18 най-добри рутери

Бъди винаги онлайн както в дома си, така и в офиса

4.6/5 - (5 гласа)

Става все по-важно да имате добри рутери у дома. Вече не става въпрос само за това да свържете телефона и компютъра си с Wi-Fi. В днешно време имате нужда от добър рутер, за да максимизирате скоростта на интернета си и да свържете всичките си умни (смарт) устройства у дома.

Мислите ли, че е време да си купите нов рутер, по-мощен от този, който сте имали? Или може би сте в ситуацията да закупите такова устройство за първи път? Е, следният списък включва серия от топ продукти, които лесно и бързо можете да вземете във ваше притежание чрез онлайн поръчка.

Българският пазар е много разнообразен по отношение на тези продукти, поради което решихме да направим селекция, която включва най-популярните от тях.

 

Модели рутери, препоръчани за вас

1. Безжичен рутер Tenda AC9

рутер Tenda AC9Не е много трудно да намерите евтин и добър рутер, ако изберете модел на Tenda. Този, за който говорим сега, е съвместим със стандарта 802.11 AC, но също и с по-старите. Това ще позволи бързо изтегляне и скорост на качване, защото това е двулентов модел, с две честоти, едната от – 2,4 GHz, а другата от – 5 GHz.

По отношение на скоростта на проводника, ние говорим за Gigabit Tent Router, който може да достигне скорост до 1200 Mbps, ако имате необходимия кабел. Скоростта на пренос на Wi-Fi е 300 Mbps в диапазона 2,5 GHz и 900 Mbps в обхвата от 5 GHz. Сигурността на данните се осигурява от серия от стандарти, които ще осигурят повишена защита – WEP, WPA и WPA2-PSK.

Този рутер е снабден със сървър за печат, за да бъде полезен за споделяне на документи на принтера, а също така има и USB порт. В случай че искате да добавите външно устройство за съхранение. Той е с размери 226 х 179,5 х 76,6 мм, има две антени за улавяне на сигнала и е черен. Монтира се във вертикално положение, с помощта на опора. Той е оборудван с четири LAN слота и една WAN.


Предимства

 • Това е качествен рутер, който може да ви предложи висока скорост, когато става въпрос за използване на Wi-Fi мрежата
 • Той е оборудван със стандарта 802.11 AC и има две ленти, които могат да достигнат 300 Mbps, съответно 900 Mbps.
 • Сред характеристиките му е USB порт, полезен за външни устройства за съхранение.

Недостатъци

 • За да се наслаждавате на безжичната Gigabit, имате нужда от специален кабел, който за съжаление не е включен в пакета за покупка.

купи сега

 


2. Рутери TP-Link TL-WR940N

Рутери TP-LinkАко сте избрали интернет абонамент, който няма много висока скорост, защото не се нуждаете от кой знае какво и искате да купите подходящ рутер, препоръчваме го. Той има стандарта WiFi 802.11 N и има честотна лента 2.4 GHz, която може да има скорост на предаване до 450 Mbps.

За да предаде сигнала по най-добрия възможен начин, рутерът е оборудван с три антени, които могат да се накланят в различни посоки. Той не е много ефективен по отношение на основните функции, тъй като няма USB порт, няма 3G / 4G или Print Server. Сигурността се извършва с помощта на WEP, WPA и WPA2 протоколи, така че е доста добра в това отношение.

Размерите на рутера са 200 x 28 x 140 mm. Това е черен модел, много е практичен. Отзад ще намерите четири LAN порта и един WAN. Цената му е много достъпна.

купи сега

 


3. Рутери Tenda AC10

рутер Tenda AC10Сега от Tenda обсъждаме безжичен рутер Gigabit, който ще бъде полезен в домове с повече потребители, където се използва качествен Интернет, с по-висока скорост. Той използва две честотни ленти, 2,4 GHz и 5 GHz, за да може да предложи скорост на предаване съответно 300 Mbps и 867 Mbps. Използваният Wi-Fi стандарт е 802.11 AC, но той е съвместим с по-старите.

