6 най-добри електрически тротинетки и скутери

А вие ползвате ли електрическа тротинетка?

4.2/5 - (5 гласа)

В днешно време градският начин на живот ни принуждава да търсим постоянно различни методи за транспорт. Пътуването до работното място с автомобил става все по-бавно, а качеството на въздуха, който дишаме страда най-много от този тип транспорт. Именно в този ред на мисли, популярните електрически тротинетки(скутери) се явяват като изключително добро решение на този проблем. Всъщност това е превозно средство, което наподобява електрически велосипед. Разликата е, че за да го управлявате трябва да стоите прави и в нито един момент не се налага да прилагате физически усилия.

Електрическите тротинетки са едни от най-новите и най-добрите алтернативни форми на транспорт. Освен начин да стигнете от точка А до точка Б, карането на електрически тротинетки е забавно и приятно. Тротинетките са по-компактни от велосипедите и се съхраняват доста лесно в апартаменти и по-малки пространства.

Най-добри електрически тротинетки

Как да изберем най-подходящата електрическа тротинетка. Ръководство на купувача

Скорост, размер, тегло, обхват, надеждност и цена са само някои от факторите, които трябва да вземете предвид, преди да закупите електрическа тротинетка. В това ръководство се опитахме да ви помогнем да разберете какво е важно, за да сте сигурни, че сте избрали най-добрия електрически скутер, който да отговаря на вашите нужди.

Как да изберем най-добрата електрическа тротинеткаВажни фактори при избора на електрически тротинетки

 • Цена

– Между 200 – 600 лева: тези скутери са бюджетни и се предлагат с по-малки двигатели, батерии с нисък капацитет и прости спирачни механизми. Те са отлични за изживяване на усещането какво е да карате електрическа тротинетка.
– Между 600 – 1000 лева: тези скутери могат да се считат за добри за пътуване и обикновено включват по-големи колела, по-дълги разстояния за ходене, батерии за бързо зареждане и възможност за изкачване на хълмове.
– Между 1000 и повече: тези тротинетки са в гамата премиум. Очаквайте по-продължително и комфортно каране, заедно с по-високи гуми, по-високи скорости, дискови спирачки и по-стегнато окачване.

Препоръка: Избягвайте колела с диаметър по-малък от 8 инча. По-малките колела предлагат по-малко плавно каране и лесно се заключват в дупки.

 • Едни от най-добрите електрически тротинеткиСкорост на електрическата тротинетка

Скоростта се определя от мощността на двигателя, теглото ви, колко силно надувате колелата и повърхността, по която пътувате. Предлаганите от производителите скорости обикновено се изчисляват за 70 кг човек, който използва равна и гладка повърхност с правилно напомпани гуми. Нашият съвет е да не следвате максималната скорост. Идеална е скорост от около 30 км / ч, като средната скорост на ходене е 7 км / ч.

 • Как да изберем най-подходящата електрическа тротинеткаСпирачки

Вашата безопасност винаги трябва да е на първо място, а спирачките са важни при избора на най-добри електрически тротинетки.

Има 3 вида спирачки на електрическите скутери:

– Електрически спирачки : ниска поддръжка, но по-малко ефективна за бързо спиране.
– Дискови и барабанни спирачки: най-добрите, но се износват с течение на времето. Те ще трябва да се поддържат, точно като тези на кола.
– Крачни спирачки: Принуждава ви да седнете на гърба на скутера, за да го натиснете. Може да е доста трудно, докато не свикнете с тях.

 • Най-добрите-електрически тротинеткиКачество в строителството на електрически тротинетки

Повечето скутери са произведени в Китай. Китайските производители правят много качествени продукти, но произвеждат и много лоши неща. Някои електрически скутери изглеждат евтини и са изработени от лоши материали. Тъй като индустрията за електрически скутери е в начален стадий, е разумно да се придържате към по-големи и популярни компании.

 • Надеждност

Електрическите тротинетки са сравнително нова продуктова категория. Нашият съвет е да останете с големите производители. Чували сме за някои производители на електрически скутери, които са имали до 30% дефектни тротинетки.

