8 най-добри пасатори

5/5 - (1 глас)

Пасаторът е устройство, често присъстващо в кухнята на всяка домакиня. Той е много популярен, когато става дума за приготвяне на крем супи, майонеза, пюрета и други вкусотии. За да изберете такъв продукт възможно най-лесно, по-долу е даден списък с популярни модели от онлайн средата. Първият е Tefal HB121838, високопроизводителен пасатор с мощност 350W, използван за домашни супи и смесване. Има единична предавка, изработена е от качествени материали и се предлага с купа от 800 мл. Ако искате да видите друг вариант, продуктът на 2-ро място, Bosch MSM66020, който също е търсен.

Ръководство за купувача, при избора на покупка на пасатор

пасатор

Използването на пасатор може да улесни работата ви, а също така ще ви помогне да направите всичко възможно най-просто и бързо. Те са наистина полезни, когато искате да приготвите сосове, крем супи, пюрета, бита сметана или други подобни лакомства.

Ако не знаете как да изберете такъв уред, ние ще ви запознаем с редица функции, които трябва да имате предвид.

Видове пасатори

видове пасаториПървото нещо, което трябва да знаете за пасаторите, е какви видове можете да откриете на пазара. Имате две възможности:

Ръчни – те имат голямото предимство, защото не заемат много място. Също така са лесни за съхранение, но и за използване. Пасирайте най-вече в специалната купа от комплекта, но и във всякакви други тенджери, тигани, купички и т.н. Важно е да се спрете на по-дълбок съд, защото по време на процеса има вероятност да изцапате наоколо.

Пасаторът е много лесен за почистване, но ако искате да пасирате голямо количество продукт, най-вероятно ръчният пасатор ще ви отнеме доста време.

С купа – този пасатор предлага по-голям комфорт и удобство по време на работа. Всичко, което трябва да направите е да поставите съставките в купата, а пасаторът ще си свърши цялата работа, докато вие наблюдавате процеса отстрани. Този пасатор е добре роботизиран и дори може да направи сместта по-еднородна от ръчния. Капацитетът на купата е голям и мощността е достатъчно голяма, за да си свърши работата идеално.

Пасаторите от тази категория обаче имат недостатъци и единият от тях е, че са доста трудни за почистване. А също и голямото пространство, което заемат. Те са фиксирани устройства и например не можете да пасирате супата направо от тенджерата, първо трябва да я прехвърлите в купата на пасатора.

За да научите повече за този вид пасатори, можете да прочетете статията ни за 8 най-добри миксери с купа тип чопър, от ТУК!

Мощност на пасатора

пасаториАко искате пасатор с висока производителност, мощността е много важна. За да пасирате както по-меките текстури (яйца, различни композиции, месо), така и по-твърди (лед, ядки и т.н.), потърсете пасатор, който има мощност от поне 600W.

Основни характеристики

пасатор и чопър

Когато искате да закупите пасатор на добра цена, определено би било добре да обърнете внимание на някои от характеристиките, които имат за цел да подобрят начина на използване на уреда. Вижте някои много полезни функции и подробности:

Различен начин на работа – например, могат да присъстват функции като смилане на месо, месене, смесване, раздробяване на лед и др.

Регулируема скорост – тези устройства могат да имат няколко скорости. Някои имат 2-3, а други дори 20. Колкото повече, толкова по-добре, защото можете да регулирате както на вас ви трябва.

Таймер – тази функция се намира само в моделите с купа. Това ви позволява да оставите устройството да работи за известно време, след което то ще се изключи само. Това е много практично, особено когато знаете от колко точно време се нуждаете, за да приготвите нещо.

Защита от прегряване – е много важна характеристика за безопасност при използване на пасатор.

Крачета против хлъзгане – такива детайли са важни на дъното за моделите с купи, и на дръжката при ръчните. Те ще осигурят по-висока степен на комфорт и безопасна употреба.

пасатор тефалТози пасатор от Tefal може да бъде много полезен във вашата кухня. Можете да го използвате за приготвяне на крем супа, майонеза, бита сметана, тесто за палачинки, кремове и всякакви други лакомства. Той има мощност от 350W и има една предавка. Но това е достатъчно за различни текстури.

