15 най-добри мишки

Модели практични и удобни мишки

4.5/5 - (2 гласа)

 Нека Ви помогнем да похарчите парите си „разумно“  с класацията ни за едни от най-добрите мишки, които водещите производители предлагат. Всъщност мишката е един от най-използваните компютърни компоненти от потребителите. Затова и не е удачно да работите с една и съща евтина мишка в продължение на години. Подмяната на мишката може да ви помогне да се чувствате по-комфортно, докато работите или играете. Освен това може да предотвратите бъдещо увреждане на пръстите и китките си.

Мишката е устройство, което не може да се пропусне при използване на компютърна система и е много полезно за потребителите на лаптопи или дори таблети. Ако вие също искате да купите такъв продукт, разглеждането на списъка по-долу ще ви бъде полезно. Той включва поредица от внимателно подбрани артикули, които изненадват както с качество, така и с правилната цена.

мишка

Мнения за най-добрите мишки

Можете да намерите много оферти, когато търсите мишка за компютъра си в онлайн магазините. За да направите избора си малко по-лесен, по-долу ще намерите някои от най-популярните продукти.

 

Модели мишки, препоръчани за вас

1. Безжична мишка Microsoft Mobile 1850

мишка Microsoft Mobile 1850Ако сте класически потребител на компютър или лаптоп и търсите мишка, опцията, която ви представяме сега, може да е най-подходящата за вас. Този модел е стандартен, който се предлага в пакет с резолюция 1000 dpi, което се счита за доста добро. Освен ако не сте архитект, който търси модел за графика или професионален геймър.

По отношение на начина, по който изглежда, тя има прост и ергономичен дизайн. Лесна е за използване и има два бутона (щракване с десен бутон и щракване с ляв бутон) и колело, което улеснява сърфирането в Интернет или чрез документи / приложения. Някои потребители се оплакват, че бутоните са досадно силни. Това устройство се свързва към компютъра / лаптопа чрез USB приемник, който трябва да бъде поставен в определен порт. Работи с оптичен сензор, за да осигури най-добрата ефективност. Когато не се използва, предавателят може да се съхранява в мишката. Обхватът е 5 метра.

Продуктът е черен, но се предлага и в други нюанси (синьо, лилаво, червено и розово). Той е с размери 38,2 х 100 х 58,1 мм и тежи много малко, само 0,09 кг. Цената е достъпна, дори и да не е с намаление.


Предимства

 • Тя има прост и ергономичен дизайн, така че да е лесна за използване от класическите потребители.
 • Тя се свързва към компютъра чрез USB предавател, за да се отърве от проводниците и използва оптичен сензор, за да бъде възможно най-вярна в ходовете.
 • Предлага се в няколко цвята, така че лесно ще намерите подходящия вариант за вас.
 • Това е евтина и добра мишка, която не предполага големи финансови усилия.

Недостатъци

 • Бутоните издават доста силен шум, докато използвате мишката.

купи сега

 


2. Мишки ASUS WT425

Мишки ASUS WT425Тази оптична мишка е подходяща опция в случай, че сте класически потребител и търсите по-опростен модел. Тя позволява свързване чрез wi-fi, като за това има малък USB приемник, който трябва да бъде поставен в порт на устройството, което искате да използвате.

Този модел има максимална разделителна способност от 1600 dpi, която може лесно да се регулира от бутона, поставен до колелото. Той също има класическите бутони за кликвания, но и два други, разположени от лявата страна, необходими за сърфиране в Интернет (напред / назад).

Това устройство е за хора с дясна ръка и има среден размер 106.8 x 6.2 x 14.8 mm, като се препоръчва за хора с дължина на дланта около 17-18 cm. То е бяло и тежи само 0,064 кг. Ще го намерите лесно, защото не струва много, но има достъпна цена.

купи сега

 


3. Игрална мишка A + Ogma

мишка A + OgmaАко сте геймър и търсите мишка на добра цена, която лесно можете да си позволите, сега обсъжданият модел може да бъде достоен вариант. Той е с резолюция 4000 dpi, което означава, че може да бъде подходящ дори за професионални играчи, но и за хора, работещи в графичната област.

