20 най-добри монитори

Най-добрите марки и модели монитори, подходящи за вашия дом или офис.

5/5 - (1 глас)

Компютърните монитори са устройства, които значително подобряват работата ни през последните години.  Независимо дали старият ви монитор вече не работи или просто сте решили, че е време за нов, на който да се наслаждавате на любимите си игри и филми – покупката на нов монитор е доста сериозна крачка. На пазара има толкова много модели, че често изглежда трудно да се намери правилният. Проучихме офертите и направихме списък, който включва някои от най-добрите варианти, които в същото време имат справедлива и достъпна цена.

 

Мнения за най-добрите монитори

Ще представим по-долу списък на някои от най-популярните продукти на онлайн пазара. Проучете го внимателно и вижте дали в него има нещо, което бихте  харесали.

 

Нашите препоръчани модели монитори

1. PC монитор Samsung Curved

монитор Samsung CurvedМислите ли, че това може да е най-добрият монитор за вас? Възможно е, ако това, което търсите в такъв продукт, е: голям диагонал (27-инчов монитор), ясно изображение (Full HD резолюция), качествен, тънък и енергоефективен дисплей (LED) и време за бърза реакция (4 ms). Това е модел, който изглежда приятен и елегантен и може да се използва успешно както за ежедневни дейности, така и за игри. Той е със скорост на опресняване от 60 Hz, което означава, че изображението се актуализира 60 пъти за една секунда.

Този модел монитор се предлага в комплект с много особено полезни ключови функции. Като извит екран (за много добър ъгъл на видимост и дълбочина), високоговорители (които ще ви позволят да слушате музика, без да се налага да прикачвате високоговорители). А също и  FreeSync (подобрява комуникацията между монитор и процесор) или Eye Saver (осигурява комфорт на очите).

Портовете, представени от този модел, са както следва: 1 x VGA, 1 x HDMI, 1 x порт за дисплей, 1 x аудио вход и 1 x слушалки. Те ще ви позволят да прикачите периферни компоненти и да се насладите на приятно изживяване. Размерите в този случай са следните – 61.42 x 27.04 x 45.73 cm (с опора). Теглото е 4,4 кг, като е стабилен продукт. Той има доста висока продажна цена, която не е много достъпна за всички желаещи да го закупят.


Предимства

 • Той има голям дисплей, с диагонал от 27 инча (приблизително 70 см), с размери според очакванията 61,42 х 27,04 х 45,73 см (със стойка).
 • Той реагира бързо на команди, само за 4 ms, така че няма да се налага да чакате.
 • Най-забележителните ключови характеристики са: извит екран, високоговорители, FreeSync и Eye Saver.
 • Моделът е с множество възможности за връзка (VGA, HDMI, дисплей порт, аудио вход и слушалки).

Недостатъци

 • Има доста висока цена на пазара.

купи сега

 


2. Монитори Dell SE2717H

Монитори DellАко искате IPS монитор на Dell, който може да възпроизвежда цветовете ви в детайли, с много добри ъгли на видимост, независимо къде се намирате, вижте този продукт. Той има голям 27-инчов (68,58 см) екран против отблясъци с Full HD резолюция и време за реакция от 6 ms. Що се отнася до честотата на опресняване, тя е 75 Hz, което означава, че се актуализира 75 пъти за една секунда.

Дизайнът е приятен и елегантен, лесно се вписва във всеки един офис. Корпусът е черен, с доста тънки ръбове. А стойката е сребриста, има отвор за кабел и позволява дисплеят да се накланя. Размерите са 62,1 x 18,5 x 45,8 см (всички с опора), а теглото е 8,6 кг, за да е възможно най-стабилно. Той може да бъде свързан с други устройства чрез VGA (включен кабел) и HDMI портове. Този модел няма вградени високоговорители или мини жак за слушалки. По отношение на цената е достъпен, но тя не е и много ниска.


Предимства

 • Това е модел с фокус върху  изображението, благодарение на IPS дисплея. Той се предлага с много добри ъгли на видимост и хубави и наситени цветове.
 • Той има цялостен приятен и елегантен външен вид, което ще го направи да изглежда добре във всеки офис – черен екран и сребърна стойка.
 • Той има както VGA, така и HDMI конектор, така че можете лесно да свържете вашия лаптоп без нужда от адаптер.
 • Ако в момента не сте много добре с парите, можете да закупите продукта на вноски.