Този пасатор е снабден с два здрави ножа, които мелят всичко много добре. Има ергономична дръжка, която го прави удобен за използване. Покрит е с неплъзгащ се материал, за да има по-добро захващане дори когато ръцете ви са мокри.

Пакетът за покупка включва купа от 800 мл, в която лесно можете да приготвите това, което ви е необходимо. Остриетата са заобиколени от специална метална защита, която предотвратява пръскането. Разглобяемата част на пасатора може да се мие в автоматична съдомиялна машина.

ВИЖ ТУК

2. Пасатор Bosch MSM66020

пасатор бошНа вашето внимание е пасатор Bosch, оценен от много купувачи за това, че предлага добро качество, на много достъпна цена. Става дума за ръчен модел, който освен основното краче, което минава, е оборудвано и със специална купа, в която можете да смелите плодове, зеленчуци или месо.

Това е 600W пасатор, Bosch, който има достатъчно мощност, за да се справи дори с най-твърдите съставки. В същото време този модел разполага и с 12 скорости и имате на разположение функцията Turbo, която помага за достигане на максимална скорост с просто натискане на бутон.

В пакетът  ще откриете и пластмасова купа от 800 мл, която можете да използвате за всякакви смеси. Освен купата, се предлага в допълнение и чопър, което означава, че цената е напълно оправдана. Размерите на пасатора са 393 x 67 мм, а теглото е 1,14 кг, което е добре за ръчен модел. Дължината на захранващия кабел е 1,4 м, така че ще трябва да имате контакт наблизо.

ВИЖ ТУК

3. Пасатор Philips Viva Collection HR2651/90

комплект пасатор и чопър филипсТърсите евтин и добър пасатор, който ще ви помогне да смесвате и пасирате различни храни, но и да правите най-вкусните смутита? Препоръчваме този продукт от Philips. Това е уред с мощност 800W мотор, който има регулируеми скорости. Също така и Turbo функция, която можете да активирате с натискане на бутон.

Производителността на този модел се осигурява и от редица ключови характеристики. На първо място, имаме предвид технологията ProMix, която помага да се смесва по-бързо и по-последователно. А функцията SpeedTouch ви помага лесно да регулирате скоростта. В края на пасатора ще намерите здрави остриета, покрити със защита, която предотвратява случайно разпръскване.

В опаковката ще получите и две купи. Едната от тях може да се използва като купа за този пасатор Philips. Съдът е с вместимост 500мл и е оборудвана със специален капак, който позволява транспортиране. Другата купа можете да използвате, за да приготвите храна за работа. Всички аксесоари са съвместими с автоматичната съдомиялна машина за лесно почистване. Захранващият кабел е дълъг само 1,2 метра. В този пакет ще получите Чопър, 2купи, пасатор и спирализатор.

ВИЖ ТУК

4. Пасатор Braun MQ3025WH OMELETTE

комплект пасатор браунПасаторът Braun MQ3025WH SPAHETTI съдържа перфектната комбинация от приставки. Бъркалката може да се използва, когато искате да приготвите домашна майонеза или бита сметана. Ръчният пасатор също има мерителен съд, който улеснява измерването на съставките и ви позволява да пасирате по-голямо количество храна. Чопърът с вместимост 350 мл може да нарежи и смели месо, твърдо сирене, ядки, билки, зеленчуци и плодове за няколко секунди.

Този пасатор е оборудван с технологията Powerbell Plus, проектирана с допълнително острие за допълнително рязане на всяко завъртане, като по този начин пасирате цели продукти за няколко секунди, което води до кремообразна и супер фина текстура. Мощният мотор от 700 W е доста ефективен, така че пасаторът е лесен за използване с една ръка. За максимални резултати, просто натиснете бутона Turbo. Патентованата система EasyClick ви позволява просто да щракнете, за да се насладите на по-голяма гъвкавост, докато готвите. Два бутона, едно движение за бърза и лесна смяна на всички приставки. Ергономичният му дизайн и по-големите бутони позволяват по-лесно сваляне на приставката, която може да се поставите в съдомиялната.

