7 най-добри прахосмукачки за коли

вашата оценка

В случай, предпочитате да почиствате сами колата си отвътре, вместо да се доверите на някоя автомивка, то прахосмукачката за кола е добра инвестиция. Ако се интересувате от безжичен модел, тогава можете да изберете Xiaomi 70mai Midrive PV01 , прахосмукачката за автомобил е много проста и удобна за използване. Работи на базата на батерии, които могат да се зареждат или към запалката на автомобила, или към контакта и ви предлага обхват до 24 минути. Аксесоарите са много разнообразни, а имате и чанта за съхранение и транспорт. Друг вариант може да бъде безжична акумулаторна прахосмукачка за кола Universal AA2001.

Ръководство за купувача, при избора на покупка на прахосмукачка за кола

най-добри прахосмукачки за колаМного пъти поради липса на време не успявате да стигнете до автомивка, или пък не сте доволни от услугите, които ви предлага тя. Поради тази причина инвестирайте в оборудване, което ще ви помогне да извършвате и поддържате почистването на автомобила. На пазара лесно ще намерите евтини и добри модели прахосмукачки за автомобили, които да ви свършат работа.

Нека видим по-долу какви са критериите за избор на такъв продукт:

Тип засмукване на прахосмукачката за кола

Първият критерии за избор на прахосмукачка за кола зависи от вида на засмукването. Тук можете да изберете от два типа:

Автомобилна суха прахосмукачка: това са най-разпространените модели, на прилична цена, които ви помагат ефективно да отстранявате прах и мръсотия от автомобила. Те са изключително удобни и лесни за използване.

Прахосмукачка за автомобили с мокро/сухо засмукване: те са полезни, за да можете да почиствате ефективно вътре в колата си, дори ако сте разляли напитка.

Прахосмукачка за кола: осигурява дълбоко почистване. С нея можете лесно да почистите тапицерията на седалките, както и тавана, особено ако частите са от текстилен материал.

С торба или контейнер за събиране на отпадъка

Трябва да обърнете специално внимание на вида на събирането на праха, като имате на разположение два варианта на автомобилни прахосмукачки: с торба или с контейнер за събиране.

Прахосмукачките за кола с торба, са по-евтини, но трябва да се почистват често и през определен период от време торбичката да се сменя, което води до допълнителни разходи.

Според няколко мнения за най-добрите прахосмукачки за автомобили тези с контейнер са по-практичен тип, защото лесно можете да извадите контейнера, да го измиете, и да го използвате обратно.

Вместимостта на контейнера за боклук може да бъде малка, до 0,10 – 0,25 л. Той е подходящ ако го използвате често и нямате твърде много мръсотия. Средна – между 0,30 – 0,70л, което осигурява достатъчно дълго използване, и с голям капацитет, над 0,70 л. Те ще ви свършат работа ако имате каравана или голям автомобил.

Консумация на енергия на прахосмукачката за кола

прахосмукачка за автомобил

Измерва се във ватове и може да варира при различните модели, от 30W до 180W. Като цяло, за да почистите малка кола, можете да изберете мощност до 75 W.

Ако колата е по-голяма и искате дълбоко почистване, то изберете модели с мощност над 80W. Като цяло, колкото по-голема е мощността на прахосмукачката за кола, толкова по-ефикасни и лесни за използване ще са.

Захранване с кабел или с батерии

Кабелната прахосмукачка трябва да бъде постоянно свързана към източник на захранване. Тя е с по-висока мощност, но обърнете внимание на дължината на кабела, за да бъде достатъчна да достигне до багажника (обикновено между 3 и 5 м). Може да се захранва или от автомобилен акумулатор, 12V автомобилна прахосмукачка или от обикновен 220V контакт.

Прахосмукачките за автомобил с батерия ви позволяват по-добра свобода на движение. При тях трябва да обърнете внимание на предлаганата от батерията автономност, както и на режима на зареждане. Някои по-нови модели могат да се зареждат чрез USB връзка, други към акумулатора на автомобила или към контакта.

Предлаганата автономия най-често е около 20-30 минути, достатъчно време а почистване. Също така е полезно да имате LED индикатор, който показва състоянието на батерията ви.

Допълнителни аксесоари към прахосмукачката

Със сигурност аксесоарите представляват голям интерес и колкото повече ги има, толкова по-добре ще можете да вършите работата си. Така в пакета за доставка можете да намерите: дълга дюза за достигане до труднодостъпни места; четка за тапицерия; четка за животински косми; удължителен маркуч и др. 