Четирите антени ще помогнат за извеждане на сигнала в различни области, а четирите LAN порта ще помогнат за свързване на няколко компютъра или различни устройства, които изискват кабелна връзка (например камери за наблюдение). Той не е модел с Print Server, нито позволява използването на Интернет чрез картата или модема, без 3G / 4G или USB порт.

По отношение на сигурността са използвани протоколите: WPA-PSK / WPA2-PSK и WPA. Размерите на рутера са 220 х 141,5 х 49 мм, а теглото е само 0,350 кг.

купи сега

 


4. Рутер TP-Link Archer C2

рутер TP-Link Archer C2Искате ли да купите рутер на добра цена? Какво ще кажете за този модел? Принадлежи на TP-Link, известен с качествените артикули, които произвежда. Той се предлага в комплект със стандартен Wi-Fi 802.11 AC, който ще може да ви предложи високоскоростен интернет (Gigabit), ако, разбира се, имате абонамент, който ви позволява да го направите.

Изпълненията на това устройство се дават и от двете честотни ленти – 2,4 GHz и 5 GHz. Първата от тях може да достигне скорост от 433 Mbps, а втората със скорост 450 Mbps, което е достатъчно за всеки дом, дори ако има няколко потребители. Сигналът е качествен, възможен с помощта на три антени, които могат да бъдат ориентирани в желаните посоки.

Сигурността се осигурява от протоколите WEP, WPA и WPA2-PSK. Размерите на модела са 230 х 144 х 35 мм, а цветът му е черен. Той не е оборудван с USB порт, но има и други видове функции, като например мрежа за гости (достъп за гости) или родителски контрол . Има четири отвора за LAN и един за WAN.


Предимства

 • Препоръчваме това устройство, тъй като предлага високоскоростен интернет, благодарение на това, че е двудиапазонен.
 • Предлага скорост от 433 Mbps в диапазона 2,5 GHz и 450 Mbps в 5 GHz обхвата.
 • Той има най-съвременния Wi-Fi стандарт, 802.11 AC, който е много бърз.

Недостатъци

 • Липсва USB порт, който да ви позволи да свържете модем към Интернет или да добавите външни устройства за съхранение, като NAS.

купи сега

 


5. Рутери TP-Link TL-WR841N

рутер TP-LinkАко имате малък апартамент, в който искате да се насладите на Wi-Fi сигнал, рутер като този може да е всичко, от което се нуждаете. Но само ако имате интернет абонамент, който не може да надвишава скорост на трансфер от 300 Mbps, тъй като това е максималната стойност от тази гледна точка, тя е способна поради честота от 2,4 GHz.

Добре е да внимавате да нямате наоколо устройства, които биха могли да пречат или много дебели стени, тъй като не е много силен модел. Стандартът за Wi-Fi е 802.11 N. Протоколите за сигурност, използвани в този модел, са: WEP, WPA, WPA2.

Това устройство е оборудвано с две антени, които могат да бъдат насочени в различни позиции, има размери 192 х 130 х 33 мм и е бяло. Отзад ще намерите четири LAN входа и един WAN, захранващ порт, но също и бутони за включване / изключване, сигурност и рестартиране. Цената е много достъпна.

купи сега

 


6. WiFi рутер ASUS RT-AC5300

рутер ASUS RT-AC5300ASUS RT-AC5300 е WiFi рутер, който просто ще ви удиви със своите функции. Удивителното при него е, че той предлага ултра бърз интернет, който ви позволява да изберете най-добрия абонамент и да имате качество дори в компания с много служители, които използват мрежата.

