7 най-добри блендери

5/5 - (1 глас)

Блендерът е кухненски уред, който върши страхотна работа ако обичате да си приготвяте домашни смутита, или друг вид рецепти. След дълго проучване на пазара, ние от BuyOutside ви представяме някой от най-добрите блендери. На първо място това е модел Russell Hobbs 23180-56 Nutri Boost , който е качествен блендер. С него можете да блендирате или пасирате много различна храна. Включва няколко съда, в които можете да съхранявате приготвените смутита, но и един специално предназначен за пътуване. Ръбът на ножовете е покрит с титан, така че ще запази качеството си с течение на времето, а поради малкия си размер, блендерът не заема много място в кухнята. Вторият вариант: Philips HR2100 е подходящ за тези с по-малък бюджет.

Ръководство за купувача, при избора на покупка на блендер

блендери

Незаменим във всяко съвременно домакинство, използван за обработка на различни категории храни, блендерът е устройство, което може да поеме много от досадните задачи, които трябва да се изпълняват в кухнята.

Уредът се състои от мотор, съд за съставките, които искате да блендирате и ножове, необходими за процеса. Блендерът е прост домакински уред, но може да направи чудеса за минути. Ако сте сред потенциалните потребители, които искат да знаят кой е най-добрият блендер и къде да го намерят възможно най-евтино, препоръчваме ви да вземете предвид редица критерии за избор. Те ще ви помогнат да изберете правилния модел за вашите лични нужди.

Видове блендери

Има няколко начина за категоризиране на блендерите, но най-важният е колко сложен е уредът. По този принцип се разграничават 2 типа: традиционен блендер и модерен.

Традиционен блендер

Препоръчват се за домашна употреба, а също така са и на добри цени. Всеки класически модел блендер има основа, която съдържа задвижващия мотор. Тази основа е отделена от съда за блендиране и е облицована с гумено уплътнение, за да се избегне попадане на храна или течност в мотора.

Съдът, в който се слагат съставките, най-често е изработен от стъкло, неръждаема стомана, пластмаса или порцелан. Той притежава разделителна скала, която ви позволява да премерите правилното количеството използвани съставки.

Блендерът е снабден и с капак, който предпазва от разпръскване на храна по време на процеса на блендиране. При традиционните блендери ножовете работят отдолу нагоре и имат контролен панел на основата. Възможни са различни степени на работа, като: смесване, рязане или надробяване.

Модерен блендер

Този тип блендери работят по същия начин като класическите, но са малко по-скъпи. Предпочитани са от потребители, които желаят да ги използват почти ежедневно. Този блендер разполага с множество опции за обработка на съставките, плюс редица допълнителни функции, в сравнение с традиционните модели.

Също така, в тази категория има диференцирани потапящи се блендери, които също се наричат ​​вертикални блендери (пасатори).

Ако желаете да разберете повече за тях, прочетете нашата статия за 8 най-добри пасатори, от ТУК!

Ако се чудите кой е най-добрият пасатор, добре е първо да се уверите, че моделът е качествен, и че с него могат да се правят пюрета, салати или крем супи. При тази типология ножовете се управляват отгоре надолу, като моделът е много подвижен, лесен за работа, но изисква малко повече внимание и усилия от страна на ползващия устройството.

Производителност на блендера

смути

Тази категория включва мощността на мотора, съотнесена към консумацията на енергия и действителната преработваща мощност на съставките. Също така е необходимо качествен блендер, за да може да обработва всякакъв вид храна, по различни начини.

Както при всеки уред, мощността се измерва във ватове и е ефективен индикатор за скоростта и силата, с които се обработва храната. Така че е добре да се насочите към по-мощен модел, който ще предложи минимална мощност от 400W или 500W. Скоростта трябва да варира и да позволява пълен контрол на устройството. Ако използвате блендера за приготвяне на средни количества шейкове, сосове или бита сметана, мощност от 300 – 400W е достатъчна.

За рецепти за смути е добре да изберете блендер с мощност на двигателя 500 – 600W. От друга страна, ако искате да приготвяте по-големи количества или да използвате уреда си много често, тогава имате нужда от устойчив и здрав модел, който предлага между 600W и 700W. Така ще успее да блендирате съставките до много фина текстура, независимо от тяхната твърдост.

Следователно мощността е основен параметър, който трябва да бъде количествено определен, за да се знае кой е най-добрият блендер.

