8 най-добри шредери за хартия на пазара

5/5 - (3 гласа)

Всеки знае, че не е препоръчително да се публикуват важни лични данни под каквато и да е форма, за да се защитите от потенциални злоупотреби и кражби. Всички важни документи (банкови извлечения, разписки, фактури), които вече не са полезни, трябва да бъдат унищожени предварително, преди да бъдат изхвърлени, за да се избегне разпространението на данни в опасна среда. Тази задача се отнася до устройства, условно наречени шредери за хартия или документи.

Най-добрите характеристики на шредери за хартия

Как да изберем най-добрите шредери на пазара? Ръководство на купувача

Ако предпочитате да не прекарвате времето си в ръчно унищожаване на хартия, тогава е жизненоважно да притежавате шредер за хартия. Листовете се разделят на тънки ивици, така че въведените данни да станат нечетливи. Тези, които вече се чудят къде да намерят шредери за документи на добра цена, първо да се научат как да различават качествен продукт от множеството предложения на пазара. Ето защо ние обясняваме следните определящи фактори за високопроизводителен инструмент.

Най-добрите шредери за хартия на пазара

 • Тип

Това е съществен аспект при определяне на метода за унищожаване на документа. В зависимост от посоката, в която се нарязват листовете хартия, разграничаваме конвенционалните шредери и моделите с напречно разрязване. Първата категория нарязва документите на дълги ленти с ширина приблизително 3 милиметра и се използват за повреждане на документи с нисък риск, тъй като хартията все още може да се сглоби като пъзел, а данните да се пресъзнат на компютъра, ако желаете, като ги прочетете.

Много по-безопасни и по-ефективни са шредерите за напречно рязане, които извършват втора серия от разрези под ъгъл, перпендикулярен на тези за лентите, като се получават квадратни парчета хартия с площ от 3 квадратни милиметра или дори по-малка, което става невъзможно да се сглоби отново.

 • Индикатори за ефективност

Те включват три основни характеристики: капацитет, мощност и възможност за рязане. Първата категория отговаря на няколко нива на ефективност, в зависимост от това устройствата се разделят на: леки модели (със случайна употреба), тежки (за честа употреба) и за продължителна употреба (защото работят без прекъсване).

Мощността е добър показател за категоризиране на работния капацитет, тъй като колкото по-висока е предлаганата мощност, толкова повече листове може да унищожи устройството наведнъж и толкова по-устойчиво е на тежка употреба. Не на последно място, добивът се разбира като съотношението между времето за рязане и броя на листовете, които могат да бъдат унищожени наведнъж. В зависимост от дебелината на хартията, добивът може да варира, но повечето модели на пазара могат да режат около 5-10 листа наведнъж.

Как да изберем най-подходящите шредери за хартия

 • Функционалност

Отнася се до опциите, предлагани от избрания продукт. Тъй като носителят на данни не е непременно само хартия, много уважавани производители започнаха да правят шредери, способни да повредят CD, DVD или карти. Технологията се заплаща допълнително, но ще се окаже много полезна за големите компании, където работят много с дигитална поддръжка.

Също така, опцията за автоматично подаване може да се появи в списъка с допълнителни функции, което означава, че тавата съхранява всички листове, които трябва да бъдат изрязани, и постепенно ги насочва към слота за разделяне, на същия принцип, по който копирната машина работи самостоятелно. Не можем да забравим системата за предупреждение при блокиране на хартията в устройството и функцията за връщане, която позволява изваждане на листове при претоварване. Сензорът за движение предотвратява стартирането на процеса, ако открие други обекти в областта на захранващата уста, а LED индикатор може да предупреди в случай на прегряване.

 • Размери

Също могат да бъдат важни, особено когато мислите къде да поставите устройството, според много мнения за най-добрите шредери за хартия. В зависимост от капацитета на събирателната кошница те могат да варират, като са повече или по-малко подходящи за всеки тип фирма, в която ще се използват.

Разбира се, когато необходимостта от унищожаване на документи е голяма, избраният продукт трябва да отговаря на тези изисквания. За по-редки заявки ще бъде достатъчно подходящо настолно устройство, тъй като ще работи по-малко и ще заема малко място. Всяка фирма производител посочва в описанието на моделите капацитета за събиране и техните точни размери.

Ако се интересувате от избор на подходящ сейф за вашия офис, можете да погледнете нашата статия тук.

