8 най-добри миксери с купа тип чопър

Модели миксери с купа за приятно изживяване в кухнята

вашата оценка

Надеждните миксери са кухненски уреди, от които се нуждаят както начинаещи, така и напреднали готвачи. Те могат да улеснят и да помогнат за приготвянето на много неща. От бита сметана и шоколадови кремове до гъсти теста за хляб с овесени ядки… списъкът с рецепти, за които имате нужда от миксер, е безкраен. Кухненските миксери принадлежат към класа на малките домакински уреди и в по-голямата си част конструкцията им е доста проста. Въпреки това, те са също толкова различни по качество, използваемост, издръжливост и други параметри, като всички други домакински уреди. Ние анализирахме пазара и изготвихме списък на най-добрите модели според набор от характеристики. Ако сте стигнали до извода, че е добре да си купите такъв уред за себе си, възползвайте се от нашите препоръки, за да изберете най-подходящия.

 

Мнения за най-добрите миксери с купа

Philips, Heinner, Tefal, Bosch, Star-light, Myria са само няколко от марките, които предлагат версии за миксери с купа на добри цени, със завладяващи характеристики и приятен външен вид. За да ви е по-лесно, първо анализирайте някои от най-популярните модели, оценени от нашите специалисти, както и от клиенти, които вече са ги тествали.

 

миксер с купа

Модели миксери с купа, препоръчани за вас:

1. Професионални миксери с купа Girmi IMA4500

миксери с купа twistАко искате да закупите професионален миксер с купа, който ще ви даде достатъчно сила за приготвяне на гъсто тесто, препоръчваме ви като опция Girmi IMA4500. Включва купа с капацитет от 6л, изработена от неръждаема стомана, устойчива и лесна за почистване.

Тази версия има мощност от 1200 W и 10 скорости, което ви помага точно да управлявате процеса на подготовка на сместа. Като допълнение има и функция Pulse, която ви осигурява моментална максимална скорост. Капацитетът му за обработка е максимум 2,5 кг, а списъкът с аксесоари, включени в пакета за доставка, включва кука за смесване и бъркалки.

Продуктът тежи 7,9 кг и е с размери 46 х 34 х 23 см – среден размер, лесен за интегриране в повечето кухни. За по-лесно хомогенизиране на сместа миксерът включва въртяща се купа. А за използване в най-добри условия, той е снабден с крачета против приплъзване, за по-добра стабилност.


Предимства

 • Той е модел на миксер със стойка, достатъчно мощен за лесно приготвяне на хляб и всякакви питки
 • С мощност от 1,2kW и капацитет от 2,5 кг
 • Има добра стабилност по време на употреба
 • Осигурява 10 скорости за лесно управление на процеса на хомогенизиране на сместа в купата.

Недостатъци

 • Продуктът е придружен само от кука и бърклки, останалите специфични аксесоари изискват отделна покупка.

купи сега

 


2. Миксери с купа Bosch MFQ36460

 миксер

Искате ли да имате ефективно и лесно за употреба устройство, което ще ви даде необходимата сила за приготвяне на тесто, сметана и торти, без прекалено много шум или прекалено заето пространство? Опитайте този миксер с купа на Bosch с мека дръжка за удобна поддръжка и тиха работа.

Предлага ви мощност от 450 W, максимален капацитет от 500 g (брашно плюс съставки) или 500 ml (обем на купата) и пет скорости, за да регулирате интензивността на работа според нуждите.

Включва и функция Turbo и Pulse, за моментите, когато трябва да ускорите процеса. Също така и бутон, който позволява автоматично изхвърляне на аксесоарите и патентована система, която ви дава възможност да замените стойката на аксесоарите с бъркалка. Предлага се с 2 купи за кремове, уиски и мед и 2 спирали за тесто. Плюс въртяща се купа, която ви помага да постигнете равномерен състав с правилната текстура.


Предимства 

 • Това е достъпна версия на миксер, с малка купа и дизайн с достатъчно малък размер, за да се използва и в ограничена кухня.
 • Той включва въртяща се купа, за лесна обработка на състава и няколко скорости
 • Предлага се на пазара заедно с необходимите за употреба аксесоари.

Недостатъци

 • Малкият обем и 450W мощност ограничават способността на уреда  да се справи с тежка употреба и смеси с висока плътност.

