8 най-добри филтриращи кани за чиста вода

Пийте пречистена вода всеки ден!

5/5 - (4 гласа)

Мислили ли сте някога да потърсите най-добрата филтрираща кана за себе си и да я използвате за консумация на чиста вода? Ако искате да купите кана с филтър за пречистване на вода онлайн, по-долу ще ви представим най-популярните продукти, които можете да изберете. На първо място е филтрираща кана Brita Marella XL, който има общ капацитет от 3,5 литра (от които 1,5 литра е фунията), работи бързо и премахва примесите, които могат да променят вкуса и миризмата на вода. Друг интересен вариант е филтрираща кана Aquaphor Time, продуктът на 2-ро място. информация за други кани може да намерите по-надолу в статията.

1. Филтрираща кана Brita MarellaXL

Филтрираща кана Brita MarellaФилтриращата кана работи с помощта на филтър с активен въглен, който бързо отстранява веществата, които могат да придадат лош вкус и мирис на водата. Може да филтрира 150 литра и само за 1 минута пречиства водата, която преминава през 1,5-литровата фуния. Каната, в която тече филтрираната вода, събира 2 литра течност и има овална форма, за лесно съхранение в хладилника.

Тази филтърна кана + 3 филтра Maxtra е прозрачна, а фунията и капакът са сиви. Той има отвор за пълнене и система, която ви помага да запомните кога трябва да смените патроните. Той е снабден с две колела, които могат да се въртят и позволяват показване на циферблат на някои номера. Така ще можете да отбележите деня и месеца, в които е необходимо да смените филтъра. Филтърната кана Brita е снабдена с дръжка за лесна работа и се предлага с три патрона.

КУПИ СЕГА


2. Кана за филтриране на вода Brita Marella Cool

Филтрираща кана BRITA Marella Cool Memo Brita Marella Cool е евтина и добра кана за филтриране на вода, която ви идва на помощ, ако искате да консумирате вода без примеси. Жизненоважната течност се пречиства с филтър с активен въглен, който трябва да се смени след действие върху 150 литра вода.

Тази филтрираща кана е изработена от пластмаса, но не съдържа BPA, за да не вреди на тялото. Основното отделение е прозрачно и има общ капацитет от 2,4 литра. В него се вкарва червена фуния, която позволява преминаването на количество от 1,5 литра вода. Като се има предвид това, остава доста място за пречистена вода.

Тази кана работи с филтри Maxtra +, които са лесни за намиране и достъпни. Формата е овална, за лесно съхранение дори в отделенията на вратата на хладилника. Този продукт е снабден с дръжка,  за да направи всичко възможно най-опростено.

КУПИ СЕГА


3. Филтрираща система за вода Brita Flow

Филтрираща кана Brita FlowАко филтърната кана Brita не е достатъчно голяма за вашето семейство или ако искате система, която пречиства водата за нуждите на служителите на по-малка компания, препоръчваме този резервоар. Той е с вместимост 8,2 литра, от които отделението с филтрирана вода заема 5,2 литра. Патрона (Maxtra +) е с активен въглен, който премахва примесите, така че водата да няма вкус или мирис. Капацитетът на филтриращата система е 150 литра, така че ако се използва ежедневно, ще трябва да се сменя доста често. На капака на този резервоар ще намерите отвор за пълнене и индикатор, който ви предупреждава, когато филтърът трябва да бъде заменен.

Този продукт е снабден с кран в долната част, така че да можете да наливате вода в чашата възможно най-лесно. Заема доста място, като се има предвид капацитета, който има, с размери 30 х 21,7 х 22,4 см. Има правоъгълна форма и е прозрачен, със сини детайли.

КУПИ СЕГА


4. Кана за вода с филтър Aquaphor Time

Филтрираща кана Aquaphor, В случай, че семейството ви няма повече от 2-3 члена, тази кана трябва да е достатъчна, за да осигури дневната нужда от филтрирана вода. Тя има капацитет 2,5 (1,1 литра фуния) и работи доста бързо скорост от 0,3 л / мин. Размерите и са 25,5 х 10,5 х 26,5 см. Този продукт е част от гамата филтърни кани на добри цени. Снабден е с бяла фуния и капак, който има отвор, който може да се повдигне чрез натискане на капак, за да позволи пълнене с вода, без да е необходимо да го вдигнете.

Този тип филтрираща кана работи с патрони Maxfor B25, които могат да филтрират до 200 литра течност, като елиминират вещества, които могат да бъдат вредни (хлор, пестициди, тежки метали и др.). Той е леко овален, лесен за съхранение, където искате и няма индикатор, който да ви напомня кога трябва да се смени филтъра.