 • Хубави електрически тротинеткиИзмерение

Препоръчваме ви да прецените дали тротинетката е с правилния размер, когато ходите по нея и дали е достатъчно малка, за да се съхранява удобно, когато е сгъната. Повечето скутери се сгъват и са достатъчно малки, за да се съхраняват у дома, в колата или под бюрото.

 • Тегло на скутера

Важно е да помислите колко далеч трябва да вземете тротинетката в началото или края на всяко пътуване. Повечето скутери на пазара тежат около 15 кг, някои малко повече, а други малко по-малко. Ако не сте много силни, препоръчваме ви да изберете такъв, който тежи 12,5 кг или по-малко.

 • Характеристики на най-добрите-тротинеткиФакторът „готин“ дизайн на електрически тротинетки

Някои производители са намалили разходите, като са взели назаем надеждни и евтини компоненти от велосипеди и това е забележимо! Това не се отразява на функционалността на електрически скутер, но изглежда ужасно. За някои външният вид и дизайнът на тротинетката може да са без значение, докато за други това е приоритет.

Надяваме се да сме ви били полезни!

Нашите експертни препоръчки относно избора на най-добри електрически тротинетки

За бърз поглед към върха на най-добрите електрически скутери можете да се консултирате с ръководството за купувача в края.

Има електрически тротинетки за всички, от много евтини до безобразно скъпи модели. Те могат да достигнат скорост до 65 км в час и могат да се карат по неравен терен. Тествахме всички тези видове модели, за да ви предложим нашите най-добри избори електрически тротинетки.

1. Kugoo G2 Pro – най-добра електрическа тротинетка

Електрическа тротинетка kugo proНовият електрически скутер Kugoo G2 Pro е идеален за градски и офроуд пътувания. Тротинетката има топ характеристики – мощен двигател, голяма батерия, отлично окачване и дискови спирачки. Kugoo G2 Pro е оборудван с всичко необходимо за комфортно, безопасно, но и спортно пътуване благодарение на 800 W мотора, произведен в Германия.

G2 Pro е отличен пример за дизайн, внимателно проектиран до най-малките детайли. Елементите на висококачествената рамка позволяват на скутера да изглежда елегантно и агресивно! Определено ще хване окото на минувачите.

Предните и задните дискови спирачки предлагат отлично представяне за плавно и надеждно спиране. Предните и задните амортисьори, заедно с широките колела, създават отлично окачване, което изглажда всякакви неравности и намалява вибрациите по време на шофиране. Това окачване предлага висок просвет от 17 см, достатъчен за преодоляване на различни препятствия.

Монохромният екран чете перфектно при ярка слънчева светлина и е разположен точно в центъра на клаксоните, без да пречи на други контроли.

Предимства:

 • Бързо и силно
 • Отлично спиране

Недостатъци:

 • Няма

Виж тук


2. Segway Ninebot Kickscooter Max – най-добрите електрически тротинетки за дълги разстояния

Електрически тротинетки ninebot maxNinebot Max е оборудван с някои практически функции, които правят дългите разходки удоволствие. Той е бърз, има фантастична спирачна система, както и предни и задни светлини, които повишават неговата безопасност. Той има широка платформа за комфорт и широки решетки за по-голям контрол. Единственият недостатък е, че тротинетката е голяма и тежка. Въпреки това, изобщо не е трудно да се използва.

Що се отнася до сгъваеми скутери на дълги разстояния, най-добрият избор, който можете да направите, е Ninebot Max. Той е бърз и може да поддържа темпото миля след миля.

Предлага се с удобни и практични функции като фарове и задни светлини, осветен дисплей на таблото и пневматични гуми. Освен това системата с един лост и двойна спирачка е лесна за работа, оставяйки ви свободни да маневрирате с автомобила, когато се случи неочакваното.

Предимства:

 • Добра автономност
 • Стабилен и сигурен

Недостатъци:

 • Доста тежък и обемен

 

Виж тук


3. Xiaomi Mi Pro 2 – най-добрите електрически тротинетки на средна цена

Електрически скутер xiaomi proXiaomi Pro 2 е електрически скутер, проектиран от китайския технологичен гигант Xiaomi. Произвежда се от Ninebot, който също произвежда свои собствени електрически тротинетки.