Недостатъци

 • За да се насладите на звука, трябва да закупите отделни високоговорители, защото моделът не включва такива.

 купи сега

 


3. Монитори LG 25UM58-P

Монитори LG 25UM58-PТози монитор, на добра цена, се забелязва от самото начало по технологията, използвана за направата на дисплея – ISP. Допринася за по-ясни изображения, защото цветовете се възпроизвеждат много добре и предлагат добър ъгъл на гледане. Екранът на това устройство го прави препоръчителен за игри, тъй като е по-тесен и доста широк, с размери 60,9 x 38,3 cm. Височината от 38,3 см също е със стойка, така че само екранът е около 28,7 cm.

Говорим за монитор на LG, който има дисплей с UWHD резолюция (2560 х 1080 пиксела), който реагира на команди бързо, само за 5 ms. Скоростта на опресняване по вертикалата е 60 Hz, а на хоризонталата може да се регулира между 30 и 90 kHz. Диагоналът на екрана е 25 инча (63,5 см), а формата е Ultra Wide. Що се отнася до основните функции, разберете, че имате режими на разделяне на екрана, PIP и игри. Също така можете да свържете слушалките си директно към монитора (но нямате високоговорители).

Що се отнася до портове, те не са много на брой. Имате два HDMI порта, които можете да използвате при нужда и Mini-жак. В случай, че се чудите, не – нямате VGA или USB порт. Цената е доста достъпна и често е ниска. Доставката е безплатна, така че не включва допълнителни разходи. Ако искате, можете да  закупите този модел и на вноски.


Предимства

 • Мониторът е дълъг и тесен, направен специално за приятно изживяване, ако сте геймър.
 • Той е оборудван с Mini-жак, така че не е нужно да свързвате слушалките към централния блок и да имате чифт слушалки с много дълъг кабел.
 • Предава изображенията точно, разделителната способност е 2560 х 108 пиксела, а цветовете са добри и приятни.
 • Можете да го закупите и на вноски.

Недостатъци

 • Той не е оборудван с VGA, в случай че се нуждаете от такъв порт за свързване на вашия лаптоп.

купи сега

 


4. Монитори ASUS VG248QE

Монитори ASUS VG248QEТова е геймърски монитор, който може да бъде добър избор за хората, които искат такова качествено устройство. Той е от LCD тип TN, което означава, че има много добра яркост, възпроизвежда цветовете по приятен начин и има много бързо време за реакция – 1 ms. Скоростта на опресняване може да достигне до 144 Hz.

Този монитор на ASUS има Full HD резолюция (1920 x 1080 пиксела) и съотношение 16: 9 между височина и ширина. А това означава, че ще ви осигури приятно изживяване. Диагоналът е голям – 24 инча, а размерите са 569.4 x 231 x 499.9 mm. Тежи 5 кг, като е стабилен и  е доста лесен за работа.

За да бъде възможно най-ергономична, височината е регулируема (110 мм). Той може да се върти до 90 градуса и да бъде  наклонен между 5 и 15 градуса. Този монитор е оборудван с високоговорители и портове за: HDMI, дисплей, DVD-I и слушалки.

купи сега

 


5. 144Hz монитор Lenovo Legion

монитор Lenovo LegionАко искате да закупите 144Hz монитор, за да ви даде възможно най-доброто изживяване, препоръчваме ви този модел от Lenovo. Той ще ви даде качествени изображения, благодарение на Full HD резолюция (1920 x 1080 пиксела) и съотношение на страните 16: 9. Това е добър избор както за класическите потребители, така и за геймърите, например. Тъй като той има много кратко време за реакция от само 1 ms и голям диагонал от 24,5 инча.

Този Full HD монитор е направен по TN LED технология, осигуряваща добра яркост и модерни цветове. Той има портове за HDMI, USB и дисплей и се предлага с захранващи, HDMI, VGA, дисплей и USB кабели.

Мониторът е черен, тежи 6,35 кг и е с размери 557,3 x 384,9 x 195 мм. Може да се монтира и на стената. А когато е поставен на бюрото, има скоба с регулиране на височината. Наклонът му е от -5 до 22 градуса.

