6 най-добри машинки за подстригване

5/5 - (1 глас)

Във времето, в което живеем е изключително лесно да си закупим всичко, което пожелаем. В момента имаме възможността да избираме от широка гама машинки за подстригване. Как обаче да сте сигурни, че купувате най-добрата? Какви са спецификациите, на които трябва да обърнете внимание и какви други функции, освен триминг, трябва да изпълнява?Правилно избраните машинки за подстригване могат да спестят парите, които обикновено харчите в бръснарницата. Затова е важно да обърнете голямо внимание на следните подробности.

Ръководство на купувача

Всяка инвестиция трябва да бъде взета на сериозно. Купуването на машинка за подстригване е инвестиция, тъй като ще ви помогне да спестите пари, които обикновено харчите при фризьора. Освен това е дългосрочно решение, защото не купувате машинки за подстригване всеки ден. Това е стока, която трябва да изглежда като нова дори след няколко години.

Ето защо не можете да си купите първата, на която попаднете. Може да изглежда трудно за вярване, но разликите между наистина добрите машинки за подстригване и наистина лошите са почти незабележими, особено ако пазарувате онлайн. Това ръководство за пазаруване ще ви помогне да намерите идеалната машинка за подстригване, като елиминира риска от лоша инвестиция.

Най-важният момент, който трябва да разберете, е, че машинките за подстригване не са същото като тримерите, самобръсначките или машинките за обезкосмяване на тялото. Внимателното анализиране на описанието на продукта е от съществено значение, за да купувате винаги най-качествения продукт. Нашият наръчник ще ви помогне да вземете най-доброто решение и да направите удовлетворяваща инвестиция. При избора си вземете предвид следните важни аспекти:

машинки за подстригване

Мощност на различните машинки за подстригване

Може би най-важната характеристика при всички машинки за подстригване, на която трябва да обърнете внимание, е мощността. За да направите правилния избор е добре да се съобразите с целта, за която ще използвате уреда.

Ако сте бръснар, очевидно ще са ви необходими професионални машинки за подстригване. В този случай мощността е особено важна, защото уредът ще се използва почти всеки ден и то по няколко пъти.

Освен това професионалният бръснар е наясно, че ще работи с различни типове коса и за това двигателят на машинката за подстригване трябва да е достатъчно мощен.

Ако целта на закупуването на въпросните машинки за подстригване е домашната употреба, то инвестицията в професионален уред не е необходима. Професионалните модели се препоръчват при ежедневна употреба. Машинки за подстригване, закупени за домашни нужди, ще се използват много по-рядко. Така че е по-разумно да закупите модел със средни характеристики.

Такъв тример ще отговаря по-добре на нуждите ви, тъй като е по-гъвкав, по-лек и предлага повишена мобилност. За щастие асортиментът от машинки за подстригване на пазара е достатъчно разнообразен, за да ви даде възможност да направите най-добрия избор според нуждите си.

Независимо за каква цел ще закупите машинката за подстригване е добре да имате предвид, че поръчването й от други държави може да доведе до някои проблеми.

Например ако ще купувате от САЩ или Великобритания, трябва да сте много добре информирани, защото щепселът може да е различен. В този случай към устройството трябва да има преходник за европейския тип контакт.

Безжични машинки за подстригване или такива с кабел?

Освен това в зависимост от целта, за която се закупува, ще се прецени дали кабелната или безжичната версия е най-подходяща. Професионалните фризьори предпочитат и препоръчват машинки за подстригване с кабел. Те са с по-здрава структура и това ще позволи дълготрайната им употреба. Също така функционалните възможности на кабелната машинка за подстригване са по-обширни.

Ако обаче търсите машинки за подстригване за лично ползване безжичният вариант определено е най-подходящ. Те са по-удобни, защото ще може да се използват навсякъде. Когато не зависиш от контакт, можеш да си доста по-подвижен при използване на уреда.

Можем да заключим, че кабелната машинка за подстригване е най-добрият избор за професионална употреба, а безжичната е по-удобна за по-спорадично използване.

Значение на гребените – брой и размери

Може би най-важният аспект след мощността е гребенът, който имат с всички машинки за подстригване.

Идеалната машинка за подстригване е тази, която има най-много различни гребени. Те са особено важни, тъй като с тяхна помощ се регулира размерът, на който ще бъде подстригана косата. Повече гребени означава повече опции за Вас и вашите клиенти. Това винаги е желателно.

Качествените машинки за подстригване винаги включват по няколко аксесоара. Важно е гребените да са изработени от качествена пластмаса и формата им да е правилна. Това позволява повишена подвижност и лесно подстригване, дори и при по-трудните зони.

По време на една сесия за подстригване ще трябва да използвате няколко размера гребени, както и фиксирани и регулируеми аксесоари. Една добра машинка има както регулируеми, така и фиксирани гребени. Особено ако се използва за професионални цели.

машинки за подстригване

Обърнете внимание на качеството на остриетата при различните машинки за подстригване

Очевидно качеството на остриетата е аспект, който трябва да ви интересува особено много. В крайна сметка самото подстригването и лекотата, с която то се извършва, зависят именно от тях.

