8 най-добри видеорегистратори за кола

5/5 - (1 глас)

В днешно време наличието на добър видеорегистратор във всяка кола е от голяма необходимост. С помощта на такава камера ще можете да наблюдавате пътя, а при евентуален инцидент ще можете да заснемете действията. Освен това най-добрата видеокамера за кола може да запише невероятни пейзажи от вашите пътувания, без да се налага да шофиратее и да гледате през прозореца едновременно. Ако искате да се сдобиете с евтин и добър видеорегистратор за кола и не знаете много за тези устройства, ние ще ви представим най-важните специфични характеристики за тях. Така мечтата ви да притежавате най-добрата камера за кола може да се превърне в реалност.

Най-добри видеорегистратори за кола

Как да изберем най-добрия видеорегистратор за кола? Ръководство на купувача

Автомобилната видеокамера ще ви позволи да запишете специалните пейзажи, които ще срещнете по пътищата, по които шофирате, и освен това ще ви предостави важни изображения, в случай че се сблъскате с неприятни ситуации в трафика. Но, ако не искате да го сглобявате и разглобявате всеки път, когато оставяте колата паркирана, препоръчваме модел с монтаж на огледалото за обратно виждане. Тя не само ще бъде в безопасност от потенциална кражба, но и другите шофьори няма да я забележат, когато сте зад волана.  виждане. Ето и най-важнитре харктеристики, които трябва да притежава най-добрия ведеорегистратор за кола.

 • Характеристики на видеорегистратори за колаДизайн

Той е по-тънък и компактен, има точно формата на огледало за обратно виждане, в което е вградена камерата. В основата му ще бъдат бутоните за работа, бутоните за включване / изключване, регистрация, въвеждане в менюто, място на картата с памет, USB порт и т.н. Освен това, ако искате да гледате вече записаните видеоклипове, ще можете да го направите лесно, а на повърхността на огледалото ще се отвори рамка, която ще възпроизвежда изображенията. Друго голямо предимство е, че продуктът ще продължи да се използва за визуализиране на пътя и случващото се в трафика зад автомобила.

 • Качество на изображението на отличния видеорегистратор

Основно се влияе от резолюцията, с която е заснет. Най-добрите камери ще заснемат Full HD, в който изображението се състои от линии от 1080 пиксела хоризонтално и 1920 пиксела вертикално. Но ако сте готови да направите по-голяма инвестиция, разберете, че има и модели, оборудвани с най-новата технология H.264, която предлага резолюция от 2304 x 1296 пиксела, при 30 кадъра в секунда. Камерата ще може вярно да възпроизвежда повече детайли, а изображенията ще бъдат по-ясни и по-ярки. Също така важен е ъгълът на видимост и един от 170 градуса ще улови по-голяма част от пътя. За да имате още по-голяма сигурност по отношение на качеството на изображението, е добре да не се ограничавате до информацията, предоставена от производителя, а да търсите записи, публикувани от други потребители, които са направили същата покупка.

Ако се интересувате от поставки за телефон във вашия автомобил, можете да погледнете нашата статия тук!

 • Как да изберем най-подходящия видеорегистраторФункции на видеорегистратор за кола

Продуктите могат да бъдат оборудвани с поредица от технологии и опции, които гарантират ефективна работа на камерата. Всеки модел има функция, която позволява запис на нови изображения и презаписване върху старите, когато няма повече място на картата. Също така, функцията за нощно виждане ще осигури добро качество на файловете дори през нощта. G сензорът има ролята да стартира записа в момента, когато засече движение, като е много удобен, тъй като се задейства при завиване, ускорение, при приближаване на друго превозно средство или при удар. Благодарение на това изображенията ще бъдат запазени и съхранени в отделна папка, така че ще ги имате на ваше разположение, в случай че имате нужда от очевидец.

За тези, които се интересуват да разберат къде да намерят автомобилни видеокамери за обратно виждане на добра цена, препоръчваме да пробват в интернет. Онлайн магазините не само са по-богати на модели от конвенционалните, но имат и множество периоди на отстъпки, така че има големи шансове да направите изгодна инвестиция.

Мнения за най-добрите видеорегистратори за кола на пазара

Монтирането на видеорегистратор в колата ви е повече от необходимо, но разумният шофьор ще използва модел, който е свързан с огледалото за обратно виждане. Така ще бъде по-трудно забележимо от други участници в движението или от потенциални крадци.

Изборът на видеорегистратор за кола може да бъде наистина трудна задача, тъй като има огромно разнообразие от продукти и цени. За да ви помогнем, събрахме информация от доклади и тестове, направени от експерти, за да изберем най-добрите 8 автомобилни камери, налични на пазара в момента.

