21 най-добри лазерни принтери

Лазерни принтери за вашия дом и офис

5/5 - (3 гласа)

Има много ситуации, при които са необходими многофункционални лазерни принтери  и липсата на такива опции води до опашки в центровете за копиране. Ако искате да купите устройство от този тип за вашия дом или за компанията, която имате, следвайте нашия списък по-долу, в който ви представихме някои много популярни марки и модели.

 

Мнения за най-добрите лазерни принтери

Когато възнамерявате да закупите определен продукт, списък на някои от най-популярните опции може да ви бъде от полза. Ако това, което искате да купите, е лазерен принтер, прочетете това ръководство.

 

Препоръчани модели принтери за Вас:

1. Цветен лазерен принтер Xerox Workcentre 6515

принтер Xerox Workcentre 6515Това устройство е многофункционално. Можете да го използвате не само за принтиране, но и за ксерокс, сканиране или изпращане на факсове. То има редица интересни и полезни функции: автоматичен дуплекс, ADF или възможност за сканиране директно от стика. Максималният формат, който приема е A4 и се препоръчва за около 50 000 работни цикъла на месец.

Ако желаете, можете да използвате този лазерен принтер както за цветни, така и за черно-бели страници, като съвместимите касети са посочени на сайта за покупки. Работи прилично, когато става дума за печат, със скорост от 28 стр. / Мин и резолюция 1200 x 2400 dpi. Сканирането се извършва със същата разделителна способност като копирането, по-точно при 600 x 600 dpi.

Този принтер има входна табла с капацитет 300 листа и изходна тава от 150 листа. Той е готов да работи за 27 секунди и е съвместим с много операционни системи от Windows, но също и Linux или Mac. Това е модел, който трябва да бъде поставен на фиксирано място, тъй като тежи 30,7 кг и е с размери 506 х 420 х 500 мм.


Предимства

 • Този лазерен принтер е многофункционално устройство.
 • Той също сканира, копира и изпраща факсове с полезни функции, което ви предлага приятно изживяване (ADF, автоматичен дуплекс).
 • Работи със скорост 28 ppm и резолюция 1200 x 2400 за списъци, съответно 600 x 600 за сканиране и копиране.

Недостатъци

 • Това не е компактен модел, който можете да съберете на бюрото,  заема голямо пространство (506 х 420 х 500 мм) и тежи много (30,7 кг).

купи сега

 


2. Принтери HP LaserJet Pro M181fw

HP LaserJet Pro M181fwHP е един от най-популярните производители за тези, които искат да купят най-добрите лазерни принтери. Този, за който говорим сега, е високоефективен, многофункционален модел, който има много добър капацитет на печат. Toва води до оптимална употреба дори в професионалната среда, поради следните характеристики: скорост на копиране – 16 стр. / Мин, капацитет на хартията – 150 входни листа и 100 изхода и 256 MB памет. Разделителната способност е много ценена, от 2400 x 600 dpi, за най-добра яснота.

Този принтер на HP LaserJet ви позволява да отпечатвате хартия A4, A5, A6 или B5 JIS в цвят и монохром. Що се отнася до формата на файла, той приема следните варианти: JPEG, BMP, PNG, TIFF и PDF. Той е съвместим с операционни системи Windows 7, 8, 8.1 и 10, но и с Mac OS 10.10-10.12. Полезните функции на този модел са: възможността за изпращане на факсове, дуплекс печат, многократно копиране, ePrint или безжично.

Размерите на този принтер са 42 x 38 x 34.12 см, а теглото му е 16 кг, така че ще трябва да намерите място, където да го поставите и да не е необходимо да го премествате твърде често. Консумативите са лесни за намиране, защото говорим за много добре известна марка, а съвместимите са посочени на сайта за покупки.


Предимства

 • Той има много добър капацитет на печат, което го прави лесен и бърз за използване – скорост на печат – 16 стр. / Мин., Капацитет на хартията 150 листа и 100 изхода, 256 MB памет.
 • Приема няколко хартиени формата (A4, A5, A6, B5 JIS), но също така има печатане / сканиране (JPEG, BMP, PNG, TIFF и PDF).
 • Позволява и цветния и черно-белия печат- можете да изберете най-подходящата опция, от която се нуждаете.
 • Можете дори да изпращате факсове, като използвате този модел, който е многофункционален.

Недостатъци

 • Не е подходящ за банери, плакати и т.н., тъй като максималният формат е A4.

купи сега

 


3. Многофункционален лазерен принтер Brother DCP-1510E

лазерни принтериBrother DCP-1510E е многофункционално устройство, което работи само монохромно. Можете да го използвате и за сканиране и за фотокопиране, но и за изпращане на факсове. Той е подходящ вариант за домове, но и за малки компании.  Като се препоръчва при натоварване не повече от 9000 страници / месец. Като консумативи се нуждае от тонер TN-1030 или DR-1030 от същата марка.

