7 най-добри сейфове за дома

5/5 - (4 гласа)

Независимо дали говорим за важни документи или пари и ценности, вие носите отговорността да ги съхранявате на място, където са възможно най-защитени. Затова се нуждаете от ефективен домашен сейф . За съжаление повечето хора осъзнават необходимостта от закупуване на сейфове за дома, едва след като вече са били жертва на кражба или друго неприятно събитие.

За да не се окажете в подобна ситуация ви препоръчваме да не губите време и да се интересувате оттук нататък къде да намерите най-добрия сейф за вашия дом. Прочетете, за да разберете как да изберете най-добрия сейф?

Как да изберем най-добрия сейф за нашия дом

Как да изберем най-добрите сейфове за нашия дом? Ръководство на купувача

Много е възможно да не се грижите за сигурността на ценностите, докато вече не сте станали жертва на престъпление, но ако искате да вярвате, че „добрата сигурност надделява над опасността“, ще закупите сейф за това предназначение. Мотивацията на всеки купувач може да е различна, защото може да се наложи да поставите само важни документи и предмети или, напротив, да съхранявате пари и други материални ценности.

Също така, в обзавеждането на хотелските стаи е включен малък сейф, за да може посетителите да съхраняват в пълна безопасност различни вещи. Ако се интересувате да определите къде могат да се намерят сейфове на добра цена, ние направихме кратко представяне на най-забележителните характеристики, на които трябва да отговаря едно такова устройство, за да се счита за добра инвестиция.

Как да подберем най-добрите сейфове за дома

 • Тип защита

В зависимост от това има три важни модела артикули: пожарни сейфове, модели против кражба и запечатани, водоустойчиви продукти. Противно на очакванията, основната мотивация на купувача да инсталира сейф в къщата си не е страхът да не стане жертва на кражба, а желанието да защити важни ценности и документи от възможен пожар.

Препоръчваме ви да изберете този вариант, когато прецените, че наистина съществува реален риск, и това е така, защото търговските устройства, проектирани по този начин, са сравнително скъпи, тъй като са направени с изключителна топлоизолация, като могат да съхраняват хартия, дори ако външната стена става нажежаема. Същото се случва и със защитата от наводнения, но това е по-скоро функция, съседна на всеки модел против кражба, както се посочва в някои мнения за най-добрите сейфове.

 • Цел на покупката

За повечето хора, които четат тази статия, препоръчваме да закупят конвенционална версия, проектирана да издържа на кражба от домовете. Тези варианти се наричат ​​още сейфове за лична употреба и не винаги са сертифицирани от орган в областта, като се посочва, че са изброени на по-високо ниво на непроницаемост. Ако имате малък бизнес и предпочитате да съхранявате по-сигурно приходите си в краткосрочен план, имате нужда от сейф с прорез, перфорация, през която служителите ще въвеждат стойностите, без да имат достъп до тях по-късно.

За офис употреба и временно или дългосрочно съхранение на работното място е препоръчително да закупите сертифицирани сейфове. Когато предпочитате обикновена кутия за ценности и искате да я прикриете много добре във всяка част на къщата, безопасната книга е най-гениалната идея, продуктът, имитиращ външния вид на книга.

 • Най-добрите сейфове за домаСистема за сигурност

Може да бъде от два вида: сейф с ключ или сейф с шифър. За конвенционална употреба доста подходящ е сейф, който се отваря с обикновен ключ. Дори някои офиси все още използват това решение, защото гарантира умерено ниво на сигурност и е лесно за използване. Въпреки това, като се има предвид, че на практика има предмет, който може да отвори сейфа, това не го прави най-безопасният.

Ако определено искате да имате висок коефициент на безопасност, ще закупите сейф с шифър, който от своя страна може да бъде от два вида: механичен шифър или електронен шифър. Както можете да се досетите, тъй като „паролата“ е запомнена, има по-малък шанс някой друг да отвори сейфа.