По отношение на дизайна, мишката е черна, с оранжеви и сиви детайли, но също така и светодиоди в различни нюанси (синьо, лилаво, червено, зелено) на колелото и логото. Някои купувачи смятат, че осветлението на логото е много силно, което може да бъде смущаващо. Ако желаете обаче, можете да го деактивирате, като натиснете DPI за 3 секунди. Формата е ергономична, което позволява лесен достъп до седемте бутона, но и до колелото в средата. Повърхността е изработена от материал, който не позволява подхлъзване и който ви помага бързо да променяте командите.

Свързва се чрез проводник с USB интерфейс, който е с дължина 2 метра. Ако  е предназначена за настолна система, това е хубаво, но ако я искате за лаптоп, е възможно да объркате порта си. Размерът на тази мишка е 129,4 x 76 x 42 cm. Теглото не е посочено в онлайн средата, но някои потребители казват, че е малко по-голямо от обикновено устройство, което не е непременно недостатък.


Предимства

 • Тя има ергономична форма, високо ценена особено от геймърите, които я използват до максимален капацитет.
 • Тя е осветена както на колелото, така и отзад, на логото, като се променя сянката на светодиодите.
 • Дължината на кабела, който се свързва към компютъра / лаптопа, е 2 метра, за да бъде максимално удобна и лесна за използване.
 • Тя има продажна цена, която не предполага много големи финансови усилия.

Недостатъци

 • Не е най-добрият вариант, ако имате лаптоп и искате да се отървете от кабелите, защото връзката се осъществява чрез кабел.

купи сега

 


4. Мишка Redragon Inquisitor

Мишка Redragon InquisitorИгралната мишка се забелязва на пръв поглед, тъй като има много бутони и има по-специален дизайн, какъвто е случаят с този модел. Той има общо седем програмируеми бутона, така че можете да ги персонализирате по ваш вкус. Разполага и с подвижно колело.

По отношение на дизайна, той е с RGB осветление, 16,8 милиона цвята, със седем различни ефекта. Корпусът е направен по такъв начин, че когато работи, той има модел на животински печат. Формата е доста класическа и изградена, за да е удобна, независимо с коя ръка я използвате.

Мишката, която се обсъжда сега, е тази, която работи чрез блутут, което ще даде много добър сигнал. Това е оптичен модел и ще се справя добре на много видове повърхности. Разделителната способност може да бъде зададена от 100 до 10 000 dpi, ако е необходимо. Имайки предвид размерите от 12,1 x 81 x 41,2 mm, препоръчваме го за хора, които имат по-голяма дължина на дланта (над 19-20 см).

купи сега

 


5. Мишка Razer Lancehead Tournament Edition

Мишка Razer Lancehead Tournament EditionТази Razer мишка е посветена на геймърите, тъй като тя се предлага с RGB осветление и допълнителни бутони отстрани и отгоре, които могат да бъдат програмирани, така че да можете да се наслаждавате на функциите, които използвате най-често. Общо имате девет бутона и колело за превъртане.

Това устройство е оптично, като е съвместимо с много видове повърхности. Той има максимална разделителна способност от 16 000 dpi, която може да се регулира според вашите нужди. Сигналът ще бъде много добър, тъй като връзката се осъществява по кабел, имащ дължина 2,1 m.

По отношение на дизайна, говорим за мишка с черен корпус, който има доста класическа форма. Тя е както за десничари, така и за левичари и има размери 117 х 71 х 38 мм. Това означава, че е подходяща за хора със средна дължина на дланта (18-20 см). Тежи около 110 грама.


Предимства

 • Това е оптична мишка, препоръчана на геймърите, която предлага много добър сигнал, поради кабелната връзка
 • Има девет програмируеми бутона и колело за превъртане
 • Има разделителна способност до 16 000 dpi и RGB осветление, за да бъде привлекателна

Недостатъци

 • Дължината от 117 мм може да бъде доста голяма за хора с малко по-малка длан, до 18 см.

купи сега

 


6. Мишки Razer Basilisk

Мишки Razer BasiliskBasilisk е Razer мишка, посветена на геймърите. За да им позволи да се насладят на качествени функции, тя е оборудван с: осем бутона (някои програмируеми), RGB LED осветление и максимална разделителна способност от 16 000 dpi. За да промените чувствителността за период и да имате много бързи и прецизни движения, тя е оборудвана с подвижен DPI.

Това е оптична мишка, а връзката между нея и желаното устройство се осъществява чрез кабел, поради което ще имате много добър сигнал. Тя е черна, а логото на компанията може да се види цветно, в зависимост от нюанса на светлината.

