9 най-добри сандвич тостери

Приготвяй вкусна и разнообразна закуска всеки ден!

5/5 - (5 гласа)

Намирането на най-добри сандвич тостери на пазара изглежда едновременно и лесна и трудна задача. Когато решите да си купите един от тези уреди, може да се почувствате като затрупани от големия брой модели, цени и функции.

Това, което ви препоръчваме в тези случаи, е да проверите ръководството за покупка, което направихме за ваше улеснение. Ще уточним аксесоарите и функциите, които трябва да притежава всеки тостер за сандвичи. Например неговия размер, начина му на употреба и начина му на почистване.

След като имате необходимата информация, ще ви е много по-лесно да изберете най-подходящия модел за вашите нужди.

Сандвич тостерът е оптималното решение за закуска и вкусни и бързи закуски, за които вече не искате да включвате печката. Ако сте стигнали до извода, че подобно устройство може да улесни живота ви, ние ви помагаме да намерите правилния модел със съответните препоръки и някои внимателно оценени модели.

сандвич тостериМнения за най-добрите сандвич тостери

Търсите ли евтин и добър сандвич тостер, подходящ за нуждите на закуската на вашето семейство? Можете да започнете с анализ на моделите по-долу, подбрани въз основа на положителните оценки, получени от тези, които вече са ги тествали.

Модели сандвич тостери, препоръчани за вас

1. Сандвич тостери Breville Panini Large VST026X-01

Според отзивите на хората, които са тествали продукта, моделът на сандвич тостера Breville Panini Large VST026X-01, 2000W, впечатлява от всички гледни точки. Той е черен на цвят и е изработен от неръждаема стомана. Големите му размери позволяват приготвянето на три до четири сандвича едновременно. А мощността му от 2kW прави времето за изчакване много кратко.

Можете също така да готвите зеленчуци, месо, омлети и сирена, без риск от залепване. Като вътрешната повърхност е не залепваща, поради тефлоновото му покритие. Самото устройство е изработено от здрава и неръждаема стомана, което го прави трайно и здраво устройство. Снабден е с крачета, които предотвратяват подхлъзване. А също и със светлинен индикатор, който ви информира за захранването. Той ви казва кога температурата е подходяща за готвене и включва заключваща система, която предотвратява случайното му отваряне по време на работа.

Той се съхранява вертикално и е снабден с 0,9 м кабел за захранване. Така че внимателно анализирайте местоположението му в кухнята. Имайте предвид, че е за предпочитане да не използвате удължителен кабел. Капакът на този сандвич тостер Breville е сгъваем и лесно се адаптира към различни дебелини на филиите.


Предимства

 • Голяма версия, която има  достатъчно място за четири порции, подходяща за големи семейства.
 • Има ниво на мощност, което позволява бързо приготвяне на ястия.
 • Изработен е от здрава и неръждаема стомана, с незалепваща вътрешна повърхност.
 • И е снабден с нехлъзгащи се крачета, което гарантира стабилност на опорната повърхност.

Недостатъци

 • Като по-качествена версия, този модел е малко по-скъп от другите опции в същата продуктова категория.

Това е сандвич тостер, който е подходящ за тези, които са свикнали да купуват високо ефективни и издръжливи уреди. Както и лесни за работа, бързи и мощни, с които можете да готвите различни ястия.

 

купи сега


2. Сандвич тостери Breville Panini VST025X-01

тостери за сандвичи Breville Panini VST025X-01Тази версия е част от категорията на паниновите пресови модели, с фиксирани чинии. Предназначени са да позволят бързото производство на сандвичи, но също така и на грил готвене на зеленчуци и месни ястия. Изработена е от неръждаема стомана и е  с много добра устойчивост във времето. И има вътрешността на тефлон, която предотвратява залепването на храната и гарантира лесното му и бързо почистване.

Вариантът за сандвич тостери Breville Panini VST025X-01 има 1kW. Както и достатъчно място за две или три порции, в зависимост от вида на използвания хляб. Снабдена е със защитна дръжка, за да се предотврати случайно изгаряне. А също и с прилепнали крака, така че устройството да не се плъзга по гладки повърхности.

Той включва два индикатора, които ви казват кога е време да поставите съдовете вътре. Разполага  и със заключваща система, която ви гарантира поддържането на минимално налягане върху сандвича, така че топлината да прониква вътре. Той се съхранява вертикално, за да спести място. Както и е оборудван със система за захващане на захранващия кабел.

купи сега

 


3. Тостери за сандвичи 3 в 1  Russell Hobbs 17888-56

сандвич тостери Russell Hobbs 17888-56Мислите ли, че сандвич тостер 3 в 1 е по-добра инвестиция от стандартната версия? Тогава определено ще ви хареса този модел от Russell Hobbs, с фиксирани плочи, тип грил. Можете да го използвате както като преса, така и като скара и съответно под формата на плот. Като двете части се разгънат на 180 градуса.