купи сега

 


6. Монитори Dell S2419HGF

Монитори Dell S2419HGFТърсите монитор с 144Hz? Виждали ли сте този модел от Dell? Той има TN LED екран, за да се насладите на качествени изображения. Изображението ще бъде изобразено с доста добра яснота, защото резолюцията е Full HD (1920 x 1080 пиксела), а диагоналът е с размер 24 инча.

Този монитор на Dell има широк екран 16: 9, за да ви осигури приятно изживяване, когато става въпрос за игри и мултимедийно съдържание. Той има много кратко време за реакция от само 1 ms, което ще направи геймърите щастливи и доволни. Той е ергономичен, тъй като може да се монтира и на стената, има регулируема височина. Може да се върти до 90 градуса и наклонът му е  между 5 и 21 градуса.

Този модел е черен, като включва и сребърни детайли. Той е с размери 565 х 177 х 368 мм и тежи само 3,2 кг. Предлага се с портове за: HDMI, дисплей, аудио и USB.

купи сега


7. 4K монитор Philips BDM4037UW / 00

монитор Philips BDM4037UW / 00Когато сте любители на игри и / или филми, но също така и когато искате да използвате телевизионния си екран, елемент с извит екран , като този монитор на Philips, може да бъде мъдър избор. Тъй като той предлага добри ъгли на гледане, много по-специално преживяване и приятен потапящ ефект.

Този продукт се предлага в комплект с много ясно изображение, тъй като е 4K монитор (3840 x 2160 пиксела). Той е направен въз основа на VA LED технологията, което ни кара да кажем, че има много добър контраст и има широк външен вид (16: 9). Що се отнася до времето за реакция, то е само 4 ms, подходящо дори и за геймърите. Скоростта на опресняване може да бъде между 23 и 80 Hz.

Ако се чудите колко голям е диагоналът на този LED монитор, добре, отговорът е 40 инча. Размерът на екрана е 909 х 247 х 643 мм, а теглото е доста голямо и 11,6 кг. Позволява наклон, от -5 до 10 градуса. По отношение на свързаността ще се радвате на: 1 x VGA, 2 x порт за дисплей, 2 x HDMI, 1 x аудио вход, 1 x аудио изход и 4 x USB 3.0.

купи сега

 


8. Монитори Samsung LC49HG90DM

Монитор Samsung LC49HG90DMСега поставяме в дискусия извит монитор, който освен тази функция се забелязва и от факта, че е много широк, имащ аспект на супер-свръх широкото изображение, а именно 32: 9. Той е с дължина 1023 мм, височина 525,5 мм и ширина 381,6. Той е много подходящ за тези, които работят в ИТ сферата или за геймърите.

Разделителната способност също е много добра, тъй като е 4K монитор (3840 х 1080 пиксела). Отговаря много бързо на команди, с време само от 1 ms. Максималната скорост на опресняване е 144 Hz, така че екранът може да бъде презареден 144 пъти за една секунда.

Samsung LC49HG90DM е VA LED монитор, който ще ви зарадва с много добър контраст. Може да се монтира и на стената, ако желаете. Той е ергономичен, дава възможност за регулиране на височината (120 мм) и наклона (от 2 до 15 градуса). Може да се завърти, ако искате, от -15 до 15 градуса. Той е черен, тежи доста – 15 кг и е оборудван с портове за HDMI, дисплей, мини дисплей, аудио и USB.

купи сега

 


9. ТВ монитор Samsung LT24D391EW

монитор самсунгАко търсите компютърен монитор, който да използвате и като екран за телевизия, това може да бъде алтернатива. Този монитор има LED дисплей с Full HD резолюция (1920 x 1080 пиксела). Това е достатъчно предвид формата, в който огромната част от телевизорите в страната ни излъчват.

Говорим за 59-инчов широкоекранен телевизионен монитор, който е с размери 547,3 x 414,7 x 243,5 мм. Тежи само 3,9 кг и може да се закачи и на стената. Що се отнася до външния вид на изображението, то е 16: 9.

Относно портовете имате следното: D-SUB, HDMI, RF In, SCART, Slot CI +, mini Jack. Включва и два 5W високоговорителя, които ще издадат мощен звук. Дори да е телевизор с функция за монитор, скоростта на опресняване не е посочена. Но потребителите казват, че би била до 60 Hz. Времето за отговор е 5 ms.

