5 най-добри пулсомери

5/5 - (1 глас)

Как да изберете най-добрия пулсомер? Какви функции и характеристики трябва добрите пулсомери да притежават, за да отговаря на вашите нужди? Прочетете нашето ръководство и направете информиран избор. Тъй като нашето здраве и това на хората около нас е важно, естествено е да искаме лесни за използване системи, които могат да ни предоставят основен анализ на здравословното ни състояние. По този начин можем да открием рано тревожните сигнали. Такова устройство е пулсомерът. Това е малък електронен уред, който измерва нивото на кислорода в тялото, както и пулса. Данните, които предоставя, могат да помогнат за откриване на множество здравословни проблеми. Ето как можете да изберете най-добрите пулсомери.

Ръководство за купувача

Има много здравословни проблеми, които трябва да се наблюдават с помощта на пулсомер. Те включват: рак на белия дроб, сърдечно-съдови заболявания, астма, анемия, пневмония и други респираторни заболявания. Ако имате или познавате някой, който страда от изброените заболявания, добрите пулсомери са подходящи за проследяване на нивата на кислород в кръвта.

Как да изберем най-добрия пулсомер?

За да разчитате на подобен уред е необходимо да закупите най-добрия. Все пак вашето здраве е заложено на карта. Устройство, което не предоставя точна информация, може да се окаже фатално.

Следователно трябва да направите информиран избор. Предлагането на пазара е доста богато и може да е непосилно да изберете добър модел, особено ако не сте запознати с начина му на работа.

Точно затова избрахме да ви се притечем на помощ и създадохме това ръководство за пазаруване. То съдържа цялата информация, от която се нуждаете, за да изберете най-добрите  пулсомери. Тук щенаучите как работят, но и какви са критериите, на които трябва да обърнете внимание.

И така, ето аспектите, които трябва да знаете.

пулсомери

Как работи най-добрият пулсомер?

Пулсомерът е широко разпространено устройство във всички медицински кабинети. То е високо ценен от лекарите, защото им помага да следят нивото на кислород в кръвта на пациента. По този начин те могат да действат своевременно и да откриват различните заболявания.

Въпреки това устройството може лесно да се използва и вкъщи. Ако се сблъскате със сърдечни или респираторни здравословни проблеми, дори е препоръчително да следите здравето си с такова устройство.

Повечето пулсомери са с много малки размери и са за пръст. Но има и модерни, по-сложни модели, които се свързват с приложение за вашия смартфон. Това ви позволява да получите достъп до данни директно от мобилното си устройство, както и да получите по-сложен анализ както на текущото състояние, така и на тенденцията.

Начинът, по който работят, е невероятен. Може би не сте знаели, но светлината се абсорбира от нашата кръв . Кръвта с по-високо ниво на кислород абсорбира повече инфрачервена светлина.

Пулсомерите излъчват червена и инфрачервена светлина от едната страна. В другия им край има приемник. Той „улавя“ светлината, преминала през пръста. След това анализира количеството светлина, достигнало до него и по този начин определя нивото на кислород в кръвта. Ако нивото на кислорода е ниско, тогава приемникът ще открие по-голямо количество червена светлина.

Точността на пулсомера зависи от околната светлина. Ето защо е важно да сте сигурни, че е много добре калибриран. В противен случай предоставената от него информация не е достоверна и няма да ви бъде полезна.

Видове пулсомери

Въпреки че пулсомерите тип „пръст “ са най-известни, на пазара има и други модели, които се използват по различен начин и е възможно да са по-подходящи за вас. Ето какво трябва да знаете за всеки един от тях:

 • Пръстов пулсомер

Това е най-популярният модел на пазара и най-често избиран от потребителите. Това е така, защото системата му за работа е лесна за разбиране и дори възрастен човек би успял да се справи с нея без затруднения. Освен това е компактен и лесно преносим, ​​което означава, че лекарите и социалните работници могат да го използват безпроблемно, когато посещават пациенти.

