8 най-добри уреди за почистване на прозорци

вашата оценка

Почистването на прозорците винаги е било една от най-взискателните и неприятни задачи за една домакиня.  За щастие, с напредването на технологичното развитие се появиха решения, които да улеснят тази задача. Едно от решенията, на които се спират все повече домакини, са уредите за почистване на прозорци. И тъй като на пазара има голямо разнообразие от продукти, ви предлагаме да прочетете това ръководство, което ще ви води стъпка по стъпка, в избора на най-добрия уред за почистване на прозорци.

Ръководство за купувача, при избора на уред за почистване на прозорци

Що се отнася до прахосмукачката за прозорци, колкото повече задачи може да изпълнява, толкова по-полезна ще ви бъде. С други думи, ако искате да сте напълно доволни от покупката си, изберете подходящо оборудван вариант на уреда: модел, който има функция да разпръсква препарат за прозорци; кърпа за почистване; и контейнер за съхранение на течността, използвана за почистване.

най-добрите уреди за почистване на прозорци

Също така се уверете, че можете да използвате уреда за почистване на прозорци върху всички стъклени повърхности. Например прозорци, огледала, витрини, и стъкла на врати.

Освен това закупуването на добър уред за почистване на прозорци, ще ви помогне да спестите време. Това е така, защото петната и мръсотията ще се почистят по-лесно, без да е необходимо да наслоявате, или да търкате прекалено много. Така наречените стъклочистачки ще свършат работата вместо вас.

1. Капацитет на резервоара за препарат

Капацитетът се отнася до обема вода и количеството препарат, което може да се добави. Препоръчително е прахосмукачката да е с вместимост минимум 100 мл за ефективно почистване на прозорците в дома, но и на други стъклени повърхности.

най-добър уред за почистване на прозорци

Колкото по-голям е капацитетът за съхранение, толкова повече ще можете да почистите по-голяма площ, без да се налага да спирате, за да добавяте вода и препарат. Тук значение има и площта, с която разполагате. Например ако имате големи, красиви френски прозорци, ще ви е необходим уред за почистване на прозорци с възможно най-голям капацитет. Но ако дома или офиса ви има малки прозорци, тогава 100-200 мл, ще са ви напълно достатъчни.

2. Продължителност на употреба на уреда за почистване на прозорци

Добре е да се спрете на модел уред за почистване на прозорци, който има звуков или визуален сигнал, когато резервоара на уреда е празен. Това ще ви спести много време и занимания. Като цяло много модели предлагат автономност от 20-30 минути, което би трябвало да е достатъчно за нормален дом. Освен това времето за зареждане не трябва да е много дълго.

3. Полезни аксесоари

Това е много интересен, но и важен аспект, който оптимизира работата на устройството. На първо място би било добре прахосмукачката за почистване на прозорци да има микрофибърна кърпа и телескопично рамо. Първото е задължително условие, защото от него зависи самото почистване на дограмата. Материята трябва да е с високо качество, да не се драска и лесно да се почистват следи и замърсявания.

уред за почистване на прозорци

От друга страна, телескопичното рамо трябва да е достатъчно дълго, особено ако имате високи прозорци, за да достигнете максимално лесно до всеки ъгъл. Дългото телескопично рамо на уред за почистване на прозорци ще направи целия процес по-прост.

4. Гаранция на уред за почистване на прозорци

Не бива да пренебрегвате и гаранцията, която предлагат производителите на уреда. Причината е съвсем проста – не искате да закупите устройство с дефекти директно от фабриката и да не можете да го замените. Така може да възникнат ситуации, при които новият продукт може да срещне проблеми и не бихте искали да плащате два пъти за един и същ продукт. Разбира се, ако изберете качествен продукт, шансовете намаляват, но е добре да сте застраховани, защото понякога подобни ситуации са неизбежни.

Повечето продукти от тази категория се предлагат с гаранция от 24 месеца.

Често задавани въпроси за уред за почистване на прозорци

1. Прахосмукачките за прозорци по-ефективни ли са от класическия метод за ръчно почистване?

Определено да. Можете да излъскате прозорците по-ефективно и по-бързо, без да полагате излишни усилия. Освен това ви спестява ръчно изсушаване, както се случва при използване на чистачка. И не на последно място, това е много по-екологичен метод от използването на хартиени кърпи.

2. Какъв разтвор трябва да използвам за почистващия препарат за прозорци?

По принцип специални разтвори за почистване на прозорци. Можете също да проверите инструкциите на производителя, в зависимост от модела, който изберете.

3. Кога ще разбера дали уредът за почистване на прозорци е зареден и може да се използва?

Зависи от модела, който сте закупили. Ако има специални светодиоди, лесно и бързо ще разберете. Ако няма светодиоди, проверете в ръководството времето, необходимо за пълно зареждане.