купи сега

 


10. Монитори DenisNetwork HDK154

Монитори Denis NetworkТърсите монитор с малък размер, който лесно можете да вземете със себе си, когато сте на почивка? Ако отговорът ви е „да“, вижте този продукт. Той ще заема малко място, тъй като е с размери 290 х 360 х 19 мм. Може да се монтира и на стената, ако желаете. Тежи само 1 кг, така че може възможно най-лесно да го пренасяте със себе си.

Ако мислите за качеството на изображенията, то ще е добро, защото това е LED екран с HD резолюция (1365 x 768 пиксела). Диагоналът е 39,6 см, така че е доста голям. Пропорцията на изображението е 16: 9, а времето за реакция е най-много 8 секунди. Скоростта на опресняване не е посочена.

Този монитор е лесен за използване. С него можете да пускате музика, снимки и филми директно от екрана. Просто трябва да го включите. Освен това разполага с редица полезни портове за всички видове връзки: USB, аудио изход, аудио вход, D-sub 15 пина, компонент вход, RGB, мини жак, HDMI и CI + слот.

купи сега

 


11. Сензорен монитор Dell Professional

монитор с touch Dell ProfessionalМислите ли, че би било добра идея да си купите монитор със сензорен екран, който да използвате за всички видове класически дейности, като например сърфиране в интернет, филми, по-малко взискателни игри, проекти и т.н.? Устройството, което сега се обсъжда, има такава функция и е много приятно и лесно за използване.

Този модел се предлага с голям 23,8-инчов диагонален екран и е направен по LED IPS технология, за да възпроизвежда цветовете много добре и да има добър ъгъл на видимост. Разделителната способност е Full HD (1920 x 1080 пиксела), времето за реакция е 6 ms, а честотата на опресняване е 60 Hz. Аспектът на изображението е 16: 9, така че изглежда страхотно в това отношение.

Отиваме по-нататък и ще поговорим малко за свързаността. Можете да прикачите много джаджи към него, тъй като има слотове за VGA, HDMI, дисплей и USB. Освен това има аудио жак, ако искате да използвате слушалки. Това е ергономичен модел, с регулируема височина (90 мм) и наклон до 60 градуса. Той е с размери 537,8 x 234,8 x 323,2 мм и тежи 3,12 кг.

купи сега

 


12. Монитори LG 17MB15T

Монитори LGLG 17MB15T е сензорен монитор, който може да бъде закупен на по-достъпна цена. Той има диагонал от 17 инча и е произведен по TN LED технология, поради което предлага много добра яркост, приятни цветове и ниска консумация на енергия. Не е най-доброто, когато става въпрос за разделителна способност, тъй като е HD (1280 x 1024 пиксела). Но пък  когато става въпрос за изображението,  което е 5: 4 , той е супер избор.

Този LG монитор реагира на командите доста бързо, само за 5 секунди и има скорост на опресняване, която може да бъде между 56 и 75 Hz. Няма много портове, разполага  само с един VGA. Ако мислите за ергономията, можете да регулирате наклона от 5 до 20 градуса.

Що се отнася до размерите, те са 370 x 95 x 315 mm. Теглото му е 3,3 кг. Той има опора отзад, която му позволява да се огъва от 5 до 20 градуса и може да се монтира и на стената.

купи сега

 


13. 24 инчов монитор Samsung LS24F350FH

монитор Samsung LS24F350FHИскате ли да използвате настолна система и имате нужда от 24-инчов монитор? Samsung LS24F350FH има този диагонал и в същото време е качествен продукт, на достъпна цена. Разполага с PLS LED дисплей, пълна HD резолюция, 1920 x 1080 пиксела, за да се насладите на качествени и ясни изображения.

Други важни подробности за този продукт са следните: 4 ms време на реакция, честота на опресняване 60Hz и външно изображение 16: 9. Имате портове за VGA и HDMI. Има възможност да го монтирате и на стената и да го накланяте от 1 до 22 градуса.

Този продукт е с дължина 547,7 мм, ширина 206,5 мм и височина 418 мм. Тежи само 3,3 кг и е черен на цвят. Продажната цена на този артикул е достъпна, а транспортът е безплатен, следователно не предполага допълнителни такси и разходи.