Дизайн на блендера

За да сте сигурни, че купувате правилния блендер, е добре да следвате две основни характеристики: надеждност и ергономичност.

Надежност на блендера

Надеждният блендер трябва да предлага безопасност при употреба. Също така да бъде издръжлив и да изисква минимални условия за поддръжка. Не на последно място да притежава гаранция.

Важни са и материалите, от които е изработен уредът. Те трябва да са издръжливи, позволяващи продължителна употреба и лесна поддръжка. Също така е за предпочитане да изберете устройство със стъклен съд, за да избегнете промяна на вкуса на храната по време на обработка. Също така, ако продуктът се предлага с няколко вида аксесоари, това е голямо предимство.

Ергономичност на блендера

Фокусира се върху два аспекта: маневреност и колко полезни са функциите и настройките.

Маневреността на блендерите варира в зависимост от тяхната форма и капацитет. Разбира се, добре е избраният модел блендер да ви предлага възможност за приготвяне на по-големи порции. Съветваме ви също така, блендера да не заема цялото работно пространство. Класическите модели позволяват на потребителя да наблюдава процеса на обработка и да го контролира.

Контролният панел с настройките трябва да е лесен за четене и интуитивен. А звукът, който двигателят произвежда по време на работа, не трябва да е твърде силен.

Функции и настройки, които притежава блендера

Най-добрите блендери ви предлагат до 14 различни скорости и допълнителни функции като: функция за раздробяване на лед, функция за нагряване на контейнера или турбо функция. В това отношение е важен начинът на работа на устройството, тъй като съставките също изискват различна подготовка. Добре е блендерът да работи на по-ниска скорост и постепенно да се увеличава.

В същото време основните функции трябва да придружават всеки тип устройство, а именно: пасиране, блендиране, рязане, раздробяване, втечняване. Като цяло опциите са еднакво важни и до голяма степен зависят от избрания тип блендер. Например модерните блендери притежават повече опции.

Тъй като вече имате всички спецификации, описания и мнения за най-добрите блендери, препоръчваме ви да закупите евтин и добър блендер от интернет. Цените са по-ниски, гаранцията е същата, а ако не сте доволни от избрания продукт, можете да го върнете или замените.

Как да използвате блендер?

смути блендери

Не знаете колко полезен е блендерът в кухнята, докато не опитате за първи път. Ако искате да разберете какви съвети сме написали за вас и каква допълнителна информация можем да ви предложим по тази тема, прочетете това:

Първо използване

Преди да приготвите каквото и да е, всички разглобяеми части на уреда трябва да бъдат добре измити и предварително изсушени. При блендерите с два изхода, модулът, съдържащ ножа, се монтира върху този с двигателя. Между тях се добавя уплътнение, което предотвратява проникването на течности. Отгоре се поставя съда с подвижния капак, през който постепенно могат да се добавят съставките.

Ако говорим за модели, които имат преносим съд, редът на процедурите трябва да се промени. Тъй като съдът има само една дупка, първо добавете всички съставки, в разрешените количества и според избраната рецепта. Аксесоарът, който включва ножа, се използва като капак.

Първоначални настройки на блендера

Повечето търговски модели притежават функция, с която максимално да регулирате скоростта, и импулсната функция. Ако не обелите предварително плодовете или зеленчуците, тази функция ви помага да хомогенизирате сместа, когато ножът се изпразни, ако отгоре е залепнало по-голямо парче.

Всяка рецепта ще изисква по-ниска или по-висока скорост на блендиране. Препоръчително е твърдите храни да се пасират отначало със средна и постоянна скорост, и едва след това на по-висока скорост.

Какво можете да приготвите с блендер?

блендиране

Вероятно най- очевидното използване на блендера е да получите вкусни смутита. С помощта на блендера веднага получавате сутрешната си освежаваща напитка. Коктейлите също могат да бъдат приготвени в блендер, тъй като някои модели могат да натрошат лед. Продължавайте да четете тази статия, за да научите кои са те.

Ако блендерът ви позволява постепенно да добавяте съставки, можете да подходите и към по-сложни рецепти, като тези за различни сосове. Недостатък на този уред е ограничението за температурата на храната. Няма да можете да получите пюрета или крем супи, но иначе ще се доближите до всяка рецепта с леща, грах и други варени зеленчуци. Някои устройства, особено професионалните, също осигуряват смилане, обработка на бисквити, ядки, кафе и дори зърнени храни.