Това е модел със стандарт Wi-Fi 802.11 AC, който може да достигне скорост от 5334 Mbps, в три диапазона – 1000 Mbps, 2167 Mbps и 2167 Mbps. Този Gigabit рутер има осем външни антени, за да има силен сигнал в цялата къща / компания. Той има четири LAN порта, един WAN порт, два USB (съответно 2.0 и 3.0). Предлага и ключови функции като: 3G / 4G споделяне, споделяне на файлове, споделяне на принтер и архивиране на Mac.

Сигурността се осъществява чрез съвременни протоколи, които позволяват висока сигурност на данните (WEP, WPA2-PSK, WPA-Enterprise, Radius, WPS). Размерите на този рутер са 245 х 245 х 65 мм. Проблемът може да бъде, че това е много скъп модел, в сравнение с огромното мнозинство устройства на пазара. Но като се има предвид горното – определено си струва  парите.


Предимства

 • Това е много добър вариант за компании и домове, където наистина е необходим високоскоростен интернет.
 • Той използва стандарта Wi-Fi 802.11 AC, има три ленти, които могат да достигнат скорост от 1000 Mbps и 2167 Mbps (x2).
 • Има два USB порта и е оборудван с осем антени, които могат да предават сигнала.

Недостатъци

 • Това е модел, който е трудно достъпен за хора, които не желаят да харчат много за рутер, както и ненужна инвестиция за класическите потребители.

 

купи сега

 


7. Рутери TP-Link TL-WR1043N

рутер TP-Link TL-WR1043NАко искате оптичен рутер, който ви позволява да използвате безжичния интернет на множество устройства, това може да бъде доста приличен вариант. Той ще ви даде възможност да се насладите на високоскоростен трансфер. Това е модел Gigabit, с честотна лента от 2.4 GHz, която може да достигне скорост на предаване от 450 Mbps и 802.11 N стандарт.

Този WiFi рутер има три антени, които дават много високо покритие, така че можете да улавяте сигнала навсякъде в къщата си. Също така е добър на тема сигурност, с WEP, WPA и WPA2 протоколи. Ако се чудите за възможността да го използвате за интернет чрез модем или карта, отговорът е не.

На гърба ще забележите, че има четири LAN порта и един WAN, захранването и бутоните за сигурност, стартиране и нулиране. Той е черен и има размери 225 х 148 х 33 мм.

 

купи сега

 


8. Рутер ASUS RT-AC68U

рутер ASUS RT-AC68UИскате ли високоефективен WiFi рутер, който можете да използвате не само у дома, но и с компания с много служители, които се нуждаят от такъв сигнал? Е, може да ви е необходим точно този модел. Той има стандартен Wi-Fi 802.11 AC и има две честотни ленти.  Едната е с честота 2,4 GHz и максимална скорост 600 Mbps, а другата от 5 GHz, с максимална скорост на предаване 1300 Mbps, за да ви позволи да се наслаждавате  на бързи трансфери и заредени страници за нула време.

Това е безжичен рутер Gigabit, който има и ключови функции, които си струва да се запомнят и оценят: 3G / 4G, Print Server, USB портове (2.0 и 3.0). Той използва най-модерния 802.11 AC Wi-Fi стандарт, а всичко, от което се нуждаете, е интернет абонамент, който ви позволява да го използвате с пълен капацитет.

Не се притеснявайте за сигурността, тъй като тя е подсилена от WEP, WPA, WPA2 и WPS протоколи. Вие също трябва да зададете силна парола и всичко ще бъде наред. По отношение на LAN и WAN портовете, всичко е същото като на класическите модели (4 x RJ-45 – LAN; 1 x RJ-45 – WAN).

 

купи сега

 


9. Рутери Tenda AC10U

рутери TendaКогато използвате както жичен, така и безжичен интернет, се нуждаете от рутер за оптични влакна, който е в състояние да даде много добра работна скорост и в двата варианта, какъвто е този модел. Той е двудиапазонен със скорост на предаване 300 Mbps в честотния диапазон 2.4 GHz, 867 Mbps в 5 GHz обхвата и Wi-Fi 802.11 AC стандарт.