Най-добритр видеорегистратори за автомобилиПрепоръчани модели видеорегистратори за кола:

1. Видеорегистратор MiVue 792 WIFI Pro

Видеорегистратор за кола mio mivueMiVue 792 WIFI Pro е новата водеща камера от Mio. С новите производители на камери за коли, които се появяват почти всяка седмица, е успокояващо да видите марка с дълго родословие на пазара на автомобилни технологии, която все още произвежда конкурентни продукти.

Основната спецификация изглежда обещаваща. MiVue 792 WIFI Pro използва първокласен Sony STARVIS CMOS, който има страхотна репутация за качество на изображението и възможности при ниска осветеност. Въпросният CMOS е IMX291, който е сензор тип 1/2.8 с ефективни 2.13-мегапиксела, е насочен към запис на Full HD (1,920 x 1,080) и не повече .

Въпреки това, MiVue 792 WIFI Pro може да улови тази резолюция при 60 кадъра в секунда, въпреки че 30 кадъра в секунда е по подразбиране. Скоростта на данни е 20Mbits/sec за по-високата скорост на кадрите, но пада само до 17Mbits/sec за по-ниската. Като такъв, последният теоретично ще осигури по-добро качество, тъй като с всеки кадър ще се използва по-малко агресивна компресия.

За запис се използва обичайната microSD карта. 8GB модул ще бъде достатъчен за малко над 50 минути при 60 кадъра в секунда и малко повече от час при 30 кадъра в секунда. Но, както при всички камери за управление, цикълът позволява на устройството да презапише най-старите файлове, след като носителят е пълен. По подразбиране записите са разделени на триминутни сегменти, за да се активира това.

Предимства:

 • Много допълнителни функции за безопасност на камерата за управление
 • Вграден GPS за проследяване на местоположението с настолно приложение
 • Wi-Fi и приложение за смартфон

Недостатъци:

 • Скъпо за камера с Full HD резолюция

Виж тук


2. Видеорегистратор Mio MiVue 785 GPS

Видеорегистратор за кола mio mivue gpsMio MiVue 785 Touch GPS е компактна видеокамера със сензорен екран, която записва ясни изображения през деня и през нощта. Камерата записва в Full HD с 30 кадъра в секунда и 140-градусов ъгъл на видимост. Това ви позволява също да записвате какво се случва в лентата до вашата. Лесно настройвате камерата за управление чрез 3-инчов сензорен екран. G сензорът незабавно съхранява файл в случай на неочаквани движения. Това е полезно като доказателство за повреда или злополука. Благодарение на GPS системата се регистрират данните за местоположението и пътуването. За да записвате в 2 посоки, можете да комбинирате видеокамерата с камерата за задно виждане MiVue A20.

Предимства:

 • Лесно настройвате камерата за управление чрез сензорния екран.
 • С широкия зрителен ъгъл от 130 градуса можете също да записвате какво се случва до вашата лента.
 • Благодарение на GPS винаги ще знаете по кой маршрут сте пътували.

Недостатъци:

 • Камерата за управление не е оборудвана със стабилизация на изображението.
 • Камерата за управление няма WiFi опции.

Виж тук


3. Navitel R1000 DVR камера за кола

Камера за кола navitel r1000DVR Navitel R1000 GPS съчетава функцията за запис на видео, цифров скоростомер и сигнали от камера. Моделът е много интересен и имаме какво да разкажем. Устройството се тества повече от 2 седмици и вече има пълно впечатление от него. Реален потребителски преглед, плюсове и минуси на регистратора в прегледа по-долу.

Това, на което основно обръщаме внимание, когато се запознаваме с подобни устройства е разумността на дизайна и лекотата на използване. В крайна сметка DVR е това нещо, което трябва да се впише 100% в интериора на автомобила. R1000 в това отношение е отличник. Магнитна конструкция – гениално нещо, което просто трябва да има във всеки добър видеорегистратор.

Бутоните за управление на GPS рекордера Navitel R1000 са малки, изпъкнали леко над тялото. Лесното управление е средно, не винаги влизате в правилния. Препоръчваме ви да правите конфигурацията и всички действия в менюто не докато шофирате, така ще бъде по-безопасно.

Устройството има Full HD резолюция (1920×1080 px) с честота от 30 кадъра в секунда. Определен стандарт за съвременните DVR. Не е необходимо повече, по-малкото вече е критично, много детайли не се виждат. Приличен ъгъл на видимост – цели 165 градуса.

Предимства:

 • Добра картина при здрач, висока детайлност
 • Ярък, информативен дисплей
 • Стабилна работа, не прегрява и не забавя
 • Сигнал за камери и други пътни ситуации
 • Магнитна стойка
 • Стилен, незабележим от улицата
 • Автоматично стартиране

Недостатъци:

 • Лесно се замърсява
 • Не можете да регулирате силата на звука на сигналите или да променяте самия сигнал
 • Не винаги ясна картина през нощта
 • По време на снимане през деня експозицията е надценена
 • Сложният процес на актуализиране на базата данни

Виж тук


4. Видеорегистратор за кола MiVue C330

Видеорегистратор за кола mivue c330Mio MiVue C330 е видеокамера от среден клас, която има вграден GPS, който може да се използва за маркиране на видеоклипове с вашето местоположение и също така да ви дава предупреждения от камерите за безопасност.

