8 най-добри препарати за почистване на кола и автокозметика

Как и с какво да почистваме автомобила си в домашни условия?

4.6/5 - (5 гласа)

Страстта към автомобилите може да включва тяхната покупка, колекциониране, модификация или грижи. Истински ентусиасти и хора, които могат да си го позволят, купуват всякакви автомобили, ремонтират ги, и след това ги добавят към колекцията. Разбира се, има и категория хора, които притежават кола, за която много държат и искат тя да бъде безупречна. Нормалните човешки грижи за личния автомобил включват навременни услуги, подмяна на части, препарати за почистване на кола външно и вътрешно, проверка на течности и т.н.

Като цяло хората, които могат да си го позволят, използват различни автомивки или работилници, когато искат да почистят тапицерията вътрешно или колата си външно. Разбира се, има хора, които не могат да си го позволят или които просто не искат да прибягват до такова решение. За последните, най-добрата алтернатива е закупуването на специални препарати за почистване на кола в домашни условия. Тези решения защитават и освежават тапицерията, а не само я почистват. Разбира се, почистването на тапицерията не означава всичко. Никога не забравяйте да почистите повърхностите с вакуум, да почистите пластмасите и металите и да поддържате приятна миризма.

Как да почистим колата с най-добрите препарати

Нашите експертни препоръки относно избора на най-добри препарати за почистване на кола

В днешната статия ще се спрем на различните козметични продукти за автомобили. От наша гледна точка, интериорът и екстериорът на колата трябва да се поддържат по подходящ начин. Виждали сме много хора, които се грижат за външната страна и пренебрегват вътрешността на колата. Във всеки случай, ние сме избрали някои от най-добрите решения за поддръжка на автомобили, както отвън, така и отвътре. Убедени сме, че както ентусиастите, така и хората, които имат бизнес в тази област (автомивки, магазини за търговия на дребно), ще се интересуват от следните продукти.

Ако се интересувате от водоструйки за външно почистване на вашия автомобил, можете да разгледате нашата статия тук.

Как да почистите колата сами с препарати

Препоръчани марки препарати за почистване на кола:

1. Препарат за външно почистване – MA-FRA Fast Cleaner

Препарати за почистване на кола ma-fra fast cleanerПървият продукт, който ще ви представим днес, е посветен на външното почистване. Говорим за разтвор тип спрей от компанията MA-FRA, изключително известен производител в тази индустрия. Това решение се радва на истински успех на румънския пазар и хората, които го купуват, имат само думи на похвала за него.

Решението се основава на формула, състояща се от детергенти и различни видове синтетичен восък, без силикон. Използва се за почистване и дезинфекция на колата, особено ако се сблъскате с птичи изпражнения, следи от насекоми, прясна мръсотия или други подобни отлагания.

Също така, разтворът може лесно да премахне несъвършенствата след небрежно измиване: остатъци, бели петна, следи от варовик, шампоан, малки обезцветявания. Когато се прилага, този разтвор оставя копринен вид и придава допълнителен блясък на колата. Ma-Fra е един от най-добрите автомобилни козметични продукти на пазара.

Разтворът трябва да е достатъчен за продължителна употреба. Считаме също, че има повече от разумна цена и си заслужава парите. Благодарение на технологията Water Drop Speed, решението предлага дълготрайно водоотблъскващо действие върху прозорците и каросерията на автомобила.

Виж тук


2. Повърхностно обеззаразяване – гъба Valet Pro, изработена от глина

Гъба за повърхностно обеззаразяване на колаСледващото ни предложение за вас, също от категорията козметика за автомобили, е гъба за обеззаразяване на външните повърхности на автомобила Valet Pro. Тя се основава на средна глина и мога да кажа, че предлага резултати, подобни на тези, които получавате след козметичен лак. Има много добра цена и си заслужава да опитате, преди да пребоядисвате колата или да отидете на полиране с нея.

Тази гъба премахва замърсители, като следи от битум, следи, които не излизат след измиване, дървесен сок и други подобни неща. Принципът, по който работи, е прост. Докато глината се плъзга по повърхността на боята, всички остатъци се придържат към нея и се отстраняват по ефективен начин. Този вид гъба е призната в света на детайлите за отличните резултати, които предлага.

За да използвате тази гъба ефективно, трябва я разделите наполовина, да омесите глината в ръцете си, докато се затопли и да я изравните във формата на диск. След това нанасяте смазка от глина, където искате да действа, като използвате твърди и прави движения, омесвате глината и я сгъвате навън. Повтавяте процеса, докато цялата повърхност се обеззарази.