Скоростта, с която работи това устройство, е 20 ppm както за печат, така и за копиране. Разделителната способност, която предлага, е 2400 x 600 dpi за списъци и 600 x 600 dpi за ксероксиране и копиране. Входната тава отговаря на 150 листа, а на изхода 50, като препоръчителното тегло на листовете е 65-105 g / кв.м.

Този принтер може да се използва за страници в максимален формат A4, свързва се по кабел. И има LCD LED екран за лесно извършване на настройки. Той е съвместим с операционни системи Linux, Windows и Mac. Можете да го държите на бюрото, ако имате повече място, защото има следните размери – 340 х 385 х 255 мм. Тежи само 7 кг.


Предимства

 • Това е модел, който може да бъде полезен във всеки дом, но и в малки офиси, с малки размери, които можете да поберете и на бюро.
 • Има функции, които го правят приятен за използване – прилична работна скорост, добра разделителна способност, съвместимост с много операционни системи. А също и контрол чрез LCD дисплей или възможност за изпращане на факсове.

Недостатъци

 • Това е версия, която се предлага с монохромен режим на печат, така че няма да можете да го използвате за изброяване на цвета.

купи сега

 


4. Принтери Brother DCP-L2512D

принтер brother dcp l2512dАко искате качествен многофункционален лазерен принтер, добра идея би било да помислите за закупуването на този продукт.  Той има много добра цена спрямо качеството си. Освен факта, че печата, той ще ви предложи и полезни функции, като копиране (30 ppm, разделителна способност 600 x 600 dpi). И сканиране (1200 x 1200 dpi) или автоматичен дуплекс и се свързва с компютъра лесно, чрез  USB порт.

Този лазерен принтер Brother ви позволява да вмъквате 250 листа във входното пространство и 120 в изходната тава. Това означава, че можете да му дадете командата да отпечата това, което искате, без винаги да седите до него. Стандартният формат е A4, а режимът на печат е монохромен (черно-бял). Скоростта на печат е 15 и 30 стр / мин при резолюция 600 x 600 dpi.

Говорим за доста голям лазерен принтер Brother (410 х 398,5 х 272 мм) и тежък (10,3 кг), който трябва да бъде поставен на фиксирано място. Той е черен, лесно се интегрира и има елегантен външен вид. По отношение на консумативите – те са лесни за намиране, но имат доста висока продажна цена. Що се отнася до съвместимостта с операционните системи, ще можете да го използвате в Microsoft Windows, Mac, но и Linux. Точните модели са посочени на сайта.

купи сега

 


5. Лазерен принтер HP LaserJet Pro M15a

HP LaserJet Pro M15aПланирате ли да купите лазерен принтер на HP? Виждали ли сте това? Това е прост модел, който само печата  и има капацитет на вход от 150 листа и изходен капацитет от 100 листа. Теглото на използваните листове трябва да бъде между 65 и 120 g / кв.м. Това е модел, който може да се използва както на Windows, така и на Linux или Mac устройства. Можете да намерите точните подробности на сайта за покупки.

Този принтер ще бъде полезен само за черно-бял печат и има доста добра скорост от 18 стр. / Мин. Той предлага общ формат A4 и се свързва с USB кабел. Той има функцията на ръчен дуплекс, а настройките могат да се правят с помощта на LED LCD екран. За да работите, ви е необходим тонер HP 44A, който е малко по-скъп, но цената е справедлива. Препоръчителният обем на страницата е 1000 броя / месец.

Този модел е бял, поради което лесно ще се интегрира особено в модерни и елегантни офиси. Той има доста малки размери – 346 х 189 х 159 мм и тежи само 3,9 кг, като е лесен за работа при нужда. Цената на този артикул е много достъпна, а доставката е безплатна.


Предимства

 • Препоръчваме ви този лазерен принтер, защото той ви предлага качествен печат на достъпна цена, която ще можете да си позволите доста лесно.
 • В допълнение, той работи с доста висока скорост (18 ppm).
 • Лесно се контролира благодарение на LCD екран и е доста малък, за да не заеме много място на бюрото.

Недостатъци

 • С помощта на това устройство можете само да печатате , тъй като то няма функции за сканиране или копиране, както се случва с многофункционални модели.

купи сега

 


6. Принтери HP 135A

принтери HPАко се интересувате от монохромни щампи, разгледайте подробностите, свързани с този продукт. Това е принтер, който не само отпечатва, но има и функции за сканиране или копиране. Може да се използва с хартия с дебелина между 60 и 163 g / кв.м и максимален формат A4.