Какви грешки да избягвате?

Както показва ръководството, не е препоръчително да превишавате определено количество съставки, когато приготвяте нещо. Използването на топла храна в съда на блендера без капак е изключено, тъй като отделяните пари могат да причинят високо вътрешно налягане, което може да повреди уреда. Дори горещите течности трябва да се оставят да се охладят.

Правилна поддръжка на уреда

използване на блендер

Основното почистване на приставките на уреда трябва да се извършва веднага след всяка употреба. Това предотвратява втвърдяването на остатъците от храна върху тях. Моторният блок не трябва да влиза в контакт с вода или други течности, така че винаги проверявайте ефективността на уплътнението, което го отделя от ножа.

Най-важните части за почистване са съдът и въртящото се острие. Те трябва да се измият внимателно, под течаща вода и с малко препарат, като се изплакват добре и се оставят да се отцедят. Корпусът на уреда може да се избърсва с влажна кърпа за почистване (за кухненски прибори).

Най-добри блендери – нашите препоръки

1.Блендер Russell Hobbs 23180-56 Nutri Boost

блендер ръсел хобс нутри бустПродуктът е насочен към тези, които искат да се хранят с по-здравословни храни и често приготвят ястия, които включват плодови или зеленчукови смутита. Може да се използва и за направата на бебешки пюрета.

Има една скорост и двигател с мощност 700w, така че съставките ще станат фини, превръщайки ги в лека и приятна консистенция. Остриетата са покрити с титан, което предлага устойчивост, така че ще останат остри дори след продължителна употреба.

Включва 5 контейнера с капаци, различни по размери, съответно 0,7л и 0,35л. В опаковката са включени и други съдове, където можете да преместите сместта и да я съхранявате в хладилник. Пасаторът е с минималистичен дизайн и не заема много място в кухнята. По време на употреба той ще остане в същото положение, независимо от повърхността, който поставите, тъй като е оборудван със система против хлъзгане.

ВИЖ ТУК

2.Блендер Philips HR2100

блендер филипсАко търсите евтин и добър блендер, това е правилният блендер за вас. Устройството е от категорията на класическите блендери, което е оборудвано с мотор, който предлага мощност от 400W.

Дизайнът е минималистичен, елегантен, а използваните материали са: неръждаема стомана за остриета, твърда и удароустойчива пластмаса за колекторната купа и корпуса на двигателя. Контейнерът е създаден с ергономичен дизайн на дръжката и е с капацитет за събиране от 1,25 л. Устройството е оборудвано с проста система за съхранение на захранващия кабел, който е с дължина 1 м.

За повишена надеждност, устройството е правилно оборудвано с индикатор против хлъзгане и заключване. Всички разглобяеми части се почистват лесно в съдомиялна машина. Функциите се навигират лесно с помощта на кръговия контролер, като са налични 2 различни скорости и функцията Pulse, която позволява ускоряване на работния процес. Продуктът се предлага с 24-месечна гаранция.

ВИЖ ТУК

3.Блендер Philips Daily Collection HR2052 90

блендер филипс дейли колекшънТози блендер  е предпочитан за приготвяне на крем супа, който ще ви помогне да получите тази храна бързо. Разполага с щедра 1,25 литра, прозрачна купа, с която се борави лесно благодарение на дръжката. Освен това е удобна за използване, благодарение на капака и дренажния отвор.
Работната мощност на този пасатор Philips е 450 W. Имате само една налична скорост плюс функцията Impulse. Ножовете са изработени от неръждаема стомана и са поставени по такъв начин, че да предлагат възможно най-добра ефективност. Освен електронната част, компонентите могат да се почистват в автоматична съдомиялна машина.
За да се наслаждавате на това устройство възможно най-дълго, то има защита срещу прегряване. Ако се интересувате от контролния панел, той се състои от интуитивни бутони, но чувствителни на докосване, така че внимавайте да не ги натиснете по погрешка и да имате по-малко приятни инциденти.

ВИЖ ТУК

4. Блендер Tefal BL811D38

блендер тефалТози блендер Tefal е много популярен сред купувачите поради факта, че е много ефективен, когато става въпрос за домашни рецепти, смесване или смилане на съставки. С него можете да правите всякакви смутита, да натрошавате лед, да правите крем супи и много други вкусотии.