MiVue C330 не се отличава с резолюция. Той се придържа към Full HD (1920 x 1080) и не използва типа Sony Exmor CMOS, който много производители на видеокамери предпочитат. Вместо това се използва 1/2,7-инчов сензор JX-F02 от Silicon Optronics Inc. Това е успокояващо голям чип, който предвещава чувствителност към ниска светлина. Въпреки това, в други отношения спецификацията на видеото е по средата на пътя.

Full HD е единствената предлагана видео резолюция. Не можете да спуснете до 720p или по-ниско, за да пестите място за съхранение. Видеото се записва при малко ниски 12Mbps и 30fps, използвайки файловия формат MP4, което е доста висока степен на компресия. С тези настройки, 8GB MicroSD ще бъде достатъчна за около 90 минути кадри, преди да се появи цикъл. Въпреки това не получавате карта с памет в кутията.

Монтажната система е конвенционална вендуза за предно стъкло, върху която C330 се плъзга здраво. Това няма да улесни изваждането на устройството от колата ви, когато паркирате, въпреки че можете да премахнете цялата стойка. Самият C330 обаче е сравнително малък и безобиден, така че можете да го оставите в колата, без да е твърде очевидно.

Предимства:

 • Прилична цена
 • GPS-маркирани записи, които можете да видите заедно с карта
 • Известия от камери за безопасност с безплатни актуализации на базата данни

Недостатъци:

 • Посредствено качество на изображението
 • Изходната мощност на вашия автомобил не може да се използва от сателитна навигация по едно и също време
 • Няма включена карта с памет

Виж тук


5. Камера за кола Xiaomi 70mai PRO

Камера за кола xiaomi 70maiКамерата Xiaomi 70mai PRO се монтира на предното стъкло, така че LCD дисплеят и бутоните за потребителския интерфейс да са във фиксирана позиция срещу предното стъкло. Това е чудесен вариант за по-голямата част от превозните средства, но може да бъде труден за достъп за някои микробуси или автомобили, които имат големи предни стъкла, монтирани под нисък ъгъл.

Ще трябва да предоставите своя собствена microSD карта за камерата. Ръководството препоръчва карта, която е от 16 до 64 GB, но може да се използва и карта от 128 GB без проблем. Тя ще получи достъп до целия капацитет. Камерата записва видео на интервали от една минута и ще изтрие най-старото видео, когато капацитетът на картата с памет е почти изчерпан. Капацитетът на картата се отнася до това колко минути запис на шофиране искате да запазите.

Камерата може да записва видео в 4 различни резолюции. По-високите разделителни способности се записват в H.265, което може да не се поддържа първоначално на всички устройства, а по-ниските разделителни способности се записват в H.264. Всеки видео сегмент също има видеоклип за предварителен преглед в 640×360, който се изтегля в мобилното приложение за визуализация.

Снимките се правят с резолюцията, с която работи камерата. Всяка снимка се съхранява във файл от 5 MB. Дори снимката с най-висока разделителна способност не трябва да е повече от 2 MB.

Предимства:

 • Дизайна е уникален
 • Потребителски интерфейс (както словесен, така и базиран на бутони)
 • Мобилно приложение

Недостатъци:

 • Внедряване на ADAS
 • GPS интеграция
 • Работа в екстремни метеорологични условия
 • Малко е трудно да поставите и извадите microSD картата

Виж тук


6. Видеорегистратор Navitel R800 DVR

Видеорегистратор за автомобил navitel r800Видеорегистратор Navitel R800 DVR има 4-инчов цветен дисплей и 6-слойна стъклена леща с ъгъл на видимост 170 градуса / видео резолюция 1920 x 1080 с 30 кадъра в секунда / с резолюция на снимки от 12 мегапиксела. G-сензорът улавя и защитава ключов запис преди и след инцидент в случай на внезапно ускорение, спиране и сблъсък.

Процесорът е Novatek NT96655, а дисплеят 4″.  SD слот: до 256 GB – mini USB 2. 0 и цифрово видео с реална резолюция 1080P full HD, широк ъгъл на гледане от 170° и изображения с резолюция 12 MPx. Открива дадено движение чрез сензор за ускорение: улавя и защитава ключов запис преди и след инцидент при внезапно ускорение, спиране и сблъсък. Издръжливостта на видеокамерата на превозното средство, чийто тънък дизайн му придава стилен външен вид, е голяма. Повтарящ се запис без загуба. Между отделните записи няма времеви закъснения. Лесна работа при слаба осветеност в нощен режим. Показване на реално време и данни на видеото, както и статичните изображения.  МicroSD/SDHC функция с карта. Автоматичен запис от стартиране на двигателя. Лесен и удобен транспорт, монтаж, използване.