Това устройство се свързва към компютъра с USB кабел и след това необходимите настройки се извършват лесно, благодарение на LCD LED дисплей и бутони. Работи с доста добра скорост, 20 ppm. И с резолюции, достойни за оценяване – 1200 x 1200 dpi при печат, 4800 x 4800 dpi при сканиране и 600 x 600 dpi при копиране.

Този принтер се препоръчва за 10 000 страници на месец. Има входящ капацитет от 150 листа и изход 100 и е съвместим с Windows 7 и по-нови операционни системи. Размерите му са 424 x 406 x 253, а теглото му е 7,46 kg.

купи сега

 


7. Лазерни принтери HP LaserJet Pro MFP M477FDN

принтер HP LaserJet Pro MFP M477FDNТози продукт е многофункционален лазерен принтер, който може да бъде от реална употреба дори в среди, където има много голям обем на печат (максимум 50 000 страници на месец). Той ще позволи сканиране (21-26 ppm), копиране (27 ppm), но и изпращане на факсове. Това е модел, който може да бъде свързан към компютъра чрез USB кабел, но и чрез мрежата, така че да може да бъде използван от няколко души.

Този лазерен принтер на HP предлага голямо пространство на листа, а именно – 300 на входа и 150 на изхода. Приема хартии от 60-176 g / кв.м и е оборудван с функция ADF, с капацитет на подаване 50 листа. Скоростта на печат е много добра, 27 ppm (независимо от режима на печат – цветен, черно-бял), за да направите всичко възможно най-бързо. A максимално приетият формат е A4. Това устройство ще работи без проблеми на компютри с Windows (XP, Vista, 7, 8, 8.1, 10), но и на тези с Mac (OS x 10.7 или по-нови версии).

Настройките ще бъдат направени лесно чрез 4,3 инчов LCD дисплей. Размерите на принтера са 426 х 652 х 414 мм, а теглото му е 23,2 кг.  Това означава, че той ще заема щедро пространство и ще тежи доста. Той е съвместим с HP – 410A и 410X тонери, които са доста скъпи. Имайте предвид, че самото устройство струва доста и подгответе голям бюджет за покупката му.

купи сега

 


8. Монохромни лазерни принтери Brother HL 1110принтери Brother HL 1110

Търсите си по-малък принтер, който можете да държите на бюрото си, така че да е винаги под ръка? Тогава добра идея може да е тази, която е с размер само 340 х 238 х 189 мм. Тежи 4,5 кг, така че лесно можете да се справите. Той е бял, със сиви детайли, за да го интегрирате възможно най-лесно.

Това устройство е модел, който работи само монохромно, със скорост 20 ppm и резолюция от само 600 x 600 dpi. Но има прилични стойности, които ще ви дадат резултати, които си струва да оцените. За да го свържете с компютъра, се нуждаете от USB кабел, който е включен в пакета. Можете да работите с хартия в размер А4 и нямате налични множество функции като копиране, сканиране или изпращане на факсове.

По отношение на боравенето с хартия, входната тава ви осигурява пространство от 150 листа, а изходната тава е достатъчно просторна за 50 листа. Той е съвместим с операционните системи Windows XP Professional / Home / Vista / Server 2003 и изисква консумативи на Brother TN-1030 и DR-1030.

купи сега

 


9. Принтери HP LaserJet Pro MFP M28a

принтери HP LaserJet Pro MFP M28aЗа тези, които търсят монохромен лазерен принтер на достъпна цена, тази опция може да е подходяща. Въпросното устройство също има функции за копиране и сканиране, така че да може да се използва по-разнообразен начин, но и ръчен дуплекс, за по-опростен двустранен печат. Той позволява поставяне на 150 листа във входното пространство и има капацитет от 100 листа за изходната тава.

Ако се чудите каква скорост на печат има това устройство, е, тя е до 19 стр. / Мин., за да работи възможно най-бързо. Що се отнася до максимално приетия формат, това е класическият, A4. Принтерът, за който говорим сега, е съвместим със следните операционни системи: Microsoft Windows 7, 8, 8.1, 10 и Linux. За да работи, се нуждае от тонер HP 44A.

Този принтер е доста компактен, лесно се интегрира на всяко бюро – 264 x 360 x 197 mm; 5,4 кг и е бял с черни детайли. Максималният работен цикъл е 8000 страници / месец, но препоръчителният обем е само 1000 страници на месец. Връзката с желаното устройство се осъществява чрез USB 2.0 кабел.