4. Ефективни ли са прахосмукачките за прозорци за кондензация?

Най-добрите препарати за почистване на прозорци са предназначени за почистване на фина мръсотия и прах от прозореца с помощта на спрей за почистване на прозорци за покритие без ивици. Ефикасни са и за премахване на консенсус, почистване на индукционни котлони и плотове.

Най-добри уреди за почистване на прозорци – нашите препоръки

1. Комплект Уред за почистване на прозорци Karcher WV 6 + Безжичен уред за почистване на прозорци с вибрации Karcher KV 4

стъклочистачка KARCHERПрахосмукачката за прозорци заедно с вибриращото почистващо устройство, почиства гладките повърхности ефикасно, без усилие. Той разпределя водата електрически и произвежда вибрации, премахвайки мръсотията много добре. Животът на батерията е 100 минути, а новата технология на остриетата кара този уред да гарантира отлични резултати. Можете да премахнете излишната течност с едно минаване отгоре надолу.

ВИЖ ТУК

2. Уред за почистване на прозорци WV2 + Вибро-чистачка за прозорци KV4 Karcher

прахосмукачка за почистване на прозорци WV2Ефективно почиства прозорци и други гладки повърхности, чрез намокряне на кърпата с вода и благодарение на вибрациите. Изсмуква излишната течност, без да оставя следи или ивици. Включва две кърпи, зарядно за батерии и други допълнителни аксесоари. Идеален е и за почистване на душ кабини, плочки, огледала и др. Капацитетът на резервоара е 100 мл., а автономията на акумулатора е 35 мин.

ВИЖ ТУК

3. Уред за почистване на прозорци Leifheit Dry & Clean

уред за почистване на прозорци Leifheit Dry & CleanПродуктът може да се използва с всяка телескопична дръжка Leifheit с клик система. Той е отличен за прозорци, плочки, огледала или душ кабини. Предлага автономност от 35 минути, което позволява почистването на повърхност от над 100 квадратни метра стъкло. Включва 43 см накрайник и устройство за миене на прозорци. Интелигентният режим на готовност осигурява 15% по-дълъг живот на батерията. Събирателният капацитет е 0,1 литра.

ВИЖ ТУК

4. Стъклочистачка Bosch Glass VAC 3.6 V Li-Ion

стъклочистачка БошПритежава технологията Power Protection Plus, която се състои от полимерно покритие на чистачките Bosch, осигуряващо оптимално почистване, без следи. Това е екологично устойчиво устройство за околната среда. Разполага с LED индикатори, лесно сваляща се глава и прикачен маншет. Кърпата е от микрофибър, а дюзата за пръскане може да се регулира.

ВИЖ ТУК

5. Уред за почистване на прозорци Leifheit Dry&Clean

прахосмукачка за прозорциТой е отличен за прозорци, плочки, огледала или душ кабини. Предлага автономност от 35 минути пред повърхност от до 100 квадратни метра стъкло. Съдържа 43 см накрайник и малка 15 см дюза. Резервоарът за вода с вместимост 100 мл е подвижен, а устройството може да се управлява директно от дръжката. В допълнение, той се възползва и от индикатор за пълен контейнер.

ВИЖ ТУК

6. Безжична прахосмукачка Strend Pro VAC-80E

уред за почистване на прозорци с телескопична дръжкаЕфективно и бързо почиства всякакви гладки повърхности като прозорци, плочки, огледала, душ кабини, автомобилни стъкла и др. Автономността е 30 минути и може да се справи с площ до 80 квадратни метра стъкло. Капацитетът на резервоара е 50 мл и позволява регулиране на дръжката до 65 см. Доставеният резервоар се изпразва лесно.

ВИЖ ТУК

7. Стъклочистачка Electrolux WS71-4AS Li-Ion

стъклочистачка елетролуксПерфектно почиства прозорци и повърхности във всяка посока, без следи и пръски, благодарение на стъргалката от естествен каучук с професионално качество. Стъклочистачката е оборудвана със система против капене, така че можете да работите с нея във всички посоки и във всички равнини: можете да почиствате прозорците във формата на буквата S. Li-Ion батерията с капацитет 2100 mAh предлага най-високата автономност на пазара: до 60 минути.

ВИЖ ТУК

8. Почистващ уред за стъкло Cecotec Conga Immortal Extreme 3,7V

  • прахосмукачка за почистване на прозорциПулверизира, почиства и изсмуква
  • Презареждаща се литиева батерия: 3.7 V / 1500 mAh
  • Прибл. време за зареждане: 2,5 часа
  • Капацитет на резервоара: 100 мл
  • Ергономичен
  • Подходяща за прозорци, огледала, душ кабини…
  • Прибл. Размери: 17,5 x 20 x 26 cm

ВИЖ ТУК

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.