6 най-добри глюкомери

вашата оценка

Ако имате диабет, редовното измерване на нивата на кръвната захар е съществена част от ежедневието Ви. Тъй като този аспект е толкова естествена част от живота, важно е да имате най-добрия глюкомер, който е точен и лесен за използване.

Здравето винаги трябва да е на първо място, а за диабетиците най-точното наблюдение може да направи разликата между живота и смъртта.

За щастие предлагането на пазара на тези уреди е достатъчно разнообразно, за да можете да изберете най-подходящия за вас модел. Важно е да направите добър избор, защото тези устройства са постоянен допълнителен разход заради консумативите. Освен това, е важно глюкомера да е удобен за употреба от всеки, който го използва, за да може да стане част от ежедневието ви.

Ръководство за купувача, при избора на покупка на глюкомер

Както при всяка друга покупка, особено при медицински изделия, е необходимо да се информирате добре предварително.

глюкомер

Има много променливи, които трябва да имате предвид, преди да закупите глюкомер. Начинът, по който работи, надеждността, количеството кръв, необходимо за теста, точността, както и различни специални функции, могат да ви объркат в избора на покупка на глюкомер. Разбира се, съветът на лекаря е много важен в това отношение, но има някои аспекти, които също трябва да проучите.

Решихме да ви помогнем, като съставим това ръководство за пазаруване с възможно най-изчерпателната информация, така че в крайна сметка да се почувствате готови да изберете най-добрия глюкомер. Накрая ще ви представим няколко модела, предлагани с най-доброто съотношение цена-качество на пазара.

1. Видове глюкомер:

 • Глюкомер за честа употреба

Това е важен фактор, на който трябва да обърнете внимание, особено когато използвате глюкомера 4 или повече пъти на ден. Във този случай по-практичен би бил модел, който има функция за памет с разширен капацитет от поне 200 стойности. Също така би било практично да можете да добавяте бележки и да можете да изтегляте резултатите, за да имате достъп до информация от минали събития.

 • Глюкомер за по-рядка употреба

За тези, които не мерят толкова много и купуват свои собствени тестове за кръвна захар, цената на тези глюкомер може да е разход. Препоръчително е да проучите цената им. Най-добре е да попитате фармацевт.  Той може най-добре да ви посъветва по този въпрос.

 • Глюкомер, подходящ за възрастни хора

глюкомер за възрастни

Някои глюкомери са по-добри от други за възрастни хора. Те имат функции, които ги правят по-лесни за използване, като: резултатът се показва с по-голям шрифт на екрана, по-голямо устройство, бутони, които са по-лесни за натискане, и опции от менюто, които са интуитивни и лесни за запомняне. Съветваме ви да потърсите дизайни, които изискват възможно най-малко кръв за извършване на теста.

 • Глюкомер, подходящ за хора с увреждания

Някои устройства са направени специално за хора, които имат артрит или проблеми със зрението. Те имат по-големи екрани и специални функции, като възпроизвеждане на звука от резултата.

 • Глюкомер, подходящ за деца

За децата външният вид е важен. Глюкомерът трябва да са ярко оцветен, да имат лесни за използване бутони и сравнително лесни за четене символи на екрана.

Родителите ще оценят възможността да имат достъп до средната стойност на глюкозата за последния период, до графики с нейното развитие, както и други функции за анализиране и интерпретиране на резултатите.

Също така е важно да изберете глюкомер, който се нуждае от много малка капка кръв, за да сведете до минимум дискомфорта на вашето мъниче.

 • Глюкомер, подходящ за юноши и младежи

Тук отново избора е голям. Някои ще предпочетат по-смел дизайн, докато други ще искат уред, който не изглежда като това, което е в действителност. Размерът и преносимостта също са важни, така че избирайте по-малки модели.

Изгодни са и моделите, които могат да се носят в дамска чанта с всички необходими елементи за извършване на тест, където и да сте.

 • Глюкомер, подходящ за потребители с активен начин на живот

Ако обичате да спортувате и искате да поддържате активен начин на живот въпреки диабета, потърсете бърз и лесен за използване глюкомер. Изберете модел с по-малък размер.