Това е доста голямо устройство, с размери 124 х 75 х 43 мм, което ни кара да го препоръчваме на хора, които имат по-дълга длан (над 19 см). Предвид формата си, това устройство ще бъде полезно само за десничарите. Този модел  струва доста, така че подгответе малко по-голям бюджет.

купи сега

 


7. Мишка Logitech Proteus Spectrum

Мишка Logitech Proteus SpectrumТърсите най-добрата игрална мишка? Ако отговорът ви е да, помислете за тази покупка. Мишката има изключително добра резолюция, до 12 000 dpi, за да бъде възможно най-точна. Това може да се зададе от 200 dpi. Устройството има единадесет бутона, необходими за стартиране на команди, и колело за превъртане. Това е оптичен модел с кабел и USB интерфейс, като е подходящ за оптични видове компютър или лаптоп.

По отношение на дизайна, тази игрална мишка има ергономична форма, малко по-различна от класическите модели, за да бъде удобна дори при продължителна употреба. Освен това е оборудвана с RGB осветление, може да бъде персонализирана във всеки цвят, който ви харесва, а също така и в интензитета, подходящ за вас. Вляво отдолу е логото на марката.

Размерите на модела са малко по-големи от нормалните, 40 x 132 x 75 cm. Теглото е 121 грама. Той е направен от пластмаса, а отстрани има удобни гумени вложки, които ще бъдат полезни при изпотяване на пръстите. Цената й е доста висока, но справедлива. Доставя се безплатно, така че не изисква допълнителни разходи.

 Предимства

 • 12 000 dpi е резолюцията на тази мишка от Logitech, която осигурява много добра точност за геймърите и извън нея.
 • Тя има единадесет бутона, които могат да бъдат настроени да реагират бързо на командите, които често използвате.
 • Тя има ергономична форма, която няма да ви създаде болка в китките / пръстите при продължителна употреба.
 • Свързва се с кабел с USB интерфейс, който не губи сигнал, както би могло да се случи с безжичните модели.

Недостатъци

 • Този модел струва доста, така че не всеки може да си го позволи.

купи сега

 


8. Мишки Logitech MX Master 2S

Мишки Logitech MX Master 2SЗа тези, които искат качествена мишка Logitech, препоръчваме този модел. Той е оптичен, който ще работи много добре на всички видове повърхности, включително стъкло, и е за стандартни дейности. За да можете да го използвате по приятен и полезен начин, ще имате на разположение брой от седем бутона. Може да се свърже или чрез Bluetooth, или чрез USB приемник. За захранване може да се зарежда от компютъра, с живот до 70 дни.

Моделът, който сега се обсъжда, има малко по-необичайна форма, в смисъл, че е по-висок от останалите класици, но това е добре, защото позволява по-естествено положение на ръката. Той е за хора с дясна ръка и има размери 126 x 48.4 x 85.7 mm. Така че, можете да го купите за себе си, ако имате малко по-голяма дължина на дланта, около 19-20 см.

По отношение на частта за разделителна способност, нейната максимална стойност може да бъде 4000 dpi. Прецизността е много добра, затова е качествен модел. Цветът е черен, а от лявата страна, в средата, е поставено логото на марката. Цената е доста висока, някои потребители смятат, че не си струва парите, ако не е с намаление от около 40-50%.

купи сега

 


9. Bluetooth мишка HP Z5000

мишка HP Z5000Bluetooth мишката обикновено е опцията, закупена от хора, които притежават лаптоп и не се нуждаят от високоефективен модел. Този, от HP, е в предпочитанията на много хора, особено като се има предвид, че изглежда много фин и елегантен – тъмно сив, с хромирани вложки.

Мишката има много малки размери, 101,7 х 64,6 х 25 мм, които могат да се използват удобно от хора, които имат по-малка длан (под 17 см). Ако имате по-голяма, ще трябва да използвате върховете на пръстите си, което не е приятно. Може да се използва както от десниари, така и от левичари.

Свързва се много лесно, като не се нуждае от USB приемник, а от Bluetooth технология. Следователно, той не е кабелен модел и няма да бъде достатъчно удобен за геймърите, например. Той има много фино колело за превъртане и два бутона, които не са видимо разделени, което може да доведе до едновременно натискане в някои ситуации.