купи сега

 


14. Монитори Dell P2419H

Монитори Dell P2419HDell P2419H е PC монитор, обикновено купуван от хора, които искат настолна система за основни дейности (Интернет, прости приложения, филми и др.). Екранът е от типа IPS LED, като цветовете се възпроизвеждат по приятен начин. Изображенията ще бъдат ясни, благодарение на Full HD резолюцията (1920 x 1080 пиксела), а форматът е 16: 9 (широк).

В този случай говорим за 24-инчов монитор (по-точно 23,8 инча), който не отразява светлината. Има време за реакция от 5 ms и честота на опресняване от 60 Hz. Чудите се дали е ергономичен или не? Е, така е, ергономичен модел е. Може да се монтира и на стената, височината е регулируема (130 мм), може да се върти на 45 градуса и наклонът му е  от 5 до 21 градуса.

Размерите на този модел са 537,8 x 42,8 x 322,2, а теглото му е 3,26 кг. Той е черен на цвят и лесно се интегрира във всеки един офис. Освен това има видео портове за HDMI, дисплей и VGA.

купи сега

 


15. LED монитор Philips 243V7QDSB

монитор PhilipsАко търсите евтин и добър монитор, който ще ви даде богати и разнообразни цветове, но и добри ъгли на видимост, този IPS екран може да бъде добър избор. Подходящ е за гледане на мултимедийни елементи, но също така и за гледане на филми или сърфиране в Интернет. Рамката, която го държи, е много тясна, така че имате максимално възможен размер на гледане.

Този монитор е направен със специални технологии като: Flicker-Free (предпазва очите за повишаване на производителността), Low blue light (намалява синята светлина, дадена от екрана) или SmartContrast (оптимизира показаното съдържание). Имате и икономичен режим на работа, който ще ви спести енергия. Може да се активира с просто натискане на бутон. Този продукт е разположен на фиксирана стойка, която не позволява на екрана да се върти, както бихте разбрали от описанието, като посочите режима „EasyRead“.

Диагоналът на монитора е 23,8 инча (60,45 см), а размерите му са 54 x 20,9 x 41,5 cm. За да се свържете с други устройства, имате портове за VGA, DVI-D и HDMI. Скоростта на опресняване за този модел е между 56 и 76 Hz вертикално и 30 и 83 kHz хоризонтално. Цената не е много висока, но ако не разполагате с тази сума, можете също да вземете продукта и на вноски. Доставка е напълно безплатна и можете да изберете експресна услуга.


Предимства

 • Изображенията се възпроизвеждат по приятен начин, като са голяма гама и са разнообразни, благодарение на IPS технологията.
 • Освен това има начин да пести енергия.
 • Той не е уморителен за очите, за дългосрочна употреба, защото има специална функция, без трептене.
 • Той има както VGA порт, така и HDMI, за да изберете правилния начин за свързване с вашия лаптоп или други устройства.

Недостатъци

 • Не може да се използва в режим „EasyRead“ с поддръжката, която се предлага в пакета, тъй като е фиксирана.

купи сега

 


16. Монитори ASUS VG245HE

Монитори ASUS VG245HEКогато искате да закупите един от най-добрите монитори, помислете за моделите на ASUS. Този, който сега се обсъжда, е един, посветен на геймърите, идващ с редица специфични технологии: ASUS GamePlus, който ще ви осигури няколко целеви режима и хронометър и ASUS GameVisual, което ще ви даде възможност да избирате шест различни режима на гледане.

По отношение на характеристиките на дисплея би могло да се каже следното: използваната технология е LED, което я прави тънка и консумира малко енергия. Разделителната способност е Full HD, за възпроизвеждане като ясни изображения, времето за реакция е близо мигновено, само 1 ms. А честотата на опресняване е 75 Hz, за да видите всичко възможно най-гладко. Тук се занимаваме с 24 инчов (60,96 см) монитор, с размери 56,1 х ​​22,1 х 41,5 см. А размерите  със стойка са 56,1 х ​​5 х 32,9 см.

В този модел имате интегрирани високоговорители и ако искате да използвате слушалки, имате специален порт за тях. В допълнение можете да изберете VGA или HDMI връзка, както е необходимо във вашия случай. Транспортът не ви струва нищо и ако нямате пълната сума в момента, за да го купите, можете да изберете да го закупите и на части / вноски.