2. Точност на глюкомера

Резултатите от глюкомера ще повлияят на дозировката на инсулина и решенията за лечение, които вземате. Ето защо точността е много важен показател. Не всички глюкомери обаче са еднакво точни. Има няколко причини. Резултатът може да варира в зависимост от:

 • Вариации в съотношението на червените кръвни клетки в кръвта Ви.
 • Условия на околната среда (надморска височина или температура)
 • Разлики и производствени грешки.

По правило всеки глюкомер показва малки отклонения в стойността, която показва, въпреки че анализирате една и съща кръвна проба. Поради тази причина е важно да изберете уред и да се опитате, доколкото е възможно, да използвате само него.

Освен това, ако имате много глюкомери, които използвате у дома, на работа или когато сте далеч, препоръчително е всички те да са от един и същ модел.

3. Необходимо количество кръв

За да се анализира правилно нивото на глюкозата в кръвта, глюкометрите се нуждаят от проба или капка кръв в определено количество. Колкото по-голяма е необходимата проба, толкова по-голяма трябва да бъде капката кръв.

Това е изключително дискомфортно, особено ако имате лошо периферно кръвообращение или други здравословни проблеми.

Изборът на глюкомер, който изисква възможно най-малка проба, дори 0,5 микролитра или по-малко, може да помогне. Така ще можете да използвате по-малка и тънка игла, с по-малко дискомфорт.

4. Лесен за използване

Ако глюкомерът е с твърде сложна система и отнема твърде много време за отчитане на резултата, ще избягвате да го използвате често, което дори може да бъде опасно и проваля цялата цел на този глюкомер.

Също така е добре и да проверите уреда за наличието на специални функции. Ако можете да си го позволите, изберете такъв, който има възможно най-много функции, тъй като те ще направят използването ви по-приятно и живота ви по-лесен.

5. Размер на глюкомера

Дизайнът и формата на глюкомера са добра индикация за неговата функционалност.

За щастие можете да намерите много варианти на пазара. Ето някои въпроси, които трябва да си зададете, за да определите дали дизайнът и размерът са подходящи за вас:

 • Предпочитате ли малко устройство , подходящо за употреба, когато не сте вкъщи, или искате по-голям уред, което е по-лесен за хващане и задържане?
 • Знаците, показани на екрана, достатъчно големи ли са, за да ги четете лесно?
 • Дисплеят позволява ли ви лесно да четете показаните стойности дори когато светлината в стаята е слаба или през нощта?

6. Лесно калибриране

За да показва резултатите възможно най-близки до истината, глюкомерът трябва да бъде калибриран. Въпреки това, докато някои модели все още изискват ръчно калибриране, други го правят автоматично, спестявайки ви още една стъпка в рутинната ви употреба.

Ръчното калибриране се състои във въвеждане на код всеки път, преди да започнете да използвате нов комплект тест ленти.

Много производители започнаха да пускат все повече и повече модели самокалибриращи се глюкомери. Те могат лесно да бъдат разпознати на пазара, както онлайн, така и в традиционните магазини.

7. Функцията памет

Как предпочитате да следите тестовете? Готови ли сте да ги записвате на ръка в тетрадка всеки ден или бихте предпочели глюкомер, който има функция за памет?

Днес има множество глюкомери, които предлагат функцията за запаметяване на резултатите . Това, което може да варира, е техният капацитет, което означава броя на резултатите, които може да побере.

записване на резултати от глюкомер

Така че, ако трябва да правите тестовете си няколко пъти на ден, изберете модел, който има възможно най-много памет. Най-сложните дори могат да съхраняват хиляди резултати заедно с подробности за час и дата.

Има и модели, които могат да показват средна стойност на резултатите, получени според определен интервал от време ( 14, 30 или 90 дни ). Това е полезна функция, която ви позволява да получите обща представа за това как се развива вашето здраве.

8. Продължителност на измерването

Изключително неприятно е да чакате дълго време за резултат, особено ако трябва да проверявате нивото на глюкозата няколко пъти на ден.

По правило в описанието на продукта ще намерите средното време, необходимо на устройството да покаже резултата. Повечето потребители предпочитат глюкомери, които показват резултата след 5-6 секунди.