купи сега

 


10. Мишки Logitech MX Anywhere 2S

Мишки Logitech MX Anywhere 2SТърсите подходяща мишка Logitech за използване в стандартни дейности (Интернет, филми, проекти и т.н.)? Виждали ли сте този модел? Той е оптичен, който ще осигури движение на качеството дори на повърхности, изработени от стъкло. За да сте свързани с определено устройство, използвайте приемник, който трябва да бъде включен към USB порт или Bluetooth технология. Обхватът е 10 метра.

Що се отнася до резолюцията, това устройство може да има до 4000 dpi, което означава, че ще осигури качество на всички видове екрани и добра точност. Тази Bluetooth мишка не изисква класически батерии, за да работи, но се зарежда с помощта на микро-USB кабел, който осигурява до 70 часа работа.

Този модел има обикновен дизайн. Той е черен, има седем бутона / въртене и размери 100,3 х 61,6 х 34,4 мм, поради което го препоръчваме на хора, които нямат длан по-дълга от 17-18 см.

купи сега

 


11. Оптична мишка ASUS WT465

мишка ASUSСега обсъждаме оптична, безжична мишка, която ще ви улесни да давате команди на вашето устройство, ако сте класически потребител. Не изненадва с резолюция , която да е посветена на геймърите, тя е само 1600 dpi. Това обаче е достатъчно за основните дейности. Интерфейсът на тази мишка е безжичен, както казахме по-горе, като връзката между него и компютъра / лаптопа се осъществява с малък USB приемник, поставен в такъв порт.

Мишката е малка – 106 x 39,5 x 75,6 см, но е удобна за използване. Тя е черна, като е много практична, има ергономичен дизайн, изработена е от пластмаса и има гумени части отстрани, за да бъде още по-удобна за използване. Този модел има четири бутона (щракване с десен бутон, натискане на левия бутон, клавиши за интернет напред и назад) и колело за превъртане, така че можете да го използвате възможно най-просто.

Тази мишка също има начин да спести батерията, защото след определен престой (5 минути), тя се заключва. Проблемът с нея е, че е доста шумна при кликванията, ако вземем мненията, оставени от някои купувачи на сайта за покупки. Цената е доста малка, достъпна дори когато не е в промоция.


Предимства

 • Това е оптичен модел с безжичен интерфейс, така че не е нужно да се снабдявате с допълнителен кабел.
 • Той разполага с гумени вложки отстрани, за да увеличи комфорта.
 • Той автоматично се изключва след 5 минути бездействие, което води до удължен живот на батерията.
 • Това е артикул, за който няма да плащате много, като цената е достъпна.

Недостатъци

 • Малко по-чувствителните купувачи забелязват, че при натискане на бутоните се чува шум, който може да бъде доста смущаващ.

купи сега

 


12. Мишки ADATA XPG INFAREX M10

Мишки ADATA XPG INFAREX M10Геймърите, които търсят качествена оптична мишка, на достъпна цена, трябва да обърнат внимание на този модел. Той използва проводник за предаване на сигнала към определено устройство, което е идеално за геймърите. Той има общо шест бутона, колело за превъртане и RGB осветление на логото.

Той ще работи прецизно и качествено, с резолюция до 3200 dpi. Той е доста обемист модел, като е подходящ за тези с по-голяма длан (120 х 68 х 35 мм). Бутоните са разположени така, че да са удобни.

Този пакет включва и подложка за мишка. Изработена е от устойчив на надраскване материал и има противоплъзгаща основа, за да се използва в най-добри условия. Този модел има RGB осветление, размери 350 х 250 х 3,6 мм и е свързан към компютъра чрез USB кабел.

купи сега


13. Mишки Microsoft Mobile 3600

Инсталирането на безжична мишка на Microsoft е много просто, поради което много хора избират модели от тази марка. Например, сега обикновено се обсъжда по следните причини: той е достъпен и справедлив, това е оптичен модел, може да бъде свързан чрез Bluetooth или с USB приемник.

Дизайнът е този, който позволява използването му както с дясната, така и с лявата ръка, което е много приятно и практично. Размерите на тази мишка на Microsoft са 95 x 57 x 40 mm, поради което ще бъде удобно за тези с длан по-къса от 17 cm. Той е син, с черни вложки.

Това устройство има три бутона и колело за превъртане с четирипосочна навигация и се предлага в пакет с резолюция до 1000 dpi. Захранването се извършва с помощта на батерия AA. Съотношението между цена и качество е справедливо.