ВИЖ ТУК

5. Пасатор Bamix Baking

пасатор бамикс Някои от най-добрите пасатори са произведени от Bamix, а това е топ модел, който е оборудван с професионален мотор, който е достатъчно добър за целта, за която е създаден. Използва се за смилане, разбиване и хомогенизиране, с четити специални ножа, които могат лесно да се сменят.

Този професионален пасатор се използва от професионални готвачи, като Гордън Рамзи. Устройството е с две скорости (10 000 об/мин, съответно 17 000 об/мин), много добре изолирани бутони, удобна дръжка против хлъзгане и спираловиден кабел. Предлага се със специална стойка, която да е винаги под ръка,  купа 600мл, купа 400мл,  процесор Powderdisc, специален комплект за настъргване със Slicesh 5 остриета и нож.

Bamix SwissLine е с височина 35 см, работна дълбочина 25 см и тегло до 1 кг. Ще бъде лесно и приятно за използване.

ВИЖ ТУК

 

6. Пасатор Bamix Simply Healthy

пасатор бамикс джейми оливърИнтересувате се от закупуване на пасатор, Джейми Оливър? Препоръчваме този модел. Той е ръчен, който предлага мощност от 200W, регулируема в 2 стъпки. Може да изглежда малко, но според спецификациите е достатъчно да се насладите на много функции като: смилане, месене, смесване, разбиване на яйца, трошене на лед и рязане. Всичко е възможно с помощта на три много висококачествени ножа, способни да дадат резултати, достойни за оценка.

Мнозина смятат този модел за най-добрия пасатор, а качеството му се подобрява от факта, че двигателят идва с 20-годишна гаранция. Това устройство се доставя със специална стойка, за да се поддържа в най-добри условия.

Пасаторът има обща височина 35 см и работна дълбочина до 25 см. Теглото му е 950 грама, което означава, че дори при продължителна употреба няма да е неудобно. Освен това е оборудван с противоплъзгаща се дръжка, за да бъде безопасна и приятна за използване.

ВИЖ ТУК

7. Пасатор Gorenje HBX601W

пасатор горениеАко бюджет ви не е толкова голям, ви съветваме да закупите този уред. Мощността му е 600 W, която е достатъчно висока да приготвите желаните рецепти. Пасаторът на тази марка ще ви свърши много добра работа на ниска цена. Моделът има здрава бяла пластмасова кутия и има метални ножове от неръждаема стомана, които лесно могат да прекарват съставките. Защитени са с метална вложка, за да не се разпилят съставките и да се улесни целият процес.

За разлика от предлаганите на пазара, този пасатор е безшумен и лесно се почиства. Има 2 степени за скорост, а дръжката е изключително удобна за употреба.

Този модел на Gorenje има купа със съвместимост 700мл. Захранващият кабел е с дължина 1 меър, а размерите на смесителя са 7,5 х 5,5 х 3,9см. Това е сравнително лека версия, с тегло до 0.9 кг.

ВИЖ ТУК

 

8. Пасатор Heinner Charm

пасатор хейнерАко планът ви е да намерите евтин и добър пасатор, този модел вероятно ще отговори на вашите очаквания. Говорим за устройство с мощност 600W, което ще ви помогне да приготвите любимите си рецепти, независимо дали става въпрос за крем супа или любимото ви смути.

Функциите, предлагани от този вертикален пасатор на Heinner, са чопър и чаша за смесване, така че ще е идеален за вашата кухня. Ножовете са изработени от висококачествена неръждаема стомана, с много добра устойчивост на смилане и лесни за почистване и поддръжка. Обемът на съдовете, включени в опаковката е 700 мл, съответно 500 мл, херметичността им и прецизността на остриетата позволяват кълцане включително подправки, ядки, билки.

Работата може да бъде внимателно контролирана благодарение на 5-те работни скорости и функцията Turbo, ефективна за удължаване живота на двигателя. Можете да го активирате, когато трябва да нарежете твърди зеленчуци, което ще намали периода на работа. Производителите са се постарали относно безопасността, защото има много системи за безопастност като например: система против плъзгане, система за безпопасна работа и др.

ВИЖ ТУК

Може да харесате също
1 Коментар
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.