5 най-добри модела кухненски термометър

5/5 - (1 глас)

Кухненският термометър би бил от голяма полза при готвенето на ястия, които изискват измерване на температурата, която достигат в даден момент. Такъв инструмент е незаменим в кухните на професионалистите и е все по-популярен в кухните на домакините.

Някои хора могат да бъдат объркани, когато става въпрос за такива покупки, защото не знаят какво точно да търсят, за да са сигурни, че купуват това, от което се нуждаят. Приветстваме ги с най-важните характеристики за кухненските термометри.

Ръководство на купувача

В този аспект се отнасяме до целта, за която е направено въпросното устройство. В зависимост от това термометърът се използва по един или друг начин:

Кухненски термометри за фурна

Тази категория включва артикули, изработени от материали, устойчиви на много високи температури. Те могат да бъдат поставени във фурната, когато искате да разберете градусите. Могат и да бъдат оставени вътре през цялото време на приготвяне на храната. За да използвате такъв продукт за възможно най-много рецепти, уверете се, че той може да издържи на максималната температура, която може да достигне вашият уред за готвене. Тук влизат аналитичните модели, които се поставят във фурната, и дигиталните с телена сонда.

Кухненски термометри за хладилника/фризера

Тук говорим за кухненски термометри, които са в състояние да посочат възможно най-малко градуси. Така можете да разберете състоянието на различни храни, които трябва да се съхраняват/приготвят на студено.

Кухненски термометри за вътрешността на съдовете

Те са от голяма помощ, особено когато става въпрос за месо или десерти.  Представляват пръчка, която се поставя в желания съд, за да покаже температурата вътре. Някои модели дори са безжични, което означава, че трябва само да доближите устройството до храната. По този начин уредът не се и цапа.

кухненски термометър

Видове дисплеи при кухненски термометри

Всички кухненски термометри показват градусите, които отчитат. Това става на екран, поради което, от тази гледна точка, можем да закупим два вида устройства:

Цифрови кухненски термометри

Тези устройства показват градусите много точно. С тях ще имате ясна информация за достигнатата температура. В същото време е много лесно да се разчете какво показва, благодарение на мини LCD екран. Недостатъкът им е трудното почистване. Винаги трябва да внимавате да не проникне вода в електронната част. Също са по-скъпи в сравнение с моделите без цифров екран.

Аналогови термометри

Тези кухненски термометри имат предимства, които не можем да пренебрегнем. Издържат на много високи температури, много лесно се почистват, тъй като обикновено са изработени от неръждаема стомана. Цената им също е добра. Най-големият проблем с тях е, че не са толкова точни, колкото цифровите кухненски термометри.

Температурен обхват на различните кухненски термометри

Това е един от най-важните детайли, свързани с производителността на кухненските термометри. Защо? Защото няма за какво да купуваш кухненски термометри на безценица, ако не ти вършат работа и не показват градусите, които те интересуват.

Например ако имате класическа фурна и искате да измерите температура от 220 градуса. Няма да можете да го направите, както трябва с уред, който измерва в диапазона 20 – 200 градуса. Трябва ви кухненски термометър, който да показва максималната стойност, която искате.

Основни характеристики на кухненски термометри

Вниманието към малките детайли е много важно при закупуването на кухненски термометри. Някои аспекти допринасят за подобряване на работата, която можете да свършите с такъв продукт:

  • Автоматично изключване – пести батерията. В кухнята често се занимавате и със странични  неща и е възможно да забравите устройството включено.
  • Светещ дисплей – функция, която позволява лесното разчитане на изписаните данни.
  • Бързо измерване – много полезно за хора, които искат да разберат бързо каква температура е достигнала определена храна.
  • Таймер с аларма – функция, която ще ви помогне, ако нямате таймер на фурната, в която готвите.
  • Закачалки – ще ви бъдат полезни, ако искате да закачите термометъра на определени опори, когато не го използвате. Така ще ви е винаги под ръка.

Размер на различните кухненски термометри

Всички искаме да имаме поне малка представа за това как изглежда продукт, който купуваме онлайн. За това размерите са много важни.  На практика е добре да се спрете на възможно най-дългия продукт, около 20 см. Това е необходимо ако става въпрос за кухненски термометри, които са с вътрешна мярка. По този начин няма да се нараните и ще ви е по-лесно да го ползвате.

Всички тези подробности, за които ви разказахме по-горе, както и представените продукти, ще ви помогнат да вземете решение кои са най-добрите кухненски термометри. Надяваме се вече да знаете какво точно гледате, когато искате да закупите такъв артикул от онлайн магазини.

Подобри своето кухненско оборудване с Уок тиган. Виж нашата статия за 6 най-добри уок тигани!

Най-добри кухненски термометри

1. Термометър за фурна

Термометър за фурнаАко работите с класическа фурна,  която не показва много точно температурата вътре, препоръчваме ви да се спрете на този продукт. Това е класически термометър, с аналогов екран. Можете да го оставите във фурната, докато приготвяте рецепти.

ВИЖ ТУК

2. Цифров кухненски термометър

Цифров кухненски термометър

Този цифров термометър за месо е изненадващо достъпен. Принадлежи към категорията на цифровите модели. С него можете лесно и точно да разчитате градусите на екрана. Дизайнът на пръчката се препоръчва особено за месо, но можете лесно да го използвате и за други храни, включително течности. Измерва температурата между -50 и 300 градуса по Целзий, така че можете да го използвате и за замразени ястия. Уредът показва температурата с много добра точност, но измерването отнема малко повече време, отколкото при други модели.

ВИЖ ТУК

3. Дигитален термометър с кухненски таймер Hendi

Дигитален термометър с кухненски таймер

С този модел вече влизаме в различна категория кухненски термометри, с професионални характеристики и разумна цена. На първо място, имате 3 начина да поставите продукта: на масата – с опорен крак, окачен – чрез отвора, и закрепен към металната врата на фурната. Това е версия с цифров екран и големи цифри, които са лесни за четене дори когато има много пара покрай вас. Включва функция таймер и програмирана температура. Което означава, че не само ви казва колко гореща е храната вътре, но и ви уведомява кога пържолата е изпечена перфектно и е време да я свалите от котлона.

ВИЖ ТУК

4. Кухненски термометър за месо 2-в-1

Кухненски термометър за месо, 2в1

 

Този кухненски термометър е снабден с двойна сонда, изработена от неръждаема стомана, която се сгъва настрани за лесно съхранение. Този продукт показва минимални стойности от -50 градуса по Целзий и максимални стойности от 300 градуса по Целзий, но може да бъде настроен по такъв начин, че да показва и градуси в системата на Фаренхайт.

ВИЖ ТУК

4. Цифров кухненски термометър за фурна MYFYU

Може да харесате също
1 Коментар
  1. 6 най-добри уок тигани

    […] 5 най-добри модела кухненски термометър […]

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.