9 най-добри фотоепилатори

Изборът на фотоепилатор никога не е бил по-лесен!

4.7/5 - (3 гласа)

Всяка жена се опитва да изглежда привлекателна, независимо от възрастта и социалния статус. Нежният пол следи състоянието на кожата си, така че да е абсолютно гладка и тонизирана. Устройства като епилатори помагат в това отношение. С тяхна помощ е възможно бързо да се отървете от нежеланото окосмяване и да поддържате кожата равномерна и гладка за дълъг период от време. През последните години, интензивно набира популярност устройството фотоепилатор, което е изключително ефективно и също причинява минимална болка.

В козметичните магазини вече има богат избор от такъв продукти. Затова за повечето потребители, изборът на оптимален фотоепилатор може да бъде много труден. За да ви помогнем с този проблем, ние решихме да направим преглед на най-добрите фотоепилатори на пазара. Първоначално ще започнем директен анализ на специфичните характеристики на избраните от нас модели.

Как да изберем най-добрия фотоепилатор за жени

Как да изберем най-добрия фотоепилатор? Ръководство на купувача

Въпреки факта, че фото епилаторите се появиха сравнително наскоро в продажба, изборът в магазините е доста голям. Как да не сбъркате и да си купите наистина ефективно и висококачествено устройство. Какво да търсите? Критериите могат да бъдат следните:

 • Максимален брой импулси

Колкото по-висок е този показател, толкова по-добре. Всъщност животът на устройството зависи пряко от него. При малък брой светкавици едно от условията е възможността за смяна на лампата. В противен случай, с течение на времето най доброто устройство ще стане просто безполезно парче пластмаса.

 • Покрита площ

Този индикатор също трябва да бъде възможно най-висок. В противен случай ще трябва да „преминете“ едно и също място няколко пъти, като посредствено харчите същите светкавици. Какъв е оптималният индикатор? Колкото по-голям, толкова по-добре. Но със сигурност не по-малко от 3-4 cm2.

 • Живот на батерията

Добрите модели могат да работят дълго време без допълнително натоварване. Можете също така да закупите мрежово устройство. Но използването му не винаги е удобно.

 • Импулсна мощност

Кои са най-добрите стойности, от които да изберете? Според експерти 5 J / cm2 се считат за доста безопасни. Нека се съсредоточим върху тях.

 • Безопасност

Най-добрите фотоепилатори задължително имат няколко нива на защита: от деца, от случайно натискане, блокиращи способността да насочват лъча в окото.

Как да изберем най-добрите женски фотоепилатори

Освен това трябва да се вземат предвид няколко критерия:

 • потребителски анализ
 • материалът, от който е направен моделът
 • удобство и лекота на използване
 • ергономичност(как устройството „пасва“ в ръката)
 • дизайн
 • способност за използване върху различни типове косъм и тон на кожата
 • липса на дразнене, дискомфорт, алергични реакции
 • възможност за използване в желаната област
 • продължителност на резултата
 • цена

Ако се интересувате от функциите и характеристиките на нормалните епилатори, съветваме ви да прочетете нашата статия тук!

Не е необходимо да използвате тази процедура твърде често. Веднъж на всеки две седмици или месец, в зависимост от дебелината на косъма е добре. Всички епилатори могат да бъдат разделени на две групи – мрежови и батерийни. Те работят по същия начин, но от гледна точка на автономия са много различни един от друг. Препоръчително е да се обърне внимание на системата за сигурност на устройството, тъй като лампата има прилично ниво на яркост и при попадане в очите може да доведе до много неприятни последици. Освен това трябва да се предпочитат продуктите с катинар за деца.

Как да изберем най-добрите фотоепилатори за жени

Кой е най-добрият IPL епилатор?

Епилацията с най-добрия IPL епилатор е интензивен процес на отстраняване за прекомерно изобилие на косми с помощта на импулсивна светлина. Този подход намалява структурата на космените фоликули. Не само забавя, но напълно спира растежа на косъма. В продължение на няколко седмици до фотоепилация, може да се използва за бръснене само основното устройство.

Излишното окосмяване излиза осем дни след процедурата и през този период косменият фоликул се унищожава. При всяка операция около една четвърт от безполезните косми могат да бъдат отстранени от повърхността. Първо се извлича висока, гъста и тъмна коса. След това следните интервенции могат да се отделят, ако се появят към началото на цикъла на развитие и все още не са се развили на външната повърхност.

