6 Най-добри тримери за брада

вашата оценка

През последните години мъжете все повече се опитват да изразят своя стил и индивидуалност чрез начина, по който поддържат брадите си. Но ако сте мъж със сигурност знаете, че окосмяването по лицето не е лесно за поддържане, а неподдържаната брада не е никак привлекателна. Марките усетиха нуждата ви винаги да изглеждате безупречно, затова пуснаха на пазара няколко устройства за поддържане на косата, включително и тримери за брада. Тук ще разберете как да изберете най-добрия тример за брада. Независимо от това дали искате да го използвате за подстригване или бръснене на брадата си.

Ръководство за купувача

Най-добрите тримери за брада ви дават множество възможности за оформяне на брадата ви, така че тя да ви представя в най-добрата ви светлина. Идеалният тример за брада ще ви позволи по-голям контрол, за да подстригвате космите по лицето си с висока прецизност.

Всичко това е съчетано с лекота на използване, атрактивен и удобен дизайн, както и комфорта да можете да се подстригвате у дома.

Професионалното оформяне на окосмяването по лицето ви в салона може да ви струва много пари. От друга страна, ако закупите най-добрата машинка за подстригване, ще може да се насладите на качеството на услугите от салон, но в уютната атмосфера на дома си.

В момента на пазара има богато разнообразие от тримери за брада с различни цени. Това прави избора на най-добра машинката за подстригване, съобразен качество-цена, още по-труден.

Препоръчваме ви да прочетете  внимателно подготвеното от нас ръководство за пазаруване. В него са представени всички аспекти, на които трябва да обърнете внимание при избора на най-добър тример за брада.

тримери за брада

Как да изберем най-добрия тример за брада?

 • Качеството на остриетата при различните тримери за брада

Системата за рязане играе много важна роля за ефективността на подобно устройство. С тримери за брада, които изглеждат добре, но са с лошо качество на остриетата, не само няма да получите очакваните резултати, но също ще загубите много времето и определено ще развалят настроението ви. За да си заслужава инвестицията, трябва да се уверите, че остриетата са направени от неръждаема стомана и имат система за самонаточване . В противен случай остриетата ще се затъпят и ще е необходимо периодичното им заточване от специалист. Остриетата с титаниево покритие също са добър и издръжлив вариант, но и по-скъп. Функцията за самонаточване пък ще ви гарантира оптимална прецизност на остриетата.

 • Различните приставки при тримери за брада

Добрите тримери за брада идват в комплект с най-малко 5 различни приставки. Когато тримерът се използва без такава допълнителна приставка, той работи върху по-голяма повърхност. Но пък въпросните приставки ви дават възможността за по-голям контрол върху формата, която искате да придадете на брадата си.

Независимо от формата и стила, които желаете да постигнете, тези приставки ще ви помогнат да оформите бакенбардите, линията на челюстта и мустаците си с максимална прецизност. Освен това добрите тримери за брада задължително трябва да имат и приставка за премахване на нежеланото окосмяване от носа и ушите.

 • Гребени на тримерите за брада

Гребените също са важно допълнение към вашия тример. Чрез тях се регулира размера на подстриганата коса.

Те могат да бъдат фиксирани или регулируеми. Най-удобен е регулируемият вариант. Така ще имате малки гребени, с които да подстригвате и поддържате своите косми максимално къси, но и малко по-големи гребени, чрез които да запазите изпъкналия външен вид на брадата си. Вариантът с регулируеми гребени ще ви позволява регулиране, което започва от 0,5-2 мм и достига максимална стойност от 15-16 мм. При вариантът без регулируеми гребени ще всеки път да прикрепяте допълнителен гребен, за да получите желания резултат.  Този вариант ще ви отнеме малко повече време. Като цяло 3-4 фиксирани гребена ще ви бъдат достатъчни, за да оформите брадата си по начина, по който желаете.

 • Материалите, от които са изработени различните тримери за брада

Вече обсъдихме материала, от който трябва да бъдат изработени остриетата – неръждаема стомана или титанов фурнир. Също така е важен и материалът, от който е направен корпусът на устройството. Тази част от него, която ще държите в ръката си. Това често определя стабилността и лекотата при използване на различните тримери за брада.

Тук отново идва компромисът между издръжливостта на модела и преносимостта или лекотата на използване.