Тъй като вече разполагате с всички необходими съвети, аргументи и информация, всичко, което трябва да направите, е да потърсите устройство, което отговаря на вашите нужди, като инвестирате в точно това, от което се нуждаете. Въпреки това, ако не знаете къде да намерите шредери за хартия на добри цени за повечето потребители, препоръчваме ви да потърсите правилния модел в интернет.

Онлайн можете да поръчате всякакъв вариант, с всякакъв дизайн и функции, като покупната цена е по-ниска от тази в магазините. Разбира се, качеството и гаранцията за всеки продукт остават същите, а ако не сте доволни от работата, можете да върнете или замените устройството.

Мнения за най-добрите шредери за хартия на пазара

Сигурността на данните е един от най-важните фактори в и извън работната среда, независимо от сферата на развитие на компанията или естеството на работа. Това продължава да е така особено след навлизането на закона за защита на лични данни, който включва и унищожаване на всякакви носители на конфиденциална информация. За да избегнете рискa от изтичане на ценна информация, е важно да не залагате единствено на защита на дигитално ниво, но и да изберете подходящия за вас и вашата работна среда шредер с нужната степен на сигурност. В тази статия ще ви разкажем за различните типове шредери за хартия, какъв би бил подходящ за вашия офис и какво друго унищожават шредерите.

Как да изберем най-добрите шредери за хартия

Препоръчани модели шредери за хартия:

1. Шредери за хартия Hama Premium

Шредери за хартия hama premiumМоделът Hama Premium е част от категорията евтини и добри шредери за хартия, които в момента се продават на пазара. През този период може да бъде закупен на изгодна цена, като по този начин е достъпен за широк кръг от потенциални потребители. Това е полезно устройство за ситуации, когато искате да унищожите документи, които биха могли да разкрият вашата самоличност или други важни данни.

Благодарение на капацитета си за рязане от 10 листа за една работна сесия, той е предназначен за случайна употреба, за домашна употреба или за малки офиси с ниска активност. Размерът на рязане е 4,0 x 18 мм и е предназначен за унищожаване на широк спектър от документи като CD, DVD, Blu-ray, магнитна лента, карти и пластмасови карти, CIP карти и хартия.

Също така, благодарение на високоефективните ножове от гофрирана стомана, може да унищожи щипките на телбода. Може да се използва лесно, с интуитивни контроли и бутон за стартиране/стоп. Има отделен отвор за поставяне на CD и DVD, унищожаването на пластмасови карти става през отделен отвор, а през специалния слот за хартия могат да се вкарват по-малки парчета.

Устройството е с приятен, класически вид, лесно се вписва с всякакъв вид мебели, а размерите му са 323 x 19 x 42 мм. Капацитетът на коша за боклук е достатъчно голям, 16 л, за да може да се използва дълго време, без да се налага да се изпразва много често.

Предимства:

 • Унищожава широк спектър от документи
 • Благодарение на стоманените ножове може да унищожи и щипките на телбода
 • Капацитетът на кошницата за съхранение е доста голям
 • Покупната цена е изгодна

Недостатъци:

 • Не унищожавайте документи с кламери
 • Капацитетът на рязане от 10 листа в една работна сесия може да е недостатъчен за нуждите на някои потребители.

Виж тук


2. Шредери за хартия Fellowes H-8CD

Шредери за хартия fellowes hАко търсите ефективно устройство, което не изисква значителна инвестиция, тогава шредерът за документи Fellowes може да е правилният избор. Марката, към която принадлежи това устройство, е известна с разнообразната гама от предлагани качествени продукти.

Моделът има способността да унищожава за един работен цикъл от 3 минути, до 8 листа на парчета по 4 X 35 mm всеки, като е идеален за използване в домашния офис, което не изисква рязане на голям обем хартия. По този начин може да обработва широк спектър от документи и други обекти, като компактдискове, DVD дискове, различни видове карти, хартия, но също и скоби и кламери, без да се налага да ги отделя от документите, преди да ги постави в устройството.

Продуктът може да се използва лесно, със специално място за хартиени документи, както и подходящо входно пространство за CD и DVD. Типът на рязане е напречен, тоест тип конфети, широчината на слота за достъп е 220 мм, а общите размери на устройството са 390x308x184mm при тегло от 4,58 кг.

Кошът може да се изпразни много лесно, като се отстранява горната част на уреда. Освен това капацитетът на коша, който съхранява отпадъците е сравнително голям, 15 л, което означава, че няма да се налага да го изпразвате много често. Основно предимство на този продукт е фактът, че разполага със система Safety Lock, която предотвратява случайна работа на устройството, за повишена безопасност.