За да използвате външни устройства за съхранение, ще имате на разположение и USB 2.0 порт. Ако се интересувате от информация за сигурност, разберете, че имате серия от протоколи, които ще защитят вашите данни: WPA-PSK, WPA2-PSK, WPA / WPA2.

Този рутер има четири антени, които позволяват качествено предаване на сигнала, той е черен на цвят, има размери 220 х 141,5 х 49 мм и тежи 0,350 кг. Той има три LAN порта и един WAN. Цената му е достъпна.

 

купи сега

 


10. Рутери Tenda N301

рутери Tenda N301Нямате много голям бюджет и искате да анализирате някои рутери на добри цени? След това вижте детайлите на този продукт. Казваме ви от самото начало, че не бива да очаквате, че той има много добри характеристики, защото в крайна сметка това е евтин, но приличен модел. Той използва стандарт 802.11 N, който не е най-новият, така че не предлага най-високата скорост.

Честотата, която използва, е 2,4 GHz, а максималната скорост на предаване е 300 Mbps. Освен това има две антени, които помагат за предаване на сигнала. Можете също да се свържете с интернет или други външни устройства, с три LAN порта. Имате и WAN за основния кабел.

По отношение на сигурността протоколите WEP, WPA, WPA2 и WPS ви дават необходимата сигурност. Това не е модел, който има 3G / 4G, Print Server или USB порт. Размерите са 127,4 х 90,5 х 26 мм, като е много компактен модел. Цветът му е бял.

 

купи сега

 


11. Gigabit рутер TP-Link Archer C7

рутер TP-Link Archer C7За тези, които имат високоскоростен абонамент за интернет и искат безжичната връзка да работи бързо, препоръчваме този Gigabit рутер. Принадлежи към марката TP-Link и използва стандартен Wi-Fi 802.11 AC. Това е двулентов модел, на честота 2.4 GHz със скорост 450 Mbps, а на 5 GHz – 1300 Mbps.

За да не се притеснявате за сигурността, се използват серия от протоколи, които ще запазят вашите данни – WEP, WPA, WPA2. За да се насладите на добавянето на външни устройства за съхранение (NAS например), този модел разполага и с USB порт. Освен това има вградена технология за сървър за печат, за да използвате принтер по възможно най-простия начин.

По отношение на начина, по който изглежда този рутер на TP-Link, той е черен и има размери 243 х 160,6 х 32,5 мм. Освен това има три антени, които могат да бъдат насочени в различни посоки, където искате по-добър сигнал, четири LAN порта и един WAN.

 

купи сега

 


12. Рутери ASUS AC1200G Plus

рутер ASUS AC1200G PlusGigabit рутер като този от ASUS може да бъде подходящ за вашия дом, ако имате абонамент, който ви позволява да използвате интернет с по-висока скорост. Той използва 802.11 AC Wi-Fi стандарт и има две честотни ленти. Първият от тях е класическият, присъстващ на всички модели, 2,4 GHz. В този случай той може да достигне скорост от 300 Mbps. Вторият е по-мощен, 5 GHz и може да достигне до 867 Mbps.

Това устройство има четири антени, поради което то има широк обхват и излъчва силен сигнал за ползване на Wi-Fi в цялата къща. WEP, WPA-PSK / WPA2-PSK, WPA / WPA2 са протоколите за сигурност, които използвате, така че няма да се притеснявате за кражба на данни.

Ако се интересувате от основните функции, които има, добре – имате USB порт, но също така и технология Print Server. Освен това е оборудван с LAN (x4) портове, но също и WAN (x1). Той няма 3G / 4G, така че не можете да го използвате за вашата SIM карта или модем. Той е черен и е с размери 207 х 148 х 35 мм.

 

купи сега

 


13. Рутер ASUS RT-N12-D1

рутери ASUSАко искате качествено устройство от ASUS, рутер като този може да бъде добър избор, в случай че използвате интернет на класическо ниво и имате абонамент, който позволява скорост до 300 Mbps (защото на това може да достигне) с една честотна лента, тази от 2,4 GHz.