 • Пулсомери за китка

За разлика от горния модел, този е съставен от две части. Първата е устройство, което се закача за пръста, също като обикновените, а втората е гривна с дисплей, която се носи на китката.

В зависимост от това колко ново е устройството, гривната и напръстникът могат да бъдат свързани чрез кабел или чрез безжична връзка.

Безжичните пулсомери са по-удобни, но са лоши от гледна точка на точност. А това е много важно, като се има предвид, че е модел, който се препоръчва в случаи на остри пневмония или други тежки състояния, когато е необходимо постоянно наблюдение.

 • Ръчен пулсомер

Този път говорим за устройство, състоящо се от три компонента, което е по-сложно от останалите. Предназначено е за постоянен анализ на нивото на кислород в кръвта.

Освен устройството, което се закача за пръста, има и кабел за свързване към четящо устройство, което е с по-големи размери. Чрез него се измерват още параметри. Обикновено този модел е твърде сложен за обикновените потребители и е по-вероятно да се намери в лекарските кабинети.

 • Педиатрични пулсомери

Децата и новородените също може да се нуждаят от такова наблюдение. Пръстите им обаче са много малки и чувствителни, така че устройството трябва да бъде специално проектирано за случая.

Лекарите препоръчват устройството да се закача за големия пръст или дори за пръста на крака на детето.

 • Медицински пулсомер

Този уред е професионален и се закупува от болница. Информацията, която показва това обемисто устройство, е много по-сложна и може да бъде интерпретирана правилно само от медицински лица. Ето защо за обикновения потребител този модел не е подходящ.

пулсомери

Прецизност

Точността на отчитането на всички пулсомери може да бъде повлияна както от вътрешни, така и от външни фактори. Това, което ще ви интересува, когато правите избор, е тяхната прецизност. Прието е, че може да дават грешки и че не са 100% точни.

Въпреки това е важно да прочетете внимателно спецификациите, предоставени от производителя. По правило границата на грешка не трябва да бъде по-голяма от 2% в минус или плюс , независимо дали става въпрос за стойностите на пулса или на насищането на кръвта с кислород.

Добре е да сте наясно с външните фактори, които могат да повлияят на точността на устройството, за да не бъдете поставени в ситуацията, в която да искате да върнете продукт, който наистина е добър.

Така че имайте предвид, че ако носите лак за нокти, резултатите от измерването може да бъдат засегнати. Интензивните емоционални състояния, внезапните движения, позицията и теглото на тялото, както и лечението с лекарства могат да повлияят на точността на устройството.

Дисплей

Дисплеят е предимно LED , въпреки че по-мощните пулсомери имат по-мощен екран с OLED технология. Екранът е важен, защото информацията за тълкуване ще бъде изписана върху него. Въпреки че повечето показват прости символи и данни, важно е да обърнете внимание на няколко неща. Например екранът трябва да е много добре осветен. Независимо дали е нощ или много светло там, където се намирате, трябва да можете да прочетете информацията на него без много усилия. Контрастът между показаните данни и фона също трябва да бъде възможно най-висок. Знаците и символите трябва да са достатъчно големи и ясно организирани, така че всеки да може да ги види добре, дори възрастните хора. Има и модели пулсомери, които предлагат нещо допълнително. Например някои позволяват автоматично и осцилиращо изобразяване вертикално или хоризонтално на екрана. Така ще можете да четете лесно и удобно, независимо от ориентацията на ръката ви. Други ви дават възможност да регулирате нивото на яркост според нуждите си или може да ви изписват съобщения за грешка.

Преносимост

Въпреки че повечето модели пулсомери са достатъчно малки, за да се носят лесно, някои предлагат нещо допълнително. Те могат да се различават доста по отношение на теглото.

Преносимият модел трябва да е възможно най-малък, но да има достатъчно голям дисплей, за да се счита за удобен от потребителя. Също така избирайте по-леки пулсомери ако се интересувате от този аспект.