Освен това можете да получите и чанта за съхранение и транспорт. Високопроизводителният светодиод е полезен за добро осветление в труднодостъпните зони. Не бива да се пренебрегват и моделите с манометър. С него ще можете лесно да следите налягането в гумите и компресора, в случай че се наложи напомпане.

Често задавани въпроси, свързани с прахосмукачката за автомобил

автомобилна прахосмукачка

Как да изчистя колата си с тази прахосмукачка?

Вътрешността на автомобила трябва да се поддържа чиста, за да се чувствате възможно най-добре на път. Благодарение на прахосмукачката за автомобил, можете да направите това сами, без да се налага да ходите на автомивка. Всичко, от което се нуждаете, е малко време, търпение и някои полезни материали, като почистващи препарати, кърпи и ръчна прахосмукачка, с които лесно да свършите работата си.

Можете лесно да избършете предното стъкло, задното стъкло и страничните стъкла с мека кърпа и препарат за прозорци. По същия начин можете да почистите страничните огледалца. За волана и скоростната кутия имате нужда от повече внимание, защото слагате ръката си постоянно и мръсотията се натрупва по-лесно. Можете също да използвате специални мокри кърпички или влажна кърпа.

Ако имате нужда да закупите евтин и качествен препарат, вижте нашата статия, където ще ви предложим 8 най-добри препарати за почистване на кола и автокозметика от ТУК!

Ако имате текстилен таван и тапицерия, с помощта на преносима прахосмукачка за кола можете лесно да си свършите работата. Ако са изработени от кожа, ще ви трябват кърпа и специален препарат.

Извадете постелките и ги измийте добре, след което ги оставете да изсъхнат. Почистете добре с прахосмукачка на пода и в багажника, за да премахнете праха и мръсотията.

Ако изберете мултифункционален модел прахосмукачка за кола 4 в 1, можете да я почиствате мокро и сухо, както ви е необходимо. А също можете да я използвате и като манометър и компресор за определяне на налягането на гумите.

Струва ли си инвестицията в прахосмукачка за кола?

Определено си струва да си купите една от най-добрите прахосмукачки за автомобили. Тя трябва да отговаря на вашите нужди и да ви даде възможност да почистите удобно колата вътре, без да се налага да ходите на автомивка. Можете да намерите добри модели прахосмукачки за автомобили на добри цени.

Най-добри прахосмукачки за коли – нашите препоръки

Ако искате най-добрата прахосмукачка за кола, не се колебайте да се консултирате със списъка по-долу, защото лесно можете да намерите оптимален вариант за вас.

1.Безжична прахосмукачка за автомобил Xiaomi 70mai Midrive PV01

прахосмукачка за кола ксиоми мидрайвС иновативен дизайн, този модел автомобилна прахосмукачка с батерия е много полезна, малка и удобна за използване. Която не я използвате можете да я поставите на мястото предназначено за чаша, или под седалката, без да заема място.

Зарежда се чрез USB тип C и има обхват до 24 минути на работа. Цилиндрична и с удобна дръжка, прахосмукачката може ефективно да почиства както тапицерията, с помощта на антистатичната четка, така и на труднодостъпни места, с дълъг накрайник.

Вместимостта на резервоара е 0,10л. Снабдена е с ефективни филтри, в два слоя, вторият от които е тип HEPA, премахващи до 99,5% от акари и алергени. Това е лесна за управление прахосмукачка за кола, която ще осигури ефективно почистване.

ВИЖ ТУК

2.Безжична акумулаторна прахосмукачка за кола Universal AA2001

безжична прахосмукачка за колаАко искате евтина и добра прахосмукачка за кола, ви съветваме да закупите този продукт, защото може да бъде добър вариант за вас. Той със сухо засмукване и ще ви позволи ефективно да отстраните мръсотията от колата ви.

Това е автомобилна прахосмукачка 12V, която можете да захранвате от запалката на автомобила, с мощност на засмукване между 60 – 100 W. Филтърът за прах, изработен от текстилен материал и може да се отстрани и почисти.

Има капацитет за събиране на мръсотия от 0,25 л, а прахосмукачката тежи 0,5 кг и може лесно да се борави с една ръка. Кабелът е с дължина 2,5 м. Снабден е с интересни аксесоари, полезни за правилно и дълбоко почистване.

ВИЖ ТУК

3.Прахосмукачка за кола Black & Decker NVB12AV

прахосмукачка за колаТази прахосмукачка за кола е на добра цена, лесна и удобна за използване, която ще ви позволи да почистите бързо и лесно автомобила си отвътре.