Трябва да се извършат до осем IPL процедури за епилация, за да се постигне безопасен и последователен резултат. Между фотоепилационните дейности трябва да има поне няколко седмици и между сесиите около седем месеца. Смята се, че е възможно да се отървете от излишното окосмяване по кожата за период от три или повече години чрез редица сесии за лазерна епилация.

Един от най-добрите фотоепилатори на пазара

Как работи един добър IPL епилатор?

Може би се чудите какво е IPL епилатор и как работи. Уредът използва светлинни лъчи, които влияят единствено върху цвета на косъма, а именно меланинът, поотделно, без да влияят върху никакъв пигмент. Меланинът го превръща в топлинна енергия чрез поглъщане на видима светлина.

Косъма, фоликулите и капилярите се нагряват, тъй като меланинът абсорбира фотоните. Топлинните вълни насърчават космените фоликули да спрат набъбването по време на фазата на лазерна епилация. Това предотвратява снабдяването на фоликула с кръв и източника му на хранителни вещества. Това уврежда или премахва основата на косъма. Фотоепилацията всъщност може да се счита за фототермолиза, тъй като включва разделянето или загубата на космените фоликули.

Ефективността на процеса зависи от мощността на устройството. Енергията не предполага определена системна норма, а променлива, изчислена върху повърхностния слой от един инч след преминаване на необходимите филтри.

За определени приложения е наличен специфичен контролер на мощността, така че можете да вземете и отхвърлите тази променлива въз основа на секцията на тялото, изпълняваща операцията.

Най-добрите фотоепилатори за жени от нас

Лазерен импулсен светлинен поток на един фотоепилатор

Тази променлива показва степента, до която импулсът на лазерната светлина ще достигне до кожата. Домашното оборудване ще включва общо пет квадратни сантиметра едновременно. Възможно е да има разлики между моделите на най-добрите IPL епилатори.

Колкото по-дълъг е импулсът на фотоелектрическия филтър, толкова по-силен ще бъде той. Този фактор ще варира до 100 000 единици. Интегрираният скенер, който определя формата на повърхността, е една от наличните съществени спецификации. За фотоепилатори могат да се използват различни захранвания, батерии и стандартна връзка.

Трябва да използвате този инструмент, ако вече сте информирани достатъчно за неговото използване. Затова обърнете внимание на силата на модела и адаптацията му. Това е много важно съображение, тъй като някои части на тялото са по-уязвими и трябва да се използва по-ниска резистентност за приятно лечение.

Най-доброто оборудване има регион от около няколко см и светкавичен филтър. Много е лесно да получите интегриран сензор за кожа. Изберете модел, подходящ за вашата кожа. Специално внимание трябва да се обърне на потенциалното количество единични изблици. Колкото по-дълго може да продължи епилация на IPL, толкова по-силен е този показател. Вижте обратната връзка в социалните мрежи, докато не изберете модел. Може да откриете допълнителни характеристики, които не са посочени в ръководството, което използва този материал.

Мнения за най-добрите фотоепилатори на пазара

Фотоепилацията е ново явление за много жени. За да харчите парите си разумно, препоръчваме ви внимателно да проучите рейтинга на най-добрите фотоепилатори, който се основава на мненията и отзивите на купувачите.

Сега нека да разберем кой фотоепилатор да купим, въз основа на оценката на най-добрите модели за момента. При съставянето на оценката се опитахме да вземем предвид всички основни фактори, но особено се ръководехме от потребителските отзиви и експертното мнение. След като внимателно проучите нашия ТОП-9, със сигурност ще намерите най-добрия фотоепилатор, подходящ за вас.

Различните характеристики на фотоепилаторите

Препоръчани модели фотоепилатори:

1. Фотоепилатор Philips BRI956 World Prestige

Фотоепилатор philips briФотоепилатор Philips BRI956 World Prestige е наистина умен модел, който е подобрена версия на предишните продукти на този производител. На първо място, устройството има цяла гама от различни извити дюзи, което прави фотоепилатора най-ефективният в своята линия. Продуктът има високо ниво на производителност, така че ще трябва да отделите минимално количество свободно време за обработка на избраната област от кожата. Продължителността на живота на лампата е 250 момента с възможно най-висок интензитет. В комплекта има четири дюзи, всяка от които е проектирана за определена област на тялото. Вземат се предвид и всички характеристики на тялото, особено релефа, чувствителността на кожата и дебелината на косъма. Те се различават една от друга в зависимост от площта на светлинния прозорец, наличието на филтри и така нататък.

