5 най-добри комплекта четки за грим

5/5 - (1 глас)

Независимо дали  се занимавате професионално в областта на грима, или просто искате да добавите нещо ново към колекцията си от четки, знаете, че четките за грим никога не са достатъчно. Ако се гримирате често или сте свикнали да правите това за приятели или клиенти, важно е да имате колкото се може повече аксесоари. Тъй като четките трябва да се измиват след всяка употреба, е хубаво да имате резервни. Ето някои други критерии за сравнение за различните четки:

Употреба

Ако сте просто любител на грима, вие имате нужда от стандартен комплект четки, но ако сте професионалист ви е необходим повече от един комплект, както и допълнителни резервни части.

Стандартните категории четки трябва да включват: четка за коректор и фон дьо тен, четка за пудра и руж, четка за контуриране и  вежди, и няколко четки за сенки за очи. Затова сред предимствата на това предложение са ниската цена и фактът, че повечето включват четки с различни форми и размери, подходящи за цялостен грим (лице, очи, устни).

Можете да си изберете  професионални четки за грим, когато знаете как да работите с основните и искате да изведете уменията си на друго ниво. Ако се подготвяте да започнете курс за грим,  комплектът ви трябва да съдържа: отделни четки за нанасяне на коректор и фон дьо тен (по избор четка или бюти блендер), четка за руж, за контуриране, четка за пудра, мини комплект за грим за очи (за сенки, смесване, под ъгъл, за очна линия и очертаване на вежди) и четка за контуриране на устните и поставяне на червилото. За разлика от стандартните комплекти, професионалните са по-скъпи, защото включват голям брой четки и са много по-издържливи.

Типове четки за грим

В зависимост от зоната за гримиране комплектите четки се разделят на варианти с обща употреба и специализирани. Първата категория ви позволява да гримирате кожата, клепачите, веждите и устните си с всички четки в комплекта. В другата четките са строго специализирани за съответната зона, която са предназначени да гримират.

Стандартният комплект за лице включва поне една четка за фон дьо тен. Тя се използва за цялото лице и дори за шията, осигурявайки добро покритие и изравняване на тена на кожата. Тези четки обикновено имат дълги, сплескани косми. Задължително е използването на четката за коректор, с остър връх и плосък профил. Тази форма му позволява да нанася продукт само в желаните зони, директно по белезите или пигментните петна. Идва ред на четката за пудра (една от най-големите в комплекта, изключително пухкава), тази за контуриране, има ъглов връх, но е доста дебела и накрая идва ред на четката за руж (прилича на четка за пудра, само че е по-малка и може да се използва и за бронзант).

Професионалния комплект за очи съдържа 4 незаменими компонента: класическият апликатор за сенки (с почти квадратен връх), четката за опушени очи очи , четката за смесване  и ъгловата четка за подчертаване на веждите (тук по желание можете да добавите и аксесоар за разресването им). Четките за устни са лесни за идентифициране. Те са заоблени или остри. Имат малък по размер, позволяващ максимална прецизност при изрисуването на устните.

четки за гримМатериал

Когато закупувате комплект четки, вие ще се изправите пред голямата дилема на гримьорите навсякъде: синтетичен или естествен косъм?

Синтетични

Разбира се, ако се интересувате от етичния аспект, няма съмнение, че ще изберете продукти  от найлон и полиестер. От обективна гледна точка апликаторите с изкуствен косъм се препоръчват за козметика с течна и кремообразна текстура. Те са на по-ниска цена и  могат да се почистват перфектно след всяка употреба. Те не цапат, имат удължен живот, не предизвикват алергии и не абсорбират голямо количество продукт.

Естествен косъм

От друга страна, естествените не са Cruelty Free, тъй като са направени от животински косми (катерици, кози, коне). Те са скъпи, трудни за поддръжка. Те обаче са подходящи за работа козметика с интензивен цвят като очна линия и наситен грим.

Разбира се, не пропускаме да споменем, че на пазара има и комплекти с хибридни четки, а именно, които комбинират естествен косъм със синтетични власинки, за да предложат компромисно решение. Те са сравнително евтини алтернативи, но могат бързо да загубят вида си.

