8 най-добри субуфери за кола

5/5 - (1 глас)

Постигането на професионално ниво на аудио изживяване е почтено предизвикателство. Ако искате да се възползвате от най-добрия автомобилен звук, имате нужда от субуфер за кола.

Обикновените автомобилни високоговорители, поради малкия си размер, не могат да възпроизвеждат по-ниските вълни. Няма значение какъв тип кола карате, закупуването на субуфер за кола е най-лесният начин да подобрите значително вашето аудио изживяване.

Използвайки най-добрите автомобилни субуфери, вие ще усетите музиката така, както я чувате. Благодарение на субуфера, високоговорителите на автомобила могат да се фокусират върху възпроизвеждането на средни и високи честоти. Ще се почувствате като на концерт, дори и да сте на магистралата.

Качественият субуфер за кола винаги ще комбинира добър звук с ефективно управление на мощността.

Ръководство за купувача, при избора на покупка на субуфери за кола

Автомобилните субуфери всъщност са много големи високоговорители с диаметър, който може да достигне до 400 мм. Колкото по-голям е субуферът, толкова по-ниска ще бъде честотата. Размерът обаче не винаги определя правилното възпроизвеждане на звука. 200 и 300 мм субуфери са най-популярният избор на собствениците на автомобили, защото лесно достигат честота от 20 Hz. Субуферите се нуждаят от много повече електричество, за да работят, отколкото обикновените автомобилни високоговорители.

субуфери за автомобили

Освен това ще трябва да помислите как и къде ще го монтирате, защото повечето превозни средства нямат предвидено място за монтиране на субуфер. Представяме ви някой основни критерии, от които трябва да се ръководите, за да изберете най-добрия автомобилен субуфер за вас.

Качество на звука

Най-добрите автомобилни субуфери не само осигуряват по-мощен бас, но и подобряват качеството на звука. Всяка песен, която имате в плейлиста, трябва да звучи силно и ясно, без басите да покриват частично или изцяло другите звукови честоти.

Тъй като субуферът е специално проектиран за басови честоти – удари на барабани, звуци на бас китара и пълнотата на звука на песен – честотата трябва да е възможно най-ниска.

Най-добрите субуфери осигуряват честота от 20 Hz, което представлява долния праг на възприемане на човешкото ухо. Реакцията в по-високите честоти не е важна, защото високоговорителите на колата осигуряват много по-добър звук за тях.

Производителност и мощност

Най-важната характеристика, когато става въпрос за мощност и производителност, е чувствителността на високоговорителя, което показва неговата ефективност.

Друга важна спецификация е номиналната мощност (RMS) на високоговорителя. Това показва максималното ниво на мощност, което може да поддържа при постоянен ритъм на работа без изкривяване или повреда. Индикаторът за максимална мощност показва количеството мощност, което високоговорителят може да издържи за кратки периоди. Най-добрите автомобилни субуфери поддържат големи количества мощност много ефективно, което се превръща в мощен и качествен звук.

Спецификациите на помещенията

Автомобилният субуфер изисква специално направена аудио кутия. Можете да направите своя собствена кутия, като я адаптирате според наличното пространство в багажника, или можете да закупите субуфер със собствена кутия. Типът корпус, който изберете, определя типа бас, който ще чуете.

Херметичният (затворен) корпус е идеален за ясен и прецизен бас. Без изкривявания – най-добрият тип корпус, ако искате да чувате добре дефиниран бас и плътни ниски звуци. Херметичната кутия осигурява най-добрия звук, тъй като вътрешното въздушно налягане в съчетание с атмосферното налягане стабилизира високоговорителя на субуфера, докато избутва въздуха. Тази стабилизация показва, че високоговорителят ще се движи възможно най-малко, за да създаде звукови вълни, което води до намалено изкривяване.

субуфери за коли

Отворените кутии са идеални за силен и резониращ звук. Ако искате музиката да звучи дълбоко и насилствено, тогава отвореният корпус е правилният избор. Дупката или отворът на корпуса позволява на субуфера да се движи свободно. Въпреки че този тип заграждение изисква по-ниска номинална мощност от херметичното заграждение, много ниските звуци ще бъдат изкривени доста силно.

Сервиз и гаранция

Стандартната гаранция за субуфер за кола е 24 месеца от датата на закупуване. Някои по-скъпи модели обаче предлагат до 5 години гаранция.

Тъй като монтажът на субуфер за кола не е лесен, добре е производителят да ви предостави максимално подробна информация, свързана с това или евентуално оторизиран сервиз, който може да монтира продукта.