Предимства

 • Това е монитор за геймърите, който се прави с помощта на специални технологии за тях.
 • Той има вградени високоговорители, които помагат за възпроизвеждане на звуци и можете да свържете и слушалки, ако искате.
 • Интерфейсът разполага с 1 x VGA, 2 x HDMI, 1 x аудио изход, 1 x слушалки.
 • Той реагира много бързо на команди, като времето на реакция е само 1 ms.

Недостатъци

 • Той не е много достъпен от гледна точка на цената за покупка.

купи сега

 


17. LCD монитор AOC G2460VQ6

монитор AOCАко нямате много голям бюджет и търсите LCD монитор на добра цена, вариант може да бъде AOC G2460VQ6. Той предлага ясни изображения, благодарение на Full HD резолюция 1920 x 1080 пиксела. Екранът е направен с помощта на технологията TN, така че това е устройство, което ще осигури съдържание с много добра яркост и качествени цветове.

Този продукт се препоръчва и за геймъри, които искат евтин монитор. Тъй като има изображение в 16: 9, време на реакция само 1 ms и достатъчна честота на опресняване от 75 Hz. Диагоналът на дисплея не е много голям, но той измерва само 24 инча.

Този модел също има вградени високоговорители, но има и аудио портове като VGA, HDMI и дисплей. Размерите му са 565.4 x 411.6 x 219.3 мм и  тежи 4.27 кг. За ергономично положение екранът може да бъде наклонен.

купи сега

 


18. Монитори AOC G2260VWQ6

Монитор AOC G2260VWQ6Бюджетът, с който разполагате, е доста ограничен и искате геймърски монитор, който има малко по-достъпна цена? Алтернатива може да бъде този модел. Той няма дисплей с много голям диагонал, тъй като е само 21,5 инча. Но форматът 16: 9 и времето за реакция от само 1 ms, го правят доста приятен за използване.

Това е TN LCD монитор, поради което ще се насладите на модерни цветове и много добра яркост. Възпроизвежда изображения във Full HD (1920 x 1080 пиксела) и има скорост на опресняване до 75 Hz.

Ако се интересувате, имате и видео портове за: VGA, HDMI и дисплей. Размерите му са 511,8 x 184,4 x 376,9 мм, а теглото е само 3,03 кг. Той позволява накланянето на екрана от 5 до 20 градуса, за да бъде възможно най-ергономичен.

купи сега

 


19. Монитори Samsung LC24F390FH

Монитори SamsungНа вашето внимание сега предлагаме извит PC монитор, който ще ви зарадва с факта, че предлага много по-завладяващо изживяване и много добри ъгли на видимост. Той има VA LED екран. Контрастът си заслужава да бъде оценен и той ще ви даде възможност да проследявате всичко с доста добро качество, благодарение на Full HD резолюцията – 1920 x 1080 пиксела.

Що се отнася до съотношението между височина и ширина, то е 16: 9, което означава, че най-често няма да ви остават черни части на екрана, когато гледате филми или се наслаждавате на игри. Той реагира доста бързо на команди – само за 4 ms и има скорост на опресняване от 60 Hz.

Този монитор на Samsung има 24-инчов диагонал, с размери общо 547,8 x 206,5 x 418,2 мм. Тежи само 3,3 кг и е много лесен за работа или за монтиране на стена. Свързаността присъства чрез видео портове за VGA и HDMI, но също така и  чрез аудио за слушалки. Ако искате да имате ергономично положение, можете да го наклоните от 1 до 22 градуса.

купи сега

 


20. Монитори Samsung LC32F391FW

Монитори Samsung LC32F391FWАко имате бюро в модерен стил или просто искате дисплей с бял екран, този монитор на Samsung може да е правилният избор за вас. Освен това той има много голям диагонал от 31,5 инча и съотношение височина към ширина 16: 9.

Това устройство е подходящо за начинаещи геймъри, но не е толкова добро за професионалисти, тъй като има честота на опресняване само 60 Hz и време на реакция 4 ms. Екранът е VA LED, а предлаганата резолюция е Full HD (1920 x 1080 пиксела).