купи сега

 


10. Принтери Brother DCP-1622WE

принтери Brother DCP-1622WEДали идеята за многофункционален принтер, който винаги имате под ръка на бюрото, ви кара да се усмихвате? Препоръчваме тази версия, която ще се предлага за 2000 страници на месец, в максимален формат А4, монохромна. Ако искаме да назовем още едно специално нещо за този модел, би било фактът, че той може да бъде свързан както по кабел, така и по Wi-Fi. Така че можете да отпечатате всичко, което искате, директно от телефона.

Скоростта на печат на този принтер е 20 ppm, а разделителната способност в този случай може да бъде 2400 x 600 dpi. Копирането се извършва със същата скорост, но с яснота от само 600 x 600 dpi. На това устройство можете да използвате хартия с дебелина най-малко 65 г / кв.м и най-много 105 г / кв.м. Контейнерът за съхранение на листи на входа е с вместимост 150 листа, а този за изход 50 броя.

Необходимите настройки се извършват с помощта на LCD LED екран (който е поставен в горната част) и бутоните. Този принтер е черен, с размери 340 х 255 х 385 мм и тежи 7,2 кг. Той е съвместим с операционни системи Windows и Mac.

купи сега

 


11. Цветни лазерни принтери със скенер OKI MC363DN

принтери OKIАко сте един от хората, които искат да купят лазерен принтер, цветен, със скенер, копирна машина и факс, това многофункционално устройство може да бъде една от подходящите опции за вас. Това е много високоефективен модел, който ви дава възможност да запазите 880 листа във входното пространство и 150 в изходното пространство. Като освен това разполага и с ADF с капацитет на подаване 50 листа. Теглото на хартията трябва да бъде между 64 и 176 g / кв.м, за да функционира правилно.

Този цветен лазерен принтер има скорост на печат от 30 стр. За монохромни листове и 26 за цветни листове, като същите данни са валидни за копиране. Общият формат е A4 и е оборудван с полезни ключови функции като: автоматичен дуплекс, LCD екран и мрежова връзка. Той е съвместим с операционни системи от Microsoft Windows, Linux, но и Mac.

За този мултифункционален принтер ще трябва да намерите голямо пространство, в което да го поставите и не е препоръчително да го премествате, защото той е с размери 509 x 427 x 444 мм и тежи 27 кг. Съвместимите консумативи са посочени на сайта за покупки. Цената им е доста висока, но продължителността на живота също е висока.

 

купи сега


12. Лазерни принтери Brother HL-1222WE

принтери Brother HL-1222WEЛазерен , монохромен принтер, Brother HL-1222WE  може да бъде добра опция както за офиса, така и за дома. Тъй като не включва много високи разходи за покупка, които трудно можете да си позволите и има достатъчно производителност, подходящ за справяне със задачи и в двете среди. Скоростта на печат е 20 ppm, което означава, че ще се движи много бързо, а качеството е много добро, като разделителната способност е 2400 x 600 dpi. По отношение на боравенето с хартия той приема 150 листа за влизане и само 50 за изход. Капацитетът на паметта е 32 MB, достатъчно добър за модел, който печата черно и бяло.

Отиваме по-нататък и говорим малко за съвместимостта му с операционните системи. Трябва да знаете, че тя ще работи на по-стари версии, като Windows XP, но и на по-нови, като Windows 7 или Mac OS X 10.10. Максимално приетият размер на хартията е A4, така че е подходящ за класически документи, а не за плакати, банери и т.н. Размерите на този модел са 23,8 х 24 х 18,9 см, а теглото му е само 4,6 кг, така че не заема много място и е лесен за работа.

Първоначално принтерът ще се предлага с тонер, който ще ви позволи да отпечатате около 1500 страници, след което ще трябва да го заредите отново. Консумативите са лесни за намиране на пазара и имат достъпни цени. Този модел е оборудван с Wi-Fi, така че връзката с устройствата, на които ще бъде отпечатана, ще бъде лесна.  Но може да се свърже и с USB кабел, който, за съжаление, не е включен в пакета за покупка.


Предимства

 • Работи с висока скорост на печат от 20 стр. / Мин.
 • Той е съвместим с няколко операционни системи, както Windows, така и Mac.
 • Предлага се с тонер, който има капацитет за печат от 1500 страници.
 • Свързва се както по кабел, така и  безжично.

Недостатъци

 • USB кабелът, необходим за връзката, не е включен в пакета за покупка, така че помислете да го закупите отделно.

 

купи сега

 


13. Принтери Brother HL-1210WE

принтер Brother HL-1210WEТози евтин и добър лазерен принтер е прост модел, който печата монохромен, но с много добро качество, благодарение на резолюция до 2400 х 600 dpi. Той се движи достатъчно бързо, като може да изведе 20 страници за една минута. Има памет от 32 MB, не много голяма, но достатъчна за целта, за която е направен.

