8 най-добри миксера

5/5 - (1 глас)

Ръчният миксер може да бъде особено полезен във всяка кухня, особено когато имате навика да приготвяте крем супи или различни напитки. Има много варианти на устройства от този вид и изборът може да ви затрудни. Ръководството по-долу ще ви помогне. Той също така включва списък с най-добрите продукти от онлайн магазините. Първото място е заето от Blaupunkt 1000W , миксер тип блендер, с мощен двигател, смесително рамо, което има покрити остриета, за предотвратяване на пръски, регулируема мощност и защита от прегряване. Предлага се с аксесоари като купа и тел и позволява автоматично миене на аксесоари в съдомиялна машина. Ако това, което търсите, е класически миксер с две остриета, вижте Bosch MFQ36440.

Ръководство за купувача, при избора на покупка на миксер

ръчен миксерРъчният миксер е успял да се наложи с времето като един от най-важните малки уреди в кухнята. Без него направата на някой от най-вкусните ястия и десерти не биха били възможни. С този уред бихте могли да приготвите кремове, кексови теста или прочутите зеленчукови/плодови  бебешки пюрета. Въпреки факта, че употребата му е изисква по-голямо усилие от потребителя, ръчният миксер е много по-достъпен от другите модели и е по-лесен за съхранение.

Така че това ръководство има за цел да ви информира подробно за основните характеристики на уреда, на които трябва да обърнете внимание, ако сте решили да направите такава покупка.

Видове миксери

видове миксериКогато искате да имате най-добрия миксер, препоръчително е да вземете предвид няколко критерия за избор, един от които е неговият вид. Въпреки че, когато се сетите за класически миксер, най-вероятно си представяте уред с дръжка и две въртящи се бъркалки, които се преплитат, без да се докосват. Задвижването се осъществява чрез движение на ръката ви, за да може бъркалките да разбият добре сместта, която искате да получите.  Има и втори вид миксер, който се предлага заедно с купа, които се наричат още планетарен миксер.

Ако сте се спрели на такъв вид уред, можете да прочетете нашата статия за 8 най-добри миксери с купа, от ТУК!

Разликата между двата модела е, че с първия вид можете да направите всякакви вкусотийки, а и не заема много място в кухнята. Докато тези с купата са по-големи и по-тежки. Точно те се препоръчват на потребители, които обикновено смесват големи количества съставки, за да направят сладкиши, пица или дори хляб.

Този вид миксери са съставени от основа, върху която е фиксирана купата, също и главата на самия уред, в която са монтирани двете бъркалки, които ще ви помогнат в процеса на хомогенизиране, разбиване, месене и т.н.

Като се има предвид, че те са много ефективни по отношение на приготвянето на големи количества храна, като същевременно ви облекчават от последваща болка в ръцете, оборудването за купа е доста скъпо. Въпреки че са много удобни, са по-трудни за почистване.

Мощност на миксера

Както повечето електрически уреди в кухнята, така и мощността на миксера се изразява във ватове (W). И за да може избраното устройство да се справи с основни задачи като: замесване на тесто (напр. за палачинки), глазура или пюре, за предпочитане е да се спрете на миксер, оборудван с мотор най-малко 300 – 500 W.

Не забравяйте, че колкото по-голяма е мощността, толкова по-ефективен ще бъде продуктът при смесването на различни видове съставки (от разбиване на белтъци до приготвяне на тесто за торта, кекс и други сладкиши).

Степени на миксера

миксер на добра ценаТази характеристика е тясно свързана с мощността на миксера. Колкото по-висока е тя, толкова по-висока е и скоростта.

Както най-вероятно сте забелязали, на пазара повечето класически миксери имат поне три степени. По този начин те ви осигурят по-голяма гъвкавост по време на процеса. Много мнения за най-добрите ръчни миксери препоръчват колкото е възможно повече работни степени(от пет нагоре), защото помагат много за балансиране на консистенцията на състава.

Например, за да избегнете разпръскването на брашно и други храни навсякъде в кухнята, е необходимо да изберете по-ниска степен на въртене на бъркалките. За идеалното хомогенизиране на тестото е за предпочитане да се използват средни скорости. От друга страна, високите степени са идеални за разбиване на сметана или белтъци/жълтъци без проблем, така че да получите идеалното тесто за сладкиши.