КУПИ СЕГА


5. Филтрираща кана за вода Aquaphor Onyx Maxfor

Филтрираща кана Aquaphor Onyx MaxforOnyx Maxfor е филтърна кана Aquaphor, която идва на помощ на тези, които искат да консумират възможно най-здравословна вода, без да се налага да я купуват. Подходящ е дори за малко по-големи семейства, от 3-4 члена, тъй като има общ капацитет от 4,2 литра, от които само 1,2 са заети от фунията. Тя работи с патрон Maxfor B25 Mg2 +, с активен въглен, който премахва всякакви примеси, от хлор и пестициди, до петролни продукти и тежки метали. Работи със скорост от 0,3 литра / мин, прилична стойност, която ще позволи доста бързо използване и е подходяща за пречистване на до 200 литра жизненоважна течност.

Тази кана за филтриране на вода има размери 19 х 19 х 28 см, кръгла форма и е прозрачна. Фунията и дръжката са бели, като цялостният външен вид е елегантен. Каната се пълни лесно с вода, с помощта на капак, който не трябва да се сваля. Има и индикатор, който ще ви каже кога трябва да смените патрона.

КУПИ СЕГА


6. Кана за филтриране Aquaphor Prestige

Филтрираща кана Aquaphor PrestigeТази филтърна кана, Aquaphor, е подходящ вариант за хора, които не искат да инвестират много в такива продукти. Той си върши работата много добре, благодарение на филтъра B5, който е с активен въглен. Той елиминира химикалите, за да консумирате възможно най-чиста вода. Касетата може да почиства водата със скорост 300 ml / min, прилична стойност и има достатъчен живот, за да пречисти 300 литра вода. Съвместим е и с филтри B6 и A5 от същата марка. Филтърната чаша Aquaphor Prestige е снабдена с основно отделение с общ капацитет 2,8 литра, което включва 1,4-литровата фуния. Но е достатъчно за семейство от 2-3 члена. Капакът е снабден с плъзгащи се остриета, които позволяват пълнене с вода, а от едната страна има лееща устна.

Тази кана е снабдена с ергономична дръжка, а на капака има индикатор, който ви показва кога трябва да се смени филтъра. Размерите са 26 х 12 х 26 см, което ще ви помогне да го държите на вратата на хладилника, ако имате малко по–големи отделения. Това е прозрачен модел, но фунията и дръжката са сини.

КУПИ СЕГА


7. Кана за чиста вода Laica Stream Colors

Филтрираща кана Laica ColoursТази филтрираща кана за вода, на добра цена, е модел, който работи с патрони Laica Biflux, изработени от активен въглен. Те позволяват пречистването на водата, елиминирайки вредните вещества от нейното съдържание. Тези консумативи ще могат да филтрират до 150 литра вода и ще направят тази течност да няма вече неприятен вкус или досадна миризма. Филтърната кана Laica има доста малък основен модул за голямо семейство, с общ капацитет от 2,3 литра вода. Той е с размери 29 х 11 х 30 см, има овална форма и е лесен за съхранение дори във вратата на хладилника. За да знаете кога трябва да смените филтъра, на капака има индикатор, който ще ви предупреди.

Тази кана с филтър има капак с отвор за пълнене, но също така и дренажна устна за лесно изливане на вода в чашата ви. Освен това има дръжка за по-лесно боравене, но трябва да внимавате, защото е хлъзгава и формата не позволява дори най-сигурното захващане. В по-голямата си част тази чаша е прозрачна, със синьо на капака и дръжката.

КУПИ СЕГА


8. Кана за вода с филтър Laica Biflux

Филтрираща кана Laica BifluxLaica има едни от най-добрите филтърни кани за хора, живеещи сами или за малки семейства с 2 члена. Капацитета е 2,3 литра. Има 1,1-литрова фуния, а пречистената вода е 1,2 литра. Тази филтърна кана работи с филтри Bi-Flux. Те са с активен въглен, който пречиства водата, премахва примеси като мед, олово, живак и др. чрез промяна на йони.

6 такива консуматива са включени в пакета за покупка. Всеки от тях пречиства 150 литра вода. Капакът на тази чаша е снабден с отвор за пълнене, който автоматично се спуска, когато водата падне върху нея и с индикатор, който ви казва кога да смените филтъра. Поставената отстрани дръжка няма много ергономична форма и освен това е гланцирана, поради което ви препоръчваме да боравите внимателно с нея.

КУПИ СЕГА

 

Аксесоари за филтриращи кани

Филтър за филтрираща кана Aquaphor Maxfor+

Филтри AquaphorКогато имате филтрираща кана, която се нуждае от захранване с воден филтър Aquaphor пакет като този може да бъде покупка, от която се нуждаете. Съдържа три касети, които могат да ви помогнат да пречистите общо 600 литра вода. (200 литра / парче). Той е съвместим с кани от тази марка, които принадлежат на модели като Time, Onyx, Amethyst или Orion.