Видове субуфери за кола

Има два различни вида субуфери за автомобили – активни и пасивни:

Активни субуфери за кола

Това е високоговорител, който се свързва към акумулатора на автомобила и може да издава силни звуци, без да се захранва от външен източник. Тъй като активните субуфери за автомобили са създадени да работят в шумна среда. Те могат да възпроизвеждат дълбок и ритмичен бас, който повечето нормални високоговорители не могат.

Активният субуфер за кола включва усилвател и високоговорител в едно устройство. Те обикновено са по-скъпи от пасивните субуфери, но предлагат превъзходно качество на звука и са по-лесни за инсталиране.

субуфери

Това са най-добрите автомобилни субуфери. Защото предлага превъзходно качество на звука и лесен монтаж. Този тип субуфер е идеален за автомобили, които нямат място в багажника за външен усилвател.

Пасивни субуфери за кола

Пасивният субуфер е устройство, което изисква усилвател или приемник, за да стане функционално. Тези субуфери изглеждат по-сложни. Инсталирането им изисква познания и повече време. Освен това трябва да знаете каква мощност ви трябва, съответно какъв усилвател да изберете. Нашият съвет е да се насочите към варианта комплект субуфер+усилвател+кабели, произведен от продавача. Такива пакети ще ви освободят от притесненията за избор на други компоненти, за да направят субуфера функционален.

Най-добри субуфери за кола – нашите препоръки

1. Субуфер за кола Amplificat Pioneer TS-WX300A

субуфер за кола ПионерТова е активен субуфер за кола Има IMPP конус, който осигурява силен и ритмичен бас. Има вграден усилвател от клас D. Благодарение на него,  инсталирането на субуфера е по-лесно и удобно. Басът може да се настрои много просто, в зависимост от предпочитанията на всеки. Този модел има 35 W RMS мощност, 20 см диаметър и работи в честотите между 20-130Hz. С тези честоти ще можете да се наслаждавате на чисти и ясни тонове.

Общата мощност на този буфер за кола е 1300W.

ВИЖ ТУК

2. Субуфер за кола plat JBL BASSPRO NANO

субуфер за кола JBLBassPro NANO от JBL предлага дълбок бас и заема малко място. Най-малкият субуфер с мощност JBL може да бъде скрит в най-компактните места и предлага изключителна производителност на всяка автомобилна аудио система. Неговият здрав корпус от лят под налягане алуминий с анодизирано матово черно текстурирано покритие осигурява страхотен външен вид. Захранван от 100-ватов усилвател, BassPro Nano доставя силния, плътен бас, който бихте очаквали от JBL, докато работи без нагряване и черпи минимален ток от системата за зареждане на вашия автомобил.

JBL BassPro Nano предлага мощен бас и заема малко място. Интегрираният 100Wrms усилвател е съчетан с производителността на субуфера, за да осигури количеството ясен и плътен бас.

BassPro Nano използва филтри и високочестотни ограничители, които предлагат изключителна производителност на границите.

ВИЖ ТУК

3. Субуфер Alpine SWE-815

буфер за кола с дистанционноSWE-815 е компактно 8-инчово устройство, което перфектно възпроизвежда добър бас и високи необходими честоти за подобрен звук. Освен това, с чувствителност от 91 dB, няма нужда да се оплаквате от качеството на звука. Нискочестотният високоговорител е отличен, тъй като двойно навитият магнит му позволява ефективно да улавя ниски честоти. И, разбира се, трябва да се каже, че корпусът на субуфера е с бас рефлекс, който ви позволява да преобразувате един звук в два, като ги разпространявате възможно най-широко (до 180 °).

300 W пикова музикална мощност (100 W непрекъсната мощност). Плътна защитна решетка – Честотна характеристика: 34Hz – 1,5kHz
Кабелно дистанционно управление за сила на звука, честота, фазови настройки. Формата на заграждението е съответно оптимизирана.
Подвижна гъба за запушен бас-рефлексен порт, за използване като бас-рефлекс или компресия.Максимално акустично налягане, в басрефлексна конфигурация.