Ако бюджетът ви позволява, насочете се към миксер, който ви осигурява бутон, наречен „Турбо“. Той ще ви помогне да свършите работата така, както искате дори в ситуации, в които бързате. С други думи, предлага интензивна скорост, тъй като с натискането му ще превключите устройството на максимална скорост.  Това означава, че кремчета или пасти ще бъдат готови за много по-кратко време от нормалното.

Допълнителни аксесоари

миксерНе е тайна, че повечето ръчни миксери са оборудвани с бъркалки за смесване и разбиване (разпенване). С тяхна помощ ще можете да използвате уреда много по-лесно и ефикасно.

Но един наистина високопроизводителен уред ще бъде оборудван и с два вида бъркалки (стандартни и такива за разбиване на тесто), с накрайник тип блендер (за пасиране на храна) и дори със специални мерителни чашки.

Важно е обаче освен броя на аксесоарите, с които е оборудван ръчният миксер, да се уверите, че те са с добро качество. С други думи, фокусирайте се върху аксесоари, изработени от неръждаема стомана. Те биха издържали на голям брой завъртания и контакт с различни съставки, предлагайки издръжливост и повишена хигиена.

Дизайн и тегло

Повечето домакини не искат просто ръчен миксер на добра цена. Те искат продукта, към който са се насочили да предлага удобство и комфорт при използване. Затова закупете миксер, който притежава ергономичен дизайн и удобна дръжка с противоплъзгащо покритие. Това улеснява използването на уреда дори когато ръцете ви са мокри.

Освен това, за да се повиши ефективността на използването на уреда, е препоръчително да се провери дали позицията и формата на бутоните допринасят за лесната работа на уреда. Но и дали теглото му не надвишава 2 кг. В противен случай ръката ви ще се изморява много бързо.

Не забравяйте, че миксерът трябва да бъде не само лек, но и устойчив на термични промени или механични удари. Затова проверете дали материалът, от който е направен, отговаря на посочените нужди.

За да направите най-правилната покупка, ви препоръчваме да закупите любимия си продукт директно от интернет. По този начин не само ще можете да прочетете много мнения за уреда, но и ще имате възможност да се възползвате от различни промоции. Още повече, онлайн средата е известна като мястото, където всички желаещи домакини могат да намерят ръчни миксери, на добри цени.

Най-добри миксерa – нашите препоръки

1. Миксер Blaupunkt 1000W

миксер блаупунктТози продукт често се купува дори от хора, които търсят професионален миксер. Това е така защото е възможно най-ефективен и полезен в кухнята. Кремове, бита сметана и други десерти се правят лесно благодарение на телената бъркалка. Миксерът работи с мощност 1000 W и притржава две скорости.

В същото време това устройство може да се използва и като блендер, със специален накрайник, който позволява на съставките да се пасират/раздробяват. Ножовете са изработени от неръждаема стомана и са покрити с титан, за да режат бързо и качествено. Дръжката е ергономична, така че можете да държите миксера в ръката си с голяма лекота.

Пакетът включва и мерителна чаша. Изработена е от прозрачна, висококачествена пластмаса, която не съдържа BPA или други вредни вещества. Главите се сменят лесно, когато е необходимо, а когато са замърсени, могат да се мият дори в автоматичната съдомиялна машина.

 

Предимства:

 • Ръчен миксер, с който много лесно ще можете да приготвяте любими десерти
 • Може да се използва и за пасиране, защото има накрайник тип блендер
 • В опаковката се предлага и мерителна чашка

Недостатъци:

 • Не е подходящ ако търсите класически миксер, тък като това е модел тип блендер, който се предлага с телена бъркалка.

ВИЖ ТУК

2. Ръчен миксер Bosch MFQ36440

миксер бошBosch MFQ36440 се счита от много потребители за един от най-добрите миксери. Това е така защото е в състояние да смесва съставките бързо и лесно, като по този начин ви помага да спестите време. С други думи, той може да се похвали с обща мощност от 450 W и разполага с 5 степени на работа, като последната е бутона „Turbo“. Това означава, че няма да срещнете никакви проблеми дори и при приготвянето на тесто за хляб.

Освен факта, че е много мощен, уредът е оборудван с редица аксесоари: щифт, инструменти за месене, бъркалки и мерителна купа, идеални за извършване на няколко кулинарни дейности за кратко време.