купи сега

 


3. Миксер с купа Philips Viva HR3745

миксер Philips Viva HR3745 / 00Бъркането, месенето и смесването на яйцата са трите категории операции, с които този модел миксер с купа на Philips ви позволява да приготвите почти всеки тип смес. Включва въртяща се купа и остриета с конусна форма, специално проектирани да прилягат на съда перфектно и да спомогнат за по-ефективно аериране на тестото.

За стабилност дизайнът включва крачета с вендузи. А за добра подвижност в кухнята е оборудван със захранващ кабел с дължина 1,2м. По отношение на мощността, продуктът ви осигурява 450W и пет скорости, за да изберете правилния интензитет на смесване.

По отношение на капацитета купата, направена от пластмаса, има обем от три литра, достатъчен за повечето рецепти, предназначени за семейството. В списъка с опции, предлагани от този миксер Philips с купа, за ефективно използване, е включен бутонът за закрепване и отделяне на палетите. А също и функциите Pulse и Turbo, които позволяват да се ускори скоростта на въртене, когато е необходимо.


 Предимства

 • Чрез комбиниране на автоматичната система за завъртане на купата с конусни остриета, специално проектирани за достъп до цялата композиция, този модел миксер ви помага бързо да приготвите всяко тесто или сметана.
 • Снабден е с вендузи за стабилност и захранващ кабел, по-дълъг от средния, което ви осигурява повече свобода на движение

Недостатъци

 • Пластмасовата купа може да бъде по-трудна за почистване, ако използвате лепкави съставки или оцветители за храна.

купи сега

 


4. Миксер с купа Heinner Master Collection

Heinner Master миксерАко сте един от любителите на сладкарски изделия, които искат да имат мощен и качествен уред, съветваме ви да разгледате като опция миксера с купа HPM-1500XMC Heinner Master Collection. Корпусът е изработен от лят алуминий и се допълва от въртяща се купа, с елиптично движение. Това спомага за оптимална равномерност на сместа и основа с лепилна повърхност за много добра стабилност.

Той е снабден с тел и кука. Изработен е от неръждаема стомана и палет от отливка от алуминий. Това позволява, в допълнение, закрепването на допълнителни аксесоари, като блендерна глава или машина за рязане. Наличната мощност е от 1,5 kW, а капацитетът на купата е 5,5 литра.

Управлението се осигурява от шестстепенния контролен панел и системата за безопасност. Тя ви позволява да стартирате машината само когато затворите капака и правилно фиксирате аксесоарите. Предвид мнение на част от клиентите, които вече са го тествали, обръщаме внимание, че вътрешната повърхност на купата не е много добре завършена. Може да се окаже по-трудна за почистване при работа с лепкави или сухи състави.

купи сега

 


5. Миксер с купа Tefal Prepline HT413Tefal миксер

За тези, които търсят перфектния уред за довършване на уредите в кухнята, сме включили в този списък от препоръчани продукти този модел миксер с купа Tefal. Той се  доставя заедно с палета, тел, кука и градуиран съд, който ви помага лесно и точно да измервате съставките, които ви трябват за рецептата.

Можете да използвате миксера отделно или заедно със стойката, в зависимост от продължителността на приготвяне на сместа и силата, необходима за хомогенизирането му. Продуктът е версия с мощност от 450 W, с пет скорости плюс бутон Turbo. И предлага купа с капацитет 2,5 л и въртяща се система, която помага за лесен достъп до приборите вътре в състава.

Смесителят тежи 2,6 кг и има основа с площ 20 х 20 см, като е лесен за поставяне и в пространствата, които са с по-малки размери. За бързо почистване, устройството позволява поставяне в съдомиялната машина.

купи сега

 


6. Миксер от неръждаема стомана Star-Light SMM-1000W

миксер star light smm 1000wТърсите правилната комбинация от цена и ефективност? Опитайте този миксер от неръждаема стомана с капацитет 1kW.  Той е с 4-литрова купа, подходяща за тесто, кремове, пчелни пити и всякакъв вид състав, който изисква работна сила и купа, която може да приеме значително количество съставки.