купи сега

 


14. Безжична мишка Lenovo 300

Ако не сте геймър, а класически потребител на лаптоп / компютър, тази безжична мишка може да се окаже подходяща за вас. Това е оптичен модел, който се свързва много лесно, с помощта на малък USB приемник, който трябва да бъде поставен в такъв порт, като всичко е възможно най-просто и бързо.

За да можете да го използвате точно, може да достигне разделителна способност от 1000 dpi. Формата е приятна, подходяща за вас, независимо каква е основната ви ръка. Ако вземем предвид размерите 98 x 32 x 56 mm, можем да кажем, че ще бъде наистина удобно за хора с длан по-малка от 17 cm.

Моделът е черен, има два бутона и колело за превъртане. Ще го закупите лесно, дори и да нямате много пари, защото той не струва много. Някои хора смятат, че е доста шумен, което понякога е неприятно. За да го захранвате, се нуждаете от батерия AA.

купи сега

 


15. Мишки SteelSeries Rival 110

Мишки SteelSeries Rival 110Този продукт се счита от някои геймъри за една от най-добрите мишки, които могат да бъдат закупени на достъпни цени. Той има много добра резолюция от 7200 dpi, за да отговори на нуждите на най-взискателните купувачи. Той има  шест бутона, плюс колело за превъртане, за да направите всичко възможно по-лесно и приятно.

Тази мишка SteelSeries е оптичен модел, който използва кабелна технология за свързване към компютъра или лаптопа, който използвате, като интерфейсът е USB. Дължината на кабела е 2 метра, а купувачите често са на мнение, че изглежда доста крехка. Повърхността е изработена от пластмаса, без гума отстрани, както при много модели. Присъствието му може да бъде полезно, защото при употреба не бихте се изпотили толкова бързо.

Цветът й е черен и има RGB LED осветление както на превъртане, така и на лого. Сенките могат да се променят както искате, но интензитетът не. Размерите са 120,6 х 68 х 38,12 мм, а теглото е 87,5 грама. Цената е много достъпна за това, което предлага този продукт, а транспортът струва до 15 лв.


Предимства

 • Той има много добра разделителна способност от 7200 dpi, подходяща за игри или усъвършенствана графика.
 • Осветена е с RGB светодиоди, цветът може да се променя според предпочитанията, на повърхността на логото и колелото.
 • Свързва се с помощта на USB кабел, който е с дължина 2 метра и който спомага за много добър сигнал.
 • Той има щедри размери (120,6 х 68 х 38,12 мм) и приемливо тегло, за да бъде максимално удобен за използване.
 • Съотношението цена-качество е правилното.

Недостатъци

 • Интензитетът на светлината не може да се регулира.
 • Липсва гумата отстрани, което може да попречи на пръстите ви да се подхлъзнат, ако се потите.

купи сега

 

Ръководство на купувача

Търсите евтини мишки? Тогава трябва да знаете, че е добре да ги изберете, знаейки поредица от съществена информация, която ще ви помогне да направите разумна покупка. Помислихме кои могат да бъдат някои от най-важните критерии за подбор и ги представяме по-долу.

мишки

Предназначение

Искате ли стандартна мишка или игрална мишка ? Какви са разликите между двете?

Тези в първата категория са тези, които се използват от класическите потребители, които най-често имат два бутона (щракване с ляв и десен клик) и колело за превъртане. Те са с различни размери, могат да имат всякакви технологии (Wi-Fi, лазер, оптични и т.н.) и имат достъпна продажна цена.

Що се отнася до артикулите от втората категория, те лесно се разпознават по големия брой бутони. Те могат да бъдат програмирани да се използват за всякакви функции и да имат висока разделителна способност.

 

Тип на мишката

Има няколко варианта на мишката, които могат да бъдат различни в зависимост от това как са изградени и работят.

Механичен – Това е малко по-стара версия, издадена през 1970 г., която вероятно си спомняте, ако сте били на около 25, защото присъства на моделите от едно време. Днес те се срещат от хора, които не са актуализирали своите компоненти. Те не са толкова ефективни и дори не са произведени. Те могат да бъдат закупени само от втора ръка, от тези, които все още имат такива видове.