Форма

Всеки апликатор включва дръжка и пръстен (направен от метал), който стяга снопа от косми на четката.

Дължината и теглото на дръжката са ключови за разликата между апликатор, с който можете лесно да боравите, и този, който ви обърква по време на грим. Счита се, че средната дължина на дръжката трябва да бъде 10 – 12 см, а металният пръстен да е между 3 и 4 см. Центърът на тежестта на четката трябва да се намира по средата на пръстена и дръжката. Що се отнася до материалите, от които е направена дръжката, можете да намерите комплекти с продукти от пластмаса, дърво или бамбук. Най-новите тенденции показват, че опциите с дръжка от бамбук са много търсени днес, тъй като са леки и рециклируеми. Ако сте решили да поръчате комплект четки за грим онлайн на добра цена, ви предлагаме няколко чудесни примера.

Препоръчителни модели четки за грим

1. Комплект четки за грим Real Techniques Flawless Base Set Pinselset

 

Комплектътчерни четки за грим е подходящ за тези, които търсят висококачествени четки, тъй като е изработен от издръжливи материали и има здрава форма, което го прави лесен за работа. Нишките са меки, нанасят лесно продукта на лицето и подчертават неговите черти. Дръжката е изработена от алуминий, така че няма риск от счупване. От друга страна, можете да позиционирате инструмента стоящ върху равна повърхност и да не се изцапате. Комплектът се състои от 4 части, с помощта на които можете да направите грим на лицето и бузите. С единия можете да нанесете фон дьо тен, а другите 3 са предназначени за нанасяне на коректор, хайлайтър и контур. Четките са изработени от синтетичен материал, така че не предизвикват алергии. Подходящи са за нанасянето на продукти с течна текстура.

Виж тук

 

2. Комплект четки за грим Magical Mermaids, Rose Gold

четки за грим с форма на русалка

Ако имате чувствителна кожа, ви предлагаме тези четки от синтетични конци, защото няма риск от дразнене. От друга страна, четките са меки и фини, а върхът е заоблен, така че ще можете да постигнете равномерно разпределение на грима. Комплектът се състои от 7 части, които можете да използвате за грим на лице и очи. Има специална четка, с който можете да нанесете фон дьо тен, така че да осигурите трайна основа за вашия грим. Останалите четки са разделени на две категории: едната е за нанасяне и блендиране на сенките, а другата- за финално нанасяне на пудра и руж. Дизайнът на четките е елегантен, тъй като дръжката е изработена от пластмаса, лесна е за боравене и е в красивата форма на опашка на русалка, а космите на четката са уловени в златен пръстен.

Виж тук

 

3. Комплект четки за грим Yuwaku, Розови, 32бр

четки за грим, розови

 

Основен комплект четки за грим: 32 бр козметични четки за грим съдържат четка за пудра, четка за основа, четка за очи, четка за сенки, четка за коректор, четка за контур на носа, четка за устни. Четките ще отговарят на вашите разнообразни приложения за грим. Високо качество: меки найлонови влакна с висока плътност, няма да наранят кожата ви. Издръжливите дръжки са изработени от дърво Theaceae, за да могат да издържат дълго. Професионални четки за грим за очи. Повече от 10 бр четки за грим за очи, включва очни линии, сенки за очи.

Виж тук

 

4. Комплект четки за грим zenifique, Изкуствен косъм, Сребрист/Черен, 18 бр

18 броя четки за грим

 

Комплект с основни четки за грим, състоящ се от 18 броя четки. Комплектът съдържа четка за пудра, четка за основа, четка за очи, четка за сенки, четка за коректор, четка за контур на носа, четка за устни и четка за вежди. Четките ще отговарят на вашите разнообразни желания за грим. Позволяват добро блендиране и равномерно нанасяне на всякакви продукти

 

Виж тук

 

5. Комплект четки за грим Fraulein38, 7 четки, с включен калъф за съхранение

Седем четки за грим

Комплект с основни четки за грим, състоящ се от 7 броя четки. Комплектът съдържа четка за пудра, четка за основа, четка за сенки, четка за коректор, четка за контур на носа, четка за устни. Този комплект четки е подходящ за пътуване, лесно преносим е и е много компактен.

 

 

 

Виж тук

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.