След като установихме, че можете да използвате миксера независимо от съставките, които искате да смесите, остава само да подчертаем, че устройството обещава лесна и удобна работа, благодарение на ергономичния дизайн и меката дръжка.

Предимства:

 • Обещава силно и ефективно смесване на съставките, тъй като има мощност от 450 W.
 • 5 броя скоростни настройки, подходящи за бърза употреба
 • Предлага се с някои много полезни аксесоари за смесване и разбиване на различни съставки.
 • Почиства се лесно, като съпътстващите инструменти могат да се мият в съдомиялна машина.

Недостатъци:

 • Не притежава функция за автоматично затваряне, необходима в случай на прегряване на смесителя.

ВИЖ ТУК

3. Модел Philips Viva Collection HR3740 00

миксер филипсТози ръчен миксер на добра цена е модел, оборудван с две бъркалки, проектирани по такъв начин, че да ви помогнат да получите фини и пухкави композиции, така че накрая да се насладите на най-добрите десерти. В опаковката ще получите и два аксесоара със спираловиден край, полезни за месене на тесто.

За да работи бързо и лесно да се адаптира към вашите изисквания, този миксер има мощност от 450 W и може да се регулира с пет степени. В допълнение, функцията Turbo също присъства, за да има повишение на мощността, когато е необходимо. Принадлежностите за смесване и месене могат да се мият в автоматична съдомиялна машина.

Този миксер е оборудван със защита от прегряване, за по-дълъг живот.

За удобство по време на употреба включва ергономична дръжка и интуитивни бутони, разположени така, че да имате лесен достъп до тях.

Предимства:

 • Достъпна цена и високо качество
 • В комплекта се включват спиралоидни бъркалки за тесто
 • 5 степени на работа с функция Turbo
 • Защита от прегряване
 • Ергономичен дизайн

Недостатъци:

 • Не притежава допълнителни аксесоари като накрайник тип блендер или мерителен съд.

ВИЖ ТУК

4. Миксер Philips HR3705 00

миксер филипсЗа да не губите време да бъркате интензивно и на ръка, това е идеален уред, за да получите кремове, бита сметана, тесто и други. Този модел е финансово достъпен дори за хора, които не разполагат с много голям бюджет, но искат качествен продукт.

Работната мощност на този миксер е 300 W. Скоростта се регулира лесно от бутон, поставен на дръжката, в пет степени. Ако искате да достигнете максимална мощност, просто натиснете бутона Turbo.

154 x 84 x 186 мм са размерите на това устройство, а теглото му е само 850 грама.

Освен класическите бъркалки, които ще получите, в опаковката имате и такива за месене. Всички тези елементи могат да бъдат почистени в съдомиялната машина. Захранващият кабел на миксера е 1,2 метра, а дръжката е ергономична, непозволяваща плъзгане.

Предимства:

 • Миксер на достъпна цена
 • 5 скорости на работа и бутон Turbo
 • Малък, лек и удобен уред
 • Аксесоарите могат да се почистват лесно и в съдомиялна машина

Недостатъци:

 • Сравнителни ниска мощност на работа, което може да затрудни процеса на работа

ВИЖ ТУК

5. Gorenje M450W

миксер горениеПравите ли често торти и имате нужда от ръчен миксер, с който да правите кремове, бита сметана, тесто и други десерти? Това е препоръка, която трябва да вземете предвид. Миксерът е класически, който работи с две бъркалки едновременно и е с мощност 450 W.

За да правите всичко с точност и лекота, имате пет скорости, които лесно се регулират, защото бутонът е под ръка. Имате и функцията Turbo, за да работите с максималната мощност, която този миксер може да предложи. Освен класическите бъркалки, са включени и две за месене. Аксесоарите са съвместими с автоматичната съдомиялна машина, така че можете лесно да ги почиствате.

Относно размерите са – 209 х 87 х 161 см. Теглото е 1 кг, така че няма да е уморително да държите в ръка. Освен това разполагате с ергономична дръжка, която е удобна и предпазва против изпускане на уреда. Дължината на захранващия кабел е 1 метър.

Предимства:

 • Мощност от 45 W, която е подходяща за наравата на различни торти и други десерти
 • Малък, лек и удобен уред
 • Аксесоарите могат да се почистват лесно и в съдомиялна машина

Недостатъци:

 • Не притежава допълнителни аксесоари като накрайник тип блендер или мерителен съд.