Трябва да знаете, че ако сте постоянно на път, ходите до фитнеса или извършвате други физически дейности, шансовете да изпуснете устройството са по-високи. По-тежките пулсомери се развалят по-бързо, когато са изложени на удари.

Спрете се на пулсомери, за които производителят предлага и специален калъф, шнур или кабел за закачане. Така ще може устройството да се транспортира безопасно и шансовете да го загубите са възможно най-ниски.

пулсомери

Какви характеристики имат най-добрите пулсомери?

Имайте предвид, че пулсомер с много специални функции ще бъде по-скъп от по-обикновения. Както всеки друг продукт, удобството и си има цена. Така че трябва да прецените добре дали наистина се нуждаете от всички специални функции или дали по-просто устройство е достатъчно за вашите нужди.

 • Звукова аларма достатъчно силен аудио сигнал ще се активира, за да предостави предупреждение, когато пулсът е неравномерен или когато нивото на кислород в кръвта е твърде ниско.
 • Сигнал за изтощена батерия – може вашия пулсомер да има звуков, визуален сигнал или и двата. Това е необходима функция, когато устройството се използва за постоянно наблюдение.
 • Заключващ механизъм – необходим е за бебешки пулсомери.
 • Автоматично стартиране – няма да е нужно да натискате бутон, за да може устройството да започне да отчита кислородната сатурация и пулса на кръвта ви. Той ще бъде оборудван със сензори, които ще активират устройството, когато пъхнете пръста си в него. Това е необходима функция за тежко болните.
 • Автоматично спиране– много практична функция. След определен период от време, след като устройството е в спящ режим, то автоматично ще се изключи, като по този начин пести батерията.
 • Bluetooth връзка – По този начин данните от устройството могат да бъдат прехвърлени на мобилното устройство. Там могат да бъдат съхранявани повече данни. По този начин ще имате достъп до подробни отчети.
 • ЕКГ – Мобилен ЕКГ може да бъде предоставен от производителя в пакета за доставка. Използва се за записване на сърдечната честота и се препоръчва за тези, които имат проблеми с кръвното налягане или фактори, които могат да доведат до нежелани колебания като висок холестерол, история на инсулт, затлъстяване, пороци или диабет.
 • Регулируемост – Позволява ви или да фиксирате вашите пулсомери по-добре в зависимост от размера на пръстите на потребителя, или да регулирате яркостта на екрана, така че да е по-лесно за четене и да не изразходва много батерия.

Цена и производители

Както споменахме по-рано, специалните функции ще повлияят върху цената на избрания от вас пулсомер. Също така, професионалните модели ще струват повече. Както и тези пулсомери, които са преносими или имат специален екран.

За да сте сигурни, че харчите парите си за качествен продукт, е добре да проверите производителя.

Ако е известен, имате по-голям шанс да останете доволни от продукта. Това е така, защото известните компании се грижат за репутацията си и пускат на пазара само продукти, които утвърждават имиджа им.

Затова в повечето случаи ще останете доволни, когато изберете да закупите пулсомери от такъв производител.

Здравето е важно за всички ни. Може да прочетеш също нашата статия:

6 най-добри глюкомери

Заключение

Можете да закупите най-добрия пулсомер онлайн. В онлайн пространството ще намерите подходящия за Вас продукт много по-лесно, отколкото ако трябваше да го търсите във физически магазини.

Мненията на други потребители също ще Ви бъдат от голяма полза. Не забравяйте да прочетете отзивите на други клиенти по отношение на харесания от Вас модел. Чрез тях ще разберете дали други са открили дефекти в избрания от вас пулсомер или ще ви уверят, че това е добър избор. По този начин се излагате на много по-малък риск да получите неподходящ продукт и да трябва да го върнете.