Препоръчително е да закупите тример за брада, направен от материал, който е устойчив на удари. Но също така трябва да се спрете и на такъв, който не е много тежък.

Пластмасата е лека, но не и издръжлива. Докато металните уреди са много издръжливи, но и по-тежки.

Друг аспект, който е по-скоро свързан с ергономичността, е наличието на гумени вложки върху корпуса на тримера за брада. Те ще ви позволяват добър захват, дори когато го използвате с мокри ръце.

тримери за брада

 • Захранване

Най-добрите тримери за брада работят на акумулаторна батерия . На пазара обаче има и варианти със захранващ кабел , които не препоръчваме, заради непрактичността им. Има и модели, захранващи се от класически батерии , които обаче трябва да се сменят.

Всяко подобно устройство, което работи безжично, е желан вариант, но най-добрият е този с акумулаторна батерия . След пълното зареждане на тримера, батерията ви осигурява почти 2 часа непрекъсната работа. Това е достатъчно време за няколко сесии на употреба.

Ако сте избрали тример за брада с класически батерии, уверете се, че вкъщи винаги имате няколко резервни.

 • Поддръжка и почистване при различните тримери за брада

Като цяло няма да ви се налага да правите нещо специално, за да поддържате подобен уред. Почистването му обаче все пак е важно, така че процесът  трябва да бъде максимално лесен и кратък.

Знаете, че такъв уред трябва да се използва само в обособено за целта място, тъй като подстриганите косми лесно могат да паднат върху околните мебели.

Ето защо идеалните тримери за брада имат вградени събирателни резервоари за прах, които засмукват подстриганите косми.

Освен това е добре устройството да позволява почистване под силна водна струя без риск водата да проникне в електрическата му част.

Почистването е един от най-важните аспекти при поддръжката на уреда и трябва да се извършва след всяка употреба.

В противен случай космите ще се съберат и ще повлияят значително върху работата на устройството.

тримери за брада

Какви функции и аксесоари трябва да имат най-добрите тримери за брада?

 • Активни глави – най-добрите тримери за брада имат включва поне 5 специални приставки с различни размери и форми за оформяне или премахване на косми от по-трудните или чувствителни зони на лицето.
 • Гребени – фиксирани или регулируеми, те са важни за контролиране на дълбочината на подстригване, която желаете.
 • LED индикатор – светлинен индикатор, който ви показва какво е нивото на батерията, за да можете да заредите устройството навреме и да нямате неприятни ситуации. Например изчерпване на батерията, когато имате още половин брада за подстригване.
 • Четка за разплитане – голяма, много пухкава четка, която ви помага да премахнете космите, които са паднали върху кожата или дрехите ви.
 • Разтвор за смазване на остриетата – Ножовете при тримерите за брада трябва да се смазват от време на време. По този начин ще се предотвратят възможности з повреда и ще се поддържа скоростта на работа. Ето защо е необходимо от време на време да използвате разтвор за смазването им.
 • Калъф – калъфът е много важен при транспортиране, но и при съхранение на отделните тримери за брада. Той трябва да съдържа специални отделения за всяка приставка, както и за гребените и самото устройство. Чрез ще транспортирате уреда безопасно, без риск да се напълни с прах.
 • Лазерно насочване – най-добрите тримери за брада са оборудвани с функция за лазерно насочване. Чрез нея се прожектира светлинна линия, която подравнява профила преди подстригване. Така ще получите прецизен контур на брадата с много прави линии.

Гаранция при различните тримери за брада

Гаранционният срок е много важен, защото могат да възникнат неизправности извън вашия контрол. Понякога може да има производствени дефекти в главите или гребените.

Всяка грешка трябва да бъде поддържана и поправена от производителя. Затова избирайте между тримери за брада с поне 24-месечна гаранция .

Търсиш си нова машинка за подстигване? Може да погледнеш нашата статия:

6 най-добри машинки за подстригване

Нашият избор най-добри тримери за брада

1. Тример за брада Braun BT7340

 

Тример за брада Philips

Получете стила, който желаете, без усилие с мъжкия тример за брада Braun BT340.
Той е по-остър, по-бърз и по-ефективен. С по-широка зона на рязане за улавяне и подстригване на повече косми с всяко минаване.
Включва прецизен циферблат за 39 настройки на дължината, метални остриета, заточени по време на употреба на продукта.
Контурира, подрежда и детайлизира брадата, мустаците, козята брадичка или небръсната брада с прецизност. Прецизният въртящ се бутон на този уред за подстригване за брада има 39 настройки за дължина на стъпки от 0,5 mm (от 0,5 до 20 mm). Оформя, подрежда и детайлизира брадата, мустаците, козята брадичка или небръсната брада с прецизност.