Това не е модел, който ви позволява да добавяте външни устройства за съхранение (без USB), да използвате Интернет чрез модем или карта (без 3G / 4G) или да използвате принтера по по-прост начин (липсва технология Print Server), но той е този, който можете да използвате строго за кабелна и безжична връзка. Разполага с четири LAN порта и един WAN. Освен това има две антени, за да има по-широк обхват.

Протоколите за сигурност, присъстващи в този модел, са WEP, WPA, WPA2 и WPS. Размерите на рутера са 179 х 128 х 28 мм, като цветът му е черен. Цената му е достъпна.

 

купи сега

 


14. Рутери ASUS RT-AC53

рутери ASUS RT-AC53RT-AC53 е гигабитен рутер ASUS, подходящ за домове с множество потребители или използване на по-бърз интернет абонамент. За да работи всичко възможно най-добре и плавно, той ви осигурява две честотни ленти, съответно 2,4 GHz и 5 GHz. С тях можете да достигнете доста висока скорост (300 + 433 Mbps).

По отношение на стандарта Wi-Fi, който също е много важен за бърз интернет, той е 802.11 AC. За да сме спокойни и по отношение на сигурността на данните, използваните протоколи са: WEP, WPA2-PSK, WPA-PSK, WPA / WPA2 – Enterprise. Този рутер също има три антени, за да разшири обхвата, но нищо не е посочено по отношение на основните характеристики.

Той е доста лош вариант по отношение на съществуващите портове, тъй като има само два LAN слота и един WAN. 320 x 190 x 35 mm са размерите на този продукт и цветът му е черен.

 

купи сега

 


15. 4G рутер TP-Link TL-MR3020

рутери TP-Link TL-MR3020Не би ли било удобно да използвате устройство, което предоставя сигнал към Интернет за повече хора, когато не сте изтеглили оптични влакна? Е, в такива ситуации преносим рутер като този може да ви бъде от полза. Той има 802.11 N безжичен стандарт, който не е изключително мощен, но е достатъчен, за да се използва за прилична скорост.

Този модел 4G рутер има честотна лента 2,4 GHz, която работи със скорост до 150 Mbps. Освен това има USB порт, в който може да бъде вмъкнат интернет модемът и дори има слот за WAN / LAN, ако искате да го свържете към интернет мрежа. Той няма слот за SIM карта, а само модем.

За да се осигури сигурност на данните и да се избегнат злонамерени хора, използваните протоколи са WEP, WPA и WPA2. Това е много малък модел, с размери само 67 x 22 x 74 mm.

 

купи сега

 


16. Рутери TP-Link TL-MR3420

рутери TP-Link TL-MR3420Ако оценявате продуктите на TP-Link, рутер като този би могъл да ви помогне, в случай че имате абонамент за интернет, който не надвишава скорост от 300 Mbps, която може да бъде дадена от 2,4 GHz обхвата, който има този модел. 802.11 N е използваният Wi-Fi стандарт, който е достатъчен за устройството.

Чрез този продукт можете да използвате и кабелен интернет, защото ще забележите, че има четири LAN порта и разбира се един WAN, за основния проводник. Ако искате, можете да използвате и модем, защото имате USB порт, който позволява това.

Отиваме по-нататък и говорим малко за сигурността. Той присъства на доста напреднало ниво, като използваните протоколи са WEP, WPA и WPA2. За предаване на сигнала на дълги разстояния, този модел е оборудван с две разглобяеми антени. Що се отнася до размерите, те са 174 х 30 х 111 мм, поради което са компактен модел. Цветът му е сив, с черни детайли.

 

купи сега

 


17. Рутер Huawei B315s

рутери Huawei B315sТози рутер Huawei е приличен модел, който ви предлага възможността да се насладите на интернет както по кабел, така и чрез модем или SIM карта. Той използва 802.11 N Wi-Fi стандарт и има честотна лента от 2.4 GHz, която може да достигне скорост на предаване до 150 Mbps.