Това е 1.8kW модел, достатъчно просторен, за да можете да приготвите четири сандвича едновременно. Както и достатъчно силен, за да не се налага да чакате твърде дълго. Можете да го използвате и за приготвяне на омлети, пържоли на скара, патладжани и печени чушки и най-различни други ястия.

Структурата му е направена от неръждаема стомана и пластмаса. А плочите му са покрити от вътрешната страна с тефлон, за да се предотврати сцеплението на хранителни частици и мазнини. Дизайнът включва светлинен индикатор за работа и прилепени крака за безопасно и стабилно положение по време на употреба.


Предимства

 • Модел сандвич тостер с 3 в 1 структура, включваща преса, скара и плот.
 • Идеален е за тези, които искат да имат повече решения за приготвяне на храна под ръка.
 • Повърхността му позволява приготвянето на 3 до 4 порции едновременно, в зависимост от вида на избрания хляб.
 • И също така предпазва храната от залепване, благодарение на незалепващия си тефлонов слой.

Недостатъци

 • Той е част от категорията на версиите с неподвижни плочи, които не позволяват замяна с опции за вафли или сандвичи в триъгълна форма.

 

 

Това е ефективно и многофункционално устройство. Идеално е за домакинствата, които предпочитат да готвят вкусни и бързи ястия, от сандвичи и пържола до гъби на скара.

купи сега

 


4. Сандвич тостери  на Tefal 3в1 SW342D38

сандвич тостери Tefal 3в1 SW342D38Пухкавите вафли, пълни с шоколадов крем и орехи са сред спомените ви от детството? Наистина ли харесвате деликатни и вкусни сандвичи с триъгълна форма и версии на панини? С този модел сандвич тостери от Tefal 3 в 1, с три взаимозаменяеми плочи, можете да ги имате всички.

Плочките са покрити с незалепващо тефлоново покритие и могат да се поставят и в съдомиялната машина. Това означава, че почистващата част се намалява до няколко минути. Това е 0.7kW модел. Предназначен е да подготви две порции наведнъж, така че като цяло е подходящ за домакинства с от 1 до 2 души.

Безопасните характеристики включват студена дръжка за предотвратяване на случайно изгаряне и заключваща система по време на работа. Както  и крачета с прилепнал слой за ограничаване на риска от загуба на стабилност. За лесна употреба, дизайнът на този сандвич тостер от Tefal включва индикатор за включване и изключване и предварително загряване. Той ви показва кога устройството е достатъчно топло, за да може да се използва.


Предимства

 • Ако искате модел, който ви позволява да приготвяте както сандвичи, зеленчуци и месо на скара, така и вафли със сладък пълнеж, това устройство е точно за вас.
 • Той е снабден със студена дръжка, заключваща система и индикатор за предварително нагряване, всички проектирани да ви помогнат да го използвате удобно и самостоятелно.

Недостатъци

 • Този технически вариант е част от категорията опции с капацитет от две части, по-малко подходящи за семейства с много членове.

 

 

Това е модел сандвич тостер с три вида чинии, взаимозаменяеми, подходящи за пикантни ястия и бързи и вкусни десерти.

купи сега

 


5. Професионален тостер за сандвичи Sinbo SSM 2530 

сандвич тостери Sinbo SSM 2530 Ако се чудите какво може да ви предложи професионален модел сандвич тостер, ние можем да ви кажем! В този случай имате мощност от 2kW за устройство, предназначено за две порции и гранитна вътрешна повърхност, незалепващо, трайно и лесно за почистване.

Моделът Sinbo SSM 2530 е изработен от неръждаема стомана. Също така включва система за отваряне с плаващи панти, които позволяват лесно адаптиране към закуски с различна дебелина. В същото време предлага възможност за отваряне на устройството на 180 градуса. По този начин е подходящ както за използване като преса, така и като скара.

Тъй като принадлежи към категорията на моделите с над средна мощност, той включва защита от прегряване, от съществено значение за безопасна и безгрижна употреба. Той е достатъчно малък, за да не заеме ненужно място в кухнята. Също и е снабден с площта за съхранение на захранващия кабел. Освен това можете да го купите на достъпна цена, като е идеален за студенти и заети хора, които нямат много време да готвят.

купи сега

 


6. Сандвич тостери Philips Daily Collection HD2395 / 00

сандвич тостери Philips Daily Collection HD2395 / 00Малки, ефективни и лесни за работа – това са основните характеристики на тези сандвич тостери от Philips. Те са с ергономичен дизайн, специално проектиран да заема малко място в кухнята и да ви спести време. Това е версия 0.82kW, с капацитет от две части, снабдена със заключваща система директно върху дръжката, така че да не е необходимо допълнително движение.