 • Дизайн

Тук се разглеждат два елемента: размери и монтаж. Например, за тези, които искат да съхраняват различни предмети, като лаптопи, картини и други важни части, предлагаме да закупят сейф с голяма стена от поне 38-40 см. Ако съхранявате само пари, бижута и документи, винаги можете да си купите по-малък. Задължително е винаги да монтирате продукта, както е описано от вашите доставчици и от тази гледна точка има фиксирани сейфове и мобилни сейфове.

Ако се интересувате от видеорегистратори за кола, можете да погледнете нашата статия тук.

Фиксираните могат да бъдат стенни сейфове, т.е. най-конвенционално използвани модели, вградени в мебели или дори такива, които могат да се поставят на пода. Ако искате преносим сейф, ще изберете такъв, който ще има ограничени размери, но можете да го вземете със себе си и лесно да го транспортирате където пожелаете.

Като се има предвид всичко това, напомняме, че ще откриете няколко предложения за продажба в интернет, където можете да намерите сейфове на добри цени и много други потенциални купувачи. Предимството е, че частта се доставя директно до дома ви, харчите по-малко онлайн, намирайки някои от най-евтините сейфове, а гаранцията за качество е придружена от сертифициране, в зависимост от случая. Можете да анализирате и проверите надеждността на няколко модела, ако решите да се консултирате с дадена класация.

 • Най-добрите сейфове на пазараЦена и производители

Както обикновено, препоръчваме ви да изберете сейф онлайн. Не само ще можете да намерите оферта, която ви се струва подходяща много по-бързо, но също така ще можете да сравнявате цените много по-бързо. Цената варира в зависимост от технологичния напредък, степента на предлагана защита, както и от размера и качеството на материала, от който е изработена стената.

Също така е добре да изберете сейф, произведен от реномирана фирма. Така ще имате гаранция за качествен продукт и ще можете да съхранявате стоките си без проблеми. Сред най-добрите производители са: Yale, Technomax и Comsafe Rottner.

Друго предимство при пазаруване онлайн е, че можете да се консултирате с мненията на други потребители. Ще можете да сравните описанието на продукта с техните искрени мнения и да създадете цялостен образ. По този начин можете да сте сигурни, че инвестицията си заслужава.

Поръчвайки онлайн, вие ще можете да пазарувате бързо, а продуктът ще стигне до дома ви в най-кратки срокове, така че да можете да му се наслаждавате с години. Сега, когато имате цялата необходима информация, вие сте готови да изберете най-добрия сейф за вашия дом.

Мнения за най-добрите сейфове за дома на пазара

Очевидно сейфът е един от основните методи, чрез които можете да защитите вещите си. Въпреки че защитата, която ви предлага такъв сейф, не е абсолютна, съхраняването на вещите в едно място ще ви даде време и по-високо ниво на сигурност, отколкото ако ги съхранявате на случаен принцип.

Никой сейф не може да ви предложи абсолютна защита срещу крадци, защото професионалистите са в крак с най-новите технологии за сигурност и винаги са готови да ги разбият. Също така, дори най-добре работещите сейфове могат да бъдат нетрайни при пожар например.

Въпреки това, закупуването на качествен сейф може да ви помогне да спестите време, за да предотвратите кражба или да вземете вещите си навреме в случай на пожар или бедствие.

Как даизберем най-добрите сейфове за дома

Препоръчани модели сейфове за дома:

1. Сейфове за дома Yale YSV/200/DB1

Сейфове за дома yale ysvАко искате да защитите вашите ценности в дома си по ефективен начин и искате да знаете кой е най-добрият сейф с шифър, препоръчваме този продукт. Yale YSV / 200 / DB1 е качествен модел, идеален за съхранение на документи, ключове и пари на сигурно място. Може да се монтира на пода или в мебелите, в спалнята или в офиса, за да имате бърз достъп до сигурни вещи.