Това е HDMI монитор, който също има дисплей порт. Можете да се свържете към него със слушалки, с аудио мини жак. Размерите му са 724,3 x 247,7 x 522,2 мм. Теглото е 6,2 кг, като е много стабилно. Ако искате да купите този продукт, подгответе значителен бюджет, защото той е доста скъп и не всеки може да си го позволи.

купи сега

 


Ръководство на купувача

Когато притежавате настолна система, когато искате да разширите това, което се показва на един екран до друг, или пък когато възнамерявате да използвате компютъра си като телевизор, имате нужда от монитор на добра цена.

В онлайн средата има много такива продукти и ако ги проучите малко повече, ще установите, че не знаете какво да изберете. Възможно е също така да имате термини, които не знаете със сигурност какво означават и да се окажете в безизходица.

За да направим избора ви значително по-лесен, разгледахме някои основни функции, които биха могли да ви помогнат. Ето някои от най-важните:

монитори

Тип на дисплея

Ако се чудите за какво говорим, това е технологията на производство, използвана за направата на екрана.

LCD монитори

Това е най-разпространеният вариант и включва модифициране на светлината, която се излъчва от спомагателен източник, разположен зад или отстрани на екрана.

Тази категория включва и LED монитори. Като разликата е, че тук светлината, която се модифицира, се генерира от електролуминесцентни диоди, а не от тръба с газов разряд, както при LCD моделите.

LCD дисплеите също могат да бъдат различни, в зависимост от технологиите на производство.

LSD мониториНапример IPS са монитори, които възпроизвеждат цветове много добре, но имат малко по-слаби нюанси на черно. Те са малко по-бавни, което означава, че започват по-трудно, имат много добър ъгъл на видимост. Те са много широко разпространени и имат малко по-висока  цена на пазара.

Моделите TN са по-стари и имат доста слаб ъгъл на видимост. Но те компенсират с много добра яркост, ниска консумация на енергия, модерни цветове, много кратко време за реакция и достъпна цена.

Мониторите VA се оценяват за следните детайли: качествен контраст, добър ъгъл на видимост и кратко време за реакция. Но те възпроизвеждат цветовете малко по-слабо.

LED монитори

OLED монитори

Тази технология включва използването на органични диоди за излъчване на светлина и неявно възпроизвеждане на изображението на екрана. Устройства като това са изборът на хора, които имат голям бюджет, тъй като OLED мониторът е доста скъп. Тези модели имат много добра скорост на опресняване, консумират малко енергия, имат много добър ъгъл на видимост. Както и висока яркост и по-фин и иновативен дизайн.

 

Размери

Когато търсите да купувате монитори на добри цени, ще ви е интересно да разберете колко голям е екранът им. Тук ще трябва да вземете предвид диагонала, който ще се изрази в инчове.

Ако се интересувате от закупуване на такъв продукт за класическа употреба, тогава ще е достатъчен един до 25 инча. Ако искате да използвате екрана за игра или приятно изживяване, когато гледате филми / телевизия, тогава обърнете внимание на варианти, които са над 27-29 инча.

Размерите често ще се изразяват в см и тук се отнасяме до физическите характеристики на монитора. Това ще ви даде представа къде ще го инсталирате, но и как изглежда.

И не е лошо да вземете предвид теглото, особено ако искате да се справите лесно или да го използвате на стойка.

Резолюция

Най-добрият монитор за вас е този, който ви позволява да виждате всичко възможно най-ясно и приятно. Най-често ще срещнете следните варианти:

HD монитори

Те не са толкова широко разпространени, колкото преди няколко години, но все още съществуват в малко по-стари модели. Обикновено имат резолюция 1280 х 720 пиксела и много достъпна цена.

Full HD монитори

Това са най-често срещаните модели днес. Те най-често имат размери 1920 x 1080 пиксела и предлагат ясно и достатъчно добро изображение за всеки класически потребител.

UHD   монитори

Тази разделителна способност от 3840 х 2160 пиксела е известна още като 4K. Тези модели са все по-търсени. Но за да му се насладите наистина, трябва да имате на разположение филми в този формат, игри или телевизионни предавания, които да се излъчват с такава яснота.

Време за отговор

Тази функция е особено важна за геймърите, тъй като те се нуждаят от екран, който се движи по-бързо. За класически потребител 8-10 милисекунди няма да са много, но за геймър да. Ето защо те търсят устройства, които отговарят за 1-3 милисекунди.

