 CS

диспенсър за вода засДиспенсър Zass ZWD 09 CS с компресор и пространство за съхранение. Мощен и безшумен компресор за охлаждане; Температура на топлата вода: над 90°C, 5 л на час; Температура на студената вода: между 8 и 10°C, 2,5 л на час; LED индикатори за топла/студена вода; Бутони за включване/изключване; Отделение за съхранение 14 л; Ниско ниво на шума и надежден.

ВИЖ ТУК

2. Диспенсър за вода Megatrade W40

диспенсър за вода МегатрейдТова е подов диспенсър за вода, който се свързва към мрежата. POU aпарат за гореща и студена вода с филтриране на водата от ВиК захранване. Автоматична самопочистваща се система. Резервоарите за гореща и студена вода са изработени от неръждаема стомана. Успява да охлади до 3 литра вода за час, което го прави подходящ за употреба в големи офиси или други пространства.

ВИЖ ТУК

3. Електрически диспенсър за трапезна вода

електрически диспенсър за водаПомпата е подходяща за бутилки и туби с различни размери до 19 л, като благодарение на нея се превръщат в диспенсър за вода. С всмукателния удължител на помпата се достига дъното на тубата с вода и с едно докосване на бутона отгоре, водата потича.Постави металния накрайник и силиконовата тръба към помпата, а нея сложи върху бутилката. При натискане на бутона водата ще потече, а при повторно – ще спре.

ВИЖ ТУК

 4. Диспенсър за вода Zass ZTWD 14C с компресор

диспенсър за вода с диспенсърТози диспенсър може да се инсталира свободно на бюро, маса или друга повърхност. Той е с горен тип зареждане. Съвместим е с туби вода от 11 и 19 литра. Подходящ е за топла вода, вода със стайна температура и за студена вода. Има ниско ниво на шум и изключително голям дебит на топла вода – до 5 литра на час. Подходящ е за малки офиси и за домашна употрема. Негов недостатък е факта, че не притежава система за филтриране на водата.

ВИЖ ТУК

5. Диспенсър за вода Crown CWD-1806W

диспенсър за вода КраунХарактеристики: електронно охлаждане.
Капацитет на водно охлаждане: 0,8 литра/час.
Капацитет на загряване на водата: 5 литра/час.
Този тип дозатор се препоръчва за офис или семейство с максимум 3 човека.
Температура на студената вода: 8-15°C.
Температура на горещата вода: 85-95°C.

ВИЖ ТУК

 

6. Диспенсър Finlux FWD-1955 Aqua

Finlux FWD-1955 Aqua е подов диспенсър за вода с електронно охлаждане. Подходящ е за малък офис или в кухнята. Има отделение тип шкаф за различни принадлежности. Мощен, надежден и сигурен диспенсър със стоманено отделение за вода.

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.