Този продукт може да бъде добър избор за домове, но и за офиси, защото ще се справи блестящо и в двата случая. Той има капацитет от 150 листа за вход и 50 за изход, така че да е възможно най-полезен. Той е съвместим с много операционни системи (както стари, така и нови) – Windows XP, Vista, 7, 8, 10, OS X v10.7.5 / 10.8.x / 10.9.x. И има полезни функции като: Bluetooth, Wi-Fi Бъдете, iPrint или двустранен печат. Можете да го използвате за хартия с формат A4, но също така и по-малки, а той е съвместим с тонер TN-1030, който е лесен за намиране и не струва много. Първоначално той е включен в продажната цена.

По отношение на размера принтерът е с размери 34 х 18,9 х 13,8 см и тежи 4,5 кг, като е компактен модел, който не заема много място и е лесен за работа. Цената е достъпна, а доставката е безплатна.


Предимства

 • Това е бърз, монохромен принтер, който отпечатва 20 страници в минута, така че да не губите много време.
 • Той се предлага с тонер касета за 1000 страници, така че можете да го използвате веднага след като го получите.
 • Това е компактен модел, който има доста малки размери и ниско тегло.
 • Продажната цена е много добра и достъпна.

Недостатъци

 • За съжаление, той не отпечатва цветни изображения и трябва да се задоволявате с този модел само с черно-бял печат.

купи сега

 


14. Лазерен принтер Canon MF633Cdw

принтери Canon MF633CdwНе мислите ли, че би било добра идея да си купите безжичен лазерен принтер, който ви позволява лесно да го използвате от всички видове устройства и да се отървете от допълнителни кабели в стаята? Е, Canon MF633Cdw може да ви даде такава функция и в допълнение към печатането ви дава и възможност за копиране, сканиране или изпращане на факсове.

Този безжичен лазерен принтер е високоефективен модел, който е лесен за управление с 12,7 см сензорен дисплей. Той има полезни функции като: автоматичен дуплекс и ADF, но и приложения като AirPrint или Mopria, за да направи всичко бързо и лесно. Подходящ е както за цветни, така и за черно-бели страници, със скорост на печат от 18 стр. / Мин и максимален формат A4.

Сега въпросният лазерен принтер на Canon е доста обемен и тежък, тъй като е с размери 400 x 451 x 460 mm и тежи 22 кг. Той е бял, с черни детайли, не е трудно да се интегрира в офисите. Съвместимите операционни системи включват: Microsoft Windows Server 2008/2012/2008 R2 / 2016, 7, 8, 8.1, 10, Vista; Mac OS X 10.7.5 и по-нови версии, Linux и Citrix. Работи с тонери Canon 045 и 045H, които са лесни за намиране и доста достъпни в сравнение с други модели.

купи сега

 


15. Лазерни принтери Canon imageRUNNER C3025i

принтер Canon imageRUNNER C3025iКогато имате нужда от цветен лазерен принтер, A3, трябва да сте наясно, че такъв продукт изисква много големи финансови инвестиции. Но това е и високоефективен модел, с много голям капацитет на хартията – 1100 входни листа; Изход 250 листа. Приема листове с минимална дебелина 52 g / кв.м и максимум 300 g / кв.м.

Този лазерен принтер от Canon също може да сканира и копира и има скорост от 15 стр. В цвят, както в черно, така и в бяло. Той има много полезни функции, като: автоматичен дуплекс, USB кабелна връзка, мрежа и Wi-Fi и може да се управлява с 12,7 см дисплей с тъчскрийн.

Този лазерен принтер A3 ще заеме доста голямо място в стаята, където искате да го инсталирате, защото той е с размери 565 x 880 x 664 mm. Тежи много, 67,6 кг. Така че, намерете фиксирано място, от което можете лесно да го използвате. Той е съвместим с операционните системи на Microsoft Windows, но също така и с Mac или Linux и приема C-EXV54 тонери, различни цветове, които имат много дълъг живот.

купи сега

 


16. Лазерен принтер Samsung SL-C430W / SEE

принтери Samsung SL-C430W / SEESamsung SL-C430W / SEE е прост, лазерен принтер от Samsung, който печата със скорост 4 ppm за цветни листове и 18 ppm за черно-бели листове. Като резолюцията е 2400 x 600 dpi, което означава, че ще имате много добри резултати.  Това не е много добър модел, когато става въпрос за работа с хартия, тъй като има входящ капацитет от 150 листа и изходен капацитет от само 50 листа. Правилното тегло за използваните листове трябва да бъде между 60 и 220 g / кв.м. Препоръчва се за максимум 20 000 страници / месец.