Както ви казах по-горе, това решение е достъпно и си заслужава да се опита. Ако не искате да направите лак или детайл, върху който да платите значителна сума, закупуването на такава гъба може да бъде чудесна идея.

Виж тук


3. Разтвор за почистване на джанти и гуми Meguiar’s

Препарати за почистване на кола meguiarsРазбира се, нямаше как да не включим решение за грижа за джанти и гуми. Както добре знаете, джантите са една от най-важните промени, които можем да направим в колата. Чифт красиви и спретнати джанти могат коренно да променят външния вид на колата и със сигурност ще привлекат много погледи. Избрахме разтвор от Meguiar’s, американската компания, която е на първо място в света в индустрията за козметика.

Това е решение, което може да се използва на всички колела (хром, алуминий, сплав) без изключение и на всички гуми. Това премахва замърсяванията, които трудно се отстраняват най-трудно. Той е ефективен срещу следи от спирачната система, натрупан варовик, петна от вода или втвърден прах. Действа незабавно, като трябва да настоявате в зоните, където мръсотията продължава. Резултатите, които предлага, са отлични и джантите ще блестят след употреба.

За начало трябва да нанесете разтвора върху джантите, да избършете с кърпа и след това да изплакнете. Имайте предвид, че джантите са много важен компонент за една истински кокетна кола.

Цената на решението е разумна, ако вземем предвид резултатите, които предлага. Разтворът трябва да стигне за около един месец, в зависимост от степента на замърсяване.

Виж тук


4. Почистване на интериора – MA-FRA Pulimax

Препарати за почистване на кола ma fraMA-FRA Pulimax е за грижа и почистване на тапицерията (както кожа, така и текстил), съответно и за избърсване на определени пластмаси. Според производителя това е универсално решение за интериора на автомобила. Както ви казахме по-горе, много хора се фокусират върху външната страна на колата, а не върху вътрешната, което не смятаме за добре. В крайна сметка ние сме вътре в колата и тя трябва да е чиста и дезинфекцирана.

Има много автомобилна козметика за интериора, но най-много ни хареса тази марка. Разтворът се напръсква директно върху тапицираните елементи и действа почти моментално. Трябва да използвате кърпа за почистване на предметите, за предпочитане с кръгови движения. Той действа ефективно върху петна, премахва замърсяванията и следите от никотин, като същевременно премахва неприятните миризми. Гарантира щателна хигиена и почистване на вътрешността на автомобила.

Резултатите, които предлага, са доста добри, особено ако вземем предвид, че това е универсално решение. За отлични резултати препоръчваме да използвате разтвори, специално проектирани за определена повърхност или за определен материал. Както и да е, той предлага справедлива стойност за парите и си заслужава да го купите, без да мислите много!

Виж тук


5. Почистване на пластмаса – MA-FRA

Препарати за почистване на кола ma fra plasticheMA-FRA, посветено на пластмасите, не може да липсва в категорията козметика за автомобили. Както добре знаете, интериорът на повечето автомобили е предимно от пластмаса. Той губи блясъка си с течение на времето, както и се появяват и избледняват драскотини, ако са постоянно изложени на слънце. Това решение ще ви помогне да възстановите блясъка на пластмасите в колата и да се насладите на дезинфекцирана дъска.

Разтворът е направен от специална формула, съдържаща пчелен восък и защитни полимери. Когато се прилага, разтворът действа много бързо, почиства пластмасите, ободрява ги и ги защитава до следващото нанасяне. Резултатите, които предлага, са абсолютно отлични, както се вижда от множеството положителни коментари от потребителите. Честно казано, мисля, че това е едно от най-добрите решения от този вид на пазара.

В допълнение към изброените по-горе неща, решението помага за предотвратяване на преждевременно избелване на дъската и създава антистатична бариера, устойчива на UV лъчение. По този начин шансовете на пластмасите вътре да избледняват значително намаляват. Освен това разтворът има приятна и дълготрайна миризма.

Той се предлага в бутилка и най-вероятно ще ви издържи няколко добри месеца. Съотношението качество-цена е сензационно и резултатите, които предлага, няма да ви разочароват. Заслужава си всеки лев, който плащате, гарантирано!

Виж тук


6. Почистване на кожена тапицерия – MA-FRA 3 in 1

Препарати за почистване на кола ma fra 3 в 1Препаратът MA-FRA 3 in 1 е специално проектиран за почистване и защита на кожени тапицерии. Както добре знаете, кожената тапицерия е малко по-взискателна за поддръжка в сравнение с текстилната. Лично ние не сме фенове на кожените интериори, защото стават твърде горещи или студени, но не можем да оспорим първокласния външен вид и усещане, които предлага.