Предимства:

 • Предлага качество на разумна цена
 • Унищожава широк спектър от документи, както и кламери и скоби
 • Включва система, която предотвратява случайна работа на устройството

Недостатъци:

 • Подходящ е само за умерена употреба у дома

Виж тук


3. Шредер за хартия Dahle PaperSAFE DH22022

Шредер за хартия dahle paperDahle PaperSAFE DH22022 е един от най-добрите шредери на документи на пазара и през този период може да бъде закупен на страхотна цена, като по този начин е достъпен за широк кръг от потенциални потребители. Това е ефикасно устройство, тип Cross-cut (тип конфети), което реже 7 листа в работен цикъл, на частици с размер 4X30 mm.

Предназначен е за използване у дома, където обемът на документите, които трябва да бъдат унищожени, не е голям. Той включва редица много полезни функции за потребителя, които правят унищожаването с модела Dahle PaperSAFE DH22022 по-лесно и по-безопасно. Има интегрирана функция за автоматично стартиране/стоп, но също така и обратен механизъм, който спира и обръща хартията в случаите, когато замръзне.

Снабден е и със защита срещу прегряване и включва Stand-By режим, който ще пести електроенергия, като уредът се изключва, ако не се използва за определен период от време. Трябва също да се спомене, че има интегрирана LED система за стартиране и спиране, а отворът за отваряне е с ширина 220 мм.

Обемът на коша е относително голям с 14 л и това ще означава, че можете да използвате уреда по-дълго време, без да се налага да го изпразвате. Също така съдът, в който се съхраняват остатъците, е разглобяем и може да се изпразва без затруднения и е снабден с прозорче, което ви позволява да следите нивото на пълнене.

Предимства:

 • Включва функцията Reverse, която спира и обръща хартията, когато спре
 • Осигурен е със защита срещу нагряване
 • Има вграден режим на готовност, за да пести енергия

Недостатъци:

 • Намален капацитет за раздробяване от 7 листа за един работен цикъл; подходящ е за домашна употреба, за малък обем документи
 • Не режете CD, DVD или карти

Виж тук


4. Шредери за хартия Fellowes Automax

Шредери за хартия fellowes automax Fellowes Automax заслужава цялото внимание на потребителите, които искат да инвестират в устройство, което им позволява да унищожават документи по бърз и ефективен начин. Вградените функции го правят успешно да се конкурира за титлата на най-добрия професионален шредер на документи, наличен на пазара.

Марката, към която принадлежи това устройство, а именно Fellowes, е известна с разнообразната гама от предлагани качествени продукти. Устройството е проектирано да покрие широк капацитет за раздробяване от 130 листа за един работен цикъл, има мощен двигател и е подходящ за често използвана рамка и за офиси, където обемът на документи е увеличен.

Видът на рязане е напречно, а именно конфети, на парчета с размер 4,0 Х 51 мм. Има вградена усъвършенствана технология, която разпределя равномерно нарязаните частици, за да предотврати блокирането на уреда и да работи при оптимални условия. Благодарение на технологията SilentShred, двигателят минимизира произвеждания шум, като е тих и идеален за общи работни пространства. Продуктът е предназначен да направи възможно унищожаването на широка гама от канцеларски материали, но също и телбоди, карти и офис щипки, с удължен капацитет на кошчето за отпадъци от 32 l.

Разглобяем е, лесно се изпразва и има прозорче, което ви позволява да следите нивото на пълнене. Той включва функцията Sleep-Mode, което означава, че устройството ще влезе в режим на готовност, ако не се използва определен период от време, като по този начин пести електроенергия. Заслужава да се спомене и функцията Reverse, която спира и обръща хартията, ако замръзне.

Предимства:

 • Това е професионален уред с високо качество
 • Има широк капацитет за рязане от 130 листа
 • Тихо е, подходящо е за общи части
 • Включва функцията Sleep Mode, устройството влиза в режим на готовност, ако не се използва за определен период от време

Недостатъци:

 • Покупната цена е висока

Виж тук


5. Шредер за хартия Kobra +1 SS6

Шредер за хартия kobraKobra +1 SS6 е друг вид професионално устройство, с помощта на което ще можете да унищожите широк набор от документи, за да защитите различни лични данни. Той включва серия от функции, които ще направят самия процес по-ефективен и бърз, устройството напълно си заслужава инвестицията.