Изработен е от пластмаса, което означава по-ниско тегло на уреда. А вътрешността му е покрита със слой тефлон, който предотвратява залепването на храната и позволява бързо и лесно почистване с влажна кърпа.

Дръжката му е изолирана, за да се предотврати контакт с високи температури. Краката му са покрити с нехлъзгащ се материал. А дизайнът му включва специално пространство, заделено за захранващия кабел, 0,8 м, така че съхранението да е лесно. Може да се съхранява вертикално, за да заема възможно най-малко място. Лекото му тегло и малкият размер го правят подходящ вариант за пътуване или почивка, когато решите да наемете студио, вместо да отседнете в хотел.

купи сега

 


7. Сандвич тостери, скара Star-Light SMH-900W 

сандвич тостери Star-Light SMH-900W За тези, които искат да заменят колкото е възможно по-здравословно пърженото масло с грила, много по-здравословно, препоръчваме като опция тези  сандвич тостери. Те са с дизайн на преса за пани, идеален за патладжан, чушки, тиква, пилешки гърди и различни комбинации под формата на сандвич.

Плочите са фиксирани, но достатъчно големи, за да позволят да се готвят две до три порции едновременно, в зависимост от размера на филиите хляб. А мощността му от 0,9kW гарантира кратко време на изчакване. Продуктът е изработен от неръждаема стомана и гарантира  добра устойчивост във времето. А отвътре профилът на плочите е покрит с незалепващ тефлон, което предотвратява залепването на фрагментите на храната.

Той се използва и почиства също толкова лесно. Както и е оборудван със заключваща система и светлинен индикатор, който ви казва кога е време да поставите храната на горещата повърхност, така че да получите най-добри резултати. Височината и гъвкавите панти ви позволяват да го използвате и за по-дебели сандвичи.

купи сега

 


8. Сандвич тостери Heinner Delice 300

сандвич тостери Heinner Delice 300Изгоден и лесен за използване, този  сандвич тостер  Heinner Delice 300 е подходящата опция за тези, които искат ефективно и лесно поддържащо устройство. Той използва мощност от 0,75kW, достатъчна за пространството на два сандвича, разпределени по дизайн и е снабдена с индикатор, който сигнализира за работата на устройството.

Заключващата система е на дръжката, по-лесна за използване от алтернативите, поставени при свързване на пантите. Продуктът е изработен от пластмаса и неръждаема стомана. Той има плочи с тефлоново покритие, за да не се улавят хранителни частици. Интериорът е без отделни части, така че имате пълна свобода в подреждането на съдовете и можете да го използвате и като скара.

Дизайнът включва неплъзгащи се крачета, които гарантират стабилност на гладки повърхности като лъскави плотове или плочки. Моля, обърнете внимание, че подобно на повечето модели от този тип, този сандвич тостер от Heinner също е снабден с доста къс кабел. Така че, ако нямате контакт в близост до зоната за готвене, ще ви е необходим удължителен кабел.

купи сега


9. Сандвич тостери Teesa 3 в 1

сандвич тостери Teesa 3 в 1Ако искате да избегнете тефлона като незалепващо покритие, препоръчваме ви да опитате керамичен сандвич тостер. Като например тази версия от Teesa. Той се съхранява вертикално, като се препоръчва за версия на кухни с ограничено пространство.Той  включва заключваща система на нивото на дръжката, която също е термично изолирана, за да не рискува изгаряне.

Принадлежи към категорията на моделите за две части, има мощност от 0.8kW и здрава конструкция от неръждаема стомана. Включва защита от прегряване, контрол на термостата, индикатор за мощност и сигнал за достигане на правилната температура на готвене.

Той също така е модел сандвич тостер 3 в 1. Той включва три вида чинии, които можете да сменяте според нуждите си. Така че можете да приготвите сандвичи с вафли, скара или триъгълници. Плочите са покрити с керамично покритие, което предотвратява залепването на храната и гарантира бързото му и лесно почистване.

купи сега

 


Ръководство на купувача

По същество сандвич тостерът е уред, чиято основна цел е термично приготвяне на сандвичи, като се използва електричество. Филиите хляб и елементите, използвани за пълнежа, се поставят между две повърхности, които се загряват. Те загряват храната и й  придават вкусна коричка.

Въпреки своята простота, не всички устройства от този тип са еднакви. Ролята на това ръководство е да ви помогне да разграничите формат, капацитет, материали, аксесоари и функции, за да изберете лесно най-добрия  сандвич тостер за вас и вашето семейство.