Разтворът почиства, дезинфекцира, овлажнява и предпазва кожата от преждевременно стареене. След определен период от време и след много употреби, по кожата се образуват пукнатини и бръчки. Такова решение ще помогне да се затрудни този процес и да се предпази от петна и белези. Специалната формула съдържа алое вера, която ще поддържа текстурата на кожата максимално.

Разбира се, разтворът има приятен и устойчив мирис. Както и в случая с решението, представено по-горе, считаме, че за грижата за кожената тапицерия това е едно от най-добрите. Парите си струват и резултатите, които предлага, са далеч над очакванията.

Той се предлага в бутилка със спрей. Определено ще ви издържи няколко месеца, особено след като не е нужно да прилагате много разтвор, за да го използвате. Така че, ако искате коженият интериор на колата ви да се поддържа по почти перфектен начин, това е най-добрият вариант!

Виж тук


7. Mannol – спрей за почистване на тапицерии

Препарати за почистване на тапицерия MannolНай-новото решение в годишния топ е марката Mannol, друга компания с история и репутация в автомобилната индустрия. От всичките решения, той е най-евтиният и се предлага в най-голямо количество. Той има много положителни отзиви и коментари от купувачи, което показва, че предлага отлична стойност за парите.

Mannol е специално проектиран за почистване на петна, премахване на остатъци и замърсявания и възстановяване на естествения цвят на тапицерията. Може да се използва на столове или пейки, но също така и на тавана, первазите на вратите, килимите и др. Ефективно премахва всички примеси и дезинфекцира повърхностите по неочаквано добър начин. Резултатите, които предлага, ни впечатлиха, особено ако се замислим за цената, която има.

Има приятен мирис, предпазва тапицерията до по-късно нанасяне и действа много бързо. Той се предлага опакован в контейнер тип спрей в количество от 650 ml, повече от достатъчно за многократна употреба. Честно казано, това е едно от най-добрите решения в тази област и цената е най-голямото предимство. Определено ще останете доволни от направения избор и си заслужава да го купите!

Виж тук


8. Суха пяна за почистване на деликатната текстилна тапицерия – MA-FRA Flash

Препарати за почистване на кола ma fra flashСледващото ни предложение за почистване на тапицерията на автомобили у дома е суха пяна от Ma-Fra, наречена Flash. Ma-Fra е много популярен в световен мащаб за продукти за грижа за автомобили. Те са известни по целия свят и техните продукти предлагат отлично съотношение качество-цена. Той също така има много положителни отзиви от потребителите и е надежден продукт, който си заслужава парите.

Ma-Fra Flash е активна пяна, която използва нова и подобрена формула, която действа бързо. Освен че премахва петна и почиства замърсяванията, разтворът има дезинфекцираща роля и мирише много приятно. Радваме се, че Ma-Fra е включила четка за подаръци, която идва с препарата. Може да се използва за всякакъв вид тапицерия, с изключение на кожа. Не намокря тъканта и я предпазва до ново нанасяне. Получените резултати са отлични и няма да останете разочаровани от направения избор.

Решението идва опаковано в специален контейнер с капак и четка, за които говорихме по-горе. Нанесете леко върху желаната повърхност и след това избършете с четка или кърпа. Харесва ни, че не оставя следи след употреба и напълно дезинфекцира тапицерията, без да оставя тежка миризма или влага. Освен това, тя има много атрактивна цена и смятаме, че си струва да се купува без дискусия.

Виж тук


Заключение

В заключение, интериорът на колата е също толкова важен, колкото и екстериора и трябва да се поддържа правилно. Ако не искате или не си позволявате да отидете в цех за детайлиране, когато тапицерията е достигнала напреднал етап на деградация, най-добрата алтернатива е да закупите препарати за почистване на кола, като тези, представени по-горе. Сигурни сме, че ако настоявате и използвате достатъчно количество разтвор, можете да получите отлични резултати!

Най-доброто почистване на колаСъщо така ви препоръчваме да използвате автокозметика тествана и препоръчана от други потребители, на разумна цена и да избягвате евтините. Има много случаи, в които евтините решения са причинили щети по екстериора или интериора на автомобилите. Грижете се за колата си, защото през повечето време тя е като огледало на собственика!

Може да харесате също
1 Коментар
  1. […] Ако имате нужда да закупите евтин и качествен препарат… […]

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.