Устройството е с размери 190 x 300 x 150 mm от вътрешната страна и предоставя на желаещите общ обем от 12,4 l. Сейфът разполага с електронна система за отваряне, с шифър, управлявана чрез въвеждане на правилна парола. Цифровата клавиатура е програмируема и лесна за работа.

За аварийно отваряне моделът е на ваше разположение с ключ. Продуктът придава висока степен на устойчивост, тъй като е изработен от стомана. Може да се закупи на страхотна цена, достъпна за широк кръг потребители.

Предимства:

 • Предлагано качество на много изгодна цена
 • Отворът с електронен шифър и ключ осигурява висока степен на сигурност
 • Повишена здравина се осигурява от стоманата, използвана за направата на сейфа
 • Има оптимален обем за съхранение на малки документи, пари или ценности

Недостатъци:

 • Модел за лична употреба, без сертификат

Виж тук


2. Сейфове за дома Technomax TSK / 2

Сейфове за дома technomax tskАко се интересувате от аларма срещу взлом на добра цена, можете да разчитате на модела Technomax TSK / 2. Освен забележителното предимство на ниските разходи за придобиване, Technomax TSK / 2 предлага гаранция, че документи, банкноти, монети или бижута са на сигурно място. Той предоставя на потребителите ефективна система за защита, с 2 мм стени и 4 мм дебелина на вратата. Ключалката е направена на базата на специален ключ, с двойна брадичка.

Двата предни болта имат ролята да осигуряват допълнително съпротивление в случай на опит за принудително отваряне на вратата. Размерът на сейфа е достатъчно голям, за да побере лаптоп, мобилен телефон или ценна електроника.

По този начин той позволява многократно използване и може да бъде закупен за оборудване на офиси, фирми или домове. Вътрешността на този сейф предлага обем от 17л. Това е модел за вграждане в мебели, с метално сиво покритие.

Предимства:

 • Многофункционален продукт с много приложения
 • Заключващата система и двата предни болта гарантират пълната сигурност на ценностите
 • Размерите на модела позволяват съхранение на личния лаптоп
 • Комплектът за доставка включва фиксиращите винтове в мебелите
 • Отлично съотношение между качество и цена

Недостатъци:

 • Моделът няма противопожарна система

Виж тук

3. Сейф Technomax GMK 4

Сейф technomax gmk 4Изключително предпазливите потребители, които се нуждаят от по-висока степен на сигурност за ценности, със сигурност ще се стремят да закупят най-добрите сертифицирани сейфове. Препоръчваме този модел сейф Technomax GMK 4, който впечатлява със своите комплексни характеристики. Състои се от двойни стени, външната е с дебелина 5 мм, а вътрешната 2 мм.

Вратата от 10 мм има хоризонтални и вертикални болтове, изработени от стомана и са никелирани. Те са мобилни, за да осигурят допълнителна устойчивост на рязане.

Ключалката е с двойна брадичка и 8 асиметрични ребра. Моделът е сертифициран за гарантирана степен на сигурност срещу взлом и предлага защита при пожар с нисък интензитет. Сейфът е с вместимост 31л и може да се монтира в стената, мебелите или пода.

Предимства:

 • Качествен продукт, оборудван с малка противопожарна система
 • Удълженият обем позволява съхранение на широка гама от предмети
 • Много добре обезопасен модел, с двойни стени, дебела врата и високоефективна брава
 • Повишената степен на безопасност при взлом е гарантирана от получените сертификати в това отношение

Недостатъци:

 • Цената не е съобразена с предлаганите предимства

Виж тук


4. Сейфове за дома PlanetSafe ASG / 46

Сейфове за дома Planetsafe asgПотребителите, които се нуждаят от най-добрия сейф за защита на ценностите в случай на пожар или кражба с взлом, е добре да се съобразят с предимствата, предлагани от този продукт. PlanetSafe ASG / 46 е безопасен модел, оборудван със сложна система, предназначена да осигури по-висока степен на сигурност.