Нашият избор най-добри пулсомери

1. Цифров пулсов оксиметър PROCART

Цифров пулсов оксиметър PROCART

Цифров пулсомер – мониторинг в реално време на кислород и импулсно насищане. Този пулсомер е неинвазивен продукт, който ви помага да следите насищането с кислород и сърдечната честота, поддържайки здравето си под контрол. Диапазонът на измерване на нивото на кислород в кръвта е между 70% и 100%. Обхватът на измерване на импулса е между 25BPM и 250BPM. За по-точен резултат се препоръчва да прикрепите устройството към показалеца, средния или безименния пръст. Негови допълнителни функции са автоматично спиране, история на ползванията, както и звукова аларма. SpO2-диапазон на откриване: 35%-99% – Точност: ± 2%.

ВИЖ ТУК

2. Медицински пулсомер Zenwire

Медицински пулсомер Zenwire

Висококачествен инвазивен пулсомер, предназначен за измерване на сатурация и пулс както при възрастни, така и при деца. Пулсомера разполага с лесен за четене цветен дисплейс различни нива на яркост, възможност за регулиране на ъглите на наклон. Използва се много лесно. Перфектен за употреба в болници, клиники, както и за индивидуални потребители. Пулсомерът има голям, ясен, цветен дисплей и възможността за настройка на няколко режима на показване, което допринася за удобната работа. Диапазон на измерване на оксигенацията на кръвта 35% – 100% (резолюция 1%). Точност на измерване на оксигенацията в диапазона от 70% – 100% до 2%.

ВИЖ ТУК

3. Пръстов пулсомер Perfect medical

Пръстов пулсомер Perfect medical

Пулсомерът с LED дигитален дисплей се използва за измерване на кислородната сатурация на пулса и честотата през пръста. Подходящ е за използване както у дома, така и в болница.  Той измерва нивата на насищане с кислород в кръвта (SpO2), пулса при възрастни и ЕКГ.
Негова допълнителна функция е звуковата аларма. Захранва се с алкални батерии тип AAA (2 бр.)

ВИЖ ТУК

4. Пулсомери Vitammy Sat Plus

Пулсомери Vitammy

Пулсомерът Vitammy Sat Plus е преносимо, удобно, неинвазивно устройство, което се използва за наблюдение на насищането с кислород (SpO2) и пулса. Измерването се извършва чрез излъчване и приемане на инфрачервени лъчи. Устройството измерва кислородното насищане на кръвта (SpO2), използвайки оптично предаване през артерията на пръста. Пулсовият оксиметър е предназначен както за възрастни, така и за деца. За по-добра позиция за наблюдение се препоръчва да прикрепите устройството към показалеца, средния или безименния пръст. Устройството е предназначено за спешни проверки или наблюдение на грижите в рамките на Службата за домашно здравеопазване или в медицинското звено. Пулсовият оксиметър може да се използва преди или след спортуване, но не се препоръчва да се използва по време на спортни дейности. Диапазонът на измерване на нивото на кислород в кръвта е между 70% и 100%. Обхватът на измерване на импулса е между 30 – 250 BPM. Негови допълнителни функции са индикатор на батерията и автоматично спиране.

ВИЖ ТУК

5. Професионален пулсомер Contec CMS60D

Професионален пулсомер Contec

Contec CMS60D е професионален пулсов оксиметър със сензор за пръсти, който измерва кислорода и наситеността на пулса и се предлага с USB порт и софтуер за свързване и наблюдение към компютъра. Може да се използва в болници, поликлиники, медицински кабинети, у дома или в стаи за обучение и физическо възстановяване (не се препоръчва използването на устройството по време на обучение). Негови основни предимства са висока точност на измерване, регулируема яркост на екрана, звукови и визуални аларми с регулируеми граници за SpO2 и импулс, функция на часовника, индикатор за изтощена батерия, непрекъснато работно време: 24 часа, време за запис на компютър: 30 часа.

ВИЖ ТУК

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.