Оптични – артикулите, които работят със сензор от този вид, в момента са най-широко разпространени и инсталирането на оптична мишка е много просто, както всеки модел. Те работят върху много видове повърхности и могат лесно да бъдат разпознати чрез излъчване на червена светлина. Те са бързи и достъпни по отношение на разходите.

Лазер – това се забелязва на пръв поглед, тъй като те нямат светлина, а само малък инфрачервен сензор. Те имат много добра разделителна способност, над 1000 dpi, работят върху всякакъв тип повърхност, но имат малко по-високи цени.

Нетрадиционни – те са специални, защото са специално проектирани за хора с различни увреждания. Ето няколко примера: камера на мишката – проследява движенията на главата, движейки курсора по екрана според тях; мишка за крак – за хора, които не могат да използват ръцете или главата си; палмова мишка – има само два бутона и е лесна за използване.

Връзка с компютър / лаптоп

Може да се извърши по следните начини:

Безжична връзка – е подходяща опция за хора, които искат вече да не зависят от кабел, за да използват такова устройство и имат по-голяма свобода на движение. Мишките могат да бъдат свързани или чрез радиовълна, и се изисква малък приемник, който е поставен в USB порта на устройството, към което искате да го свържете, или чрез Bluetooth. Външният им вид е много приятен и се захранва от конвенционални батерии или микро-USB кабел.

По кабел това е избор, който най-често се среща сред геймърите, защото такива модели са по-бързи и не рискуват да имат проблеми със сигнала. Освен това не е нужно да се притеснявате, че батерията или устройството ви пречат на други сигнали. Те не изглеждат толкова хубаво и винаги зависят от кабел, но ако имате нужда от по-висока ефективност, трябва да преминете над тези подробности.

Кабелът може да бъде класически или прибиращ се, като последният се намира особено когато става въпрос за лаптопи.

мишки

Резолюция

Този критерий се измерва в dpi (точки на инч) и се отнася до чувствителността на устройството, като дава информация за разстоянието, което курсорът изминава, когато се премества по екрана.

На практика няма значение колко висока е резолюцията. Ако например е около 6000 dpi, това не означава, че ще използвате тази стойност. Може дори да не ви трябва. Важното е да имате възможност да го коригирате. В някои случаи ще ви трябват 300-400 dpi, в други 800-900 или дори повече. Този аспект трябва да се вземе предвид особено за геймърите, тъй като изискванията могат да се различават от една игра към друга.

 мишки

Дизайн

Важно е да обърнете внимание на това как изглежда най-добрата мишка за вас. Може да преброим следните подробности:

Форма – тя трябва да бъде внимателно подбрана, особено когато става въпрос за игри и искате да си купите модел с много бутони. Тя трябва да бъде проектирана по такъв начин, че да ви позволи бърз достъп до всеки бутон и да не се уморите от дългосрочна употреба.

Ако искате стандартен модел, за използване на работа, той ще има класическа форма, а размерът може да е различен, в зависимост от това колко голяма е дланта ви. Например, ако последният е по-малък от 17 см, препоръчваме устройство с дължина до 10 см. Ако е около 17-19 см, имате нужда от дължина на мишката около 11 cm. В случай, че размерът на дланта ви е по-голям от 19-20 см, насочете вниманието си към варианти от около 12 cm. Идеята е да я поберете в дланта си възможно най-добре.

В случай, че сте левичар, вие също обръщате внимание и на  това. Има модели, направени специално за такива хора, които са направени и по такъв начин, че да могат да се използват от десничарите.

Цвят – това е аспект, който зависи от вашите предпочитания. Има широка гама по отношение на нюансите и няма да е трудно да намерите този, който е подходящ за вас.

Бутони

Всяка мишка има определен брой бутони. Всички ще имат двата основни бутона, както и колело за превъртане. В някои варианти ще можете да намерите бутони за напред / назад, което може да бъде особено полезно, настройка на DPI и т.н.

Повечето бутони присъстват за игровите модели. Те дори могат да имат десет допълнителни клавиша , които могат да бъдат програмирани, така че да имате преки пътища. Но някои смятат, че повече от шест са донякъде безполезни, защото те ще бъдат по-трудни за използване, но и за запомняне. Сега, това зависи от това, което предпочитате и особено от какво имате нужда.

Ако сте прочели този текст и имате цялата съществена информация, няма да ви е трудно да изберете евтини и добри мишки. Помислете защо се нуждаете от такова устройство и потърсете това, което ще отговаря перфектно на вашите нужди.

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.