Този цветен лазерен принтер (със скенер) е съвместим с много операционни системи (Microsoft Windows, Linux, Debian, Unix, Mac) и може да бъде свързан по кабел или по-бързо чрез NFC или Wi-Fi. A4 е максимално приетият формат на хартията и отпечатването може да се извърши и от вашия телефон / таблет, чрез приложения като Apple AirPrint или Google Cloud Print.

382 х 396 х 211 мм са размерите на този принтер, а теглото му е 10 кг. Ще трябва да търсите стабилно място, защото не винаги е лесно да го движите. Сив е на цвят, а на върха е черен. Той е съвместим с тонери CLT-M404S, различни цветове, които дори не са сред най-евтините.

купи сега

 


17. Принтери Samsung SL-M2026W

принтер Samsung SL-M2026WАко искате да купите лазерен принтер, на добра цена, вижте дали този, който сега обсъждаме,  не ви подхожда. Това е модел, който отпечатва само черно и бяло, но го прави с доста добро качество, с резолюция 1200 x 1200 dpi и скорост на печат 20 ppm. Движи се доста плавно, като паметта е 64 MB.

Този лазерен принтер от Samsung има както безжичен, така и USB интерфейс и е оборудван с полезни функции като: NFC, Samsung Cloud Print или Google Cloud Print. Той приема до 150 листа в пространството за подаване на хартия и до 100 в изходната тава, така че не е необходимо винаги да седите до него, когато работи. Той е съвместим с много операционни системи (Windows XP, 7, 8, 10, Mac OS x 10.5.8, Linux, Fedora и др.) И хартиени формати (A4, A5, Ofico, B5 JIS, Envelope DL и C5 и т.н. ).

Размерите на принтера са 33,1 x 21,5 x 17,8 см, а теглото му е само 3,97 кг, така че е компактен и лесен за работа. По отношение на консумативите, той е съвместим с тонера Samsung MLT-D111S, който е лесен за намиране, но според потребителите се изчерпва бързо и струва доста пари.


Предимства

 • Той ще отпечата качествено страниците, защото резолюцията е доста добра, 1200 x 1200 dpi.
 • Той е много адаптивен в зависимост от операционната система, като е съвместим с много варианти.
 • Можете да печатате от разстояние, благодарение на безжичната функция и мобилните приложения.
 • Това е компактен модел, който не заема много място и не тежи много – 33,1 x 21,5 x 17,8 см, 3,97 кг.

Недостатъци

 • Закупуването на консумативи включва доста високи разходи за покупка, което за мнозина не е печелившо.

купи сега

 


18. Лазерни принтери Samsung Xpress M2675F

принтери Samsung Xpress M2675FСега говорим за лазерен принтер на Samsung, който също има функции като копиране, сканиране и изпращане на факсове, като многофункционален модел. Той ще е съвместим с хартия с тегло между 60 и 163 g / кв.м и ще приема 250 листа в входното пространство и 120 в изходното пространство. Той също е оборудван с функция ADF, като капацитетът за хaртия тук е 40 листа.

Това устройство е монохромен лазерен принтер, който има скорост 26 ppm, което означава, че ще свърши работата си много бързо. Що се отнася до копието, скоростта също е 26 ppm. Максималният формат, приет от устройството, е A4, класическият, който срещаме най-често. Връзката между устройството и компютъра се осъществява с помощта на USB кабел, а настройките чрез LCD LED дисплей.

За този принтер ще ви трябва касети Samsung MLT-D116L и MLT-D116S, които са лесни за намиране и доста скъпи, като всички консумативи на лазерни устройства. Максималният препоръчителен обем е 12 000 страници / месец. Размерите на модела са 401 х 362 х 367 мм, теглото му е 11,3 кг и е бял с черни детайли. Транспортът е безплатен, а съотношението качество-цена е добро.

купи сега

 


19. Принтери Samsung SL-M2070F

принтери Samsung SL-M2070FЩе започнем описанието на този продукт, като ви разкажем малко за неговите общи характеристики. Това е лазерна версия, която има монохромен режим на печат, максимално приет формат A4, USB свързаност и LCD LED дисплей. В същото време този принтер е многофункционален модел и има полезни ключови функции, като: ръчен дуплекс, ADF и ECO. Препоръчва се да се използва за максимум 10 000 страници на месец.

Отиваме по-нататък и говорим малко за начина на работа, по-точно за скоростта и разделителната способност. Когато се отпечатва, той работи с 20 ppm и 1200 x 1200 dpi. Що се отнася до копирането, то ще осигури 20 ppm, при резолюция 600 x 600 dpi. Що се отнася до сканирането, то ще се извърши с яснота 1200 x 1200 dpi.