ВИЖ ТУК

4. Субуфери за кола Alpine SBE-1244BR

най-добрите субуфери за колаТова е най-добрия пасивен субуфер, предлаган от Alpine. Устройството е перфектно балансирано както по отношение на звука, така и по отношение на техническите компоненти. Чувствителността на устройството от 93 dB е едно от основните му предимства. То ви позволява да улавяте всички най-малки звуци и да насищате песента с тях, правейки я по-жива. Заслужава да се отбележи, че компанията предлага много мощен пасивен субуфер, тъй като е в състояние да работи в диапазона от 200 до 650 вата. Интересен детайл отличава устройството от конкурентите: той е оборудван с декоративен щепсел за порта на фазовия инвертор. Позволява ви да преобразувате устройството от субуфер в кутия във фазово инверторен субуфер и обратно.

ВИЖ ТУК

 5. Комплект JBL Субуфер JBL CS 1214T Tub 30 см

комплект субуфер за колаТози комплект влючва всичко необходимо за монтирането и правилното функциониране на субуфер за кола. Субуферът JBL CS 1214T Tub притежава мощност от 1000W, което означава че притежава сравнително висока мощност. RMS мощността е 250W, а честотната характеристика е 35-200HZ. Чувствителността е голяма- 90dB. Можем да кажем, че имаме добро съотношение между цена и качество на продукта.

В комплекта още може да намерите Stage A6002 2-канален усилвател 280W с RMS мощност в моста при 4 ома: 140W.

Също така ще откриете и LK-10 кабелен комплект с дебелина на кабелите 10 мм², Червеният захранващ кабел е с дължина 5м, а черния – 1м. Син RCA кабел с дистанционно управление – 5м.

ВИЖ ТУК

6. Субуфер Alpine SWT-12S4

пасивен субуфер за колаАвтомобилен субуфер Alpine SWT-12S4, 300w RMS, тръбен корпус, 300 мм високоговорител. С максимална мощност от 1000 W, този „готов за употреба“ събуфер с басрефлексна тръба е точно това, от което се нуждаят любителите на баса. Защитна решетка гарантира, че нищо в багажника няма да удари бас високоговорителя. Това е пасивен субуфер, който притежава:
– Зашито лого на Alpine;
– Включени монтажни опори и ленти;
– Тежка решетка за събуфър.

Недостатък на този субуфер за кола е това, че не е в комплект с усилвател, което ще усложни процеса за намирането на подходящ такъв.

ВИЖ ТУК

7. Активен субуфер за кола HERTZ DIECI DBA 200.3

субуфер за кола блаупунктАвтомобилният субуфер HERTZ DBA 200.3 е активна субуферна система с 200 мм (8″) високоговорител и два пасивни радиатора със същия размер, захранвани от усилвател 140 W, вграден в задната част на корпуса. Контролен панел се използва за регулиране на честотата, нивото и акустичната фаза в зависимост от вашия собствен вкус на слушане.
Максимална мощност – 140 W
Импеданс – 4 Ohm
Чувствителност – 92 db
Честотна характеристика – 32 ÷ 400k
Дифузен магнит – Ферит с висока плътност

ВИЖ ТУК

8. Субуфери за кола JBL BASSPRO HUB

компактен субуфер за колаНовият субуфер JBL BassPro Hub предлага невероятна производителност, без да пречи на пътниците или да жертвате пространството в багажника. Тази субуфер система с функция all-in-one се побира в мястото за резервна гума за лесно монтиране и визуално аудио решение. Вграденият усилвател от клас D предлага 200 W RMS и е проектиран да работи със субуфера и корпуса на BassPro Hub като система. 279-милиметровият конус за високоговорител от фибростъкло, осветлението и гуменото покритие осигуряват познатия звук на баса на JBL. Със защита от прегряване (OTP) и защита от свръхток (OCP) можете да разчитате на надеждност при максимални нива на силата на звука. Включеното дистанционно управление ви позволява да регулирате точката на пресичане, усилването, фазата и усилването на басите с 12 dB.

Хъбът JBL BassPro има входове на ниво линия и входове на ниво високоговорители, които ви позволяват да се свържете с всяка аудио система за кола, което го прави страхотен ъпгрейд към вашата фабрична система или басовата основа на вашата мечтана система.

Високоговорителите JBL се подлагат на процес на тестване, който би унищожил по-малките високоговорители. JBL ги замразява, пече ги, разклаща ги, поставя ги на ултравиолетова светлина и ги използва на пълна мощност в продължение на дни наред.

ВИЖ ТУК

Ако искате значително да подобрите качеството на аудио системата на вашия автомобил, добавянето на субуфер ще направи разликата. Без да използвате най-добрия субуфер за кола, няма да можете да изпитате всичко, което любимата ви музика може да предложи.

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.