Отзад на този модел ще забележите, че има две повърхности, покрити с капаци. Едната от тях е за антени, а другата е за SIM карта. В същото време ще видите, че имате три LAN порта, WAN слот, USB порт, един за захранване и бутона за нулиране.

Този SIM рутер има разширени протоколи за защита: WPA, WPA2, WPA-PSK, WPA2-PSK и WPS. Това е доста компактен модел, със следните размери: 139 x 186 x 46 mm. Продажната цена е доста висока, поради което мнозина не могат да си го позволят.

купи сега

 


18. Рутер Huawei B310

рутери Huawei B310Сега обсъждаме високо оценен рутер Huawei, защото той предлага много възможности за връзка: кабел, модем, SIM карта. На повърхността му можем да видим пет светлини: старт, мрежа, Wi-Fi / WPS, LAN / WAN и сигнал, но също така и дупки за: захранване, SIM карта, външна антена, LAN (x1), WAN (x1), телефон. Освен това има бутони за нулиране, включване / изключване и сигурност (WPS).

Използваният Wi-Fi стандарт е 802.11 N, а скоростите, които може да достигне, са 150 Mbps за изтегляне и 50 Mbps за качване. Този модел дори ви позволява да свържете стационарен телефон и може да работи във всяка мрежа, защото е декодиран.

Размерите на рутера Huawei B310 са 181 x 126 x 70 mm, а теглото му е 226 грама. Цената му не е много ниска, затова подгответе по-голям бюджет. Освен това вземете предвид таксата за доставка, която е по-висока от тази, която обикновено се намира при онлайн поръчките.

 

купи сега


Ръководство на купувача

В по-голямата част от домовете, свързани с Интернет, има и безжичен рутер, който позволява използването на мрежата на няколко устройства, без да е необходимо да има кабели или SIM карти с опции за данни. Пазарът е пълен с много повече и по-интересни модели, с различни цени и различни функции.

Всички искаме да купим най-добрите рутери за дома ни. Това не е възможно, ако не се информираме достатъчно, за да знаем какво да обмислим или ако не получим помощта на квалифициран човек. По-долу ще забележите серия от много важни критерии за подбор за такава покупка.

рутери

Wi-Fi стандарт

Това е много важна подробност, тъй като предоставя информация за скоростта на трансфер , но и за покритието, което има рутерът. Той е IEEE 802.11 и може да бъде в няколко варианта:

A, B или G – такива рутери са по-стари и на пазара няма да намерите модели, които имат само тези. Да, ще намерите съвместими с тях, заедно с по-нови и по-добри показатели.

N – това е най-често срещаният вариант, тъй като той обикновено се използва от хората, които използват интернет по класически начин, за да разглеждат различни сайтове. Рутерите от този тип имат честота от 2,4 GHz и могат да достигнат скорост на предаване от 300 Mbps. Те могат да имат няколко антени и да имат много добро покритие .

AC – също се намират под името dual-band . Устройствата, които имат този стандарт, всъщност имат две радиочестоти – обичайната 2.4 GHz, която може да има максимална скорост 450 Mbps и друга от 5 GHz, която може да достигне скорост от 1000 Mbps. Те са рутери, подходящи за онлайн игри, онлайн HD филми и всякакви приложения и сайтове, които изискват по-висока скорост на интернет, за да работят добре. Те са малко по-скъпи, а честотната лента от 5 GHz има по-малко покритие и може да възникнат  проблеми в случай на лош сигнал.

рутери

Скорост на трансфер

Тук имаме предвид скоростта, с която данните се прехвърлят от Интернет (WAN) в локалната мрежа (LAN).

Кабелната скорост има два стандарта, а именно: Fast Ethernet и Gigabit Ethernet.

Първият от тях може да достигне до 100 Mbps и се използва от класически потребители, които нямат твърде взискателни изисквания.