Осигурена е с изключително дебели стени, 56 мм, а пространството между стените и вратата е тапицирано с огнеупорен бетон. Бравата е направена с помощта на ключ с двойна брадичка. Бравата има защита срещу пробиване, към която са добавени подвижните болтове, които затрудняват рязането.

Той е идеален модел за оборудване на бижутерийни магазини, казина, игрални зали, заложни къщи или лото офиси. Уредът предлага обем от 31л, подходящ за съхраняване на пари, документи и ценности във фирмата.

Предимства:

 • Високопроизводителен модел, оборудван с ефективна система против взлом
 • Характеристиките на стените гарантират целостта на защитените вещи в случай на пожар
 • Механичната брава, снабдена с подвижни болтове и защита срещу пробиване, предлага повишена степен на сигурност
 • Голямото тегло и възможността за монтаж на пода осигуряват допълнителна здравина и стабилност

Недостатъци:

 • Не е модел, предназначен за лична употреба, а е специално създаден за оборудване на фирми

Виж тук


5. Сейф Technomax TSW / 4HN

Сейф technomax tsw 4hnTechnomax TSW / 4HN е универсален безопасен модел, подходящ за домове, офиси или хотели. Благодарение на обема от 27l и разширените вътрешни размери от 195 x 400 x 350 mm, той позволява съхранение на документи, банкноти, бижута и дори лаптопи, с диагонал до 15 инча.

Има изключително приятен дизайн, модерен и много лесен за използване. Има моторизирано отваряне, с електронен шифър, аспект, който придава повишена степен на сигурност. Ако забравите паролата си, имате ключ за аварийното отваряне. Стените на сейфа са с дебелина 1,5 мм, докато вратата е много по-устойчива, 5 мм.

Този сейф се монтира в мебелите, включително необходимите дюбели за закрепване. Има удобен и лесен за използване LED дисплей. Работи с 4 1.5V алкални батерии. Моделът е черен и е с епоксидно прахообразно покритие.

Предимства:

 • Обширен модел, подходящ за съхранение на ценности, включително лаптопи
 • Има висока степен на сигурност, със система за отваряне с електронен шифър
 • LED дисплеят го прави лесен за използване
 • Дизайнът е модерен, изключително приятен

Недостатъци:

 • Продуктът не е оборудван със система против кражба или пожар

Виж тук

6. Сейфове за дома Burg Wachter Combi-Line CL 40 E

Сейф за дома burg wachter combiСейфове за дома Burg Wachter Combi-Line CL 40 E са с висока огнеустойчивост и защитени от опити за взлом. Препоръчвта се за съхранение на документи, пари, бижута, оръжия и боеприпаси, монети или други ценности.
Имат перфорирана изолация на вратата за защита на ключалката и заключващия механизъм. Също така са снабдени с конструкция с двойни стени и скрити панти. Имат странично и горно затваряне с подвижни плътни болтове с диаметър 25 мм и подвижни горни болтове в хоризонтална равнина.

Предимства:

 • Типово тествана сигурност, наблюдавана от ECB-S/VdS
 • Пожароустойчивост LFS 30P съгласно EN 15659
 • Противопожарен материал по DIN 4102
 • Композитна изолация пред крилото на вратата като термична защита при работа на брави и болтове
 • Ниво на сигурност S2 според DIN EN 14450

Недостатъци:

 • Съотношението цена-качество не е отлично

Виж тук


7. Сейфове за дома Planet Safe MN-25EYNB

 Сейфове за дома planet safeИзработена от здрава стомана, предната част на вратата предлага допълнителна сигурност на сейфа Planet Safe MN-25EYNB. Той има три начина за отваряне с потребителски код:
– Авариен ключ – Доставя се с 2 ключа.
– Кодът може да се състои от 3-8 цифри.
Сейфът е предназначен за защита на бижута и други ценности. Има основни и задни отвори за лесен монтаж, както и специално покритие и индикатор за изтощена батерия.

 

Виж тук

Може да харесате също
1 Коментар
 1. […] Ако се интересувате от избор на подходящ сейф за вашия … […]

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.