Тези филтри са изработени от фини гранули с активен въглен и ще елиминират хлор, тежки метали, петролни продукти и др. Освен това  добавят магнезиеви йони, като крайният резултат е вода без вкус и мирис. Всеки филтър е снабден с кука отгоре. Това помага да се замени, тъй като допринася за лесно избягване от края на фунията на каната.

КУПИ СЕГА


Филтър за кана за филтриране Brita Maxtra+

Филтри MaxtraMaxtra + е филтър за кани Brita, който често срещаме в продукти, които помагат за филтрирането на водата. Съвместим е с много варианти – Marella XL, Aluna XL, Flow, Marella Cool, Marella, Style XL и др. Вътре ще намерите общо 6 филтъра. Всички са идентични, всеки със способността да въздейства на 150 литра вода. Те са оборудвани с кука, която улеснява обмена, за да бъде възможно най-лесна за използване.

Водата ще бъде здравословна, без примеси, тъй като патроните са направени с малки гранули от активен въглен и йонообмен.  Отстранява се хлора и други химикали, които могат да бъдат вредни (пестициди, тежки метали и др.).

КУПИ СЕГА

Ръководство за закупуване на филтрираща кана за вода

Ако искате да пиете вода, която е възможно най-здравословна и без примеси, можете да използвате филтърна кана. Тези продукти са все по-често срещани в домовете на хората. Те могат да ви помогнат да спестите пари и да защитите околната среда като не изхвърляте толкова много  пластмаса.

В случай, че мислите да закупите филтърна кана, на добра цена, ключовите характеристики, описани по-долу, могат да ви помогнат при избора, който трябва да направите:

Почистване на филтрираща канаРазмери на филтриращата кана:

Най-добрата филтърна кана трябва да е подходящата за вас, за нуждите на вашето семейство. Трябва да знаете, че има редица важни подробности, свързани с размерите, които трябва да вземете предвид при избора на такъв продукт:

Капацитет на филтриращата кана – всеки продукт от този вид има пространство отгоре, което трябва да се напълни с вода и след това преминава през филтъра, за да достигне дъното, където е пречистената течност. В повечето случаи общия капацитет на филриращата кана трябва да бъде разделен на 2, за да разберете какво е  количеството филтрирана вода.

Например, ако е с капацитет от 2,8 литра, обикновено фунията има 1,4 литра и дъното също. Но има и ситуации, при които фунията не представлява половината от стойността, а по-малко.

Размери на филтриращата кана за вода – става въпрос за физическите размери на всеки продукт. Това не е изключително важна подробност, но за някои е важно да добият представа как всъщност ще изглежда каната.

Консумативи за филтриращата кана:

Много е добре да помислите върху тези елементи, преди да направите окончателния избор. Защо? Защото те винаги трябва да се променят. Този тип кани работят с филтри, които са в състояние да премахнат примесите и да ви осигурят най-доброто от водата. В този смисъл ще намерите варианти:

Филтър за филтрираща кана с активен въглен – са най-популярни. Не всички от тях са толкова ефективни, когато става въпрос за това колко пречистват водата. Някои премахват само хлора, като са гранулирани, а други, тип блок, също ще премахнат вредните вещества като флуорид, арсен или нитрати. Тук принципът на действие е много прост, тъй като примесите остават залепени за филтъра.

Филтър за филтрираща кана с йонизация – характеризират се с факта, че докато работят, отрицателните йони се заменят с положителни, като се използва смола. Филтрите от този вид трябва да се сменят по-често, но те предлагат много добри резултати, като елиминират и най-малките вещества, които могат да бъдат във водата.

Керамика – става дума за кани с филтри, които имат много малки отвори, които се използват, за да се отърват от определени твърди елементи, които могат да замърсят водата. Внимавайте, защото химикалите не се отстраняват, но този тип филтър обикновено се използва в комбинация с други, за цялостна система за пречистване на водата. Тогава, свързано с консумативите, капацитетът също има голямо значение, по-точно скоростта, с която се пречиства водата.

Обикновено такива продукти осигуряват около 300-500 мл вода за една минута, което е достатъчно. Тъй като не говорим за филтри, които са позиционирани на кранове и се филтрират моментално, а прости кани, които могат да свършат много добра работа.

Проверете и вижте с какви видове консумативи може да работи каната за филтриране на вода, която купувате, за да видите колко лесно се намира, какви разходи включва, как е изграден, какви примеси премахва и т.н.