Втората е по-нова технология, която е в състояние да прави трансфери с скорост до 1000 Mbps. Така страниците ще се заредят много по-бързо, онлайн игрите няма да се сринат, а HD филмите ще се пускат гладко. Обикновено това е изборът на фирми или семейства с много потребители.

Имайте предвид, че Gigabit рутер е безполезен, ако нямате подходящ абонамент за интернет. Какъв би бил смисълът да инвестирате в модел, който ще може да позволява 1000 Mbps, когато получите само 100 Mbps от доставчика?

Тогава има скорост на Wi-Fi , което всъщност има значение на практика. Ще забележите, че много евтини и добри модели рутери имат 150 Mbps, 300 Mbps, 600 Mbps и така нататък.

Но ще има случаи, в които тези стойности ще бъдат много по-високи, като например 1900 Mbps, 2400 Mbps и т.н. Това е така, защото някои производители се позовават на кумулативните теоретични максимални стойности, които се изчисляват, като се добавят скоростите по двете ленти и се умножават по броя на едновременните MIMO (Multiple Input Multiple Output) потоци.

рутер

Сигурност

Важно е да направите всичко възможно, за да се предпазите от  вируси, хакери или потребители, които не трябва да са там, а далеч от вашата мрежа. По тази причина най-често имате на разположение следните протоколи:

WEP – по-стара технология, която се оказа не много ефективна, защото оставя потребителя доста уязвим към кибератаки, поради краткия ключ, който използва. Намира се особено в малки, лични мрежи, в които обикновено използваме евтин и добър рутер, с прилични функции.

WPA – в този случай удостоверяването се извършва на отделен сървър, а ключовете се генерират динамично, поради което нивото на защита се увеличава.

WPA2 – помага да се създаде защитена мрежа с натискането на един бутон. Той използва протокол за код на верига за съобщения, за шифриране и изисква най-модерното оборудване за работа.

рутери

Основни характеристики

Когато наистина искате да формирате поредица от мнения за най-добрите рутери, трябва да вземете предвид няколко подробности, които ги правят по-прости и приятни за използване:

USB порт – това е необходимо в случай, че вашата интернет връзка е осъществена с помощта на модем, който има този интерфейс. Ако такъв слот не съществува, няма да можете да се наслаждавате на безжична връзка в дома си.

Допълнителни WAN портове – някои модели рутери имат повече от един такъв вход, който използват в случай на проблеми с един от тях. За да ги разграничите от локалните мрежи, те обикновено са маркирани с различен цвят.

LAN портове – те ви позволяват да вмъквате кабели, за да изпращате безжичен сигнал до различни устройства, които не искате или не можете да изберете Wi-Fi. Като цяло има четири от тях.

Print Server – модели с тази функция ще ви помогнат лесно да използвате вашия принтер за споделяне на файлове с други системи, свързани към мрежата.

3G / 4G – тази подробност е полезна в случай, че искате да поставите в устройството си SIM карта, принадлежаща на мобилен доставчик, който ще ви предложи достъп до Интернет.

Скоба за стенен монтаж – ако възнамерявате да поставите продукта, който купувате по този начин, уверете се, че има необходимите отвори за него или специална скоба.

рутери

Дизайн

Тук цветът може да се брои, ако оставите рутера видим и искате той да се вписва добре с останалите предмети за декорация. Най-често тези устройства са черно-бели, така че интеграцията им няма да бъде толкова голям проблем. Черното е по-практичен нюанс, поради което много хора го избират.

Тогава размерите може да са важни за някои. Този аспект има значение, особено когато имате определено място, където искате да го поставите и пространството е малко ограничено.

рутер Това от наша гледна точка са най-важните идеи и детайли, които трябва да вземете предвид при закупуване на рутер.

Може да харесате също
1 Коментар
 1. […] Ако се интересувате от свързване на всичките ви интели… […]

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.