Прахосмукачката притежава мощност 8,8W, а резервоарът за събиране на мръсотия е с вместимост 0,37 л. Дизайнът е ергономичен, може да се държи лесно и здраво в ръка, за по-голямо удобство.

Захранва се от запалката на автомобила, а 5 м дългият кабел ви позволява да имате голяма свобода на движение, като лесно достигате дори до багажника. Бутонът за управление се намира под ръка. Това е много практична и удобна прахосмукачка.

ВИЖ ТУК

4.Прахосмукачка за кола Black & Decker ADV1200

прахосмукачки за колиЗа да можете сами да почистите колата си, когато имате нужда, можете да закупите този модел автомобилна прахосмукачка, на добра цена, с мощност 12,5V, която се захранва от запалката на автомобила.

С 5 м кабел, тази автомобилна прахосмукачка Black & Decker ще ви позволи да достигате удобно във всички ъгли, включително и в багажника. Контейнерът за боклук е с вместимост 0,6л. Позволява качествено сухо засмукване, с ефективна филтрираща система.

Оборудвана е много добре откъм аксесоари, с дълга смукателна дюза, която има широко отваряща се уста, за лесно събиране на по-големи частици, маркуч и четка за тапицерия, дълга тръба за достъп до по-скрити зони. Кабелът може лесно да се увие около прахосмукачката, а имате и калъф за съхранение.

ВИЖ ТУК

5.Прахосмукачка за автомобил Amio

прахосмукачка за кола амиоТози модел автомобилна прахосмукачка Amio е добра покупка и може да се използва у дома, ако трябва ефективно да премахнете замърсяванията от по-малки коли.

Това е автомобилна прахосмукачката за кола на 12V. С компактния си размер не е проблем да седи постоянно в колата и да е на разположение, когато имате нужда от нея. Тя притежава удължител за трудно достъпни места. Лесно отстраняване на всякакви отпадъци – трохи, косми, пепел от цигари, прах, пясък и др. Бутон за включване и изключване, лесен контрол – само с един пръст. Филтър с възможност за сваляне, почистване и измиване.

Мощността и е 70W, a дължината на кабела е 3м, с който ще можета да почистите дори багажника на колата си.

ВИЖ ТУК

 

6.Ръчна прахосмукачка за кола Karcher CVH 2

прахосмукачка на батерии карчерРъчната прахосмукачка CVH 2, захранвана от батерии, може лесно, без усилие да премахне съществуващите замърсявания, включително трохи, прах и косми от мебели, подове и други. Компактният и лек дизайн означава, че тази прахосмукачка е лесна за работа и съхранение. В допълнение, особено чист отработен въздух се осигурява от двустепенната миеща се филтърна система, изработена от фина стоманена мрежа за груби замърсявания и косми, както и хигиенен филтър HEPA 12 (EN 1822:1998). Вида на батерията е литиево-йонна акумулаторна батерия с волтаж 7,2.

С нея ще можете да извършвате без усилие почистване на колата си. Може да се използва по всяко време и навсякъде благодарение на компактния дизайн и лесната употреба на аксесоарите. Идеална комбинация от фина стоманена мрежа за груба мръсотия и коса, както и хигиенен филтър HEPA 12 (EN 1822:1998). Контейнерът за боклук е с капацитет 0,15л, който може лесно се почиства под течаща вода и след това да се използва отново. В комплекта са включени: Зарядно устройство, 5 V – 8,4 V USB зарядно (1 бр.) 2-в-1 дюза за фуги HEPA филтър, Филтър HEPA.

ВИЖ ТУК

7.Прахосмукачка за автомобил с компресор STR-VC005

прахосмукачка за колаСъс сигурност една прахосмукачка за кола с компресор ще предизвика вашия интерес, като можете да я използвате както за почистване на автомобила, така и за джантите, когато е необходимо, като този модел на прилична цена може да бъде оптимален вариант за вас.

Това е ръчна автомобилна прахосмукачка, лесна и удобна за използване, със сухо прахосмукане, която ефективно премахва прах и мръсотия, натрупани по пътя. Снабден е със светодиоди, които ви помагат да видите точно пространството, което почиствате, дори когато условията на осветление са по-слаби.

Филтърът за прах, с който е снабден, може да се отдели и почиства, като е изработен от текстилен материал. Захранващото напрежение е 12V и може да се зарежда от запалката на автомобила. Оборудвана е с различни аксесоари, които ви помагат лесно да достигнете до всички ъгли, за по-ефективно почистване.

ВИЖ ТУК

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.