ВИЖ ТУК

6. Планетарен миксер Artisan Elegance KitchenAid 5KSM185PSEER

планетарен миксер артисанКухненският миксер Kitchen Aid от гамата Artisan е изключително универсален с идеален дизайн и мощен 300W мотор.

Кухненският миксер Artisan е много тих и достига максимална скорост от 220 завъртания/мин, а качествените аксесоари предлагат възможност за приготвяне на широка гама вкусотии.

Купата от неръждаема стомана с лъскаво покритие, с вместимост 4,8 л и ергономични дръжки, е идеална за омесване на тесто за хляб и торти, както и за приготвяне на кремове за торти бързо и ефективно. Този уред притежава още система против плъзгане, система за безопасностна работа, измиване в съдомиялна, елиптично движение.

Уникалният дизайн, здравата метална конструкция и типичните функции на професионален уред превръщат този миксер в незаменим и идеално вписващ се елемент във всяка кухня, готов по всяко време за изпълнение на най-трудните задачи.

Предимства:

 • Мoделът има мощност от 300W
 • Купата е изработена от нераждаема стомана
 • Безопасност при използване

Недостатъци:

 • Труден за почистване и транспортиране
 • Заема много голямо пространство

ВИЖ ТУК

7. Модел Star-Light MM-300W

миксер старлайтЗа тези, които искат ръчен миксер, евтин и добър, специалистите препоръчват Star-Light MM-300 W. Бърз и ефективен, благодарение на 300 W мотора и бутона „Turbo“. Този уред ви предлага желаната гъвкавост в зависимост от яденето, което искате да приготвите, защото има 6 степени на работа.

Снабден е както с ножове за разбъркване, така и с бъркалки за месене, което означава, че ще можете да се насладите на зеленчукови или плодови пюрета. Всички аксесоари на този уред са изработени от нераждаема стомана. С други думи, намалява се рискът от напукване след определен брой използване.

В същото време миксерът ви предлага пълен комфорт по време на употреба, защото се откроява с дизайн, който е колкото приятен за окото, така и ергономичен. Цената, на която се продава, се сгъва в джоба на всеки потребител, което представлява предимство и продажбата му заедно с удължена гаранция за 2 години.

Предимства:

 • Улеснява създаването на всяка рецепта и я прави да изглежда като детска игра, благодарение на 6-те скорости.
 • Върши работата си много добре в кухнята, със своята 300 W мощност.
 • Остриетата на миксера са изработени от неръждаема стомана, така че ще можете да се наслаждавате на този уред дълги години.
 • Рискът да се отървете от него по време на употреба или да уморите ръката си е малък, тъй като има ергономичен дизайн.

Недостатъци:

 • Захранващият кабел е доста къс (0,85 м), което означава, че ще ограничи движенията ви.

ВИЖ ТУК

8.Electrolux EHM3300

миксер електролуксРъчен миксер Electrolux , като този, който сега обсъждаме, може да бъде добра покупка за хора, които искат лесно и бързо да направят необходимите композиции за десерти и други лакомства. За да бъде възможно най-ефективен и бърз, той разполага с 450W двигател, а работната скорост може да се регулира в пет стъпки.

Този 450W миксер не само разполага с класически остриета за смесване, но и с две спираловидни куки, полезни при месене на тесто. С него ще се борави лесно, тъй като не тежи много, тежи само 1,14 кг, и има ергономична дръжка, върху която са поставени бутоните.

Този миксер е бял и има размери 150 x 201 x 96 мм. За свързване към електрическата мрежа има проводник с дължина 1 метър. Почистването на аксесоарите е лесно, защото се перат в пералня.

 

Предимства:

 • Улеснява създаването на всяка рецепта и я прави да изглежда като детска игра, благодарение на 6-те скорости.
 • Върши работата си много добре в кухнята, със своята 300 W мощност.
 • Остриетата на миксера са изработени от неръждаема стомана, така че ще можете да се наслаждавате на този уред дълги години.
 • Рискът да се отървете от него по време на употреба или да уморите ръката си е малък, тъй като има ергономичен дизайн.

ВИЖ ТУК

 

Недостатъци:

 • Захранващият кабел е доста къс (0,85 м), което означава, че ще ограничи движенията ви

 

 

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.