Предимства:

 • Четецът на MicroSD карти поддържа карти до 256 GB
 • Автоматично стартиране на запис веднага след стартиране на двигателя
 • Лесна работа при слаба светлина в нощен режим

Недостатъци:

 • Отношението цена-качество

Виж тук

7. Камера за кола Xiaomi 70mai 1S

Видеорегистратор за кола xiaomi 70maiXiaomi 70mai 1S Dash Cam е малка цилиндрична камера с размери 9,10 x 5,20 x 3,15 cm и тегло 69,7 грама. Отпред е обективът на камерата, докато от лявата страна има LED индикатор, който ще показва състоянието на записа, плюс вход за микрофон, който ще служи, наред с други неща, за гласови команди. Конструкцията на устройството е от пластмаса и се предлага само в черен цвят. Що се отнася до начина на сцепление с автомобила, това е чрез електростатична опора, която гарантира, че дори при екстремни топлинни условия, тя няма да падне. Освен това е като огледалото за обратно виждане, опората може да се регулира под много различни ъгли.

Xiaomi 70mai 1S Dash Cam, със сензор за изображения Sony IMX307, осигурява превъзходно качество при запис. Притежанието на отличителни функции на WiFi връзка, G-сензор и запис на цикъл, ви предлага удобна, безопасна и безгрижна среда за шофиране. Междувременно това е технологията за компресиране на снимки H.264 и 1080P Full HD обектив, добавен ъгъл на видимост от 130 градуса и регулируем държач, което ви дава доволно изживяване при запис. Разполага с ултра широкоъгълен 130° за намаляване на слепите зони и получаване на пълно покритие на 3 ленти. С Xiaomi 70mai 1S Dash Cam можете да имате по-безопасно място за шофиране, да записвате ясна и по-добра природа, да събирате ценна информация на пътя. С вграден безжичен модул можете лесно да отворите приложението и да свържете камерата за табло, за да правите снимки, да преглеждате кадри в реално време или да възпроизвеждате записи, където и да сте.

Предимства:

 • Устойчиво на висока температура лепило, може да избегне проблема с падане при високотемпературни условия, осигурява силна залепваща сила, но също така е по-красиво и не уврежда стъклото на автомобила
 • Съчетано със зарядно устройство за кола и микро USB захранващ кабел, удобно за потребителите да се адаптират според нуждите си в колата
 • Видеото може да се следи в APP „70mai Dash Cam“ на вашите телефони, можете да изтеглите APP от Google Play или App Store
 • Въртящият се държач отговаря на различни изисквания за запис

Недостатъци:

 • Качеството на изображението не е перфектно

Виж тук


8. Видеорегистратор Navitel R200 DVR

Видеорегистратор за кола navitel r200R200NV използва FHD обектив с 4x остъклен обектив. Това осигурява записи с резолюция 1080P. Записите се съхраняват в цикъл отново и отново. Веднага щом сензорът за движение открие сблъсък или удар, записът се съхранява стабилно, така че да не може да бъде презаписан.
Вграденият широкоъгълен обектив улавя зрително поле от 140°, така че не се губят подробности. Вграденият сензор също е приложим и за нощно виждане, така че вашите снимки също могат да бъдат успешни. Можете да запазите вашите записи на micro SD карта, която може да има до 64 GB капацитет за съхранение (не е включен). Други функции включват монитора за паркиране и функцията за автоматично стартиране.

Navitel R200 NV е проста и компактна камера за кола с вграден G-сензор, която безопасно съхранява файлове и надеждно съхранява важни доказателства. Камерата има 4x остъклен обектив с широкоъгълен обектив и 2-инчов цветен дисплей. Това малко устройство е вашата малка опора на пътя и на паркинга.
Въпреки компактния си размер, това устройство записва видеоклипове с пълно HD качество и целия широк ъгъл от 140 градуса. Чувствителният микрофон ви позволява да записвате изключително добро качество. Когато автомобилната камера е свързана към 12V порта на автомобила, устройството стартира с функцията за запис, когато запалването е активирано. Благодарение на усъвършенствания режим на паркиране, Navitel R200 NV открива вибрации и започва да записва веднага щом колата е паркирана, шофьорът липсва и устройството е изключено.

Предимства:

 • Автоматичен старт
 • G-сензор
 • Датчик за движение
 • Режим на паркиране
 • Звукозапис

Недостатъци:

 • Лесно се замърсява

Виж тук

Може да харесате също
1 Коментар
 1. […] Ако се интересувате от видеорегистратори за кола, може… […]

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.