Има най-малко два аспекта, които показват нивото на качество на остриетата: материалът, от който са направени, и вида на заточване. Само след анализ на тези две важни характеристики ще можете да направите най-добрия избор.

Що се отнася до материала, от който трябва да бъдат изработени, най-популярният вариант са остриетата от неръждаема стомана. Те са значително по-изгодни от гледна точка на устойчивост. Други приемливи варианти са остриетата от циркониев оксид или титан.

Типът заточване също е важен, тъй като може да удължи оптималния живот на машинката за подстригване. Препоръчително е закупуването на модел със система за самонаточване. Човешката намеса често може да доведе до грешки, така че се препоръчва системата за самонаточване. Особено след като тези машинки за подстригване вече са много лесни за намиране.

Начин на почистване

Както при всеки друг продукт, желателно е да изберете вариант, който е възможно най-лесен за почистване. Лесен за почистване по отношение на изразходеното време и от гледна точка на отстраняването на остатъците и свързаните с това рискове .

Компонентите, които ще се нуждаят от почистване, са гребените и ножовете. Докато гребените могат лесно да се отстраняват и следователно са лесни за почистване, остриетата могат да бъдат подвижни или вградени в устройството. При последния вариант почистването е по-трудно.

Актуалната търговска оферта включва машинки за подстригване, които могат да се почистват изцяло под течаща вода. Те имат много прецизна степен на непропускливост. Това прави тази почистваща система безрискова. Въпреки че това е най-лесният метод за почистване, важно е да се уверите, че машинката за подстригване разполага с необходимите функции, за да бъде напълно почистена.

Самопочистващите се машинки за подстригване с подвижни глави също си струва да се споменат. При тях почистването е лесно, а определени компоненти могат да се сменят на определен период от време.

Ергономичен и атрактивен дизайн

Ако говорим за външния вид при различните машинки за подстригване, трябва да споменем тяхната форма, както и материала, от който са изработени.

Препоръчително е машинката да е с ергономична форма. Така ще се използва по-лесно, защото ще се движи по-добре по формата на главата. Също ще може да се държи в ръката по-безопасен начин. Без да създава дискомфорт.

Ако машинката ще се използва и върху мокра коса, тогава би било най-добре да изберете такава с гумени вложки върху корпуса и. Така ще се борави по-лесно и рискът да се изплъзне от ръката ви и да се развали ще бъде много по-малък.

Съвременните машинки за подстригване имат и елементи със светлинна сигнализация. Например LCD или LED контролен панел. Те правят дизайна по-привлекателен и създават впечатление за професионално устройството.

Опциите на дисплея могат да включват и показване нивото на батерията, когато използвате безжично устройство. Добрите машинки за подстригване също имат бутони, разположени по такъв начин, че да са лесно достъпни.

машинки за подстригване

Какви аксесоари и характеристики имат най-добрите машинки за подстригване?

  • Брой гребени – Съществен аспект, особено ако сте бръснар. Броят на гребените е изключително важен. Добре е да изберете оборудвана машинка за подстригване, с възможно най-много размери гребени. Така ще имате още повече възможности за подстригване.
  • Кабел за зареждане – като цяло е важен компонент. Но не забравяйте за варианта на безжични машинки за подстригване, които не изискват такъв кабел.
  • Смазочно масло – важен аспект в процеса на поддръжка на уреда. Това е аспект, който трябва да вземете предвид за оптимална работа.
  • Калъф за машинката за подстригване – важен е за правилно съхранение. Необходимо е да изберете калъф, който отговаря на модела, който имате. Така ако се съхранява правилно и се пази от агресивни външни фактори, машинката ще има възможно най-дълъг експлоатационен живот.
  • Четка за почистване – обикновено е включена в комплекта. Тя е изключително полезна и дори препоръчителна в процеса на почистване на машинката.
  • Стойка за зареждане – Мощните машинки за подстригване имат специфична стойка за зареждане.
  • Батерията на машинката е необходима при машини, които работят на безжичен принцип. Препоръчително е батерията да е от най-високо качество и с най-дълъг период на автономност.

Гаранция

Както всеки друг уред, машинките за подстригване трябва да бъдат закупена с работеща гаранция. Тъй като има вероятност от повреда, е особено важно да сте сигурни, че получавате поне 12-месечна гаранция. В идеалния случай можете да имате 24-месечна или дори по-дълга.

Цена на различните машинки за подстригване

Цената е друг решаващ фактор при избора на машинка за подстригване. Винаги гледайте цената да е оправдана. Обръщайте специално внимание на спецификациите, мощността, качеството на материалите, както и броя на аксесоарите, които съдържа уреда.

Интересуваш се още от тримери за брада? Ние можем да помогне с:

6 Най-добри тримери за брада!