ВИЖ ТУК

 2. Тример за брада Philips BT5515/15

Тример за брада Philips

Оформете наболата си брада с едно движение със система Lift & Trim PRO. Тя повдига плътно прилепналите косми и ги насочва към острите метални ножчета за прецизно подрязване. Ножчетата от неръждаема стомана са двойно заточени, изрязвайки прецизно дори най-дебелите косми. Те се самонаточват като, леко се трият един към друг. Така че не е необходима смяна или смазване през целия експлоатационен живот на тримера. Използвайте късия гребен за брада за настройки на дължината от 0,4 – 10 мм или дългия гребен – от 10 – 20 мм. 0,2 мм стъпки между 0,4 – 2 мм за прецизен къс стил брада; 0,5 мм стъпки между 2 – 5 мм, за да се постигне равномерна тридневна брада; стъпки от 1 мм над 5 мм за продължителна поддръжка на брадата. Мощната литиево-йонна батерия осигурява до 90 минути безкабелно използване след 1 час зареждане. Можете също да използвате своя тример включен в контакта или функцията за бързо зареждане, която осигурява едно пълно оформяне само след 5 минути зареждане.

ВИЖ ТУК

3. Тример за брада Steel BaByliss

Тример за брада Steel BaByliss

Високопрецизните остриета от японска стомана осигуряват гладко подстригване без усилие дори на по-дебели бради. Контролът на дължината може да се регулира с помощта на интуитивно разположения бутон. Защитният водач за подстригване осигурява еднакъв вид с 24 настройки на височината на подстригване за къса или дълга брада от 0,5 до 12 mm. Тримерът за брада се захранва от литиево-йонна батерия за продължителна безжична употреба и живот на батерията от 120 минути.

ВИЖ ТУК

4. Тример за брада Panasonic ER-GB86-K503

Тример за брада Panasonic

Тримерът за брада ER-GB86 с DC мотор подстригва на дължина между 0,5 и 30 mm. Позволява удобно подстригване на дълги и гъсти бради, които конвенционалните остриета защипват много лесно. Има 30 мм приставка за лесно подстригване на дълги бради. Превключването с трите аксесоара ви позволява да регулирате дължината на подстригване от 0,5 до 30 мм в 58 стъпки от 0,5 мм.

ВИЖ ТУК

5. Професионална машинка за подстригване с кабел Moser Primat 1230 

Професионална машинка за подстригване с кабел Moser Primat

Машинка за подстригване Moser Primat в комплект с 2 гребена 4,5 и 9 мм, четка за почистване и масло за смазване. Работно напрежение 220 – 240 V / 50 Hz. Изключително бързооборотен мотор с фиксиран оборот, мощен 15W. Прецизен  комплект от неръждаема стомана STAR BLADE за изключително дълъг живот. „Произведено в Германия“. Регулиране на дължината на рязане MultiClick с 6 заключващи позиции 0,7 – 3 мм. Поляризирано задвижване за непрекъсната работа. Супер тиха. Размери: 180 x 67 x 42 mm Тегло: 620 g,  3 m професионален кръгъл кабел.

ВИЖ ТУК

6. Комплект за брада Remington MB4046

Комплект за брада Remington

Тъй като всяка брада е различна, този усъвършенстван комплект включва 3 различни гребена, за да осигури пълна гъвкавост при подстригване или оформяне на брадата ви. Комплектът тример за брада Remington е със самонаточващи се ножчета с титаниево покритие. Регулиране на дължината на подстригване между 1-35 мм с 3 специални гребена. Този комплект има напълно миещи се глави, за да направи поддръжката и почистването на устройството много лесно. Плюс плъзгащ се тример, идеален за детайлите на мустаците или бакенбардите.

ВИЖ ТУК

Може да харесате също
1 Коментар
 1. […] Интересуваш се още от тримери за брада? Ние можем да помогне с 6 Най-добри тримери за брада! […]

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.