Pro 2 има прост сгъваем дизайн, обхват от 45 км и максимална скорост от 25 км / ч. Той също така има автоматичен контрол на скоростта, предни и задни светлини, E-ABS спирачки, приложение за телефон и пневматични гуми.

Суфиксът Su означава, че има по-мощен двигател и батерия с по-голям капацитет от Mi Scooter Essential. Той също така има по-информативен екран и може да се изкачва по стръмни хълмове.

Качеството на изработка е отлично, а Bluetooth връзката с приложението Mi Home работи безупречно.

Вътрешно има подобрена система KERS (система за възстановяване на кинетична енергия), която е по-ефективна от преди. Гумите са по-устойчиви на хлъзгане и пробиви – очевидно до три пъти повече.

Ако сте почитатели на марката Xiaomi, препоръчваме ви да погледнете това.

 

Предимства:

 • Добра конструкция
 • Чувства се стабилен при скорост
 • Сгъва се лесно

Недостатъци:

 • Кондензатор
 • Твърде просто приложение
 • Той няма 10-инчови джанти

 

 Виж тук


4. Xiaomi Mi Essential Scooter – най-добра евтина електрическа тротинетка

Електрическа тротинетка xiaomi essentialXiaomi Mi Essential Scooter е най-добрият евтин електрически скутер. Като го направи по-достъпен, Xiaomi, разбира се, намали цялостната си производителност, което означава, че не можете да го оцените с 10.

Mi Scooter Essential се харесва повече на по-млад пазар, отколкото на пътуващи и е отличен бюджетен електрически скутер.

Xiaomi Essential има сгъваем дизайн, обхват 20 км, максимална скорост 20 км / ч, тегло 12 кг и пневматични гуми. Той също така има автоматичен контрол на скоростта, предни и задни светлини, спирачки E-ABS и приложение за телефон (Mi Home).

Рамката е изработена от алуминий. Той е солиден, а простият механизъм за сгъване означава, че може да бъде сгънат или разгънат за секунди.

Екранът на скутера ще ви покаже скоростта, нивото на батерията и режима на шофиране. Има три режима на шофиране: нормален, пешеходен и спортен.

Тротинетката е добре балансирана и лесна за управление. Ускорението и спирането са лесни и ефективни.

Единственият проблем, който открихме, е, че дъното на тротинетката драска краищата на тротоара, когато пресичате пътя или обратно.

Предимства:

 • Отлична цена
 • Достойно представяне

Недостатъци:

 • Шумни спирачки
 • Максималната скорост е малко ниска

Виж тук


5. Електрически тротинетки Xiaomi Mijia M365

Електрически тротинетки xiaomi mijiaXiaomi Mijia M365 развива скорост до 25 километра в час и може да изминете до 30 километра с едно зареждане на акумулатора.

Времето за пълното зареждане на батерията е пет часа. Моделът е с 8.5-цолови колела и има две резервни гуми.

Скутерът е напълно сгъваем и се побира спокойно в багажник на автомобил. Не заема място при съхранение вкъщи. Изработен е от алуминий и тежи 12.5 килограма. Ускорението е плавно и се контролира много лесно посредством дросел. Има вграден индикатор за заряда на акумулатора с четири светодиода и фарове, които се включват и изключват с натискането на един бутон.

Xiaomi Mijia M365 е снабдена с пулсиращи стопове отзад, които се активират при натискане на спирачката, която пък е дискова и снабдена с ABS. В допълнение има и вграден енергоспестяващ режим, при който се развива скорост до 18 километра в час.

Виж тук


6. Електрически скутер E-TWOW S2 MASTER

Електрически скутер e twowЕлектрическата тротинетка E-TWOW S2 MASTER е сгъваема и с едно зареждане на акумулатора може да измине до 40 километра. Има кормило, което се регулира по височина. Снабдена е с двойна спирачна система – регенеративна спирачка на предните колела и аварийна спирачка на задното.

Електрическата тротинетка E-TWOW S2 MASTER има командно табло с вграден дисплей, чрез което се регулира ускорението и спирането. Мощността на мотора е 450 вата. Максималната скорост, която може да се развие е 40 километра в час. Времето за пълното зареждане на акумулаторната батерия е между три и три часа и половина.

Виж тук

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.