Какво друго трябва да знаете? Капацитетът на входа е 150 листа, а изходният капацитет е 100, теглото на хартията трябва да е между 60 и 163 g / m2.  Съвместим е с много операционни системи от Windows, Linux и Unix и приема консумативи от тип MLT. D111L и MLT-D111S. Размерите са 406 х 421,5 х 308,7 мм, а теглото му е 8,55 кг.

купи сега

 


20. Лазерни принтери Xerox WorkCentre 6027

принтери Xerox WorkCentre 6027Най-добрият лазерен принтер за професионална среда би могъл да бъде този, защото това е многофункционален модел с резолюция до 1200 x 2400 dpi, който освен функцията за печат има и други функции. Като например: скенер, ксерокс и факс , работи както в цвят, така и в черно и бяло, със скорост 18 ppm. Приема 150 листа на входа и 100 на изхода, така че можете да го оставите да работи по желание. Можете да го свържете към желаното устройство чрез кабел или Wi-Fi и можете да изпращате файлове директно от имейл или мобилни приложения (Air Print, Google Cloud Print, Apple AirPrint).

Паметта, съхранявана от този модел, е голяма, с 512 MB, за да позволи бързо използване, без блокировки, а максимално приетият размер на хартията е A4. Що се отнася до съвместимостта с операционни системи, тя ще работи както на по-стари Windows (XP, Vista), така и на по-нови (7, 8, 10), но също и на Mac, Linux или Ubuntu.

Консумативите за този многофункционален се купуват лесно, защото се намират лесно. Можете бързо да проверите на сайта за покупки кои са съвместимите модели. Размерите на принтера са 41 х 43,9 х 38,9 см, а теглото му е 16,7 кг, така че заема доста място и е малко тежък, поради което ще е необходимо да се установи място за неговото инсталиране.


Предимства

 • Той ви позволява да сканирате, фотокопирате и отпечатвате както цветно, така и черно-бяло, за да отговаряте най-добре на вашите нужди.
 • Можете да изпращате желаните файлове до принтера както чрез кабел и Wi-Fi, така и чрез мобилни приложения.
 • Той е съвместим с много операционни системи, както нови, така и стари.
 • Той има много добра памет, 512 MB, за да се движи възможно най-бързо.

Недостатъци

 • Ако сте се спрели на този модел, подгответе по-значителен бюджет за закупуването на този многофункционален принтер.

купи сега

 


21. Лазерни принтери Lexmark CS317dn

принтер Lexmark CS317dnТози цветен лазерен принтер е прост модел, който само печата. Но това го прави с много добро качество и доста бързо, тъй като работи със скорост от 23 стр. / Мин, независимо дали искате цветни или черно-бели страници, с резолюция 1200 x 1200 dpi. Това устройство ви позволява да използвате листове, които тежат между 60 и 176 g / кв.м и ви осигурява обилно място за съхранение на хартия както на входа (251 листа), така и на изхода (125 листа).

Принтерът ви предлага общ работен формат A4 и има полезни ключови функции, като: мрежова връзка, ръчен дуплекс или LCD екран. Може да се използва за голям брой работни цикли (60 000 страници на месец), за да се справи успешно в случаите, когато е необходимо да се използва в по-трудни условия. Той е съвместим с операционни системи от Microsoft Windows, Linux, но и Mac.

Това устройство има доста големи размери, с размери 442 х 291 х 407 мм и тегло 20,3 кг. Ще трябва да намерите определено място, за да го поставите, защото не е много лесно да го местите. Сив е на цвят, с черни детайли. Видовете тонери, съвместими с този принтер, са изброени на уебсайта за покупки. Те са лесни за намиране, но имат доста висока цена.

купи сега

 

Ръководство на купувача

Когато искате да принтирате голям брой страници и имате висока скорост на печат, добра идея би било да закупите лазерен принтер. Такова устройство е малко по-скъпо, но си струва парите. Ако не знаете как да го изберете, по-долу представяме серия от критерии за избор, които могат да ви помогнат, когато искате да закупите лазерни принтери на добра цена.

принтер

Тип 

На пазара ще намерите два модела устройства от този вид:

Обикновен – които имат само функцията за печат и ще ви помогнат да получите желаните страници за кратко време.

Многофункционален – в допълнение към печатането, той обработва и сканиране или фотокопиране, така че да ви предложи малък център за копиране, който можете да използвате, когато имате нужда.

Най-често продуктите от първата категория заемат малко място и имат по-достъпна продажна цена, а тези във втората са по-обемни и изискват малко по-сериозни финансови инвестиции.