Продуктът е поставен в боядисана в бяло пластмасова кутия, има и вложки в златист цвят. Всички ключове за управление се намират в горната част на кутията. Комплектът се доставя с мрежов адаптер, както и с оригинален и красив корпус. Обезкосмяването трябва да се извършва само върху чиста и суха кожа, от която първо трябва да се премахнат всички козметични продукти. За да могат луковиците на крушката да работят възможно най-ефективно, се препоръчва предварително да се премахне всичкия косъм по повърхността на кожата. Ако желаете, устройството може дори да се използва на кожата на лицето. То има два режима – ръчен и автоматичен, като последният предлага по-висока скорост. Когато използвате първия, можете да обработвате най-проблемните зони на кожата по-внимателно.

Предимства:

 • Положителен ефект от използването на устройството се усеща буквално след първото приложение.
 • Косъмът е напълно отстранен.
 • Процедурата е безболезнена.
 • Когато работите с това устройство, ще трябва да отделите минимално време.
 • Оригинален и атрактивен външен вид.
 • Има вградена батерия.

Недостатъци:

 • Висока цена

 Виж тук


2. Фотоепилатор Silk’n Infinity, 400 000 импулса

Фотоепилатор silkn infinityИзползвайки най-интензивните светлинни импулси, излъчвани от фотоепилатор Silk’n Infinity, е възможно да се справите не само с гъстия косъм, но и да премахнете подкожния такъв. Това може да се постигне, без да се причинява зачервяване или други раздразнения. Кожата след третиране е мека и много гладка. Той използва специална галванична енергия, която прониква дълбоко в епидермиса и потиска космения фоликул. Настъпва силно нагряване, в резултат на което той просто се срутва и умира. Използвайки тази технология, положителният ефект от използването на това устройство се постига в две или три приложения. Той използва оригиналната HPL технология, създадена специално за разработването на устройства, предназначени за домашна употреба. Естествено, има сензор за цвят на кожата, както и сензори, които са отговорни за редица други фактори.

Буквално след първото нанасяне, интензивността на растежа на косъма намалява с 92%. Повърхността на светлинния лъч е 3 квадратни метра. Лампата има експлоатационен живот от 400 хиляди импулса, така че може да продължи дълго. Освен това има плъзгащи и пулсиращи режими. Необходимостта от смяна на касетата изчезва напълно. Устройството се доставя с елегантен калъф за съхранение и транспорт. В допълнение, тези продукти имат специално приложение за мобилен телефон, което ви позволява да планирате честотата на процедурите. Епилаторът може да се синхронизира с таблет или смартфон чрез Bluetooth.

Предимства:

 • Удобна форма
 • Висококачествени материали и изработка
 • Той забавя и след това напълно спира растежа на косъма

Недостатъци:

 • Няма вградена батерия

 Виж тук


3. Фотоепилатор Braun IPL BD 5001

Фотоепилатори за жени braun ipl На трето място е моделът фотоепилатор Braun IPL BD 5001, разработен и произведен от световноизвестната немска компания. Той се различава не само по отношение на ефективността при добра работа, но и в оптимално съотношение между цена и качество. Когато използвате това устройство, не е необходимо да полагате допълнителни усилия, което прави този модел още по-популярен сред момичетата. Това устройство е преминало всички необходими изследвания в европейски лаборатории, според резултатите от които е направено заключението, че е безопасно да се използва у дома. Разработчиците са инсталирали специален сензор, който регулира интензивността на светлинния лъч, поради което предотвратява появата на изгаряния по повърхността на кожата.

Това устройство има три режима на работа – нормален, деликатен и най-деликатен. Продължителността на живота на лампата е проектирана за 300 хиляди трептения и ще работи само ако устройството е притиснато здраво върху повърхността на кожата. Това ви позволява да предотвратите увреждане на ретината, ако гледате операционната зона на устройството.