Продуктът тежи 6,5 кг, което означава добра стабилност дори при работа с твърдо тесто. Предлага ви 6 работни скорости, с функция Pulse, така че можете по-добре да се адаптирате към процеса на хомогенизиране. Също и е снабден с тел от неръждаема стомана, кука за месене и гребло за смесване, и двете изработени от алуминий.

Моделът за миксери с купа с микс Star-Light SMM-1000W е сред най-добрите опции като съотношение цена и характеристики. Но според клиенти, които вече са го тествали, поради бъркалката, която не се издига достатъчно високо, трябва  първо да разглобите аксесоарите (палет, тел и т.н.), за да извадите купата.

купи сега

 


7. Миксери с купа MYRIA MY4018

Миксери с купа MYRIA MY4018От категорията опции с нисък капацитет, предлагани на достъпна цена, за тези, които приготвят по-малки количества торти, бисквитки, теста или хляб, предлагаме модела на миксера Myria MY4018 за микс. Той използва мощност от 250W, която можете да управлявате на пет степени на интензивност. Той включва пластмасова купа с капацитет 3,5л.

Той е сред тихите версии, генериращ под 85 dB по време на работа. Има размери 186 х 91 х 145 мм и тежи 1,1 кг, като е идеалният избор за кухни с ограничени размери.

Ще го получите заедно с две купи и две куки от неръждаема стомана, които ще ви помогнат да приготвите пухкаво тесто и вкусни кремове. Бутонът, който позволява автоматично отделяне на аксесоарите, помага за лесната им смяна за почистване и съхранение. В допълнение имате функцията Turbo за ускоряване на скоростта на въртене, идеална за етапите, където композицията вече е хомогенизирана и просто трябва да завършите текстурата.

купи сега

 


8. Вертикален миксер с купа Star-Light SMB-300W

миксериОбичате ли да готвите сложни торти, сладкиши с пухкаво или хрупкаво тесто, кроасани, бисквитки, ябълки или картофено пюре? Тогава определено имате нужда от миксер с купа за бързо и хомогенно смесване на съставките. Предлагаме като опция този модел от Star-Light, с мощност от 300W. Както и пет скорости, плюс Turbo опция за ускоряване на скоростта на смесване, когато е необходимо.

Купата е изработена от здрава неръждаема стомана и ви предлага капацитет от 4 л, среден за тази категория продукти и идеален за домашна употреба. Можете да използвате миксера в комбинация със стойката, за рецепти, които изискват повече време за обработка. А също и като ръчен миксер, за смеси, които се нуждаят само от малко помощ.

С устройството получавате две кукички за омесване на тесто и две палети, подходящи за кремове, бита сметана и мед. Бихме искали обаче да ви напомним, че купата не се върти самостоятелно, така че ще трябва да я въртите ръчно от време на време, за да осигурите правилното хомогенизиране на състава.

купи сега

 


Ръководство на купувача

Структурата на миксера е проста и включва мотор, който осигурява въртеливото движение на приставката, върху която можете да монтирате различни удължения (кука, палет и др.), плюс купа за съдържание и опорен крак. Но този механизъм ви спестява много работа и усилия.

Ролята на това ръководство е да ви помогне да изберете най-добрия миксер с купа, като вземете предвид мощността, размера, скоростите, аксесоарите и други подходящи функции.

миксери

Скоростни кутии

Повечето модели предлагат между 3 и 12 скорости и повечето потребители могат да се справят с минималната. Важното е, че можете да използвате ниво, което е достатъчно бавно, за да смесите съставките, без да ги разнасяте навсякъде, докато те се хомогенизират. Както и достатъчно бързо ниво, за да получите идеално равномерен състав и да имате крем или тесто.

Но ако се броите сред хората, които смятат, че трябва да имат малко повече контрол върху получената текстура и целия процес, ориентирайте се към миксери с купа, евтини и добри, с поне 5 стъпки на интензивност.

Тази категория включва също и импулсни и турбо функции. И двете довеждат миксера до максималната му работна скорост. Като разликата между двете е, че при Pulse устройството се връща към началната скорост, когато свалите пръста от бутона. Използват се за намаляване на работното време и спомагат за ускоряване на хомогенизацията на състава.