сандвич тостериМощност

Първият критерий, който ще разгледате, вероятно е мощността на устройството. За повечето модели този параметър има стойности между 0.64 и 1.4 kW.

В действителност обаче това не е индикатор, който да не ви позволява да спите. Тъй като в повечето случаи е достатъчно ниво от 0,75 до 0,8 kW. Особено ако говорим за малки варианти, които са подходящи за 2 порции.

Ако търсите малко по-големи версии, добре е да знаете, че предлаганата мощност трябва да се увеличи пряко пропорционално на количеството храна, което можете да приготвите с тях.

сандвич тостери Брой порции

В магазините ще намерите сандвич тостери, на добри цени, които ви позволяват да приготвяте само една порция. Също и такива версии за две порции и модели без отделения, които могат да поберат три и варианти за четири броя.

Изборът се прави от тази гледна точка, като се вземе предвид броят на хората в семейството. По този начин, ако живеете сами, без проблеми ще можете да се справите с най-малкия предлаган формат.

За двойките препоръчваме версия на две порции, а за домакинства с деца е добре да изберете голям сандвич тостер, който може да приготви от 3 до 4 сандвича едновременно.

сандвич тостериМатериал

По отношение на материали обикновено имате два варианта: пластмаса или неръждаема стомана. Тук ще споменем, че тези, направени само от неръждаема стомана, издържат по-добре във времето, но също така са малко по-скъпи. Твърде много мнения за най-добрите сандвич тостери  настояват за незалепваща повърхност, която гарантира бързото им  почистване. В противен случай използването на това устройство ще се окаже по-сложно от получения резултат.

Можете да избирате между тефлонови, гранитни и керамични материали, като тефлонът е най-популярният и най-достъпен. Но не се фокусирайте върху най-евтините продукти, защото е възможно лепящият се слой да се изтъни и да се влоши с течение на времето. Също така и избягвайте използването на твърди метални съдове вътре.

сандвич тостериПриспособимост

Специалистите обикновено разделят тези устройства на две категории: преса за хляб, с неразделен интериор и плочи с грил профил (успоредни линии) и машина за производство на сандвич за триъгълници, с отделена вътрешна повърхност, която осигурява секциониране на филийки хляб, дори докато запържете във форма на триъгълник.

Можете да изберете която и да е от тези опции или можете да отидете за модел със сменяеми чинии, което ви дава възможност да пържите както грил, така и сандвичи и вафли. Има и модели, които позволяват отваряне до 180 градуса и се използват като плот или скара в този формат, идеален за тези, които искат да пекат зеленчуци или различни видове месо.

сандвич тостериЗаключваща система

Стандартната заключваща система е тази с фиксирани панти, което ви позволява предварително определено ниво на височина за сандвича. Но има съвременни версии, които използват плаващи панти, които се приспособяват към общата дебелина на ястието. Така те ви позволяват да приготвяте по-богати сандвичи, без да премахвате пълнежа между филийките поради приложеното налягане.

сандвич тостериФункции

За комфорт и безопасност ви препоръчваме да изберете сандвич тостер, на добра цена, който включва топлоизолация поне на нивото на дръжките (в идеалния случай върху цялата повърхност на уреда). Потърсете версия със заключваща се система, която предотвратява случайно отваряне по време на употреба и защита от прегряване.

Таймерът може да ви помогне да приготвите закуска без притеснения, докато се облечете и се приготвите за работа. А възможността да контролирате температурата ви позволява да избирате между „само малко топло“ и „хрупкаво“.

Важни за вашия комфорт са и детайлите като: нехлъзгащи се крака, за добра стабилност на масата, система за съхранение на кабели, за периоди, когато не използвате устройството и възможност да го съхранявате вертикално, за да спестите място.

Повечето от евтините и добри модели сандвич тостери са проектирани така, че да могат да се почистват и в съдомиялната машина, за да ви спестят време. Добре е обаче да проверите в техническото описание на продукта, ако това е важно и при избрания от вас вариант.

сандвич тостери Сандвич тостерът е устройство, което е предназначено главно да ви спести време и да ви позволи лесното приготвяне на прости и вкусни ястия. Предпочита се за закуска и бързи закуски в натоварени дни и може да ви помогне да приготвите едновременно и лека и вкусна храна.

За повечето хора е абсолютно необходимо да имат сандвич тостер вкъщи, тъй като включва няколко функции, които помагат за приготвянето на закуска, обяд или вечеря. Поради тази причина много от тези хора се обръщат към големите вериги, както и към голям брой съществуващи интернет магазини, където може да намерите намаления и много изгодни оферти. И най-важното да направите своите покупки от комфорта на вашия дом!

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.