принтери

Работа с хартия

Тук визираме поредица от функции, свързани с листовете, които използвате. Ще трябва да гледате:

Капацитет на въвеждане – ще ви даде подробности за максималния брой листове, които могат да бъдат поставени във входния порт. Колкото е по-голям, толкова по-добре, защото няма да се налага да се притеснявате, че ще трябва да зареждате пространството с хартия много често.

Изходен капацитет – този аспект се отнася до това колко листа се побират в изходната тава. Капацитетът е важно да бъде по-висок, особено когато искате да дадете на принтера команда да изброява голям брой страници и не искате да седите до него, за да ги вземете и да направите място за другите.

Тегло на хартията – ще трябва да се интересувате от този аспект, за да не използвате листове, които влияят на гладкото функциониране на устройството. Ако са дебели или прекалено тънки, те могат да се залепят и могат да възникнат всякакви дефекти.

принтери

Скорост на печат

Когато искате да закупите лазерни принтери (евтини и добри), тази подробност се изразява в страници в минута (ppm) и ви дава информация за това колко листове вашето устройство може да обработи за една минута. Скоростта на печат често е по-бърза на черно-белите листове, отколкото на цветните листове.

Ще забележите, че при многофункционалните модели ще имате и информация относно скоростта на копиране или сканиране.

принтери

Формат

По-голямата част от лазерните принтери са в състояние да обработват документи, които са най-много във формат А4. Но има и модели, които могат да работят с A3, много полезни при изработката на плакати или всякакви презентации.

По принцип за домашна или офисна употреба A4 ще е достатъчен. Но ако става въпрос за малко по-голям бизнес в области като реклама, насочете вниманието си към устройство, което може да ви помогне да печатате и в по-големи формати.

принтери

Консумативи

Ако имате достатъчно късмет да намерите евтин лазерен принтер, не бъдете твърде щастливи, ако не се интересувате от цената на консумативите. Може да има много достъпни продукти, които изискват доста големи инвестиции, когато става въпрос за тонер или по-скъпи артикули, които се нуждаят от по-евтини доставки.

Идеята е да се информирате предварително, да видите колко биха ви стрували подобни продукти и също така да видите дали е просто или не да ги намерите на българския пазар.

принтери

Полезни функции

Такова придобиване изисква специално внимание и по отношение на основните характеристики, функции, които могат да го направят по-просто и приятно за използване. Кои са най-често срещаните и ценени характеристики:

Възможността за свързване към кабелния Интернет – е полезна, когато става дума за няколко компютъра, които ще използват едно и също устройство. Всичко ще се предава много лесно на принтера, само вие ще имате допълнителен кабел.

Wi-Fi – позволява прехвърляне на файлове от устройства без излишна безжична връзка. Можете да използвате тази функция за печат директно от вашия лаптоп, мобилен телефон, таблет и т.н.

LCD екран – помага ви да настроите настройките възможно най-лесно, за да можете лесно да използвате принтера.

Duplex – функция, която помага да се печата и от двете страни. Тя може да бъде ръчна и изисква да преобърнете листа или автоматична, в този случай няма нужда да се намесвате.

принтери

Съвместимост

При този критерий за избор е важно да знаете дали принтерът, който купувате, ще работи с операционната система, която е инсталирана на вашия компютър. Тази информация ще бъде посочена в описанието на продукта. Те са особено важни, когато не използвате Microsoft Windows, тъй като другите варианти са по-взискателни (например iOS, Linux и т.н.).

принтери

Дизайн

Принтерът е компонент, който винаги се вижда, когато се използва, поради което, ако сте свикнали да го използвате често, ще трябва да обърнете внимание на следните подробности:

Цвяттова е важен аспект, особено когато искате да го държите на бюрото. Ако искате да го интегрирате лесно, ще трябва да го изберете в зависимост от това какъв е цветът и на останалите околни обекти. Ако например сте преминали в бели или светли или бледи цветове, черен принтер няма да стои много добре. Но, не забравяйте, че видът не е толкова важен, що се отнася до изпълнението.

Размери – внимателно следвайте мерките на принтера, който искате да закупите, защото ще трябва да намерите място, където той да може да се интегрира възможно най-добре. Особено важно е, когато изберете многофункционално устройство, което може да бъде много по-обемно или за такова с автоматичен дуплекс или A3 формат.

Тегло – ако планирате да закупите лазерен принтер, който да използвате от време на време и не винаги да го държите на бюрото си, теглото е важно, за да ви позволи лесна работа и лесно пренасяне. Вижте нещо, което тежи до 5-6 кг.

След като прочетохте цялата тази информация, ще ви бъде по-лесно да потърсите лазерни принтери (на добри цени), от които да изберете подходящия за вас модел.

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.