миксери със скорости

 

Мощност и капацитет

При модели на стойки мощността варира от 0,15kW до 2,5kW. Ако сте убедени, че по-високата мощност означава по-добро устройство, ще ви кажем, че има по-подходящ индикатор, наречен капацитет за обработка, посочен в грамове или килограми. Той е изразен най-често във връзка с брашното, особено ако е версия с функция за разбъркване.

Между двата параметъра се намесват операционната система и нейната ефективност на използване на консумираната мощност. Тъй като в много случаи дори и за най-добрите миксери с купа описанието не включва този индикатор, можете да използвате силата като критерий, стига да помните, че не ви дава много точна оценка, а е само за насоки.

миксери

 

Тегло

Освен ако не знаете, че трябва да местите устройството често, теглото вероятно е критерий, на който не бихте обърнали много голямо внимание. Но е по-важно, отколкото изглежда, защото осигурява стабилността на устройството по време на работа.

Многобройни мнения за най-добрите миксери с купа препоръчват вариант от поне 6-7 кг, ако работите често с гъсто тесто. В противен случай устройството ще се движи и ще издава повече шум по време на употреба.

миксери за тесто

 

Аксесоари

Приспособимостта на такова устройство се разширява, тъй като имате на разположение няколко аксесоари.

Обичайните елементи, които ще получите с уреда, обикновено са: кука за тесто, полезна за торта и хляб и т.н. Както и  версия с тел, идеална за уиски, леки кремове, глазура и мед и палитра, подходяща за по-меко тесто, по-плътни кремове, теста, торти и картофено пюре. Някои от тях ще бъдат придружени и от аксесоар, който позволява добавянето на допълнителни съставки, без да се бърка.

Ако сте избрали модел на миксер с купа Heinner, Bosch, Philips или друга марка, те позволяват закрепването на допълнителни аксесоари към основните. Можете постепенно да ги допълвате с елементи като режещ нож, валяк за паста, сокоизстисквачка за плодове и зеленчуци, смилаща глава, месомелачка, система за пълнене на месо, аксесоар за сладолед, пасатор, машина за равиоли и др.

миксери с аксесоари

Режим на въртене

Има две функции, които се различават от класическата операция и могат да ви помогнат да постигнете желания резултат по-бързо, в най-добрата му форма. Първият е въртенето на купата срещу фиксирания крак. А а вторият е елиптичното движение на главата на миксера. И двете са проектирани да осигурят лесен достъп на аксесоари по цялата повърхност на купата и по-бърза равномерност на състава.

 

миксер

Размери

Ако живеете в апартамент с малка кухня или обичате да имате всичко, настроено до най-малките детайли, ще искате внимателно да оцените наличното пространство и размерите на уреда, преди да изберете такова устройство.

През повечето време общият размер на устройството е тясно свързан с капацитета на купата, което зависи от количеството смес, която сте използвали за приготвяне. Купите обикновено имат между 2 и 10 литра, като най-често в къщата се използват тези от 3 – 4 литра. Това, от своя страна, балансира изискванията за капацитет и заето пространство.

миксер вкъщи

 

Материал

Най-устойчивите модели са тези, изработени изцяло от неръждаема стомана. Но има и варианти, които успешно комбинират неръждаемата стомана в зоните на максимално търсене, с пластмасата в зоните, свързани с козметиката и профила.

Що се отнася до купата, можем да ви кажем, че неръждаемата стомана е по-устойчива на температурни колебания, не абсорбира миризми и вкусове.Както и че  остатъците от храна, включително лепкави или сухи, се отстраняват много по-лесно. Но те са малко по-тежки и по-скъпи.

миксер

Ниво на шум

Малко мощни домакински уреди успяват да работят без минимални смущения в шума. Такъв е случаят и с миксери. Повечето са между 80 и 95dB, което си е доста високо ниво.

Тъй като те не се използват за дълги периоди от време, този аспект обикновено не е проблем. Ако обаче живеете в сграда с тънки стени или сте по-чувствителни към силни звуци, препоръчваме ви да потърсите евтина и добра версия на миксера с купа, рекламирана като безшумна.

миксери с купа

Опитахме се да представим на вашето внимание най-добрите миксери, избрани от нас от разнообразието от модели на тези устройства. Те са много различни по цена и дизайн, но всички са търсени от купувачите. Надяваме се, че с помощта на нашия анализ ще можете да изберете най-подходящия за вас уред.

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.