Основни характеристики на филтриращите кани за вода:

За да закупите най-добрата филтърна кана, помислете за няколко малки подробности, които могат да подобрят вашето изживяване:

Капак на острието – присъствието му ще ви позволи да напълните каната с вода, без да махате капака и след това, след като го затворите, някои примеси във въздуха няма да проникнат вътре.

Индикатор за смяна на филтъра – много полезна функция, която ще ви предупреди, когато дойде време да подготвите нов филтър, който да замени стария.

Съвместимост  на филтриращата кана с автоматичната миялна машина – детайл, който ще улесни работата ви и ще ви помогне да почиствате каната лесно и бързо, когато сметнете за необходимо. И трябва да правите това доста често, защото в противен случай петна от варовик, натрупани с времето, ще бъдат по-трудни за премахване.

Филтрираща кана

Дизайн на филтриращата кана:

Няма значение дали купувате филтърни кани, евтини и добри или малко по-добри и по-скъпи модели. Такива продукти ще бъдат запазени видими във вашия дом, поради което начинът, по който изглеждат, може да има голямо значение за вас.

Цвят на филтриращата кана – през повечето време самата кана е прозрачна, но върху фунията, капака и дръжката има цветни елементи, така че можете да изберете опцията, която ви харесва най-много.

Форма на филтриращата кана – ще забележите, че предимно тези продукти имат по-овална форма, за да могат лесно да се съхраняват в пространствата на вратата на хладилника, ако желаете. Имайте предвид тези подробности и ще бъде много по-лесно да намерите подходящата филтърна кана за вас и вашите нужди.

Чести въпроси за филтриращите кани

Има ли стъклена филтрираща кана?

Когато потърсите мнения за най-добрите филтърни кани, ще забележите, че у нас се продават само модели от пластмаса. Те обикновено са направени от материал, който не съдържа токсични вещества, за да се пие наистина здравословна вода. На уебсайтовете в чужбина ще намерите и поредица от варианти, направени от стъкло, но те са по-скоро вид карафи, а не кани като класическите.

Филтрираща кана за вода

Колко често се сменя филтърът на филтърната кана?

Честотата зависи от това колко използвате каната, колко голямо е семейството ви. Обикновено спецификациите на филтъра казват какъв капацитет има и по този начин ще можете да получите представа за интервала от време, който трябва да премине от един обмен на друг. Например, филтър с вместимост 200 литра трябва да се сменя на всеки 50 дни, ако се използва от семейство с двама членове, които пият около 2 литра вода дневно.

Как правилно да почистите филтърната кана?

Когато имате филтърна кана, за да я почистите възможно най-добре, първото нещо, което трябва да направите, е да отделите всички елементи, които могат да се свалят. Те трябва да бъдат извадени и измити един по един, с топла вода и препарат за миене на съдове.

В случай, че не сте правили това периодично и сте пренебрегвали, ще забележите, че на повърхността на чашата са се образували много варовикови петна. Как можете да ги премахнете? С помощта на специално решение за тези отлагания или с оцет. Накиснете кърпа в такива смеси, след това разтрийте добре всяка част. Оставете да подейства известно време, след това изплакнете добре и всичко ще бъде чисто.

Три аргумента за използване на филтърна кана

Замисляли ли сте се някога да купите кана с воден филтър? Ако все още не сте решени, ще ви разкажем няколко причини, поради които си струва да направите това:

Кана за филтриране на вода1. Ще консумирате здравословна вода

Основният аргумент в подкрепа на купуване на филтрираща кана е фактът, че имате много ползи за здравето. Защо? Тъй като продуктите от този тип премахват примесите от тази жизненоважна течност и ви помагат да консумирате нещо, от което няма да ви стане лошо поради наличието на различни химикали, нитрити и други токсични елементи за организма.

2. Спестявате пари

Ако не искате да консумирате вода от чешмата, опцията винаги да купувате тази напитка може да бъде доста скъпа, особено ако искате нещо наистина добро, възможно най-чисто. По този начин за един месец е много вероятно да похарчите много повече за вода, отколкото за закупуване на кана, също с филтри. Тогава, ако смятаме, че ще трябва да купувате само консумативи, а не кана, месечната сума ще бъде незначителна. Спестяванията ще се видят в най-кратки срокове и ще изплатите инвестицията си много по-бързо, отколкото си мислите.

Кана са филтър

 

3. Филтриращата система е много лесна за използване

Нищо не е трудно, когато става въпрос за използване на филтърна кана. Всеки може да го направи. Трябва да я измиете преди първата употреба (но също и на определени интервали, определени от вас), да подготвите касетата (производителите обикновено препоръчват хвърляне на водата, която първо е преминала през филтъра, след като я смените), оставете водата да се пречисти за няколко минути и и се насладете.

Това са първите три аргумента, които ми хрумнаха. Сега такъв избор не ви ли изглежда много по-изгоден?

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.