Най-добри глюкомери – нашите препоръки

1. Глюкомер Accu-chek Performa + 60 тест-ленти

глюкомер за измерване нивата на кръвната захар в кръвтаAccu-Chek Performa e патентована технология, осигуряваща бързо, сигурно и точно тестване на кръвната захар. Бързо измерване на кръвната захар – само 5 секунди. Необходима е много малка капка кръв. Дозира необходимото количество капка кръв и минимизира нуждата от повторно тестване. Accu-Chek Performa e единственият глюкомер, който автоматично разпознава: увредена тест лента; тест ленти с изтекъл срок на годност; дали пробата е кръв или контролен разтвор; Инфраред за връзка с компютър. Изчислява средни стойности на кръвната захар за 7-,14- и 30-дни. Памет: 500 резултата с час и дата. Гаранция 2 год.

ВИЖ ТУК

2. Глюкомер Novama MultiCheck Pro +

глюкомер НовамаОтдавна е известно, че превенцията е по-добра от лечението, но как да направим това? Ограниченият достъп до лекари специалисти, постоянните опашки и огромните разходи за лечение не насърчават посещенията при лекар.
За щастие, сега можете да контролирате най-важните кръвни параметри, направо у дома! Редовното измерване на нивата на глюкоза, холестерол и пикочна киселина може да помогне за предотвратяване на развитието на най-често срещаните болести на цивилизацията.
Уредът 3 в 1 Novama MultiCheck Pro + е глюкомер, холестерол и също измерва пикочната киселина в кръвта.

ВИЖ ТУК

3. Глюкомер Code Free SD метър

глюкомер код фриТест лентите SD CodeFree съдържат електрод, който измерва нивото на глюкозата. Глюкозата от капката кръв се смесва с реагента върху тест лентата, предизвиквайки малък електрически ток. Количеството генериран ток зависи от количеството глюкоза в кръвта.

Диапазон на резултатите: 10 – 600 mg/dL (0,6 – 33,3 mmol/L);
Размер на пробата: минимум 0,9 микролитра – Време за тестване: 5 секунди.
Мерна единица: mg/dL, mmol/L – Екран: LCD (персонализиран) – Управление: 3 бутона.

ВИЖ ТУК

4. Глюкомер за измерване на кръвна захар Accu-chek Active

глюкомер активAccu Chek Active е компактен глюкомер, с модерен дизайн и лесен за използване.
Само с два бутона за навигация в менюто и показване на интуитивни изображения за следване на стъпките, необходими за определяне на кръвната захар.
Глюкомерът Accu Chek Active определя кръвната захар за 5 секунди, осигурявайки точни резултати, сравними с лабораторните.
Визуална и звукова аларма след хранене, която ви напомня да тествате кръвната си захар два часа след хранене.

ВИЖ ТУК

5. Апарат за измерване на кръвна захар Accu chek Instant

апарат за измерване нивата на кръвната захарОпитайте по-лесна проверка на кръвната захар със системата Accu-Chek Instant.
Индикатор за обхват на целта, който осигурява незабавна яснота.
Само един бутон за лесна навигация.
Удобна синхронизация. Това включва глюкомер, приложение и уеб портал.
Пълна интеграция: Всички данни могат да бъдат прехвърлени към портала Accu-Chek Connect Online.
Гарантирано от производителите на продукти Accu-Chek, предлагайки още по-строга точност за получаване на по-надеждни резултати.

ВИЖ ТУК

6. Глюкомер Ascensia Diabetes Care Contour plus ELITE

глюкомер елитГлюкомерът КОНТУР ПЛЮС ЕЛИТ е лесен за употреба и разполага с функцията smart LIGHT – цветова светлинна индикация, за разчитане на резултатите, като помага за бързо тълкуване на стойностите на кръвната захар. Технологията „Втори шанс“ дава допълнителни 60 секунди, в които може да се добави допълнителна капка кръв, в случай, че първоначалната проба не е била достатъчна. Това премахва необходимостта от повторно убождане и спестява тест ленти. Глюкомерът може да бъде свързан безплатно с мобилно приложение CONTOUR DIABETES, което улеснява контрола на кръвната захар. Чрез него може да се направи цифров дневник за кръвна захар и да бъде изпратен до здравен специалист. Приложението предлага и други полезни функции – сигнализира при критично високи и критично ниски стойности, напомня за следващ предстоящ тест.

ВИЖ ТУК

Може да харесате също
1 Коментар
 1. […] 6 най-добри глюкомери […]

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.