 

Скорост на опресняване

Този аспект ви дава информация за това колко често изображението на вашия екран ще се опреснява. Тя се измерва в Hz  и ви казва колко пъти изображението ще бъде актуализирано за една секунда. Например 50 Hz означава, че изображението ще бъде опреснено 50 пъти в секунда.

Ще забележите, че през повечето време до тази функция ще срещнете интервал, в който тя може да бъде разположена. Е, това е така, защото екраните са в състояние да анализират полученото изображение и да го изобразяват по такъв начин, че да е възможно най-ясно, в зависимост от това как е необходимо.

Много хора смятат, че 120 Hz е всичко, от което се нуждае дори и най-взискателният потребител и че надхвърлянето на тази стойност не помага на практика, това е просто маркетинг.

Основни характеристики

Тези, които искат да купят евтини и добри монитори, вземат предвид и допълнителните аспекти, които могат да направят устройството по-лесно за използване и по-практично. И така, ето какво може да искате да имате:

Наличието на портове – те са необходими за добавяне на външни устройства. Например, HDMI слот може да бъде полезен, ако искате да прикачите конзола или външно пространство за памет. USB портовете ще ви помогнат да възпроизвеждате мултимедийно съдържание директно от стика. MHL порт ще ви позволи да свържете вашия таблет или мобилен телефон.

Говорителите – те се оценяват, защото не е необходимо да добавяте допълнителни високоговорители, звукът ще се възпроизвежда директно през тях.

Стенна скоба – позволява захващане на монитора, така че да може да се използва на телевизионна станция или по-удобен начин, според вашите нужди.

Уеб камера – идва на помощ на хора, които искат да снимат директно от компютъра или които искат да водят видео разговори с любимите си хора.

Прочетете внимателно това ръководство и имайте предвид споменатите по-горе характеристики, ако искате да направите добра покупка. По-късно ще решите дали да инвестирате в плосък или извит продукт , в зависимост от вашия бюджет и предпочитания.

монитори

Най-добрите марки производители на монитори

Много е важно мониторът да бъде качествен и често изборът на такъв не е лесен. В следващите редове ще випредставим най-добрите 5 бранда, произвеждащи качествени монитори.

Acer – компанията е базирана и създадена вТайван. Acer са едни от лидерите в технологичния свят и производството им на монитори не е изключение. Компанията работи вече 40 години и предлага най-различна гама от техника.

BenQ – още едно известно име от Тайван. Компанията е сравнително нова (създадена през 2001), но вече се наложи сред добрите производители на монитори и друга техника.

ASUS – оставаме отново в Тайван, където е следващото голямо име в класацията ни. ASUS е световноизвестна компания, която е един от най-добрите световни производители.

DELL – пренасяме се в САЩ, където е базирана тази компания. Основана преди 33 години, DELL е уважавана марка в производството на техника и особено на монитори.

LG –технологичният гигант от Южна Корея присъства във всички престижни класации за електроника и заслужено трябва да ги споменем в нашата класация за монитори.

Samsung –завършваме класацията ни с може би най-известното име за потребителите. Базирана в Южна Корея – Samsung  са световните технологични лидери и с доказано качество при производството на монитори.

Разбира се има още много добри компании, които произвеждат качествени монитори и ще споменем някои от тях: AOC, HP, Lenovo, Philips, ViewSonic.

монитори

 

Въпреки, че в последните години мониторите и дисплеите набират все по-голяма популярност, технологиите, по които се изработват, далеч не са нови открития. Всички са изработени и въведени в средата на миналия век. Благодарение на развитието на компютърните устройства, днес мониторите също са обект на сериозен интерес от милиони хора. Поради тази причина на пазара постоянно излизат куп нови модели, които се различават най-вече по своите функции. Макар технологиите да не са нови, те все още се използват от всички производители.

В заключение нека подчертаем, че най-важното нещо при избора на монитор е той да бъде подходящ за вас и вашите нужди, затова освен по „сухите“ спецификации, изпробвайте продуктите задължително и на живо.

Може да харесате също
1 Коментар
 1. […] Чрез този вид монтаж, ще ви е необходим голям и добър мо… […]

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.