Най-добри машинки за подстригване за домашна употреба

1. Професионална машинка за подстригване Moser Primat 1230

Професионална машинка за подстригване Moser Primat 1230

Машинка за подстригване Moser Primat в комплект с 2 гребена 4,5 и 9 мм, четка за почистване и масло за смазване. Работно напрежение 220 – 240 V / 50 Hz. Изключително бързооборотен мотор с фиксиран оборот, мощен 15W. Прецизен  комплект от неръждаема стомана STAR BLADE за изключително дълъг живот. „Произведено в Германия“. Регулиране на дължината на рязане MultiClick с 6 заключващи позиции 0,7 – 3 мм. Поляризирано задвижване на за непрекъсната работа. Супер тиха. Размери: 180 x 67 x 42 mm Тегло: 620 g,  3 m професионален кръгъл кабел.

ВИЖ ТУК

2. Машинка за подстригване Wahl Magic Clip Cordless 5 Star

Машинка за подстригване Wahl

Машинка за подстригване Wahl Magic Clip Cordless 5 Star е с хромирани остриета – технология „Crunch Blade“ с ширина от 40 мм. Работно напрежение 220-240 V, 50/60 Hz. Двигателят и представлява безшумен DC мотор, 5500 об/мин. Пакетът съдържа – 8 гребена: 1.5, 3, 4.5, 6, 10, 13, 19, 25 мм, четка за почистване, масло за ножове, техническо ръководство и  Wahl гаранция. Регулиране на дължината на рязане между 0,5 – 2,9 мм. С кабел: 2.4M и възможност за автономна работа от 90 минути. 120 минути време за зареждане.

ВИЖ ТУК

3. Машинка за подстригване BaByliss

Машинка за подстригване BaByliss

Внимателно разработената технология осигурява лесна употреба в комфорта на вашия дом. Остриетата от японска стомана притежават специален дизайн, който позволява да стилизирате дори най-дебелите и непокорни косми от различни ъгли на рязане. От 0,6 до 28 мм, с машинката за подстригване на BaByliss ще получите спретнат външен вид, независимо от дължината на космите. 8-те налични аксесоара гарантират прецизна грижа без раздразнения за подстригване и оформяне на брадата според важето желание. С автономия от 160 минути можете да използвате уреда без захранващия кабел. Освен това, BaByliss E990E е също толкова ефективен и мощен, дори когато нивото на батерията е ниско. В края на всяка употреба можете да свържете кабела и уредът ще се зареди бързо – само за 3 часа! Цифровият екран показва нивото на батерията, както и ъгъла на рязане. Комплектът включва и кутия за съхранение на устройството.

ВИЖ ТУК

4. Машинка за подстригване Philips HC5650/15

Машинка за подстригване Philips

Получете еднаква прическа с технологиите DualCut и Trim-n-Flow Pro. Новият дизайн на гребена предотвратява заплитането с всякаква дължина в гребена, за да завършите стила си наведнъж. Philips 3000 разполага с усъвършенствана технология DualCut за максимална точност. Снабдена е с двойни остриета и е проектирана да остане остра като първия ден.  Може да се регулира на различни настройки за дължина. До 90 минути безжично използване. Устройството е с ергономична дръжка за комфорт и контрол.  Почиства се лесно без затруднения.  Има гребен приставка с едно щракване за небръснат вид. Допълнителен аксесоар е здравият калъф за съхранение.

ВИЖ ТУК

5. Машинка за подстригване Braun HC5030

Машинка за подстригване Braun

С общо 17-те приставки на Braun HC5030 ще имате гъвкавостта да създавате нов стил за всеки повод. Малкият гребен съчетава 8 по-къси стилове (3-24 мм), докато по-големи гребени могат да се използват за 8 стила по-дълги от 14-35 мм. Има и допълнителна кратка настройка на косата, когато използвате уреда без приставка. Машинката за подстригване на Braun е предназначена за продължителна употреба. Изключително острите и остриета от неръждаема стомана гарантират рязането на всякакви косми. Интелигентно заключва и запаметява последната използвана  настройка за дължината, дори и след като сте свалили приставката. Braun Trimmer се захранва от двойна батерия. Двете Ni-MH батерии са напълно заредени за 8 часа и с автономност от 50 минути.

ВИЖ ТУК

6. Машинка за подстригване BaByliss E695E

Машинка за подстригване BaByliss

Машинката за подстригване брада E695E е всичко, необходимо за поддържане и стилизиране на брадата ви. Изработена е от качествени материали и е с 8 допълнителни аксесоара. Ножчетата от неръждаема стомана с голям размер гарантират както висока прецизност, така и издръжливост и устойчивост. Независимо дали имате тънка или гъста коса, ножчетата на тази машинка за подстригване ще се справят отлично всеки път.Освен това получавате 8 аксесоара, чрез които можете да избирате от 8 нива на настройка: 3-6-9.5-13-16-19-22-25 мм. По този начин се възползвате от прецизна настройка на дължината на рязане. В допълнение, тази машинка за подстригване се предлага с почистваща четка, специален гребен и масло за овлажняване и завършване.

ВИЖ ТУК

Може да харесате също
1 Коментар
  1. […] 6 най-добри машинки за подстригване […]

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.