Предимства:

 • Много красив външен вид
 • Внимателно обмислена ергономичност на устройството
 • Висока ефективност на работа
 • Той е много удобен за използване
 • Сензорната система надеждно защитава очите от излагане на силна светлина

Недостатъци:

 • Висока цена

 Виж тук


4. Фотоепилатор Silkn Glide Xpress 300K

Фотоепилатори silkn glide xpressДруг доста компактен модел, който се характеризира с много удобни контроли е фотоепилатор Silkn Glide Xpress 300K. Общо това устройство има 5 режима, свързани с интензивността на работа. Както повечето модели, включени в нашия рейтинг, той има сензор, който анализира цвета на кожата и сензор за светлина. Благодарение на него, в автоматичен режим е възможно да се определи необходимото ниво на мощност. Може да се използва за работа с бикини зона, за премахване на ненужно окосмяване по ръцете, краката и дори по лицето. Буквално след няколко приложения, положителният резултат става видим: косъмът става много по-малък и плътността му намалява. Корпусът е изработен от висококачествена пластмаса, която е допълнително подсилена с усилващи елементи. Това позволява на модела да издържа дори на тежки физически натоварвания.

Формата на устройството е опростена и ергономична. Моделът лежи много удобно в ръката и не се изплъзва от нея по време на работа. Отнема около 20 минути или половин час за работа с цялата площ на тялото. Продуктите имат малка маса. Работната площ е 3 квадратни метра.

Предимства:

 • Компактни размери
 • Достойно ниво на мощност
 • Можете да работите не само върху повърхността на тялото, но и върху лицето
 • Качествена изработка
 • Добър живот на лампата

Недостатъци:

 • Няма много голяма работна повърхност

Виж тук


5. Фотоепилатор Braun IPL BD 5008

Фотоепилатор braun bdТова е друг доста приличен модел-Фотоепилатор Braun IPL BD 5008, създаден за домашна употреба. Преди да влезе в продажба, той премина през всички необходими клинични изпитания, които са доказали ефективността и безопасността на този продукт. Дизайнът е лаконичен, тук няма нищо излишно. Този епилатор работи от електрическата мрежа и захранващият кабел е дълъг, така че няма неудобства при използване. Има две възможни приложения: пресата произвежда светкавица, а продължителното натискане позволява на устройството да мига на интервали от две секунди. В същото време вторият метод ви позволява бързо и ефективно да се справите с обработката на доста големи участъци от тялото. Комплектът се предлага със специална четка, която е предназначена за почистване на порите на лицето. Освен това тук е инсталиран специален сензор SensoAdapt, който ще сканира тона на кожата ви до 80 пъти в минута. Това ви позволява внимателно да изберете интензивността на светкавицата.

Потребителите отбелязват, че това устройство има отлично съотношение цена-качество. Продължителността на живота на лампите достига 300 хиляди импулса. Освен това е осигурен плъзгащ режим, който дава възможност да се гарантира не само висока ефективност, но и максимален комфорт по време на процедурата. Въпреки факта, че продуктът е предназначен за домашна употреба, ефектът е сравним с ефекта на професионалното оборудване.

Предимства:

 • Интересен и атрактивен външен вид
 • Използването на тези продукти е много лесно и удобно
 • Операцията е напълно безболезнена
 • Няма нужда да посещавате салони за красота
 • Напълно безопасен модел

Недостатъци:

 • Процедурите ще трябва да се правят доста често – около един или два пъти седмично.

 Виж тук


6. Фотоепилатори IPL SmoothSkin Bare

Фотоепилатори ipl smoothskin Фотоепилатори IPL SmoothSkin Bare има набор от специални очила, характеризиращи се с намалено пропускане на светлина. Този момент ви позволява надеждно да защитите очите си, когато използвате такова оборудване. Сега към самия епилатор: той има стандартни размери, поставен в пластмасов калъф, боядисан в черно със златни вложки. Адаптерът е вграден, не можете да го изключите от продукта. Трябва да се има предвид, че е доста трудно, така че трябва да се спазва при свързване към мрежата. Кабелът на входа на епилатора и адаптера е подсилен, благодарение на което е възможно значително да се удължи експлоатационният му живот. Кабелът е доста дълъг, така че можете да го използвате на значително разстояние от изхода. На повърхността на корпуса има единичен отвор, предназначен да освобождава нагрятия въздух.

На кутията има само един бутон, в работната зона има специален сензор, отговорен за плътно закрепване върху повърхността на кожата. Когато е предоставена, рамката около бутона е осветена в бяло. Сензорът е доста крехък, така че трябва да боравите с него възможно най-внимателно. Той е в състояние да определи типа кожа и да изчисли въз основа на мощността на светкавицата на получените данни.

Предимства:

 • Почти безкраен брой трептения
 • Епилаторът е в състояние лесно да се справи с косми с всякаква дебелина и цвят, независимо от местоположението по тялото
 • Включени предпазни очила
 • Ергономично тяло
 • Можете да работите с епилатора за максимум 10 минути.