Производителността на това устройство се осигурява не само от мощността от 1200 W, но и от мощните остриета, изработени от неръждаема стомана, които са шест на брой. Времето за приготвяне е кратко, работната скорост е до 28 000 об/мин. Този блендер за сокове и други лакомства се предлага с голяма купа, която е с вместимост 2 литра, капак и дръжка. Изработена е от стъкло, градуирана е и има отвор в горната част, който позволява въвеждането на съставки по време на работа.

Това устройство се предлага със защита от прегряване, за по-добра защита на двигателя, има налична и функция Pulse, за достигане на максимална мощност с просто натискане на бутон и интуитивен контролен панел с класически бутони и въртящо се копче. . Не е подходящ модел за сухи съставки, но трябва да използвате малко течност, за да си свършите работата възможно най-добре.

ВИЖ ТУК

5.Tefal Blendforce BL435831

блендер тефал блендфорсАко обичате да консумирате колкото се може повече смутита и искате да ги приготвите с голяма лекота, препоръчваме този плодов блендер. Мощността, с която работи е 800 W, разполагате с две предавки и също така е оборудван с функция Pulse.

Що се отнася до остриетата, те са направени по такъв начин, че да осигуряват повишена ефективност. Изработени са от неръждаема стомана и са много добре заточени. Поставят се така, че да се смеси добре цялото съдържание, но за това трябва да имате определено количество течност вътре в съда.

Чашата, с която е оборудван този блендер на Tefal , е с голям капацитет, с 1,75 литра. Изработен е от прозрачно стъкло и е доста тежък. Има дръжка, градуировка, капак и отвор за добавяне на съставки. Той е стабилен, базиран на противоплъзгаща система и е черен. Контролният панел е прост, интуитивен, под формата на въртящо се копче.

ВИЖ ТУК

6.Heinner Master Collection HBL-1000XMC 

блендер хайнер мастърАко искате мощно устройство, препоръчваме продукта Heinner Master Collection HBL-1000XMC, който се отличава с мощност от 1000W. Освен това, благодарение на LCD екрана, винаги можете да видите процеса на блендиране и да спрете на желатана гъстота.

Ножът е разглобяем, което позволява лесно почистване. Изработен от най-качествена неръждаема стомана, устойчив материал, който се справя и с най-твърдите храни. Стъклената купа е с вместимост 1,5 литра и се смята, че е достатъчна за едно семейство. Почистването е лесно, под течаща вода.

Устройството работи на базата на 5 предварително зададени скорости, с помощта на които ще получите желания резултат. Функциите, които може да изпълнява успешно са: смесване, смилане, втечняване и направата на ледени гранули. Всичките ви любими напитки са само на един бутон разстояние!

ВИЖ ТУК

7.Mini Blender Concept SM-3384

мини блендерИскате блендер, който лесно да вземете със себе си, когато отивате на почивка или в офиса? Ако отговорът ви е положителен и обичате смутита, насочете вниманието си към този мини-блендер. С негова помощ можете да приготвите любимата си напитка точно в предлагания съд, която след това можете да вземете със себе си навсякъде.

Капацитетът на съда е 570 мл, а работната мощност на уреда е 500 W. Работи при 23 000 оборота в минута, така че ще имате вкусна напитка за много кратко време. Контейнерът е изработен от прозрачна пластмаса, без BPA или други вредни вещества. Освен това има силиконово уплътнение върху повърхността му, за да предотврати изплъзването му от ръката ви.

ВИЖ ТУК

8. Блендер Electrolux ESB2500

блендер елетролуксТози продукт е всичко, от което се нуждаете, ако харесвате плодови/зеленчукови сокове. Има мощност от 300W, но е достатъчна за лесно смачкване на съставките вътре. Не можете да регулирате скоростта на работа, но не е необходимо, като се има предвид за какво е създаден.

Този спортен блендер е с вместимост 0,6 литра. Предлага се с два съда, в които се нарязват съставките. Те са под формата на бутилки, така че можете да ги вземете със себе си, където и да отидете. И двете имат херметични капаци, които помагат при транспортирането, а също така имат дупки, които помагат за лесното сервиране на напитката вътре.

Не е никак трудно да използвате този блендер, защото просто поставяте съставките в съда и натискате бутон. Много купувачи са възхитени от качеството на титана, от който са направени съдовете, но и от лекотата, с която ножовете от неръждаема стомана могат да си вършат работата.

ВИЖ ТУК

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.