Благодарение на основната технология, той е подходящ за честа употреба, в офиси или различни институции, където се увеличава обемът на документите, които трябва да се обработват от тази машина. Има капацитет на рязане от 23-25 ​​листа А4, които трансформира в ленти с ширина 5,8 мм. Освен канцеларски материали, той може да реже и CD, DVD и карти.

Той включва мощен и професионален двигател, който е проектиран да предлага непрекъсната употреба, при оптимални условия, в продължение на 24 часа без прегряване или работни цикли. Моторът също е тих, така че устройството ще бъде много подходящо за използване в общи работни пространства.

Включва много полезна функция, която осигурява повишената ефективност на самия процес, тази на Auto-Reverse, която има ролята да спира и обръща хартията, когато тя е заседнала. Кошницата, в която се събират парчетата хартия и други предмети, е много просторна, с вместимост 38,5 л, така че няма да ви се налага да я изпразвате много често. Освен това се отделя лесно и има прозрачно стъкло, което ви позволява да следите нивото на натоварване.

Предимства:

 • Професионален модел, който се откроява с превъзходно качество
 • Има непрекъснат работен капацитет за 24 часа
 • Кошът за отпадъци е много просторен, 38,5л
 • Режете хартия, но също така и CD, DVD и чип картиНедостатъци:

Недостатъци:

 • Покупната цена е висока

Виж тук


6. Шредери за хартия REXEL AUTO + 130M

Шредери за хартия rexelREXEL AUTO + 130M е най-добрият модел в нашия топ и препоръчителен вариант, ако можете да си го позволите. Той няма най-голямата товароносимост от споменатите, в зоната за зареждане се побират само 130 листа, но нивото, на което унищожава документи, трябва да е достатъчно за всички. Това е единственият шредер за документи тук, който изрязва до стандарта P-5, като крайният резултат са хартиени частици, които вече не могат да се сглобяват.

Предимства:

 • Най-доброто ниво на унищожаване в горната част, P-5, микро-изрязване (частици).
 • Добър капацитет, 130 листа, заредени автоматично, до 6 листа ръчно.
 • Унищожете всички документи, компактдискове, карти и скоби.
 • Функция против блокиране на хартия с функция за заден ход.
 • Ултра безшумен модел.
 • Отлично съотношение цена/качество.

Недостатъци:

 • Среден размер кош, 26 литра (300 листа А4).
 • Непрекъснат работен цикъл от 10 минути.
 • Намалена скорост на рязане, 1,7 м/мин.

Виж тук


7. Шредер за хартия REXEL AUTO + 300X SmarTech

Шредер за хартия rexel autoМодел, предназначен за по-интензивна употреба, получаващ до 300 листа, които ще поеме и унищожи на свой ред, REXEL AUTO + 300X SmarTech все още има добро ниво на унищожаване, по стандарта P-4, като резултатът е конфети.

Вместимостта на коша също е по-висока с около 50%, от 40 литра. Устройството е абсолютно безшумно и носи на потребителите желаното спокойствие на работното място.

Предимства:

 • Добро ниво на унищожаване, P-4, изрязване на конфети.
 • Много голям капацитет, 300 листа в автоматична система (8 едновременни листа).
 • Голям кош, 40 литра (450 листа А4).
 • Контрол на приложенията
 • Унищожава документи, компактдискове, карти, кламери и телбод.
 • Ултра безшумен.
 • Функция против заключване.

Недостатъци:

 • 16 минути работен цикъл.
 • Висока изкупна цена.

Виж тук


8. Шредери за хартия Fellowes 99CI

Шредери за хартия fellowes 99ciТук с Fellowes 99CI стигаме до ръчните модели, така че ще трябва ръчно да му дадете документите, за да ги унищожи. Вместо това, той има способността да поема до 18 листа наведнъж, далеч над всички други топ устройства, когато става въпрос за ръчна употреба. Изрязани по стандарта P-4, от документи, които водят до конфети. Също така оценихме добрата скорост на рязане. Инвестицията си заслужава.

 

 

Предимства:

 • Високо ниво на унищожаване, P-4, изрязване на конфети.
 • Максимален капацитет 18 листа.
 • Унищожава хартия, карти, компактдискове, кламери и телбод.
 • Добра скорост на рязане, 3 метра в минута.
 • Обем на кошницата, 34 литра.
 • Автоматично задействане.

Недостатъци:

 • Непрекъснат работен цикъл от само 30 минути.
 • По-висока изкупна цена.

Виж тук


 

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.