Недостатъци:

 • Не можете да използвате устройството безжично

 Виж тук


7. Фотоепилатор Braun IPL BD 5007

Фотоепилатор braun 5007 Фотоепилатор Braun IPL BD 5007 е сертифицирано и напълно безопасно устройство само за домашна употреба. Принципът на действие е класически: светкавицата се произвежда под формата на много ярък лъч светлина, който първо ще се загрее, след което ще унищожи космения фоликул. За да се предотврати дори най-малката вероятност от изгаряния, тук е предвиден специален сензор, който автоматично ще определи колко импулсивен е светлинният лъч. Оптимален за начинаещ е режимът на приплъзване, който позволява не само да извършите процедурата в най-кратки срокове, но и да не пропуснете нито един косъм. Средно отнема около 5-8 минути за обработка на кожата на единия крак. За да увеличите ефективността на производството, трябва да натиснете и пуснете бутона за стартиране.

Общо устройството има три режима на работа: стандартен, деликатен и изключително деликатен. Последният е най-подходящ за работа с най-чувствителните зони. Лампата е проектирана за 300 хиляди трептения, което се равнява на 15 години отлична работа. Устройството работи само ако е прикрепено към повърхността на кожата. Веднага щом това се случи, са включени специални сензори, разположени от двете страни. Ако искате, можете да използвате специалното приложение за мобилни устройства, работещи на платформи iOS и Android. Той ще информира потребителя за времето на процедурата, както и за състоянието на определени участъци от кожата.

Предимства:

 • Вентилаторът винаги работи, когато уредът е включен
 • Смяната на лампата е малко вероятно да е необходима, ако устройството се планира да се използва само у дома
 • Устройството автоматично разпознава тена на кожата
 • Интензитетът на светкавицата се избира автоматично

Недостатъци:

 • Препоръчително е да продължите да защитавате очите си
 • Сравнително висока цена

 

 Виж тук


8. Фотоепилатор Beurer IPL8500

Фотоепилатор beurer iplФотоепилатор Beurer IPL8500 е едно добро решение за вашата домашна процедура по обезкосмяване. Той има 300 хиляди импулса на патрона. Снабден е с 6 нива на скорост. Ударна му площ е 4,5 кв.метра. Работи независимо от батерията. Има и сензор за контакт с кожата. Премахва нежеланото окосмяване, независимо от цвета и плътността на косъма. Отделно може да се използва и на лицето. Възможно е да планирате програмата за обезкосмяване с помощта на приложението Beurer MyIPL.

Моделът е популярен поради най-новите си иновации и силни технически показатели. Ако имате нужда от фотоепилатор с подобни функции, но на по-ниска цена, разгледайте Beurer IPL5500 и Beurer IPL9000.

Предимства:

 • Модерен дизайн
 • Голяма мощ
 • Различни начини на интензивност на работа
 • Премахва всякакви косми
 • Безжичен
 • Процедури за планиране
 • Включена предна касета

Недостатъци:

 • 2 часа зареждане
 • Цената е над средната

Виж тук


9. Фотоепилатори Remington IPL 6780

Фотоепилатор remington iplМоделът фотоепилатори Remington IPL 6780 е с ресурс от 300 хиляди светкавици и IPL технология с висока интензивност на светлината. Интензитетът на светлинния импулс е 8 J / cm 2. Дължина на вълната е 650-1000 nm. Технология на задвижване представлява лек импулс, който действа върху космения фоликул и блокира растежа му. Има 5 режима на интензивност. Наблюдава се постоянен резултат след три употреби. Снабден е с режим единична и многократна светкавица.Има сензор за откриване на кожата и UV филтър за защита. Одобрен е от FDA. Притежава и опция за защита на децата, случайно активиране. Комплектът се предлага със стойка, на която е разположен панелът с настройки.

Remington IPL 6780 е скъпо устройство. Цената се дължи на броя светкавици, голямата мощност и новите технологии. Има многостепенна защита. Мислим, че това е добра сделка – висока цена за различни функции.

Предимства:

 • Красив дизайн
 • Иновативни технологии
 • Многостепенна защита
 • Стойка
 • 5 режима на интензивност
 • 2 режима на светкавица
 • Клинично и дерматологично тестван
 • Постоянен резултат
 • Сензор за откриване на кожата

Недостатъци:

 • Малък флаш прозорец
 • Не е подходящ за тъмна кожа
 • Висока цена

 Виж тук

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.